'Met Mazraoui een gigantische puinhoop'

ArthurV, 02-09-2019 om 18:45, 14050 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kale en Kokkie hebben niet het idee dat Noussair Mazraoui op korte termijn zijn plek op de rechtsbackpositie gaat terugveroveren. De Marokkaans international kwam tegen Sparta Rotterdam na ruim een uur binnen de lijnen, maar hoopgevend was zijn invalbeurt volgens beide supporters zeker niet.

'Weet je wat mij opvalt? Ten Hag begint met een prima spelende Dest in de basis', benadrukt Kokkie voor de camera van AT5. 'Op een gegeven moment gaat hij wisselen en komt Mazraoui erin. Die krijgt twintig minuten en in die tijd wordt het in één keer een gigantische puinhoop.'

'Ik vind die Dest sowieso een op en top sportman', haakt Kale in over Dest. 'Zijn vader is Amerikaans en hij heeft iets van die Amerikaanse mentaliteit. Uit alles blijkt dat hij is opgegroeid in een topsportklimaat en hij laat het ook zien op het veld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Shardo
Nous is vermoeid terug gekomen van vakantie/Afrika cup. Hij oogt ook niet geheel fit.
Met onze huidige selectie zal hij de concurrentie slag verliezen, als hij niet snel verbeterd.
0 0
Juichtoon
Sinds Mazraoui ook als middenvelder wordt gebruikt speelt hij op als rechtsback een stuk minder. Volgens mij dient z'n opdracht simpeler te zijn. Je bent rechtsback en misschien pas over 2 jaar middenvelder.
Ook bij de 6-2 in de Kuip stond Mazraoui op het middenveld (en Magallan centraal achterin).
0 0
Flipper33
Eens toen Nous erin kwam ging er van alles mis heeft Ajax ook al 2x benadeelt in eerdere wedstrijden door rood te pakken.
3 -1
dennisindoor
Zal best een aardige jongen zijn, maar ook in het successeizoen vorig jaar vond ik hem vrijwel altijd de zwaktste schakel. Het is dat het vaak niet zichtbaar was, omdat je tegen zwakkere tegenstanders speelde, maar zodra hij moest verdedigen... verdedigend is het gewoon een uilskuiken, zeg maar... zondag komt ie ook aansjokken achter die jongen die vrij kon intikken...
2 -1
Ajaxvooraltijd
Snap er ook werkelijkwaar niets van wat er met Mazraoui is gebeurd. Hij kan het toch niet zomaar verleerd zijn? Hij oogt niet fit en erger nog een beetje laconiek. Jammer vind ik het wel want het was juist zo'n vrolijke vriendelijke jongen.
9 0
JohnnyD
Ik snap er nog minder van. 1 van mijn favorieten afgelopen seizoen.
1 -1
Ajax34
Dolberg een beetje hetzelfde verhaal. Moet bij die mannen toch tussen de oren zitten.
1 -1
Aad82
Nieuwe bondscoach van Marokko heeft hem trouwens ook niet geselecteerd.

Speelt al maanden als een drol, is ongeïnteresseerd, pakte rode kaarten.

Nee, ga maar weer uren maken bij Jong.
9 0
AjaxAdam1900
Uhm, dat is eigenlijk niet de reden waarom hij niet geselecteerd is. Hij speelt mee met de U23 voor kwalificatie voor de Olympische Spelen! Zelfde geldt voor Hakimi
0 0
JohnnyD
Bizar dat je 6 plusjes krijgt ook nog.
1 -1
Hagmag
Dest = BEST...
6 -1
Hollister
Als dit jaar jongens als Dest, Noa Lang, Ekkelenkamp, Schuurs en Traore hun minuten krijgen dan is dat weer exact waar Ajax voor staat.
9 0
arigold
Niks nieuws hoor. Talenten krijgen vaker het seizoen ná hun doorbraak een dip. Voor Dest is alles nieuw, tegenstanders kennen hem niet, hij zit in een flow. Mazraoui krijgt nu ook te maken met een verwachtingspatroon, tegenstanders stellen zich op hem in. Terug naar de basis gaan, verdedigen en vanuit die vastigheid weer gaan aanvallen. Hij loopt nu vaak te spelen als een kip zonder kop en staat veel te diep.
9 0
trooop
Helemaal waar. Als je net komt kijken heb je weinig te verliezen, dat is heerlijk voetballen. Maar zodra je je bewezen hebt komt er een heel ander soort druk op de ketel. Dan ben je niet meer vrij in je hoofd, daar moet je eerst doorheen (dolberg-alert).

Helemaal eens ook met 3*stars hieronder, die gast kan zo goed voetballen. Dat je iemand als magallan afvalt, oke. Die kan er geen reet van. Maar dat je iemand die zo goed kan voetballen als nous afvalt, na zo'n beresterk debuutseizoen. Zo jong ook nog, eigen jeugd. Dan ben je een schooier.
0 0
3*stars*3
Precies, ik ga hem zeker niet afschrijven.
Sterker nog, ik ben een fan van Mazraoui.
Vooral aan de bal vind ik hem echt goed.
9/10x maakt hij de juiste keuzes, kan mannetje passeren alsof het niets is en de klik met Ziyech os dodelijk voor de tegenpartij.
Ben ook onder de indruk van Dest hoor, laat die 2 het maar lekker uitvechten, worden ze allebei beter van.
1 0
Radikaal
Top dat Dest zo lekker gaat en Nous lijkt het inderdaad een beetje kwijt.
Maar we weten toch bij Ajax als geen ander dat ze bijna allemaal "de dip" nog krijgen.
Ook Dest gaat nog wel een paar draken van wedstrijden spelen.

Er komen is makkelijker dan er blijven. En Nous had heel zeker zijn aandeel vorig seizoen, hem nu te gaan afkraken is echt nog te vroeg.
13 -1
insectenverdelg
Vraag me af bij Nous hoe fit hij is. Zowel mentaal als fysiek. Lange zomer gehad en ook last van kleine blessure. Lijkt of hij dat te veel probeert te compenseren als hij wel minuten maakt.
5 -1
Ar
Nous kan alles spelen wat de trainer hem opdraagt.
Maar de spel intelligentie om te weten waar wanneer wel of niet te staan, dat heeft ie van nature niet. Dest is pas 18 en kan nog struikelen maar heeft een prima timing en positionering.
4 0
Simon1
Wat is er toch met Ajax en de rechtsback positie de laatste jaren. Talenten breken door en spelen geweldig om vervolgens af te zwakken.
5 0
4xEC1
Idd ja, kijk naar vd Wiel die geblesseerd raakte en uit de basis werd gespeeld door van Rhijn, was een revelatie toen maar de terugval van van Rhijn was schrikbarend bijna.. Laten we hopen dat Dest de nieuwe Trabelsi wordt, de beste rechtsback voor mij van de laatste 20 jaar...
5 0
Noxin
Van der Wiel, speelde geweldig, werd daarna steeds minder en moest uiteindelijk zijn plek afstaan aan Van Rhijn.
Van Rhijn startte zoniet nog beter dan Van der Wiel, maar zijn terugval was ook groter.
Kenny Tete nam zijn plek over en verbaasde iedereen met zijn drive, snelheid en tackles. En toen ineens was het voorbij en speelde hij zelfs in de beker tegen amateurs als een natte krant.

En dan nu Mazraoui. Inderdaad heel bizar hoe spelers uit eigen jeugd op de rechtsback positie stuk gaan, terwijl ze zo sterk begonnen. Hopelijk kan Dest zijn goede start wel doortrekken.
4 0
Ar
Niets nieuws onder de zon. De tegenstander stelt zich er op in.
0 0
Simon1
Dat vind ik er wel heel gemakkelijk vanaf maken. Mazraoui speelt gewoon als een draak dit seizoen. Ik heb hem werkelijk nog helemaal niks goed zien doen. Positiespel is slecht, passing is slecht, verdedigend is het slecht en aanvallend is het drama.
2 0
Marcao
Ja, wat is er met Mazza aan de hand?! Hij speelt als een draak. Maar hij werkt niet hard. Goal gisteren was volledig zijn fout.
3 0
HStorm
Nous mag weleens van die roze wolk afdonderen. Hij heeft soms iets flegmatieks over zich en lijkt beter in het omhoog vechten dan om een bepaald niveau vast te houden.

Ik hoop echt dat het hem lukt.
9 0
PetrusKeizer
wat n flauwekul zeg. de een heeft ineens n amerikaanse topsportmentaliteit. en de ander dan? zeker n marokkaanse flierefluitersmentaliteit? sjongejongejonge.
2 -11
ajaxdordtt
Dit dus. Zijn vader is in Amerika geboren, dus een echte typische Amerikaanse mentaliteit. Slap gelul.
2 -5
Luie
ze zeggen niet dat het onmogelijk is om niet die Amerikaanse mentaliteit over te nemen. ze hebben het alleen over 1 persoon.
3 0
Ajax4life16
Deze 2 lullen altjjd maar wat raak
2 -2
Radie125
Nee die zeggen waar het op staat echte Amsterdammers met de juiste mentaliteit.
6 -2
Knalpot
Maar niet de juiste slimheid en erg met de dag levend. Dat Nous niet in alle beste vorm steekt dat kan iedereen wel zien maar daarbij mag je best nog wel even eerst op zn krediet van vorig seizoen teren. Het is heus niet zo dat door de wissel van een rechtsback je hele organisatie wegvalt, bij de rest was de focus in die eindfase ook een stuk minder, omdat dan alleen aan Nous toe te schrijven is bs.
1 0
ajaxdordtt
Vaak wel met ze eens ja. Vind het wel een tikkie hypocriet dat ze nu voor ten Hag op de bres gaan staan, terwijl ze hem zelf oog aardig hebben afgemaakt.
0 -3
FreddyAX
Het kan ook zijn dat ze nu hun aanvankelijke ongelijk erkennen.
4 0
Labrador
Nou dat ben ik niet met je eens. Heb je nous zien invallen? Dat was echt dramatisch
1 0
noppenkoning
Dest is opeens de nieuwe Dani Alves en Mazraoui de nieuwe Manolev, beetje overdreven allemaal
8 -4
AjaxDaniel
Feit is wel dat Nous echt slecht speelt dit seizoen en Dest het veel meer laat zien.
14 -3