De Mos: 'Wordt een mentaal sterk elftal door die twee'

JesseTH, 01-09-2019 om 21:25, 8781 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos en Dick Advocaat zien in Edson Álvarez en Lisandro Martínez twee belangrijke versterkingen voor het huidige Ajax. Beide oud-trainers en analisten aan tafel bij Rondo zien het tweetal veel ballen afpakken en daarnaast ook nog aan de bal hun waarde hebben.

'Het gaat een mentaal sterk elftal worden door die twee', zo voorspelt De Mos. 'De spelers die voorin spelen, hoeven minder verdedigend werk te doen, want ze pakken alle ballen af. Martínez vind ik nog beter dan Álvarez. Álvarez is meer van het afpakken van de bal en hem dan breed spelen.'

Advocaat sluit zich aan bij De Mos. Na Ajax - APOEL Nicosia was er nog de nodige kritiek op het voetballend vermogen van het tweetal op het middenveld, maar Advocaat is verkocht. 'Wij zijn snel in ons oordeel door na één wedstrijd te zeggen: het is niks. Het zijn gewoon twee uitstekende spelers. Maar dat heeft Ajax ook nodig met die voorhoede. Aan de bal zijn ze ook goed.'

Met het opstellen van Martínez en Álvarez ziet Advocaat een duidelijk verdedigend blok ontstaan bij Ajax en dat herkent hij uit de Premier League. 'Liverpool doet hetzelfde met die drie (Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané, red.) voorin, maar die hebben een blok van vijf erachter die alleen maar in dienst spelen van die drie. Ajax gaat gewoon een blok neerzetten van vier of vijf man. Tadic, Ziyech en Neres, met die bewegingen, zijn niet te verdedigen. Als je dan nog met Van de Beek of Promes daarachter speelt…'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
wat zit ome Aatsje toch de hele tijd over die zuid-amerikanen te ouwenelen. Wil-ie soms in Argentinie de zaakwaarnemer gaan uithangen of zo?
0 -1
Jaze
21 is 5.
1 0
Rentokill
Ten Hag heeft nu de juiste instrumenten voor het spelen met een 10 (of dubbele 6 zoals ie t zelf noemt). Door die 2 latino's op t middenveld kun je nu Promes, vdBeek, Ziyech of Tadic op die plek zetten of tijdens het spel van positie laten wisselen. Super dynamische aanval.

En die 2 zijn er nog maar net he. Het gaat dus ook nog groeien.

Ik vind overigens wel dat nu Donny geblesseerd is dat het beter loopt. Zal toeval zijn. Maar t geeft wel te denken.
0 0
FerdiZ
donny heeft nog niet zo met die 2 mogen spelen he
0 0
Babangida83
Psv-er Advocaat staat natuurlijk bekend om zijn verdedigende Robben-wissel tijdens het EK van 2004 waardoor we nog bijna uitgeschakeld werden.

En De Mos laat weer zien waarom hij Cruijff naast hem op de bank nodig had. Dit middenveld is goed. Maar in het buitenland open er geen mindere spelers op die plek. Ajax kan van op papier betere tegenstanders winnen omdat we technisch top zijn en ze als team van t kastje naar de muur tikken. En dat gaat niet met dit middenveld helaas.
0 -4
Rentokill
Dit soort teksten doet mij denken aan de sceptici van vorig jaar. ("Frenkie is te ligt op het middenveld", "Ajax speelt naief") Nu is het nieuwe middenveld weer niet goed. Hou vol jongen, je krijgt vanzelf een keer gelijk.
1 0
Radikaal
:-) Zomer 2006. Ik mocht een potje schaken tegen een oud mannetje in een park in Istanbul. We konden geen woord van elkaar verstaan. Tot ik een domme move maakte. Hij grijnste, kijkt me aan, zegt "Dick Advocaat" en maakte me af...
0 0
trooop
Precies. In de meeste wedstrijden zal dit middenveld voor veel stabiliteit zorgen, dat gaat vast veel makkelijke overwinningen opleveren. Maar Ajax moet juist toegerust zijn op voetballend overwicht in de potten waar het er echt om gaat. Tegen de echt goeie tegenstanders. Dat zijn er maar een paar per jaar. Dat zie ik ook niet lukken op deze manier.
0 0
3*stars*3
Die Advocaat is een liefhebber van Ajax.
Merkte je vorig jaar al toen hij in studio zat om te analyseren.
Na uitschakeling in de halve finale werd hij zelfs emotioneel.
Toffe man.
11 -1
MosesD
Klopt. Dick deugt.
9 0
MosesD
En Aad had het natuurlijk weer over zijn tijd bij Ajax en Mechelen. 30/40 jaar geleden... Toch een beetje sneu aan het worden deze man.
4 -2
JOHANisGOD
Ja, maar Valentijn Driessen vindt ..................
4 -2