'Promes mag zichzelf flink op de borst kloppen'

BartVeenstra, 07-09-2019 om 09:30, 33259 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Waar Quincy Promes in de Nederlandse kranten kritiek kreeg op zijn spel - zo kreeg hij in De Telegraaf een vijf - tegen Duitsland is voetbalanalist Hans Kraay jr. juist enorm lovend over de Ajacied. De analist is van mening dat Promes zichzelf 'flink op de borst mag kloppen'.

'Wat heeft Promes zich ongelooflijk dienstbaar opgesteld', begint Kraay zijn lofrede bij FOX Sports. 'Die heeft een soort 100 meter gelopen in de eerste helft. Bij balverlies speelde Nederland met drie centrale verdedigers. Blind stond dan naast Van Dijk. Promes moest steeds 100 meter achter die Klostermann aan.'

In de tweede helft wisselde bondscoach Ronald Koeman onder meer Denzel Dumfries en zodoende kreeg Promes een andere positie. 'Vervolgens werd hij aan de andere kant gezet bij de wissel, omdat Dumfries werd gewisseld. Promes werd een soort rechtsback. Dat deed hij ook weer zonder te klagen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leprechaun
Dumfries. De explosieve versie van Manolev.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Even serieus Dumfries... kom op
1 -1
Cupmetgroteoren
Promes is helaas al z'n spontaniteit verloren die hij had toen ie jonger was. Bij Andy in de auto kwam ie zowat half depressief over (vergelijk dat met z'n interviews bij Go Ahead). Hij zei ook dat ie nooit had gedacht dat je zoveel zou denken in het leven. Is ook verder niet erg, hij is ook maar een mens, maar het lijkt erop dat Promes issues met zichzelf heeft. Maar lijkt er vooralsnog mee om te kunnen gaan. Jammer dat ie niet meer kan genieten van het leven lijkt het en niet meer in het moment leeft.
3 -10
AFCAMM
Serieus, wat een onzin. Hij lijkt zich hartstikke goed te voelen in de auto. Normale mensen veranderen doorgaans als ze volwassen worden en hun hersenen volledig ontwikkeld zijn. Dat je meer rust, zelfreflectie relativeringsvermogen, of simpelweg volwassenheid misinterpreteert als een ‘depressie’ zou ook gewoon kunnen betekenen dat je zelf nog even volwassen moet worden.
0 -1
Rentokill
Hahahaha. Vooral blijven doen dit soort analyses. Daar wordt dit forum een stuk grappiger van!

Zo kan ik alvast wat aanzetjes voor je geven:

* Onana heeft ADHD
* Neres heeft insomnia (slaapgebrek)
* Veltman werd vroeger gepest
* Tagliafico aggressive geworden door Argentijnse junta
* Huntelaar heeft Peter Pan syndroom

Leuk!
2 -1
Bky
https://www.werkenbijtmg.nl/

Misschien kun je bij de Privé aan de slag ofzo.
5 -1
mrfootballplayer
Wat een hoop bullshit bij elkaar met je depressief, hou alsjeblieft op man.... Waar baseer je nou op dat Promes issues met zichzelf heeft? Mafkees
6 -1
AlexIbarra
Ik vond het een beetje flauw van Koeman om de ene dekkingsfout van Promes, die eigenlijk vleugelspeler is, eruit te lichten terwijl Blind en vDijk ook niet echt schitterden daar.
Maar dat houdt Quincy alleen maar scherp, je man is je man.

Aanvallend vond ik hem het eerste halfuur zwak maar verder deed hij het goed, was nuttig.
Alleen maar fijn als iemand rechts en links de hele zijkant kan bespelen, zeker als je maar op 7 vd 10 posities voldoende kwaliteit hebt.

Je wint eigenlijk op wilskracht en aanvalsdrang van de Duitsers, en dat is knap.
Daar had Promes een flink aandeel in, net als in het feit dat het niet weergaloos was en de bal niet vlot rondging.
5 -4
migilo
Allemaal leuk en aardig maar van een buitenspeler in Oranje en Ajax mag je toch meer verwachten dan dat ie zo lekker meeverdedigd....
Ik denk dat Promes wat goals, assists en geslaagde acties nodig heeft om weer de oude te worden, komt wel maar heeft paar weken nodig.
2 -2
johnwick
Snap dat negatieve gedoe over Promes niet. Voor 16M haal je in 2019 ook geen toptalent of wat verwacht men hier.

Is gewoon een hardwerkende speler met 40 caps en daarbij een voorbeeld voor de jeugd. Aan het eind van het seizoen heeft ie er gewoon 8 a 10 in liggen met evenveel assists. Dan is het toch gewoon een prima aankoop?
5 -3
DeMeervanweleer
Frenkie was gisteren weergaloos, stuwend en sturend, zo belangrijk. Depay ook fantastisch, werkte zijn reet er af. Wijnaldum en Babel ook goed en... ondanks alle kritiek, die Koeman heeft er wel een team van gemaakt. Komt ook veel talent aan, de toekomst ziet er goed uit.
2 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Iedereen is er nu toch wel achter dat Promes een goede speler is met kwaliteit, maar echt geen exceptionele dingen zal doen.Sinds hij bij Ajax speelt en inc. gisteren heeft hij nog 0,0 gedaan waarvan iemand kon denken Wow wat is hij goed. Hij speelt leuk mee, maar uitblinken of iets leuks doen ho maar. Hoe vaak hij niet aangespeeld werd op links en 9 van de 10 keer weer een balletje terug gaf. Totaal geen lef om een actie te maken. Is het zo moeilijk om gewoon opengedraaid te staan en die back op te zoeken langs de lijn. Oh oh oh, als ik de bal maar niet kwijtraak, zsm weer terug aan blind geven.Het is toch je werk, doe een keer wat je hoort te doen, gevaarlijk zijn. Daarvoor sta je op het veld.
8 -4
voorkennis
En toen kwam Malen erin en zag je direct het verschil voorin.
Snelheid, flair, vooruit denken, gezicht naar de goal, acties maken
Maar je mag hier niet zeggen dat Promes gewoon een matige speler is, en zeker geen meerwaarde voor ajax heeft, dan regent het minnetjes.
11 -16
Schwalbino
We komen je zo halen omdat je iets hebt gezegd dat niet mag. Je hebt geen kleding voor de nacht nodig en ook geen tandenborstel. Neem afscheid van vrouw en kinderen. Er zal voor ze worden gezorgd.

Het is een geel busje dat 2 keer toetert. Maak geen dramatische scene want dat wil je je naasten niet aandoen.
1 -1
T.reckveugel
Hahahahahahaha
0 0
Schip
Geweldig :) Kan je die bus ook even naar Koning Toto sturen? Moet je wat extra mensen meesturen, want het is aan zware jongen geweest vroeger. Zegt hij.
0 -1
Ajax4proud
Ik ben het met je eens, Promes is gewoon geen Ajax materiaal, ja voor de breedte klaar!

Het rijtje, De mul, Ebecilio.
3 -7
AlexIbarra
Mensen die de term 'dat mag je hier net zeggen' gebruiken, verdienen sowieso een duimpje omlaag.
4 -2
Web
Je mag alles zeggen, jij zag toch ook wel dat ze anders gingen spelen toen?
Promes speelde een aardige pot
4 -2
LANS
Inderdaad : min min
1 -4
Onpartijdig
Kijk, daar zie je toch wel de klasse van Hans Kraaij. Promes maakte natuurlijk een fout, maar die man heeft zich zo dienstbaar opgesteld. Vooral in de tweede helft toen hij naar de rechterkant ging. Aanspeelbaar, ontzettend belangrijk in de rest verdediging, en hield het veld tegelijkertijd goed breed dat de Duitse verdedigers keuzes moesten maken om hem wel of niet vrij te houden.

Hij heeft zich volledig weggestreept voor het team
14 -4
31xAjax
Hans Kraaij jr. heeft net zoveel verstand van topvoetbal als een koe van pianospelen....
0 -1
aniet
Sorry maar de woorden klasse en Kraaij passen niet bij elkaar
tijdens zijn voetbalpogingen een ordinaire schopper, en nu een sensatiezoeker en populist
3 -1
Juichtoon
Deed hem natuurlijk aan Kuijt denken tijdens het WK in 2010.
1 -1
Ismael Urzaiz
Het was 2014 toen Kuijt linksback stond
1 -1
Juichtoon
Oké. Ging om het idee...
1 0
Redrum
Hans Kraaij is een rare snuiter, maar hij is één van de weinigen die ook af en toe inhoudelijk iets te zeggen heeft over voetbal.
4 -10
JariL95
Promes speelde de tweede helft naar behoren. Fijn om zo'n gast erbij te hebben. In de eerste helft was hij redelijk, hij kin aanvallend te weinig uitbrengen en dit kwam voort uit het trage voetbal vanuit het middenveld en Dumfries en Blind. die laatste twee waren met De Rhoon gewoon dramatisch. Kan een keer gebeuren en Koeman pakte het goed op.

Promes is een echte Ajacied!
4 -4
Jeugd
Dat is wel het ergste compliment dat je kunt krijgen........hij stelde zich dienstbaar op.......
Hij klaagde niet toen hij van positie werd gewisseld. Hij heeft de hele wedstrijd achter zijn back aangerend. Ja Hans, behalve toen zijn man dat doelpunt scoorde.
2 -4
JariL95
Dat doelpunt was gewoon een dekkingsfout van Blind. Hij wist dat hij daar niet moest gaan doordekken, maar hij deed het toch.
6 -2