'Het verdedigende equivalent van Gabrich'

FinnDekker, 05-09-2019 om 16:10, 8768 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Menno Pot heeft in zijn column voor Het Parool teruggeblikt op de bijdrage van Lisandro Magallán bij Ajax. De Argentijn kwam vorige winter over voor negen miljoen euro, maar overtuigen deed de centrale verdediger niet. Na slechts 169 minuten lijkt zijn tijd bij Ajax al voorbij. De 25-jarige wordt uitgeleend aan Deportivo Alavés met een optie tot koop. 

In totaal speelde de verdediger zes officiële duels voor de Amsterdammers. Een daarvan was een invalbeurt tegen Tottenham Hotspur, de return in de halve finale van de Champions League. 'Tegen Spurs moest hij de kapitale 2-2 door de slotminuten helpen loodsen, maar in de laatste tellen deed iedereen alles fout. Magallán gleed uit, Lucas Moura niet.'

'Dat lag niet uitsluitend aan Magallán, maar een speler mag in 169 minuten natuurlijk best één keertje laten zien waarin hij dan wél goed is. Dat lukte Magallán niet', vervolgt Pot, die Magallán vergelijkt met een andere Ajax-flop van Argentijnse afkomst. 'Zo werd hij het verdedigende equivalent van zijn landgenoot Iván Gabrich, de 'spits die nooit omvalt'. Gabrich viel vooral op, omdat hij steeds omviel.'

'Als ik dezer dagen even dagdroom, zie ik een vrolijk Argentijns tafereel. Gabrich is de spits van Tottenham in die zinderende slotseconden. De bal komt. Magallán glijdt uit, maar Gabrich maait over de bal heen en kukelt ook om. En dan poeiert De Ligt de bal de doelmond uit', besluit de columnist.

Denk jij dat Matthijs de Ligt met een kopbal scoort tegen Duitsland? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Misschien kan hij in de spits bij de club van Frank de Boer
0 0
wladimir
Van Gaal heeft Gabrich gehaald o.b.v. een videoband. Magallan is gescout. Dat maakt het allemaal nog veel erger.
2 0
trodat4030
Gabrich, die man is echt een legende.. Zou hij weten hoe legendarisch hij hier is? En waarom? :p
0 0
PetrusKeizer
tja, die vergelijking met Gabrich is natuurlijk eenvoudig te maken. Erg lang erover nagedacht heeft Pot niet, t klopt ook gewoon. Maar om nou te zeggen dat je mn handen ermee op elkaar krijgt...
0 0
EersteAanname
Beetje jammer dat er zo respectloos over Magallan wordt geschreven. Prima, sympathieke kerel die wat handelingssnelheid tekort blijkt te komen voor het (momenteel torenhoge) niveau van Ajax. Wie ben jij eigenlijk, Menno Pot?
2 -1
ajaxrulesz
aanvulling reactie onderaan: zeker die in de verdediging spelen.
0 0
ajaxrulesz
Het probleem is die kutclub uit eindhoven. Als je wober of magallan 8 wedstrijden laat staan, en ze fouten maken een paar wedstrijden kan de competitie als beslist zijn. Mede daarom krijgen nieuwe speler minder tijd.
0 -1
ajaxrulesz
Inderdaad, nooit geweten dat je als nieuwe speler van ajax uit een ver land geen aanpassingstijd krijgt. Bij Marin is het anders, daar zie je gewoon dat hij een trage balbehandeling heeft en aanname dat gaat ook niet meer verbeteren, Magallan was gewoon basisspeler vaak bij de grootste club van Argentinie. De tekenen van een miskoop waren vrij nihil. Magallan moet je gewoon een reeks wedstrijden de kans geven, 8 wedstrijden laten staan, maar net als bij Wober is dat ook niet gedaan. Ten Hag heeft geen geduld met spelers behalve zijn eigen gescoute spelers als marin blijft hij verdedigen.
0 0
Lane 8
Is te sloom voor ajax, als dat gaat veranderen mag ie spelen. Maar DIE kans is nihil.
0 0
Ferd
Tekenen van een miskoop waren overduidelijk. Vooraf zeiden kenners al dat hij niet bij Ajax zou passen.

Marin komt er wel.
1 0
komopajax777
Wat een onzin Pot.Iets teveel potjes bier op zeker.Magallan is echt wel beter als verdediger dan Gabrich ooit geweest is als aanvaller.Bij vlagen liet hij zien dat hij goed kan verdedigen.Hij mist
alleen het voetballende gedeelte wat een Martinez wel heeft.
3 -1
TontoKarnaggel
Niet echt je beste column ooit, Menno.....
4 0
AlexIbarra
Was denk ik een lastige concurrent geweest voor Mike vd Hoorn.
Gelukkig zijn we dat niveau (voorlopig) behoorlijk ontstegen.

De scouting liep gewoon 4 jaar achter. ;)
0 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Altijd oppassen met zulke uitspraken.Nederlanders hebben graag hun mening klaar, en die kan soms vrij respectloos zijn.Je laat Magallan niet echt in zijn waarde door hem met Gabrich te vergelijken. Voetbalwereld is hard, feiten speken voor zich, hij speelde zelden/nooit en was gewoon niet goed genoeg. Klopt allemaal, toch was hij onderdeel van de selectie, de selectie die voor het eerst sinds 20 jaar weer kans maakte op de treble!!! Ajax kon de treble winnen vorig seizoen en hij was daar onderdeel van. Dus niet meteen klaarstaan om iemand een label te geven met 2e Gabrich , grote miskoop. Ook al vind je dat, het is zo makkelijk. Hij had De ligt voor hem, grootste verdedigende talent van europa, blind was in totaal 2x zo duur als magallan. Logisch dat hij zich er niet ff tussen speelde. Ben trouwens geen familie van hem en het voor hem op neem.
Maar hij is 25, wie weet speelt hij over 2 jaar bij sevilla en over 4 jaar bij barca, of in engeland, of welke redelijke club dan ook. Die gast stond op het podium op het museumplein een paar maanden terug toen we de dubbel wonnen na hele lange tijd, beetje respect graag.
7 -1
Ferd
Hij zal nooit bij Barca komen, daar is hij niet geschikt voor. Geen type voor een aanvallende ploeg. En respectloos is het stuk zeker niet.
0 0
AjaxDordt
'We wisten na een half jaar nog steeds niet of ie nou links- of rechtsbenig was.'
4 -2
trodat4030
Wel dat ie eelt op zn rug had en niet opgelopen zoals de meiden op de wallen dat krijgen :p
0 -1
MPAjax
Te weinig gespeeld om een goed oordeel te kunnen hebben dus menno pot kan beter stoppen met columns schrijven als hij dat zelf niet door heeft ..
7 -3
Woodenshoe
Teveel gespeeld als je het mij vraagt... Kan er helemaal niets van.
1 -4
Bocarra
Dat je met zo’n flut columnpje geld kunt verdienen. :-))
7 -5
Bjorn
Gewoon een complete mispeer. Accepteren, verkopen en door. Overmars en betreffende scouts moeten even achter de oren krabben betreffende deze aankoop.
6 -3
komopajax777
Hij heeft niet echt de tijd gekregen en de kans gehad om zich te bewijzen bij Ajax.Het is een pure verdediger en bij Ajax moet je nou eenmaal meer kunnen dan dat.
1 0
S_020
Alleen in Nederland wijden columnisten hele pagina's aan spelers die het niet hebben gered en worden zelfs miskopen van 20 jaar geleden er bij gehaald. Menno Pot kon kennelijk niks beters verzinnen om er over te schrijven.
3 -7
Ferd
Zuurpruim. Dit is een heerlijk schrijfsel met een stukje satire
0 0
ram
Jammer. Geprobeerd maar mislukt.

Dit is natuurlijk niet goed gescout omdat je meteen ziet dat hij simpelweg te traag is voor ons systeem. Maar het gebrek aan verdedigende én voetballende kwaliteiten kun je ook wijten aan een gebrek aan vertrouwen, weinig basisplaatsen, taalproblemen, enzovoorts. Ik denk niet dat hij zó slecht is als we allemaal denken. In een meer verdedigende ploeg, zie ik hem nog best redelijk slagen.
4 -1
Radie125
blijft toch raar dat wij zulke minkukels contracten hebben laten tekenen. We moeten Overmars na een feest avond vrijaf geven teveel bier wijn en buikschuivers is niet goed voor hem.
3 -8
Web
Ik hoor het van Gaal nog zeggen, krijg je niet van de bal
Was ook niet nodig, want die had hij nooit
Slechtste aankoop ooit denk ik
1 -2
JPM
Menno is toch wel een van mijn favorieten binnen het armoedige medialandschap. Iets met een oog en een koning, maar goed.

Een echte Ajacied, die mooie stukjes weet te schrijven met vaak een vleugje humor. Zijn emotionele optreden bij RTL Late Night na het drama rondom Appie blijft me ook bij.
5 -5