Rodgers: 'Ajax grote impact gehad op mijn ontwikkeling'

BartVeenstra, 05-09-2019 om 12:10, 7163 views, The Coaches Voice |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leicester City-manager Brendan Rodgers is een groot fan van het voetbal van Ajax. De filosofie van de Amsterdamse club spreekt hem enorm aan, zo vertelt hij in gesprek met The Coaches' Voice.

Rodgers is bovendien ook fan van FC Barcelona. 'Ik hou van FC Barcelona. De filosofie van de club heeft me altijd aangesproken. Ze hebben een duidelijke speelstijl, waarbij het gaat om balbezit en de bal zo snel mogelijk veroveren. En elk team, van de kleinste jeugd tot het eerste team, heeft een duidelijk doel. Dat deed me echt wat.'

In het buitenland ziet Rodgers bij Ajax een soortgelijke filosofie, zo vertelt hij vervolgens. 'Ajax en Barça hebben grote impact gehad op mijn ontwikkeling als jonge trainer. Mijn methode is een mix van de Britse mentaliteit vol agressie en kracht en de modellen uit het buitenland, zoals die van Ajax en Barça.'

Rodgers was in het verleden ook manager van Swansea City, Liverpool en Celtic. Sinds afgelopen februari heeft hij het voor het zeggen bij Leicester City.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Barcelona heeft dezelfde filosofie als Ajax, niet andersom. Als hij een echt fan zou zijn van die filosofie, had hij dat wel geweten.
1 0
Francisco81
Altijd mooi om te lezen dit soort dingen van buitenlandse trainers of spelers. Hoe het ook met ons cluppie gaat dit soort dingen hoor je al jaren, dat gaat ook niet veranderen. En door afgelopen seizoen hebben we het weer verlengd . Dit zal Ajax altijd voor hebben internationaal in vergelijking PSV en Feyenoord
0 0
sucre
Barca = kopie van Ajax
10 0
soewares
Het barcelona van nu is een slap aftreksel van het Ajaxspel. Spelers als messi en suarez zijn degene die het nog verbloemen maar het spel na guardiola, en met name onder de huidige idioot, is geen schim meer van het totaalvoetbal.
10 0
Knalpot
Messi en Suarez verbloemen veel maar zijn ook de grootste dissonanten in het onder druk zetten van de tegenstander Helaas worden er allemaal slappe zakken aangetrokken die alleen maar de sterspelers pleasen waardoor het barca spelletje van een jaar of 10 geleden ook is vermoord.
2 0
Juichtoon
Sinds het vertrek van Cruijff is de lijn al losser geworden.
2 0
aniet
is alleen maar logisch als je zijn beroep beoefend
0 0
Vlieske
Bij barca zie je dezelfee filosofie als bij Ajax bedoel je.
1 0
Truth
inderdaad
0 0