Van Gaal snapt de afwezigheid van Ten Hag

FinnDekker, 03-09-2019 om 08:50, 13236 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Erik ten Hag afwezig was op het Voetbalgala van De Telegraaf vindt Louis van Gaal niet raar. De nodige oud-Ajacieden kregen een prijs op het evenement, maar de Ajax-trainer bleef thuis vanwege suggestieve teksten van de krant aangaande zijn prestaties.

'Ik heb die beslissing ook steeds genomen. L'histoire se répète', aldus de voormalig coach van de Amsterdammers, die bij de NOS doelt op een herhaling van de geschiedenis. Zelf was Van Gaal aanwezig om een Oeuvre Award uit te reiken aan zowel Arjen Robben als Robin van Persie.

Edwin van der Sar en Marc Overmars waren wel aanwezig in Hilversum. 'Dat zijn allemaal persoonlijke beslissingen. Die heb ik destijds ook genomen. Ik ben hier omdat ik een aantal spelers wat moet uitreiken. Daarom doe ik dat. Anders was ik hier ook niet geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ambtenaar
Lekker belangrijk allemaal.
We weten het nu wel....telegraaf haat ten Hag , ten Hag haat telegraagf.
0 0
DeWijsneus
Maar 5 keer het woord ik in een Van Gaal artikel, het viel mee.
0 0
Cello
Als ik de clip terugzie van de speech van Van Gaal dan doet ie het natuurlijk op zijn Van Gaals. En waar het vaak misplaatst is vond ik het op het Gala wel okay. Tuurlijk, hij had het veel over zichzelf en vaak kwam het woordje 'ik' in zijn speech voor.....maar nu kon het, omdat hij vanuit zijn visie, hoe hij beide spelers heeft meegemaakt, hun carriere's mooi wilde verwoorden en dan natuurlijk de invloed die hij daarop heeft gehad. En ja....dan ontkom je niet aan de anekdotes waarin hij ook een hoofdrol speelt en dat ie dan ook vaak over 'ik' begint.

Dus in deze speech kon ik het wel pruimen dit keer.

En natuurlijk. Sneijder was ook in 2014 méér dan belangrijk, klopt..., maar die werd gisteren niet in het zonnetje gezet, die was niet aanwezig om 'gehuldigd' te worden. Van Persie en Robben wel.
1 -1
TwoLegsAlwaysWin
Ha ook nog eens lekker ironisch of beter nog een sarcastisch stukje over Driessen in nota bene HP/De Tijd.
https://www.hpdetijd.nl/2019-09-02/valentijn-driessen-ten-hag-is-alle-grip-op-grootste-krant-van-nederland-kwijt/
1 0
Cello
Ja. Doet Frank Heinen leuk.
0 0
Cello
Ik vind het maar flauwekul, dat een aantal roepen, dat je groter moet zijn dan dit en er als EtH boven moet staan. Flauwekul. Dan zeg je dus dat je je alles maar moet laten welgevallen?. Dat je als een slappe lul daar maar moet gaan zitten en de illusie ophouden dat het je niets doet en je je gezellig tussen alle gasten moet bewegen, onder wie er natuurlijk ook veel journalisten zijn, vele van de Telegraaf, die er bijna hun levenswerk van hebben gemaakt om EtH kapot te schrijven.....of het nu linksom of rechtsom is. Dat zou pas hypocriet zijn, je anders voordoen dan dat je je eigenlijk voelt. Daarom ben ik van mening, dat EtH juist heeft gehandeld. Klasse dat ie de eer aan zichzelf heeft gehouden en je ziet, dat mensen om hem heen (bij Ajax), velen die nu nog aktief zijn in het voetbal en zelfs sommige, van concurrerende media afkomstige, journalisten begrip kunnen opbrengen voor EtH.

Je ziet maar weinige, zelfs hier op AS, die het anders zien. Met natuurlijk de aanstichters voorop, Valentijn en de rotzooi aan tafel bij VI.
3 0
ajaxdordtt
Aan Cello,Libero en de gang: Psv mentaliteit. Calimero gedrag.
0 -3
ajaxdordtt
Je moet groter zijn dan dit en er boven staan. Ze hebben niet gezegd dat hij een pedofiel of een massamoordenaar is. Ze hebben gezegd dat hij met bepaalde spelers niet door een deur kan. Nou nou.
1 -8
BRAMHOUTEN
hoe zou jij het vinden, als een aantal gasten over jou de grootste leugens verspreid, elke keer maar weer, tot vervelends toe. waarschijnlijk zou jij iemand op zijn bek slaan of negeren. maar blijkbaar ga jij naar een feestje gezellig hypocriet doen en leuk lachend op een feestje zitten bij diezelfde gasten die je dagelijks belachelijk maken. Niemand zou daar naartoe gaan.....of ajaxdordtt wel???
2 0
ajaxdordtt
Goede vergelijking Brammetje.
0 -2
BRAMHOUTEN
hoezo goede vergelijking? Geef gewoon eens antwoord? of geil je hier op reacties? gewoon negatieve berichtjes plaatsen en kijken wie en hoe ze allemaal op je reageren. zo gaan driessen en Derksen ook te werk. heb je thuis soms wat aandacht tekort?
2 0
ajaxdordtt
Ah op de man proberen te spelen. Dacht dat dat was hoe Valentijn te werk gaat?

Het is een waardeloze vergelijking. Ik krijg geen vorstelijk salaris als uithangbord van Ajax om naar die "verjaardag" te gaan. Daarnaast zou ik inderdaad gewoon gaan als ik verwacht wordt op die verjaardag. Als je alle plekken mijdt waar wellicht iemand is die je niet mag, tja. Beetje droevig leven dan.
0 -1
BRAMHOUTEN
jij probeert gewoon hier stoer alles te bagatelliseren en blijkbaar vind jij het normaal hoe deze rat tekeer gaat. prima hoor. maar vind het dan ook niet raar dat de meeste mensen deze rat gewoon spuug zat zijn
0 0
BRAMHOUTEN
jij probeert gewoon hier stoer alles te bagatelliseren en blijkbaar vind jij het normaal hoe deze rat tekeer gaat. prima hoor. maar vind het dan ook niet raar dat de meeste mensen deze rat gewoon spuug zat zijn
0 0
Cello
En wel meer dan dat en dat weet jij verdomd goed Dordtt. Jij zou dat doen en dat is jouw goedrecht om je dan als een 'lulletje rozenwater' te laten behandelen.

Dat EtH er voor kiest zich niet alles te laten welgevallen, dat kan ik me heel goed voorstellen. Hij kiest ervoor om niet hypocriet gezellig te gaan doen, gezellig her en der te babbelen met een ieder alsof er niets gebeurd is en dan een dag later in die flutkrant weer 'afgemaakt' te worden. Ik begrijp volledig dat ie daarvoor past. Zou ik ook geen zin in hebben.

Trouwens, hoe was het ook alweer volgens die flutkrant?. Die EtH past toch helemaal niet in het wereldse Amsterdam en al helemaal niet bij Ajax?. Wat maken die gasten die kritiek op hem hebben op deze manier zich dan zorgen?. Dat ie niet verschijnt op een Sterrengala?. Daar past hij toch al niet tussen, toch?.

Maar ten slotte.... "groter zijn dan en er boven staan" betekent nog steeds niet, dat je je dan maar alles moet laten welgevallen. En natuurlijk ligt het voor ieder persoonlijk anders, maar jij als individu (in dit geval EtH) bepaalt dat wel zelf. Jij bepaalt wanneer je vind dat er grenzen zijn overschreden en niemand anders.
4 0
Web
Als het zo genuanceerd was als jij zegt, had hij er gezeten
Maar leugens is het ergst wat er is, maar dat doe jij ook, dus ik begrijp het
Zeggen dat ik Veltman en Magallan topspelers vind
Veltman heb ik helemaal niet hoog zitten, dat weten de mensen die hier vaak komen.
Ik schrijf nooit iemand af, voordat ik die zelf heb zien spelen Magallan
Labyad had ik hoger ingeschat
Enorm talent bij PSV, en verbeterde zich met de week bij Utrecht, scoorde vaak en ook nog heel mooi, vond hem een van de besten buiten Ajax om
Ook had hij de pech dat zowel Ziyech bleef en Tadic kwam, en daar heb ik mij in vergist, dus dan heb je er geen kijk op.
En ik lieg over mij voetbal carrière dat zeg jij ook nog eens, dat zal wel komen omdat jij zelf geen moeite heb met leugens
2 -1
Cello
Kijk.... er zit een groot verschil in wat een supporter hier post (wat wellicht door een paar honderd man gelezen wordt) en wat een media outlet als Telegraaf èn helemaal een tv-programma naar buiten brengt met honderdduizenden, soms wel meer dan een miljoen kijkers/lezers.

Als forumlid ben je lang niet zo beïnvloedend mbt publieke opinie als dat je dat bent via een nationaal gevolgde media outlet. Dat laatste heeft wel degelijk grote inpact, een forumlid heeft dat nauwelijks tot helemaal niet.
0 0
Web
Klopt
0 0
aietos
Dit keer maar 159 keer "IK" in 10 minuten. Louis gaat erop vooruit.
3 -1
ajaxdordtt
Louis vindt zichzelf ook niet raar.
2 0
Bocarra
Iedereen begrijpt behalve de ten Hag haters die hier sterk vertegenwoordigd zijn.
4 -3
DeMeervanweleer
Sentiment van de supporters ligt bij Ten Hag, gevaarlijk kantelpunt voor de Telegraaf als demagogisch instituut.
4 -1
T.reckveugel
Hij noemt Sneijder in een bijzin over het wegsteken van zijn helden vPerswee en Robben.
Dat Oranje met zijn ook gisteren weer zelfbenoemd en zogenaamd briljante kutvoetbal 3e werd is alleen aan Sneijder te danken!
Wat een schande voor het vak deze paljas.
Als POWNED aangeeft dat het een Ajax-feestje is schiet hij gelijk in een kramp.
Op het podium doet hij moeilijk tegen Hendrikse. Ongelooflijke egotripper
4 -2
Rentokill
Klopt, Sneijder was weergaloos daar. Terwijl hij eigenlijk al behoorlijk op zn retour was.

Hoe dat kon?

Jij bent denk ik vergeten (per ongeluk of expres, want het komt je blijkbaar (niet) goed uit) dat van Gaal Sneijder getriggered heeft tot op het bot. Getergt, gekrenkt. Woest was ie op van Gaal. Want hoe durft die coach op de persoon via de pers zo te praten.

Het was de enige manier om nog het laatste beetje klasse dat Sneijder in zich had eruit te persen. Daarna is het niet veel meer geworden.
3 0
T.reckveugel
Als je in die psychologie gelooft zou het zo kunnen zijn. Sneijder heeft zelf aangegeven dat dat helemaal niet nodig had geweest. Dat hij toch boos was komt omdat het onrecht betrof, de man van 2010 zijn aanvoerdersband afnemen en de loser van 2010 belangrijk maken. En dat door die zo eerlijke vGaal.
Punt is dat het altijd vGaal is die wint, hij heeft in dit geval Sneijder aan de praat gekregen en kan zich op de borst slaan. Lulkoek, Sneijder heeft gepresteerd, ondanks vGaal, ondanks dat schandelijke systeem en ondanks vPerswee die juist fysiek al lang niet meer in orde was, op 1 goal na weer niet leverde en gewoon in de weg liep
0 0
Toeschouwer
Van Gaal moet lekker naar bejaarden huis en
daar elke dag de Van Gaal show doen.
het programma heet dan . ' Ik Van Gaal '
haha
5 -5
Tha
Wat een tenenkrommende avond, Jandino totaal misplaatst en misselijk om naar te kijken.
In en in trieste amateuristische bende
7 0
Klaasforever
Je hoeft die kutkrant toch niet te lezen en toch ook niet naar dat kutgala te kijken? Van Gaal heeft natuurlijk een groot punt dat de tovenaar uit Bačka Topola`er met de hoofdprijs vandoor had moeten gaan.
1 -1
Cupmetgroteoren
Ten hag is een anti-held. #handenafvantenhag.
1 -7
ajaxdordtt
Haha, mensen begrijpen het woord anti-held niet. #hoogniveauhier.
1 -3
Ajax114
Alle kleinzielige supporters doen weer hun zegje hier. Als er ook maar 1 puntje kritiek is dan doen ze of de Telegraaf verschrikkelijke dingen heeft gedaan. Te lachwekkend voor woorden.
6 -24
ajaxdordtt
Echt he, zie termen als hetze, demonisatie, karaktermoord voorbijkomen. Lachwekkend.
1 -8
RusselWestbrook
Alsjeblieft, een beetje aandacht.
5 -2
afcas
Hey valentijn.
5 -3
Mark03
Het gaat niet om dat er geen kritiek mag zijn, er wordt gewoon stelselmatig gelogen. Dat is wat anders.

Vanaf het eerste moment kon Ten Hag al niets goed doen bij De Telegraaf. Pas toen ze echt niet anders konden, vanwege de buitengewone CL-prestaties, gaven ze hem wat credits. Al kwam dat volgens hen vooral door Schreuder.

Ziyech en Tadic kunnen het zogenaamd slecht met hem vinden. Ze verlengen vervolgens wel hun contract en staan na het behalen van de Champions League te dansen met Ten Hag.

Volgens Valentijn is Daley Blind pissig, omdat hij niet meer op het middenveld speelt. Daley zelf geeft aan dat dit onzin is en dat hij speelt waar de trainer hem nodig heeft. Of dit als middenvelder, centrale verdediger of linksback is maakt hem dan niet uit.

Dan mag er best eens een statement gemaakt worden. Vervolgens wordt er dan gedaan alsof Ten Hag niet tegen kritiek kan. Lachwekkend.
11 -4
Schip
Ik vind de beslissing van Ten Hag om niet te komen prima. Dat blasé argument van Derksen dat je er boven moet staan, is infantiel, flauw, misplaatst en goedkoop. Zo lust ik er nog wel een paar.

TH verdient credits voor wat hij heeft laten zien.

Dat wordt niet anders wanneer Schreuder een belangrijke rol heeft gespeeld in vorig jaar. TH is hoofdcoach. Hij bepaalt uiteindelijk. Ik vond TH tekortschieten tegen Spurs tactisch, geldt dus ook voor Schreuder, maar tegen Juve was het ijzersterk en in de wedstrijden daarvoor ook. De hoofdcoach moet niet alleen om zijn oren krijgen als het tegenvalt.

Dus zeker, hij mag een statement maken. En als hij daarin zogenaamd boersiger en norser zou zijn dan de etiquette voorschrijft: des te beter. Up yours Valentijn en Snor.

Alleen werd er gisteren ook opgeroepen het hele gala te boycotten en dat soort ongein. Dat vind ik te ver gaan. Ik neem de anonieme roddels van de Telegraaf ook weinig serieus. Dat zouden er meer moeten doen. Het is makkelijk scoren en negeert het hele sportieve proces.

Er zal vast wel iets waar van zijn. Maar zelfs dan moet je constateren dat mensen bijtekenen, dat CL kwalificatie weer een feit is en dat Ajax bezig is vorm te krijgen. Ja, het is met een historisch hoog budget en nog steeds met een hele goeie selectie, waar voorganger alleen van konden dromen.

Maar de dubbel en randje CL finale kan amper beter. Finale had gekund en gezien de wedstrijden tegen Spurs, gemoeten. Maar kwartfinale tegen Juve en de 8e tegen Real waren meesterlijk.

Over tot de orde van de dag. Telegraaf is een vrij smakeloos stuk papier. Ajax mag en moet kritisch worden gevolgd vind ik. Maar wel met goede bedoelingen en niet om kranten te verkopen of makkelijk te scoren.
4 -1
tyzinho
Tis ongeloofwaardig om een jaar lang te stoken binnen Ajax en te doen alsof er ruzies zijn en te doen alsof Ten Hag een waardeloze trainer is, terwijl hij 1 van de beste prestaties ooit heeft neergezet met onze club. Ajax is de eerste club sinds 2002 (Ook Ajax) die de nationale treble in handen heeft, en eerste Nederlandse club sinds PSV die de halve finale van de CL bereikt in een tijd waar de financiële tegenstellingen nog nooit zo groot zijn geweest.
8 -2
WZAWZDB14
Het gaat niet om 1 puntje kritiek, het gaat om het constant treiteren van ten Hag met leugens, dit gaat zelfs door na de ongekende successen van vorig seizoen, de plaatsing voor CL dit seizoen en een prima start in de eredivisie. Op een gegeven moment mag je er best wat van zeggen.
7 -2
flyingsoccer
Telegraaf is een zeer negatieve krant die nu de deksel op zijn neus krijgt. Alleen tegen Ajax doen ze negatief verder laten voor wat het waard is.
9 -4
AFCA.
Ten Hag is de grote winnaar van de avond. Die heeft da tenenkrommends gebral van die Jandino niet aan hoeven horen.
16 -2
Ajacied33
Lang leve Louis hahaha
9 -4
voorkennis
Lekkere statement Louis....helemaal mee eens
10 -4
Ajaxmax
Okeedan Erik, fuck die Telegraaf!
10 -2