'Zou rechtsback van Oranje kunnen worden'

FinnDekker, 05-09-2019 om 23:00, 7808 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports is men het erover eens: de KNVB moet snel schakelen wat betreft Sergiño Dest. De rechtsback van Ajax heeft een dubbele nationaliteit en zal spoedig kiezen voor Nederland of de Verenigde Staten.

'Ik zou hem nu nog niet oproepen. Maar je kan aan Dest zien dat hij behoorlijke kwaliteiten heeft. Hij is nog achttien. Op termijn zou hij de rechtsback van Oranje kunnen worden. Het kan snel gaan. Misschien heeft hij Mazraoui over een halfjaar uit de basis gespeeld', aldus Vincent Schildkamp. 

'Het is echt moeilijk inschatten. Natuurlijk ziet iedereen de potentie. Maar je moet nu al gaan beslissen', voegt Kees Kwakman toe. 'Over drie jaar is hij misschien toch niet zo goed. Maar Amerika en Marokko roepen die jongens nu al gelijk op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Hij zal 100 % voor Team USA kiezen.
0 -3
Rentokill
Want?
0 0
31xAjax
Ach riepen we dat ook niet over van de Wiel, van Rijn en Téte toen zij het een paar wedstrijden leuk deden. Laat Dest dit seizoen een eerst even ruiken aan het grote werk voordat we weer denken dat we de nieuwe Suurbier of Trabelsi in huis hebben....
0 0
Web
Klopt, die rechts back positie zo vaak mis gegrepen
0 0
mistermiyagi
Onzin, Dest is beter als welke rechtsback van Oranje.

Tete is Verdedigend goed maar aanvallend brengt hij niks, geen speler voor een Ajax of een Oranje.

Als je wilt spelen met opkomende backs moet je Dest opstellen.
0 0
Web
Volgens mij vond iedereen ook dat van Rhijn, Tete en vd Wiel het hadden, enige voorzichtigheid op zijn plaatst
0 0
Libero
Leuk voor de exposure van Ajax in de VS om er een international te hebben rondlopen, maar al dat reizen is verre van ideaal. Zeker voor zo'n jonge gast.
Je ziet het nu al met twee oefenwedstrijden, thuis in de VS.
Woensdag 02u00 uur NL tijd nog tegen de lieverdjes van Uruguay en zaterdag 18u30 is Heerenveen (gelukkig) thuis alweer. Afgezien van het reizen zelf heeft die jongen amper tijd om van zijn jetlag bij te komen.
Stel dat hij opgeroepen wordt voor de Concacaf Nations League, moet hij zowel in oktober als in november binnen een week de oceaan over, thuis spelen, naar Canada of Cuba vliegen, mss wel eerst terug naar de VS en weer naar NL.
Die commerciële belangen van Ajax in de VS zal allemaal wel; het lijkt me veel belangrijker dat je spelers fit en fris zijn en je ver reikt in de CL. Daar win je vele malen meer exposure mee, internationaal.
Kijk even naar hoe Nous er nu bijloopt; had een ongekend druk seizoen met Ajax en moest ook nog eens met Marokko mee naar de Comoren e.d. voor de voorrondes, later de Africa Cup en die speelde nauwelijks voor Marokko. Hetzelfde gold voor Ziyech, die wel veel speelde, maar die is een stuk ouder en dat scheelt echt wel een slok op een borrel.

Ik lees hier dat hij voor de VS moet kiezen, omdat hij daar al bij de jeugdelftallen speelde en de KNVB nooit interesse toonde. Ik vind ook zeker dat ze bij de KNVB weer eens hebben zitten snurken, maar Dest speelt wel pas sinds zijn 16e voor de VS. Je zou kunnen zeggen dat de VS er zijn loyaliteit voor verdient, maar als er een land is waar je als sporter snel ingewisseld wordt zodra het wat minder gaat is het de VS wel.
Lijkt me een zeer moeilijke keuze voor hem om al binnenkort te maken.
Hoe groot is de kans dat hij zijn huidige niveau vasthoudt en zich nog verder ontwikkeld bij Ajax en hoe groot is de kans dat hij daar een basisplaats in Oranje mee verdient?
Lijkt me voor de carrière van een voetballer flink wat idealer om tegen landen als bv. Duitsland, Frankrijk, België en Portugal te spelen dan tegen grotendeels meuk uit Noord- en Midden-Amerika, met als enige echte concurrent Mexico.
0 -1
Murtagh
Dest is beter als dumbfies en veltman moet gewoon in Oranje
1 0
Markopantelic007
Laten we ff een beetje rustig aan doen ja. Die jongen heeft net een paar leuke wedstrijden gespeeld. Van Mazraoui schreeuwden we ook moord en brand dat ie voor Marokko koos, maar zo geweldig blijkt hij nou ook weer niet. Begrijp me niet verkeerd ik hou ook van die jongen, maar exceptionele kwaliteiten, nee. Dest, wie weet?
1 -2
Cello
Ik vind het niet zo moeilijk. Hij heeft nooit in een vertegenwoordigend jeugdelftal van de KNVB gespeeld. Maar wel in vertegenwoordigende jeugdelftallen van de USA. Dan denk ik dat je eigenlijk een soort morele verplichting hebt om voor Team USA te kiezen. Immers zij hebben er tijd en moeite in gestopt, daar waar in het verleden trainers van jeugdelftallen bij de KNVB hem niet zagen staan òf in hun ogen beter voor handen hadden.

Dat vind ik omgekeerd ook. Als je alle jeugdelftallen van de KNVB doorgelopen hebt, heb je een morele verplichting als er een keuze gemaakt moet worden om dan voor Oranje te kiezen. Net zoals ik dus vind dat Dest voor Team USA moet kiezen.

Sommigen noemen Xavi Simons. Speelt en leeft vrijwel zij hele leven in Barcelona, maar werkt al zijn interlands af bij vertegenwoordigende elftallen van Oranje als ik het goed heb. Als je dat doet dan vind ik dat je ook een beetje de morele verplichting hebt om later voor Oranje uit te komen.

Ik ben er ook voor dat als 16 jarigen een profcontract kunnen/mogen tekenen, dat ze dan ook in staat moeten zijn om al te kiezen waar zij hun interlands uiteindelijk willen gaan spelen. En dat het dan ook vast ligt vanaf het eerste jeugd EK of WK dat je speelt.
2 -2
Murtagh
Hij is in Nederland opgegroeid niet in de VS moet gewoon voor nederland spelen
0 0
Michelangelo
hij is nu nig lang niet goed genoeg voor oranje (ook voor ajax niet), maar zelfs als de beste back van de wereld wordt, dan vind ik persoonlijk dat hij geen voor usa miet uitkomen. hij heedt daar immers al wedstrijden gespeeld. normaal vind ik altijd dat je.moet uitkomen voor het land waar je opgroeit en alleen voor een ander land kunt kiezen als je geen uitnodiging van het desbetreffende land krijgt.
1 -2
Libero
Nog lang niet goed genoeg voor Ajax?
Zeker wel, zeker op dit moment vind ik hem de beste rb in de selectie.
Maar zoals de traditie van rb's bij Ajax gebiedt, we moeten het op langere termijn nog zien of hij zich blijft ontwikkelen. Zo ja, heb je de beste rb in jaren in huis.
1 0
MPAjax
dit is al te laat handelen, hij gaat met vs mee mochten ze niet met een interessanter voorstel komen dan het eerste van het vs dan gaat hij gewoon met hen mee, lijkt mij
1 -1
geronimo
Misschien beter voor Ajax
1 -1
geronimo
Wat is beter voor Ajax voor Oranje spelen of voor de Team USA?
0 0
OKP-AFCA
Oranje.

Bij de USA gaat hij sowieso altijd veel moeten reizen, tenzij ze ergens in Europa spelen wat maar zelden gebeurd.
0 -1
WZAWZDB14
Bij USA is commercieel veeeel beter
1 -1
Schwalbino
Vraag aan alle scouts: als Dest 10 miljoen zou kosten zou je hem dan halen?
0 -2
Libero
Andersom: Als Ajax een bod van 10 mio op Dest krijgt, moeten ze dat accepteren?
0 -1
RusselWestbrook
Nee, echt goede backs zijn schaars. Tagliafico is een goede back, maar mist de bal behandeling die nodig is om echt goed, om wereldtop te zijn zoals bijvoorbeeld een Marcelo.

Dest is zo goed aan de bal, is qua spel een bijna klassieke rechtsbuiten. Moet je koesteren en kijken hoe hij zich ontwikkeld.

Maar goed, van der Wiel begon ook precies zo en kwam uiteindelijk niet in de buurt van Marcelo of Dani Alves. We gaan het zien met Dest.
0 0
Murtagh
Nee niet accepteren
0 0
AST020
Nee!
Dest doet het op dit moment 'aardig'. Doet af en toe nog aparte dingen die kunnen worden weggeschreven aan zijn 'jeugdigheid' en aan het feit dat hij nog veel moet leren.
Ik hoop voor hem ook dat hij door zal groeien tot een volwaardig back van het niveau Ajax.
Waar het natuurlijk om draait zijn straks de wedstrijden in de CL (met uitzondering van Ajax, Feyenoord en AZ???). Vergeet niet dat Nous er tegen Bayern Munchen en o.a. Real er gewoon stond. Laat de concurrentiestrijd maar lekker gaan voor de rechtsback tussen Dest, Nous en Veltman.
0 -1
Michelangelo
nee absoluut niet, want hij kan net als mazraoui totaal niet verdedigen op het niveau wat je bij ajax mag verwachten. ik schrijf hem echter nog niet af. mazraoui daartegen wel. die heeft meer dan een jaar de tijd gehad, maar is nog steeds de zwakste schakel
0 -2
atouba19
Ben geen scout. Maar zou het direct doen!
2 0
DUDE92
Ik ben een scout, en ik zou (nog) geen 10 miljoen voor hem neerleggen. Was gewoon nooit een échte uitblinker, en doet het nu natuurlijk meer dan fantastisch, maar wie weet raakt hij zijn vorm binnenkort kwijt. Ik zou die 10 miljoen toch een te groot risico vinden. Al zie ik hen in de toekomst best meer dan 10m waard worden.
0 -7
Minsc
Vorm? Ben jij soms de scout die Magallan, Cassierra, Orejuela en Johnsen heeft aanbevolen bij Overmars?
1 0
Terugnaardemeer
Zowel positief als negatief is vorm enorm belangrijk in het totaal plaatje. Dat bepaalt in sterke mate of de speler nog veel beter kan worden of al op zijn top niveau zit.
0 0