'Weet niet waarom de topclubs hem niet nemen'

ThijsZwagerman, 01-09-2019 om 12:00, 10578 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nordin Amrabat is erg onder de indruk van Hakim Ziyech. De Marokkaans international vindt zijn ploeggenoot bij het nationale elftal erg goed en begrijpt niet dat Ziyech deze zomer niet is gecontracteerd door een Europese topclub.

‘Hij heeft het fantastisch gedaan in de Champions League. Hij heeft ze op sleeptouw genomen tegen Tottenham Hotspur en Real Madrid. Waarom de grote topclubs hem dan niet nemen? Dat weet ik niet. Met betere spelers wordt zijn rendement alleen maar hoger. Als hij een pass geeft op bijvoorbeeld Lewandowski, dan is het gelijk een goal’, stelt Amrabat bij Goedemorgen Eredivisie

De aanvaller ontkracht vervolgens ook de geruchten over de zogenaamde moeizame relatie tussen Ziyech en trainer Erik ten Hag. ‘Hij heeft een geweldig seizoen gedraaid en is heel happy met de spelers en de trainers. Ik las ook wel dat hij problemen had met Ten Hag, maar naar mijn weten is dat echt niet zo. Hij heeft een goede relatie met Ten Hag en eigenlijk met iedereen bij Ajax. Anders blijf je ook niet. Hij kon naar Sevilla… Als je niet goed bent met je trainer, dan ga je naar Sevilla. Dat is een prachtige club in een prachtige competitie. Dat hij wel blijft, betekent dat hij het hier (bij Ajax, red.) gewoon hartstikke goed naar zijn zin heeft.’

Amrabat zag Ziyech afgelopen woensdag tegen APOEL Nicosia weer eens op het middenveld spelen bij Ajax. Volgens Amrabat is dat Ziyechs beste positie. ‘Ik vind hem beter op ’10. Daar heeft hij meer verantwoordelijkheid en is hij toch wat zakelijker. Hij weet dat het risico groter is als hij de bal daar verliest, dan dat hij de bal aan de rechterkant verliest’, besluit de aanvaller van Al-Nassr.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Kan iemand mij uitleggen wat 'balverlies' is in de statistieken?
Is dat alleen zeg maar onnodig balverlies in open spel, zoals bij tennis unforced errors?

Of is het ook balverlies als je een vrije trap of corner neemt die door een verdediger wordt geraakt (of over / naast gaat), als je een duel wint en de bal 'hebt' maar hij rolt te ver weg dus komt weer bij een tegenstander of gaat uit, een kutpass net niet goed aan kunt nemen waardoor hij uit gaat, als buitenspeler de bal tegen je man aanschiet om een corner te pakken, enz.
0 0
31xAjax
unforced errors....
0 0
kaashaas
Amrabat juist omdat dat jij zo denkt is de rede dat jij niet speelt bij deze hele grote club ...
0 -1
Simon1
Gelukkig snappen andere het wel.

Prachtige speler, prachtige techniek, prachtig mens, maar waardeloos veel balverlies. Vergelijk hem eens met andere creatieve spelers, die het ook moeten hebben van passes, zoals De Bruyne, en je weet waarom ze hem niet kopen. Özil is net als Ziyech en die is ook bij de topclubs door de mand gevallen.
0 0
Joseph
Ziyech zit al bij een grote topclub, halve finalist CL, die eigenlijk in de finale had moeten spelen.
0 0
aniet
Denk dat ze naar statistieken kijken, en zijn balverlies was te groot
Dit seizoen zie je een enorme verbetering al
vind hem sowieso dit seizoen weer beter, hij blijft groeien!!
1 0
Toeschouwer
Heb gewoon de verkeerde zaak waar nemer.
2 -2
demeer84
Hakim speelt al bij een Europese topclub uiteraard :)
2 0
Aad82
Omdat Hakim zelf niet wil: 5 miljoen euro / jaar, 3 appartementen in Amsterdam, Lambo, dichtbij mama wonen. Elke vrijdag ijsje eten met mama. Prachtig, aanvallend voetbal spelen voor een publiek dat hem nu luidkeels toejuicht. Klassespelers om hem heen. Een droom duo vormen met Tadic en het belangrijkste, bij ons mag hij fouten maken, omdat wij nu al 3 jaren weten dat dit een onderdeel vormt van zijn geniale spel.

Hakim heeft een echt Ajax hart.

Gisteren naar Barca gekeken, was niet om aan te zien.

Juventus, niet om aan te zien.

United, niet om aan te zien.

Dortmund (zogenaamd met al die klasse spelers die ze hebben aangetrokken), was niet om aan te zien en ze werden helemaal weggespeeld door Union Berlin.

Waarom zou Hakim in hemelsnaam naar al die zwerversclubs willen gaan?

Hij houdt van Ajax, net zoals Tadic.

Goeie gasten die wij moeten koesteren en waar jongens als Frenkie, Matthijs, Justin, Donny nog heel veel van kunnen leren.
10 -5
Barra
Dus jij denkt dat als Man U of Barça komt, dat Hakim dan vriendelijk bedankt? Dat is wel erg naïef hoor. Gelukkig blijven de topclubs weg en prijst het hem wel dat hij niet zomaar Ajax opgeeft ten koste van de eerste de beste buitenlandse club, maar ik zou het hem absoluut niet kwalijk nemen als hij alsnog naar een topclub gaat.
9 0
ram
Hij heeft gewoon echt belachelijk veel balverlies. Daar staat tegenover dat hij ook aardig wat goeds produceert maar voor de top kan het gewoon niet wt Hakim doet. Als hij echt naar de top wil, moet hij veel zuiniger worden op de bal, zonder zijn 'productie' te verlagen.
6 -4
BokkieBokstra
Dat was afgelopen woensdag niet het geval toen hij op het middenveld stond, ook wat Amrabat zegt, toen speelde hij heel zuinig. Tegen Apoel vond ik hem de man van de wedstrijd, hij speelde geweldig.
4 -3
ram
Mwah, hij had best veel balverlies hoor. Maar de goede ballen waren ook echt goed. Dus dan is het okay.
1 -2
maluku0348pz
amper balverlies woensdag
0 0
Web
Hij zit bij de mooiste club van de Wereld, en weet wat hij heeft
5 -1
AjaciedRK
Echt nooit gedacht dat we 4 jaar minimaal van Ziyech zouden mogen genieten, zeker niet na die tikken bij de spelersbus. Man wat ben ik blij dat er nog geen topclub komt en dat hij zelf heel kritisch is.
3 0
voorkennis
Aldus Drs, Ingenieur, Dr, Professor Amrabat
3 -7
Bjorn
Te veel balverlies vergeleken met de absolute top. Niks mis mee, daarom is hij gelukkig nog Ajacied.
3 -2
Patrick78
Waarom? Omdat Ajax is een topclub.
4 -2
MPAjax
hij weet niet wat hij zegt maar daarom is hij ook geen ajacied
0 -3
Schwalbino
Topclub als in 15 miljoen salaris per jaar.
1 0