'Normaal is Blind zo rustig, daarom viel het op'

BartVeenstra, 07-09-2019 om 08:40, 9943 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Oranje-international Adri van Tiggelen heeft Daley Blind en Quincy Promes - als rapporteur namens De Telegraaf - geen hoge cijfers gegeven na afloop van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland (2-4). Blind krijgt een krappe voldoende (6), terwijl Promes een onvoldoende (5) kreeg.

Over Blind zegt Van Tiggelen het volgende: 'Daley begon heel onrustig en leed veel balverlies met zijn inspeelpasses. Normaal is hij zo rustig. Daarom viel het op', klinkt de oud-international wat verbaasd. 'Waarom hij steeds de diepte zocht? Misschien heeft dat te maken met zijn rol bij Ajax, waar hij ook snel de diepte zoekt. Maar tegen deze Duitsers, die allemaal terugzakken, was er weinig ruimte tussen de linies.'

Promes kreeg een vijf en Van Tiggelen legt uit waarom hij op dat cijfer is gekomen. 'Er was een moment in de wedstrijd dat ik dacht dat we zonder voorhoede speelden. Er was totaal geen individuele klasse en alle drie de aanvallers waren moeilijk aanspeelbaar', aldus Van Tiggelen, die in de slotfase zag dat Promes als rechtsback speelde. 'Dan is het lastig om een speler te beoordelen, als hij uit zijn eigen rol is geraakt. Maar het was in zijn totaliteit niet voldoende.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Blind onrustig? Hij deed 't anders behoorlijk rustigjes aan bij die eerste Duitse goal...
0 0
Rentokill
Blind is simpelweg de beste linksback in Nederland. En dat terwijl hij als CV nog beter is! Zegt iets over Blind maar ook over het gebrek aan alternatieven.

Verder denk ik dat veel op zn plaats zal vallen wanneer Donny weer beschikbaar is.
0 0
Van Reenen
Hans Kraag is een totaal andere mening toegedaan dan Van Televaagiggelen. Komt zeker omdat hij geen hoog cijfer mag geven van Driessen. Ik vind de mening van Hansie Hansie erg neutraal en positief vo9r Promes. Zoals Hans naar Promes keek, zo heeft Van Diggelen het niet bekeken c.q. beoordeeld, meer veroordeeld.
Echter, dit gaat nergens over.
0 0
arigold
Deze rapportcijfers van De Telegraaf zijn wederom lachwekkend. Jasper een 6, verdient gewoon een 7,5. Hij zorgt er uiteindelijk voor dat je met 1-0 nog in de wedstrijd blijft. Die penalty was onhoudbaar, daar kun je niets over zeggen.
6 -5
Cupmetgroteoren
Heb je hem gezien bij de penalty? Maakt zich superklein in plaats van groot, gast achteruit in de goal lopen (teken van angst). Deed echt alles verkeerd wat je verkeerd kan doen bij een penalty. Na al die jaren heeft ie nog niks geleerd van hoe je moet staan in de goal bij een penalty: je moet eerst naar voren lopen, dan jezelf groot maken in de goal, vervolgens met je armen wapperen en een beetje springen. Dat vergroot statistisch de kans dat de penaltynemer mist, samen met de kleur van het shirt.
1 -1
Rentokill
Je moet op de lijn blijven staan...
0 0
Bensco
klopt, hij koos al een hoek voordat Kroos dat had gedaan. Hij stopte er overigens wel eentje vorige week dus hij kan het soms wel maar het is geen penalty killer. Staan wel een paar mooie reddingen tegenover en hij maakte geen fouten dus ik zou een 7 of 7.5 wel terecht vinden.
0 0
voorkennis
En wederom was Promes heel matig, hoewel Dumpfries nog slechter was.
Ik heb Promes dit seizoen nog steeds niet op 1 fatsoenlijke wedstrijd kunnen betrappen.
Ondanks al zijn praatjes en beloftes komt het er niet uit.
Ik hoop dat die opstaat en in vorm begint te komen, maar het geloof wordt steeds minder
6 -10
waayop
Onzin, speelde een prima partij tegen Sparta. De papegaaien hebben een nieuwe Veltman.
1 0
ajaxxcied4life
Hij speelde een ok partij. Het is tegenwoordig gewoon policy hier op dit fourm om Promes af te branden, of een zogenaamde kenner na te kletsen. Mede door Promes RB te zetten ging het beter.
6 -6
voorkennis
Je geeft t antwoordt zelf al, Promes is een aanvaller die op alle posities voorin te recht kan.
Maar toen Promes rechtsback ging spelen ging het beter en met name voorin beter draaien.
Die Malen maakte 10x meer indruk dan die Promes.
Wellicht kan promes bij ajax ook RB spelen
Ze zagen het daar in spanje dus toch echt goed, door hem rechts in de zone te plaatsen ipv voorin
4 -3
Jeugd
Blind was onopvallend, 6 of 7 is een prima cijfer.
Promes viel wederom tegen. Hij is niet slecht maar heeft ook niets waarvan je denkt dat is een wapen. Iets waarmee je op het hoogste niveau een tegenstander pijn mee doet.
Je ziet dat ij het vertrouwen mist. Hij speelt op safe, wil geen fouten maken en dat is nou eenmaal niet genoeg voor een positie waar je dreiging en creativiteit verwacht.
Voor mij is Promes typisch zo'n speler die topvorm nodig heeft om mee te kunnen op het hoogste niveau. Is de topvorm er niet dan blijft er weinig over. Kortom.......Promes gaat in periodes goede dingen doen, prachtige goals maken. Dat zijn de momenten dat de minder intelligente types "zie je wel" gaan roepen. Maar het veranderd niets aan de feiten. Het is alleen maar hopen dat hij de momenten van topvorm op het juiste moment heeft.
4 -2
Schip
Gewoon diepte blijven zoeken. Beter dan dat kleurloze spel van die eencellige op rechts.
5 0
blessure
Ik begrijp ook de aankoop niet van AJAX, van deze speler.
3 -11
ajaxxcied4life
Je zou ook zelf te raden kunnen gaan
0 -2
BRAMHOUTEN
misschien ligt dat wel aan jou
7 -3