De Boer: 'Mazraoui moet even geduld hebben'

JesseTH, 01-09-2019 om 23:25, 9014 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer is van mening dat Noussair Mazraoui geduld moet hebben nu Sergiño Dest zijn kans pakt bij Ajax, zo laat hij blijken aan tafel bij Dit was het Weekend op FOX Sports. De voormalig Ajacied ziet, in tegenstelling tot Kenneth Perez, voor de Marokkaans international echter ook kansen op het middenveld.

'Hij heeft totaal geen angst, dat was in de jeugd al zo', begint De Boer te vertellen over Dest. 'Hij is snel, dus als je dan ook het verdedigende aspect een beetje kan bijschaven… Dat gaat steeds beter. Hij is er steeds bewuster van dat je op bepaalde plekken op het veld simpeler moet spelen. Hij stond af en toe ook in de spits, rechtshalf, rechtsbuiten, hij komt overal. Dat is heel lastig voor een tegenstander om daar rekening mee te houden.'

De Boer denkt dan ook dat Erik ten Hag, gezien de ontwikkeling en het getoonde niveau van Dest, niet om de jongeling heen kan. 'Dest is jong en zal nog een beetje wispelturig zijn, maar op dit moment kiest hij duidelijk voor Dest. Mazraoui moet even geduld hebben.'

Mogelijk ziet de analist echter kansen liggen voor Mazraoui op het middenveld. De Boer gelooft dat de Ajacied het kan, maar heeft ook twijfels. 'Bij vlagen wel, maar hij is nog te onstuimig. Ik denk wel dat hij dat kan als hij beseft wat het inhoudt als middenvelder. Hij heeft de techniek en de omschakeling. Ik zeg niet dat hij een echte middenvelder is, maar ik denk dat hij het wel kan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
ZOnde van Nous, heeft me vorig jaar echt laten juichen met zn goal tegen benfica al zie ik in dest een betere speler met meer techniek, werklust en concentratievermogen en hij is ook nog is een paar jaar jonger.
0 0
Ajax27
Ik snap niet waarom velen het zo raar vinden? Vorig jaar was al te zien dat Mazraoui een aardige voetballer was, maar niets speciaals. Wat ie meer brengt als Veltman is dat ie voetballend gewoon een stuk beter is. Maar verdedigend maakt ie ontzettend veel fouten. Afgelopen seizoen zag je ook duidelijk dat het lange seizoen zijn tol eiste. Waar ie prima voetbalde voor de winter, ging het na de winter steeds minder met 'm. Europees kon ie het nog wel opbrengen om zichzelf extra te motiveren, maar daarbuiten werd het met een paar uitzonderingen minder en minder.

Ik had gehoopt dat ie na de zomervakantie wat frisser zou terugkomen, maar het tegenovergestelde is waar. Z'n mindere vorm van de 2e seizoenshelft heeft ie doorgetrokken en hij speelt zelfs nog minder, hij heeft gewoon een enorme vormdip. Tjah en daar staat dan een jonge gretige Dest voor zijn debuutseizoen. Zolang Dest fit blijft, niet veel fouten maakt en er lekker op knalt, is er geen plek voor Nous. Want op het middenveld komt ie ook tekort. Daar zal Ten Hag naast Martinez eerder Alvarez, vd Beek of Ziyech gaan neerzetten gedurende het seizoen.
3 -1
JohnnyD
Vreemd en jammer allemaal. Nous was vorig jaar 1 van de spelers waar ik het meest van genoot. Hij bracht die jeugdige, onbesuisde Ajax branie in de ploeg. Een niet te onderschatten element.
2 -2
DiAngelo
Mazraoui kan met iets meer discipline en iets meer rust en minder risico ook centraal achterin spelen, waar nu Veltman acteert.
0 -9
FerdiZ
verdedigend veel te zwak voor
0 0
Hollister
No way
0 0
Bocarra
Nous is in dit Ajax geen middenvelder. Daarvoor is hij niet gedisciplineerd genoeg.
4 -1
AlexIbarra
Mazraoui is niet goed uit z'n vakantie gekomen en behoorlijk uit vorm.
Alleen maar fijn dat Dest het zo goed invult nu.

Een beetje makkelijk om nu te roepen dat Dest veel beter 'is' dan Mazraoui omdat hij het twee wedstrijden erg goed heeft gedaan. Ook hij krijgt nog wel een terugvalletje en dan hoop ik dat Nous weer klaarstaat.

Nu de 3e middenvelder naast Donny en Martinez vinden (Alvarez RCV), dan hebben we weer een mooi elftal en een flink aantal jongens als Huntelaar, Promes, Lang, Marin, Eiting, Maz / Dest, Veltman en Schuurs die er vlak achter zitten.
Die zou je in 25 vd 34 eredivisiewedstrijden gewoon op moeten kunnen stellen.
0 0
behangdelul
Mazraoui de volgende in de rij van der Wiel, van Rhijn en Tete?
3 -1
Vincenzo3
Denk dat hij bedoelt dat hun debuutseizoen de beste seizoen uit hun carrière was?
Zijn alle 4 wel beetje van die "dromers" dat ze tijdens wedstrijden momenten kunnen uittunen.
Zitten in hun eigen bubbel.
0 0
Schwalbino
Van Der Wiel heeft 134 wedstrijden voor PSG gespeeld. Diverse prijzen gewonnen. Dus als Nous dat aantikt heeft hij een prima carriere.
1 0
Schip
En een WK finale.
2 0
Cupmetgroteoren
Mazraoui is al sinds de winterstop uiterst zwak. We moeten er ernstig rekening mee houden dat het een one day fly is, zoals van rhijn dat was.
4 -1
Schip
Van Rhijn miste kwaliteit. Dat zie je ook bij de clubs waar hij daarna terecht kwam. Prima gast mentaal verder. VdWiel had zat kwaliteiten, maar enkel opkomend. Onvoldoende mentaliteit echter. Je moet als back blijven gaan en verdedigend wel iets kunnen. Dan moet je ook echt voor je sport leven. Nous heeft er hard voor gewerkt, maar heeft het gevoel even niet. Moet niet in paniek raken. Dest krijgt zijn terugslag en blessures ook nog wel en ik blijf Dest verdedigend een vlieggewicht vinden. Te weinig power. Nous krijgt sowieso zijn kans nog wel.
0 -1
Schwalbino
Te onstuimig. Idd. Hij moet proberen meer met zijn verstand te voetballen. Momenten leren kiezen.
2 0