'Zou rechtsback van Oranje kunnen worden'

FinnDekker, 05-09-2019 om 23:00, 8239 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports is men het erover eens: de KNVB moet snel schakelen wat betreft Sergiño Dest. De rechtsback van Ajax heeft een dubbele nationaliteit en zal spoedig kiezen voor Nederland of de Verenigde Staten.

'Ik zou hem nu nog niet oproepen. Maar je kan aan Dest zien dat hij behoorlijke kwaliteiten heeft. Hij is nog achttien. Op termijn zou hij de rechtsback van Oranje kunnen worden. Het kan snel gaan. Misschien heeft hij Mazraoui over een halfjaar uit de basis gespeeld', aldus Vincent Schildkamp. 

'Het is echt moeilijk inschatten. Natuurlijk ziet iedereen de potentie. Maar je moet nu al gaan beslissen', voegt Kees Kwakman toe. 'Over drie jaar is hij misschien toch niet zo goed. Maar Amerika en Marokko roepen die jongens nu al gelijk op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Hij zal 100 % voor Team USA kiezen.
0 -3
Rentokill
Want?
0 0
31xAjax
Ach riepen we dat ook niet over van de Wiel, van Rijn en Téte toen zij het een paar wedstrijden leuk deden. Laat Dest dit seizoen een eerst even ruiken aan het grote werk voordat we weer denken dat we de nieuwe Suurbier of Trabelsi in huis hebben....
0 0
Web
Klopt, die rechts back positie zo vaak mis gegrepen
0 0
mistermiyagi
Onzin, Dest is beter als welke rechtsback van Oranje.

Tete is Verdedigend goed maar aanvallend brengt hij niks, geen speler voor een Ajax of een Oranje.

Als je wilt spelen met opkomende backs moet je Dest opstellen.
0 0
Web
Volgens mij vond iedereen ook dat van Rhijn, Tete en vd Wiel het hadden, enige voorzichtigheid op zijn plaatst
0 0
Murtagh
Dest is beter als dumbfies en veltman moet gewoon in Oranje
1 0
Markopantelic007
Laten we ff een beetje rustig aan doen ja. Die jongen heeft net een paar leuke wedstrijden gespeeld. Van Mazraoui schreeuwden we ook moord en brand dat ie voor Marokko koos, maar zo geweldig blijkt hij nou ook weer niet. Begrijp me niet verkeerd ik hou ook van die jongen, maar exceptionele kwaliteiten, nee. Dest, wie weet?
1 -2
Cello
Ik vind het niet zo moeilijk. Hij heeft nooit in een vertegenwoordigend jeugdelftal van de KNVB gespeeld. Maar wel in vertegenwoordigende jeugdelftallen van de USA. Dan denk ik dat je eigenlijk een soort morele verplichting hebt om voor Team USA te kiezen. Immers zij hebben er tijd en moeite in gestopt, daar waar in het verleden trainers van jeugdelftallen bij de KNVB hem niet zagen staan òf in hun ogen beter voor handen hadden.

Dat vind ik omgekeerd ook. Als je alle jeugdelftallen van de KNVB doorgelopen hebt, heb je een morele verplichting als er een keuze gemaakt moet worden om dan voor Oranje te kiezen. Net zoals ik dus vind dat Dest voor Team USA moet kiezen.

Sommigen noemen Xavi Simons. Speelt en leeft vrijwel zij hele leven in Barcelona, maar werkt al zijn interlands af bij vertegenwoordigende elftallen van Oranje als ik het goed heb. Als je dat doet dan vind ik dat je ook een beetje de morele verplichting hebt om later voor Oranje uit te komen.

Ik ben er ook voor dat als 16 jarigen een profcontract kunnen/mogen tekenen, dat ze dan ook in staat moeten zijn om al te kiezen waar zij hun interlands uiteindelijk willen gaan spelen. En dat het dan ook vast ligt vanaf het eerste jeugd EK of WK dat je speelt.
2 -2
Murtagh
Hij is in Nederland opgegroeid niet in de VS moet gewoon voor nederland spelen
0 0
MPAjax
dit is al te laat handelen, hij gaat met vs mee mochten ze niet met een interessanter voorstel komen dan het eerste van het vs dan gaat hij gewoon met hen mee, lijkt mij
1 -1
geronimo
Misschien beter voor Ajax
1 -1
geronimo
Wat is beter voor Ajax voor Oranje spelen of voor de Team USA?
0 0
OKP-AFCA
Oranje.

Bij de USA gaat hij sowieso altijd veel moeten reizen, tenzij ze ergens in Europa spelen wat maar zelden gebeurd.
0 -1
WZAWZDB14
Bij USA is commercieel veeeel beter
1 -1
Schwalbino
Vraag aan alle scouts: als Dest 10 miljoen zou kosten zou je hem dan halen?
0 -2
AST020
Nee!
Dest doet het op dit moment 'aardig'. Doet af en toe nog aparte dingen die kunnen worden weggeschreven aan zijn 'jeugdigheid' en aan het feit dat hij nog veel moet leren.
Ik hoop voor hem ook dat hij door zal groeien tot een volwaardig back van het niveau Ajax.
Waar het natuurlijk om draait zijn straks de wedstrijden in de CL (met uitzondering van Ajax, Feyenoord en AZ???). Vergeet niet dat Nous er tegen Bayern Munchen en o.a. Real er gewoon stond. Laat de concurrentiestrijd maar lekker gaan voor de rechtsback tussen Dest, Nous en Veltman.
0 -1
atouba19
Ben geen scout. Maar zou het direct doen!
2 0
DUDE92
Ik ben een scout, en ik zou (nog) geen 10 miljoen voor hem neerleggen. Was gewoon nooit een échte uitblinker, en doet het nu natuurlijk meer dan fantastisch, maar wie weet raakt hij zijn vorm binnenkort kwijt. Ik zou die 10 miljoen toch een te groot risico vinden. Al zie ik hen in de toekomst best meer dan 10m waard worden.
0 -7
Minsc
Vorm? Ben jij soms de scout die Magallan, Cassierra, Orejuela en Johnsen heeft aanbevolen bij Overmars?
1 0
Terugnaardemeer
Zowel positief als negatief is vorm enorm belangrijk in het totaal plaatje. Dat bepaalt in sterke mate of de speler nog veel beter kan worden of al op zijn top niveau zit.
0 0