Van Gaal: 'Verrassend dat Tadic geen eerste is'

ArthurV, 02-09-2019 om 21:02, 10169 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Louis van Gaal had graag gezien dat Dusan Tadic maandagavond zou worden bekroond als Voetballer van het Jaar. Hoewel oud-Ajacied Matthijs de Ligt de prijs maandagavond in ontvangst mag nemen, heeft de voormalig trainer zijn redenen om voor Tadic te kiezen.

'Ik vind het wel verrassend dat Tadic niet is gekozen als de beste voetballer van Nederland', spreekt Van Gaal voor de camera van FOX Sports. 'Hij heeft natuurlijk wel heel veel doelpunten gemaakt, assists gegeven en ook zijn verantwoordelijkheid genomen. Daarnaast is hij een bepalende creatieve voetballer, en dan heb ik het ook over Ziyech.'

'Dus ik vind het allemaal leuk en aardig dat Matthijs de Ligt eerste is geworden en Frenkie de Jong tweede, maar ik vind verkiezingen altijd appels met peren vergelijken', vervolgt Van Gaal. 'Want je kan De Ligt niet met De Jong vergelijken en De Jong niet met Tadic. Dus ik zou liever hebben dat voor iedere positie een beste speler wordt gekozen. Dat zou in mijn ogen eerlijker zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Als we het over de succesvolste voetballer van de eredivisie hebben denk ik inderdaad eerder aan Tadic.

Als we het over de beste voetballer van de eredivisie hebben is dat natuurlijk Frenkie de Jong. Daarna een hele tijd niets. Daarna Ziyech.
0 0
Cupmetgroteoren
Ziyech was vorig jaar opnieuw de beste voetballer van de eredivisie. Daar waar de jong de eerste seizoenshelft niets liet zien, blonk ziyech uit. Daar waar de jong aan het eind van het seizoen inkakte, was ziyech weergaloos. Ziyech is al zes jaar de beste speler in de eredivisie. De jong, die het niveau bij barca niet aan kan, mag niet eens in z'n schaduw staan.
0 0
debarbaar
Van Gaal slaat de spijker op z'n kop. Ook van Dijk verdiend de prijs voor de beste CL speler of de gouden bal gewoon niet. Niemand komt voor een verdediger naar het stadion.
0 -6
ETM
Van Gaal heeft uiteraard gelijk met zn appels en peren. Maar ook ik zou zonder twijfel voor Tadic hebben gekozen. Hij tranformeerde Ajax vanaf het moment dat hij het veld opstapte. Hij tilde het niveau van zn medespelers omhoog. Gaf Ajax kort combinatie voetbal als linksbuiten, en als valse 9 hielp hij Ajax Europa aankunnen.
Komt hij veel in het spel voor dan is hij de kapstok van heel het team, lukt t m even niet dan heeft hij alsnog assists en doelpunten.
Luuk de Jong was heel belangrijk voor PSV, maar is een enorm beperkte speler. Een speler waar het spel op afgestemd moet worden. Dat zegt al veel.
Meestal nemen mensen dan nog koude feiten mee in hun beoordeling, feiten zoals prijzen. Tadic won alles. Luuk niks. Dus ik vind het idd onbegrijpelijk.
Wakker kan ik er uiteraard niet van liggen. Het is niks anders dan show.
0 0
Van Reenen
Een reden temeer om zo'n gemaakt Televaag feestje te botcotten. Ten Hag heeft een dubbele reden gehad om thuis te blijven, waarin ik hem groot gelijk geefl
0 0
Bocarra
Van Gaal heeft natuurlijk gelijk. Je ziet het nu aan de Ligt en de Jong. Bij hun nieuwe clubs hebben ze het heel erg moeilijk. Tadic stond er vanaf dag 1. Ongeacht op welke positie hij werd gepositioneerd. Ondanks dat hij nauwelijks vakantie had gehad. Tadic had nummer 1 moeten zijn.
2 -4
Starkoo
van Gaal heeft volkomen gelijk, maar driessen bepaald de prijzen die je niet serieus kan nemen!
0 -4
aniet
Precies voor mij was frenkie de beste, net waar je van houd
1 0
Aad82
Haha wat een tering slecht gala met een hoog tokkie gehalte.

Erik en Hakim terecht lekker thuisgebleven!
5 -1
RedFeather
Frenkie die met 'we' refereert naar Ajax
Mooie gast
3 0
AjaciedRK
Eens.

Alleen frenkie is toch geen tweede maar jankbal?
1 0
RedFeather
Je moet toch blij zijn met dit soort figuren
Geven de NL voetbalcultuur kleur
0 0
Aad82
Tuurlijk moest Tadic eerste worden.

Topscorer van Nederland.

Gedeeld Top assist provider van Nederland (samen met Ziyech)

Kampioen van Nederland.

Bekerwinnaar.

Echt beschamend dit.
5 -2
Mocrodammerr
Frenkie was erg goed aan de bal. maar zeer weinig gescoord of assists. Dat was bij Jong ajax wel anders. dan gaan anderen hier roepen.. "huhuhu hij speelde op 6".. ga ik niet in mee. Ajax speelt 9 van de 10x rondom de 16 van de tegenstander. De Ligt ijzersterk seizoen maar Tadic en Ziyech waren bepalender.. Donny draaide ook sterk 2/3 van het seizoen.
1 -2
Sirius666
Van de Beek ging pas een paar wedstrijden ná de winterstop goed spelen.....
0 0
grannig mokum1
Zekers Tadic, hij was toch het 1 van het smaakmakers van eredivisie....
0 0
ajaxfan83
die prijs heeft de ligt ook verdiend
0 0