Türüc verdedigt Ten Hag: 'Hij verdient dit niet'

JesseTH, 03-09-2019 om 21:35, 13072 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Denis Türüc is nijdig over de kritiek die Erik ten Hag te verwerken kreeg de afgelopen tijd. De Turkse international werkte met de trainer samen bij Go Ahead Eagles en kan zich - gezien hun gezamenlijke tijd daar - absoluut niet vinden in de uitlatingen van met name De Telegraaf. 'Hij verdient dit niet en zeker niet van een amateur als Valentijn Driessen', vertelt hij in gesprek met Voetbalzone.

Türüc is van mening dat men zich moet schamen. 'Vertel mij maar wanneer Ajax voor het laatst zulk succes had. Hij heeft de verwachtingen dubbel en dwars overtroffen. Alleen al als je naar de Champions League kijkt: Ajax is weer het oude Ajax. De club is weer een merk geworden in Europa. Dat heeft te maken met het beleid, maar ook zeker met Ten Hag.'

'Spelers ontwikkelen zich maximaal, kijk bijvoorbeeld naar Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Daley Blind', vervolgt de middenvelder.  'Het getuigt van weinig verstand van voetbal als je zoiets schrijft, want het komt niet overeen met de successen en de ontwikkeling van de spelers.'

De voetballer van Fenerbahçe spreekt Ten Hag nog altijd en is lovend. 'Hij is tactisch zo sterk, enorm gedreven en fel, dacht en praatte altijd over voetbal. Hij leeft voor het voetbal en denkt alleen maar aan zijn spelers, hij beschermt ze. Ik weet zeker dat Ten Hag nog een volgende stap gaat maken, naar de wereldtop. Ik denk dat eigenlijk bijna iedereen dat wel denkt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Wordt een beetje moe van die hetze tegenover Ten Hag. Als Ajax geweldig presteert is dat normaal, want elke trainer moet met dat materiaal kampioen worden en als het slecht gaat is het ineens zijn schuld.
1 -1
Lane 8
Ik vind, gezien de nog grotere financiële verschillen, de prestatie van TH vorig jaar even groot als lvg in 95
3 -2
aniet
Hoge bomen vangen veel wind, altijd zo geweest
In het geval van onze coach, zure wind
Maar hij kan zeggen dat hij coach van een van de beste teams in de wereld is,
cl successen heeft
En de zure mannetjes wijzen vol trots op hun zure onzin
2 -1
Labrador
Zou wel heel tof zijn als er een mega doek komt met valentijn als rat. Tijdens Ajax Lille. Miljoenen kijkers en Valentijn voor lul
3 -4
Huntelaar020
Zekers :)
0 0
ajaxdordtt
Zo dan staat hij even voor paal zeg inderdaad gniffel gniffel.
2 -9
Rhythim
Dit is wel een oprecht goede reactie hoor.
1 0
DerOpenDerOver
Aan de andere kant leidt dit wel de aandacht af van de spelers.
Dat ik ook een taak van de trainer, om zijn spelers te beschermen.
Door alle aandacht van die media op hem te laten komen, worden de spelers, die het misschien iets minder doen, uit de wind gehouden.
Dat vindt ik dan wel weer mooi.

En ik vindt zo'n character als ten Hag ook wel goed voor de groep. Kunnen ze hem een beetje plagen en zo. goed voor het groepsproces.
0 0
ETM
Beetje offtopic

Toch vind ik dat Driessen een beetje een bliksemafleider is. Hij is slechts een pop van de poppenkast. Het is VI dat hem het podium geeft. Sowieso is het VI dat de Telegraaf groot maakt. VI geeft een van de slechtste scheidrechters aller tijden een podium en zet hem op een voetstuk. (Wanneer gaat de KNVB hem ontslaan?)
Een gala georganiseerd door de Telegraaf? Waarom niet de KNVB?

En ik vind dat de Nedelandse voetbalmedia als geheel op de schop moet. Alleen wie kan en wil dat bewerkstelligen? De NOS ook, met al die amateuristische journalisten, en vastgekoekte matige commentatoren. Waar zitten we in hemelsnaam naar te kijken?
Qua commentaar ben blij als ik een livestream vind met Russisch commentaar. De NOS brengt ook het gemekker van Derksen en Driessen naar de persconferentie. De interviews zijn hemeltergend slecht.

Kijk eens naar FC Rijnmond, en dan doel ik niet op hun pro- Rotterdam commentaar. Dan doel ik op het voetbalprogramma. Dat programma ademt voetbal. Van voetballiefhebbers voor voetballiefhebbers, met kritische, maar niet sensatie-beluste gasten. (natuurlijk wel een beetje gekleurd) En ik weet, velen zullen dit maar een raar bericht vinden, want pro Rotterdam etc etc. Maar dat programma haalt gewoon een veel hoger niveau dan de landelijke programma's.
En ja kijkcijfers zullen lager zijn in eerste instantie, want een groot gedeelte van de huidige kijkers heeft eigenlijk meer met dom vermaak dan met voetbal vermaak. Maar ik ben er van overtuigd dat Nederland genoeg voetballiefhebbers heeft.

Als de overheid het Nederlands voetbal een landsbelang (een miljarden-industrie) vindt mogen ze zich er wat mij betreft mee bemoeien. Nee, ik heb het niet over censuur. Cultuurfonds? Maar geef een nieuwe generatie talentvolle journalisten en programma makers, een budget.
De kwalitatieve armoede van de Nederlandse voetbalmedia schaadt het Nederlands voetbal. Het is naief om te denken van niet. Ik begrijp dat voetbal ook showbusiness is, maar het is compleet doorgeslagen. En zelfs op dat punt is het armoedig. De eredivisie wordt alleen maar afgezeken.

De voetballers van morgen groeien daarmee op.
8 -1
RusselWestbrook
Persoonlijk denk ik dat het dramatische niveau van het voetbaljournaille, vooral op televisie, komt doordat ze willen dat elke debiel en de allergrootste leek kunnen begrijpen waar het over gaat. Daardoor is het bijna verboden om de diepte in te gaan (let er maar eens op, is wel eens een analist die het probeert, wordt afgekapt en de rest gaat verder in Jip en Janneke taal) en blijf je hangen in platitudes en roddel en achterklap.

Ruud Gullit is hier wel de grootste exponent van. Wereldvoetballer, je zou denken dat daar wel uitspraken met inzicht uit zouden kunnen komen. Vergeet het maar, komt niet verder dan 'ze moeten gewoon scoren' en 'ze moeten beter verdedigen'. Al heb ik het vermoeden dat deze man, helaas, ook gewoon niet beter kan, maar haal die man dan van de tv. Want afgezien van een bekende naam voegt ie geen reet toe.
2 0
ETM
Denk dat dat deels klopt. Maar er is ook gewoon denk ik een enorm ons kent ons gebeuren gaande, waardoor dezelfde kwaliteitsarme lieden blijven zitten. Mensen die zich dus ook niet inspannen. Met een bijbehorende arrogante cultuur waarin liefde voor voetbal al lang niet meer centraal staat.
Die interviews waarbij je spelers en trainers zichtbaar ziet balen.. die zijn nergens goed voor. Ook niet voor de leken. Gewoon niet voor de entertainment. Ze hopen dan op een scoop, maar gaan totaal voorbij aan het doel van een interview. Analisten krijgen idd geen ruimte, zijn niet zo snugger, of de NOS doet toch een beetje de VI na. Maar ik denk idd dat er niet het geloof is dat een voetbalinhoudelijk programma hoge ogen scoort.
En volgens mij zouden ze juist veel beter tegen een VI kunnen opboxen, als zij het wel op de inhoud zouden gooien.
Ook zeer teleurstellend van de NOS die dacht ik best mooie sportprogramma's maakte toen ik opgroeide :)
0 0
RusselWestbrook
Ze hebben het wel geprobeerd bij de NOS. Paar jaar geleden was er tijdens een eindtoernooi zo'n gast met een programmatje (helaas van beide de naam kwijt, haha) die met veel beelden, plaatjes en grafiekjes allemaal tactische dingen uit ging leggen.

Ik vond dat wel mooi, de NOS niet blijkbaar.

Verder heb je gelijk. Is in de hele media een probleem volgens mij. Eén grote parade van BN'ers die andere BN'ers exposure gunnen.
0 0
Nosky
U Heeft mijn plusje, goed stuk.

"Als de overheid het Nederlands voetbal een landsbelang (een miljarden-industrie) vindt mogen ze zich er wat mij betreft mee bemoeien."

Interessant punt. Voetbal is by far de grootste sport in Nederland. Sport verbroederd (in sommige gevallen) en is gezond.
Daarbij heeft de totale industrie 'voetbal' in Nederland denk ik een significante rol van ecnonomische betekenis.
Helemaal geen gek idee dus als de overheid daar op verschillende vlakken stimulerend beleid gaat voeren (Let wel: stimuleren, niet reguleren).

"De kwalitatieve armoede van de Nederlandse voetbalmedia schaadt het Nederlands voetbal. "

Het Nederlandse voetbal heeft een behoorlijke vrije val naar beneden gemaakt, terwijl we ooit de 'uitvinders' van het moderene voetbal waren en nog steeds geroemd worden.
De Nederlandse (sport)journalistiek heeft hier absoluut een aandeel in. 'Onze' competitie wordt te pas en te onpas klein en belachelijk gemaakt. Elke speler die een bal één keer goed raakt wordt naar heet buitenland gesproken en al die media doen even hard mee met spelers/trainers/beleidsmakers die weer excuses aan zoeken zijn als we in een voorronde weer eens waren uitgeschakeld door een clubje vergelijkbaar met een hoofdklasse vereniging.

Voetbal (de professionele tak daarvan) bestaat bij de gratie van commercie. Dus moet je de boel vermarkten. TV gelden, sponsor gelden, noem het allemaal maar op, in Nederland kunnen we nooit meedoen met die grote landen.
En dat valt nog maar de bezien. Want die TV gelden van de Premier League worden niet alleen maar in het VK opgehaald. Die wedstrijen kun je zien waar ter wereld je ook bent. Dat kan in theorie voor het Nederlands voetbal ook gelden. Is dat zo maar even geregeld, nee absoluut niet. Dat is afhankelijk van ontzettend veel factoren.
Maar één significante factor is hoe 'wij' ons voetbal vermarkten. En de Nederlandse (sport)pers, heeft daar een negatieve invloed op.
2 0
ETM
Dank voor de bijval. En jij verwoord het eigenlijk beter :)
2 0
Web
Ik zit ook niet te wachten op het vreselijke gegil op FC Rijnmond
En het maakt in mijn ogen ook niets uit dat ze het verkeerd zien, en het commentaar echt nergens op slaat
Maar op het persoon spelen, dat is hier heel duidelijk
0 0
ETM
Menging van verschillende standpunten.
0 0
ETM
Welk gegil? Zitten altijd 3 mannen Sparta, Exelsior, Dordrecht en Feyenoord te bespreken. Vaak met een goede mening van verschillende standpunten. Met mensen die ondezoek doen, ook langs de velden. En dan vaak nog een bekende figuur uit die clubwereld. Het is vaak kritsisch. En in mijn ogen ook informerend. Ik snap niet op welk gegil je bedoeld. Alleen t commentaar tijdens wedstrijden, want dan zijn het gewoon supporters die commentaar geven. Daar moet ik als Ajaxman uiteraard ook niets van hebben. Ik bedoel het als voorbeeld.
1 0
Web
Ik bedoel wedstrijd verslagen
De test kijk ik nooit, en dat neem ik graag van je aan
Ik ga dat eens doen, is dat op zondag avond?
0 -1
ETM
Maandag en vrijdag. Weet niet precies hoelaat. Ik kijk t soms via youtube.
Krijg je veel info over Rotterdamse clubs, dus je moet wel echt een voetbalnerd zoals ik zijn om t leuk te vinden. Maar t ging me puur om de 'kwaliteit' van het programma.
0 0
Rentokill
Heeft iemand hier het 06 nummer van Kim Jung Un voor ETM?
Die kan je misschien uitleggen hoe je het beste de Nederlandse Media op de schop kunt nemen...

Het is niet anders. Persvrijheid en marktwerking. Je kunt journalisten proberen op een bepaalde manier op te leiden. Maar als hun stukjes niet gelezen worden zal de krant ze vervangen voor journalisten die wel schrijven wat de meute wil horen...
1 0
ETM
Wat een flauwe reactie. Nergens beweer ik dat de overheid VI eruit moet knikkeren. Ooit was er zoiets als een publieke omroep. Betaalden 'we' ook voor..

Dat nummer wil ik alsnog graag hebben.
0 0
Nosky
Ik snap ook niet helemaal wat de suggestie om een subsidie voor een nieuwe generatie voetballiefhebbers/analisten om een nieuw format te maken heeft met een censuurbeleid...
De halve mediawereld draait op subsidie.
0 0
simok
Dit is het precies. Het mist zovéél. De overheid kan hier wat aan doen, maar het publiek ook. Het hangt samen met cultuur, maar juist die lijkt wel wat positieve invloeden te kunnen gebruiken.
0 0
Cupmetgroteoren
Schei nou toch uit. Iedereen kan tegenwoordig een youtubekanaal opzetten. En als mensen er interesse in hebben zal het bekeken worden en kun je eraan verdienen. Als je denkt dat je meer te bieden hebt dan de mainstream media dan houdt niemand je tegen, ga je gang. Daar zijn geen subsidies voor nodig.
1 0
HStorm
Naïeve gedachte. Alles wat succesvol is wordt direct weggekocht (om vervolgens dood te laten bloeden) zodat jouw product niet in gevaar komt als grootmacht.

Alles is bedacht en gekocht. Mocht je in een niche markt zitten of niet in iemands vaarwater dan kun je weleens geluk hebben.
0 0
ETM
Telegraaf/- VI/ NOS met als tegenhanger een youtube-kanaal vanuit een huiskamer met de neef van de buurman te gast die ooit bij Volendam de linksback was.
Ik zal t es proberen.
0 0
Ajacied33
Mooie woorden en wederom een sneer naar Driessen. Dit soort jongens, die persoonlijk met TH gewerkt hebben, zijn allemaal lovend over hem. Is dat dan toeval? TH is gewoon een vakidioot en heeft succes met onze club, hij heeft mijn respect. Jammer dat Driessen en Derksen hem persoonlijk aanvallen. Beoordeel iemand op zijn of haar werk, dan is er niets aan de hand
10 0
ajaxdordtt
Vertel mij wanneer Ajax voor het laatst zulk succes had?

Lekker relevant, net als de rest ven het interview.
1 -19
Web
Wanneer ga je eens in de spiegel kijken man
Eindeloos zwak gelul, en daar komt niets positiefs uit. NOOIT
Grote zuur pruim ben je
3 -2
Schip
Hij geeft zijn mening ongeacht of hij scoort. Vind ik eerder sterk dan zwak. Ben het met hem eens. Nietszeggend stuk, dat uit de kast wordt gehaald om TH te steunen. Doet me denken aan de FR, waarin het kamp Coronel opeens gesteund werd door allerlei onbekende influencers of andere enge mannetjes.

Driessen is een vervelende 'tegen-stemmer'. Hij is als een van de muppets: alles was vroeger beter, alles is nu kut en slecht. Een chagrijnige, visieloze zeikerd. Derksen is een autist. Niet zozeer bedoelt als belediging, die man is echt een autist. Blijft herhalen, lijkt niet goed in te zien wat hij aanricht, denkt uitsluitend in stokpaardjes.

Dat zijn er dus TWEE. Alle overige analisten en media geven TH credits. Ook Gijp aan tafel van VI.

Eens, het zijn vrij smakeloze lui, maar het relativeren valt aan beide kanten weg op deze manier, niet alleen aan de zijde van Driessen / Derksen.
1 -3
Web
Het gaat mij ook om Driessen en Derksen, die spelen echt op de man.
1 -1
ajaxdordtt
Je snapt zijn punt niet Web.
0 -2
Tinus
Prima verwoord en helemaal met je eens.
0 -1
Saanchez
Leg jij mij maar eens uit hoe dit niet relevant is dan? Of roep je maar weer iets om maar gewoon dwars te doen? Zou niet de eerste keer zijn
4 -1
ajaxdordtt
Telegraaf roept: spelers kunnen niet met hem door 1 deur, Alfred Schreuder is het lek!

Turuc: Beste jaar sinds tijden, ten Hag is duper gedreven en gaat nog een stap maken en Valentijn heeft geen verstand van voetbal.

Ik zie geen enkele correlatie tussen deze dingen.
0 -2
GC
Aantal maanden terug had ik iets gelezen over hem op een andere site:
"Ajax haalt Deniz Türüç mogelijk terug naar de Nederlandse Eredivisie. Volgens Turkse media is de oud-speler van Go Ahead Eagles op de radar verschenen van de Amsterdammers."
Het is wel een middenvelder :).
0 0
eriksen23
Was een middenvelder, niet meer. Bij Go Ahead speelde hij op 8, bij Kayseri is hij omgeturnd tot een buitenspeler. Trekt veel naar binnen vanaf rechts en heeft een vreselijk goede linker. Hiermee heeft hij het zelfs geschopt tot Turks international en zit sinds heel kort bij Fenerbahçe. Nogal wat uit zijn carriere gehaald maar zou niet echt in het huidige Ajax passen qua speelstijl denk ik.
0 0
3sterrenAjax1
erg mooi dat steeds meer personen zich uitspreken tegen de belachelijke hetze die driessen en derksen voeren tegen ten hag. ten hag is een absolute toptrainer. dat heeft hij bij elke club tot nu toe laten zien.
8 0
Cupmetgroteoren
Mooi interview. Getuigt van solidariteit. Goeie gast.
8 0
Woodenshoe
Leuke speler was hij wel!
3 0
Hofpleinismaareenfontein
Mooie woorden! En wat doet Valentijn Driessen vandaag? Die vergelijkt Ten Hag nog eens met Van Gaal. En dan niet in positieve zin, qua voetbalkennis, maar omdat Ten Hag net zo'n groot ego zou hebben. Oftewel weer zulk enorm, gezocht, gelul. De droeftoeter. Het zal je baan maar zijn om zoveel b.s. te produceren.
12 0
Web
Noem eens een speler waar Ten Hag mee gewerkt heeft, die niet tevreden is.
Je zult altijd houden dat de ene trainer je wat beter ligt dan de andere
Dat jij door zijn tactiek er niet helemaal uit komt, daar ontkom je ook niet aan in een team sport
Het gaat om het eind resultaat, welk team brengt je tot het beste resultaat
6 0
Ferd
Dolberg
0 0
Web
Al had Ten Hag de CL gewonnen, word hij nog niet gepruimd. Boertje uit Twente
Want Ten Hag had Frenkie en die zorgde voor het succes, natuurlijk was Frenkie goed, want zonder goede voetballers kom je niet zo ver. Zou dat niet gelden voor Guardiola en Klopp?
Dat zijn dezelfde mensen die het hele jaar maar bleven Schreeuwen dat de dubbele 6 niet des Ajax was, en die bleven roepen dat Frenkie te veel naar achteren stond
Ook ik heb mij even zorgen gemaakt rond de winter stop, niet om Ten Hag zijn trainers kwaliteiten maar te serieus? geen tijd voor een grapje? Maar ik zat er ook helemaal naast, en geef dat heel graag toe. Het seizoen is nog niet begonnen ( ongeslagen ) of de kritiek komt alweer, mag het even minder zonder Frenkie en De Ligt, met veel spelers die van Interlands later pas instromen. Maar ook al gaat het weer goed draaien, waar ik vertrouwen in heb, blijft men aan zijn stoelpoten zagen, niet alleen de pers, maar ook op AS. Er zijn er best veel die liever zien dat hij vanavond nog opstapt dan morgen. Gelukkig is het grootste deel heel blij met dit Ajax, het beste Ajax in 20 jaar.
27 -5
ajaxdordtt
Je hebt maar geluk day de zoekfunctie niet meer werkt op AS web!
3 -13
Web
Of wil je zeggen dat ik niet voor Frenkie in een controlerende rol ben?
Nou ik was de eerste ( voor Ten Hag ) dat dit zijn plek is
Mensen mogen dit beamen, want er zijn er wel die dat weten
0 0
Web
Wil je mij om de oren slaan jongen
Kom maar op met je onzin
Ik leg heel duidelijk uit hoe ik over Ten Hag denk en dacht
En dat kun je terug vinden.
Ik draai er nooit om een, kreeg heel AS over mijn een met Bosz
Dus wat is nu je punt man?
En het zijn er nogal wat die het eens zijn met mij.
1 -3
ajaxdordtt
Omdat het weer een tranentrekkend stukje van je is. Paar x roepen hoe geweldig alles is. Dan krijg je duimpjes ja. En de zoekfunctie werkt niet meer dus ik kan het nirt vinden, maar jij en ik weten hoe jij reageerde na Feyenoord Ajax en Heracles Ajax. Hypocriet.
2 -4
Ferd
man man man, of moet ik zeggen, kind kind kind? Kap toch eens met deze kinderachtige oorlogjes. Ga lekker jenever zuipen in dat achterlijke dorp van je.
5 -1
AnsB
Goed gezegd. Er zijn inderdaad mensen die hem gewoon niet pruimen omdat hij niet past in hun beeld van hoe een trainer zou moeten zijn.
TH is een vakman, een vakidioot eigenlijk, altijd serieus en fanatiek bezig met zijn vak - niet iemand waarmee je even aan de bar gaat zitten en met wie je dan lekker kunt ouwehoeren. Serieus, straight, veelal sprekend in jargon en dan ook nog op een staccato én ingekorte manier (zonder omhaal van woorden), zodat hij ook lang niet altijd wordt begrepen - zeker niet door mensen die hem ook helemaal niet wíllen begrijpen, maar liever de draak met hem steken of af willen maken.

Niemand die zelf ook serieus naar voetbal kijkt, of geheel onbevangen kijkt naar resultaat en spel zal moeite met hem hebben als trainer/coach - hooguit kun je het oneens zijn met zijn argumenten en keuzes.
Mensen die hem niet pruimen kijken anders naar voetbal en trainers - veel meer vanuit emotie en sympathie/antipathie. Dat is hun goed recht, als supporter zijnde - niet iedereen is of hoeft hetzelfde te zijn.

De rol van de media is een hele andere - degenen daar die hem niet pruimen en geen kans voorbij laten gaan, sterker die zelf hun eigen kansen creëren om trainers als TH onderuit te halen die hebben echt motieven, kwaadaardig, 'voor de lol' of anderszins uit eigen belang: lachers op je hand krijgen, aandacht krijgen, uit woede/onmacht omdat je geen vat op hem krijgt (dus geen leuke, smeuíge teksten of scoops van hem krijgen), of gewoon omdat het lekker scoort.
Ik hou me doorgaans liever niet met hen bezig. Wat heb je daaraan?

Het mooiste zou zijn als TH nog drie jaar of langer blijft, elk jaar kampioen wordt, de CL haalt, echte, succesvolle teams weet te formeren, waarin de meeste spelers hun top weten te halen, jonge spelers inpast en prachtig voetbal laat zien, met incidenteel een Europees aansprekend resultaat.
10 -1
gi0vanni
Mee eens alleen is het logisch dat ze dit doen. Net als kranten gaat het hen alleen om de centjes en net als kranten gaan ze er vanuit dat gelogen negatief nieuws meer opbrengt als geen nieuws. Alles voor die centjes.
0 0
Ferd
maar andere kranten in Nederland doen het niet. Die komen niet met dikke leugens over Ten Hag.
0 0
Spuit11
Ik ben het met deze meneer eens, behalve het slotstuk. Hopelijk blijft Erik nog even bij de club tot die cup met grote oren er staat.
10 0
grannig mokum1
Precies D
0 0