'Ongeloofwaardig als je enorm kritisch bent'

FinnDekker, 03-09-2019 om 08:00, 7716 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Bij NOS Sportforum is de afwezigheid van Erik ten Hag op het Voetbalgala van De Telegraaf aan bod gekomen. De gasten zijn het eens met de keuze van de Ajax-trainer om af te zeggen. De kritiek op Ten Hag vanuit De Telegraaf wordt afgekeurd.

'Ajax is een Amsterdamse club. Veel mensen hebben daar de gedachte bij dat daar alleen maar Amsterdammers en Ajacieden horen te werken. De Telegraaf heeft veel contact met een groep binnen de club met die gedachte', vertelt commentator Frank Wielaard. 'Het afgelopen seizoen van Ajax onder Ten Hag was zo goed dat het ongeloofwaardig wordt als je enorm kritisch op hem bent.'

Leo Driessen, eveneens commentator van beroep, is het eens met Wielaard. 'Het is en blijft een bot, eigenwijs boertje als je dat erin wilt zien. Het is verleidelijk om daar steeds over te beginnen. Er is genoeg om op te merken, maar niet om aan te merken. Ik vind de kritiek van De Telegraaf laakbaar.'

'Hij is wars van mediaspelletjes. Het is gewoon een eigenwijze Tukker die zijn eigen ding doet en dat moet hij ook lekker doen', voegt journalist Arjan Schouten ten slotte toe.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik heb Johan Derksen nooit zien spelen, maar t schijnt n beperkte rechtsback te zijn geweest. Zou me niet verbazen als hij toen al deed wat hij als journaillist en praatprogramman ook altijd deed en doet: niet de bal, maar op de man spelen. Valenslijm is n slappe Derksen-kloon zonder enige persoonlijkheid die meeprofiteert van de afzeikcultuur die door Voetbal Inside gecreeerd is.
0 0
FreddyAX
De Telegraaf heeft helemaal geen kritische houding, men probeert slechts Ten Hag te ridiculiseren en te beschadigen.
Op basis van de feiten zou men hem een lintje en een standbeeld moeten geven, iederes keer wordt er op een achterbakse manier ingehakt op de persoon waarbij het vaak niet om technische,tactische zaken gaat maar dat er een verkeerde relatie is tussen mensen enzovoorts.

Alles op basis van natuurlijk anonieme bronnen,het is gewoon een achterbakse klucht met Ten Hag als kop van Jut.
2 -1
DonAdam
Veel "collega's" hebben opeens wit plakkerig spul in hun broekje zonder dat ze er met de handen aan zijn geweest, zo lekker vinden ze het om de Telegraaf aan te kunnen pakken. Ontzettend oncollegiaal en het bijt ze vanzelf een keer in de reet. Wat je ook van de kritiek van de Telegraaf vindt, een journalist moet altijd kunnen schrijven wat hij wil en collega's moeten dus altijd de persvrijheid blijven verdedigen. Tenzij je dezelfde bronnen hebt en kunt bewijzen dat je collega een loopje met de waarheid neemt; dan doe je je werkt en breng je dit aan het licht.
0 -1
AlexIbarra
Hoe kun je nou dezelfde bronnen hebben als iemand die geen bronnen heeft?
Blind en Ziyech hebben in woord en daad aangegeven dat wat de Telegraaf zegt dat zij vinden, helemaal niet is wat zij vinden.

De Telegraaf publiceert vaak geen kritiek maar stemmingmakerij van laag niveau.
Wanneer 'collega's' (die ook concurrent zijn) regelmatig proberen te scoren door zich tot dat niveau te verlagen, lijkt het me normaal dat je daar afstand van neemt.

Persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, daar zitten twee kanten aan.
Valentijn mag schrijven wat hij wil, Erik mag praten met wie hij wil.
Het is nou niet dat er geen andere mensen van de pers bij Ajax rondlopen.
3 0
JanTa
Wat de Telegraaf doet en daar hebben ze in het verleden al ruime ervaring mee, geen kritiek leveren maar een hetze op gang zetten en goede journalisten doorzien dat en gaan dan b.v. achter die persoon staan en in dit geval Ten Hag.
3 0
RuffRhythim
Het is goed dat het het nodige losmaakt...
0 0
aniet
Zo vaak heeft Driesen het over boertjes dat ik er maar 1 oplossing is;
meedoen aan boer zoekt....
1 0
flyingsoccer
Wat een zaad krant beoordeel hem op wat hij bereikt heeft eigenwijs of niet hij doet het super goed.
2 0
Dennis1964
Van Gaal is een Amsterdammer die ging er kijhard tegenin. Ten Hag is anders die loopt er voor weg. Allebei prima en ik sta achter Ten Hag zoals ik ook achter Van Gaal stond.
#FuckTelegraaf #HandenAfVanTenHag
6 0
Toto1968
Ik heb eigenlijk het idee dat zowel de Telegraaf als Veronica Inside zo langzamerhand hun hand aan het overspelen zijn. Mensen beginnen door het trucje heen te prikken. Prima!
20 -5
DonAdam
Welk trucje? Waar heb je het over? De kijkcijfers van VI zijn onverminderd goed en de oplage van de Telegraaf wordt kleiner, maar dat is nu eenmaal de trent in de dagbladen wereld. Dat heeft echt niets met Valentijn Driessen te maken.

Het is ook een beetje sneu als je je gedrag laat lijden door de mening van iemand in de media die je niet eens persoonlijk kent. Dan heb je een groter probleem dan dat je Valentijn Driessen niet leuk vindt, want dan heb je een heuse identiteitscrisis te pakken.
0 -3
ETM
"Telegraaf heeft veel contact met een groep binnen de club met die gedachte"

Welke groep is dat dan?
2 0
Ajacied33
Vond ik ook raar om te lezen ja. Als dat waar blijkt te zijn, gelijk eruit flikkeren die hap
1 -1
Rentokill
Dat zijn leden van de club die dat al jaren zijn, sommigen voetballen bij de veteranen en de amateurs.

Deze leden hebben weinig directe invloed maar zitten wel dicht op de bron en lekken als kruipolie om toch nog een beetje invloed te hebben.

Het is een kliek waarvan ik viavia heb vernomen dat er een groot 'ik mag je' gehalte aan kleeft.

Sommigen krijgen eerder klusjes of opdrachtjes dan hun concurrenten omdat ze lid zijn. (ik hou het expres vaag)

Dit komt bij elke voetbalclub voor. Wat dat betreft is het ook echt een beetje een kleine vereniging.
1 0
Tiemen_S
Tsja, het lijntje tussen onderhandse praktijken en mensen uit je (persoonlijke) netwerk aandragen is ook niet altijd zwartwit. Jij zal je maat die schilder is ook vrij snel aandragen als je hoort dat iemand een schilder nodig heeft. Dat wordt alweer griezeliger als de opdrachtgever nooit andere opties overweegt dan de jouwe.

Lekken is en blijft hoe dan ook zo hopeloos triest.
3 0
ETM
Klinkt een beetje griezelig.
1 0
AFCAMM
Mooi dat steeds meer mensen kenbaar maken dat die krant te ver gaat.
1 0