'Overmars vindt onderhandelen een sport'

ThijsZwagerman, 01-09-2019 om 09:50, 8855 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin Mulder, voormalig voorzitter van Go Ahead Eagles, heeft zich bij de NOS zeer lovend uitgelaten over Marc Overmars. Mulder werkte met de huidig directeur voetbalzaken van Ajax samen bij Go Ahead en is erg positief over Overmars’ manier van handelen.

De oud-voorzitter legt uit dat Overmars een kick haalt uit onderhandelen. ‘Dat onderhandelen zit er wel een beetje ingebakken. Hij vindt het ook een sport: kijken of je, of het nou om aan- of verkoop gaat, de pijngrens kan bereiken. Voor een club is dat heel goed. Hij deed dat namelijk op een prettige manier. Het is nooit zo dat we knallende ruzies met clubs of zaakwaarnemers hadden. Maar hij probeerde wel op zijn manier het onderste uit de kan te halen. Er is niemand in de voetbalwereld die een hekel heeft aan Marc’, vertelt Mulder.

De ex-voorzitter van Go Ahead Eagles heeft gezien dat Overmars bij Ajax de laatste tijd meer vrijheid heeft gekregen. Zo kan de directeur voetbalzaken grotere aankopen doen en lukte het hem om het salarisplafond bij Ajax te verhogen en op die manier onder meer Dusan Tadic en Hakim Ziyech langer te behouden. Mulder begrijpt goed dat Overmars meer invloed heeft gekregen. ‘Er is weinig reden om hem tegen te werken. Hij heeft het gelijk aan zijn zijde gekregen. Het gaat sportief en financieel goed, dus ze laten Marc zijn gang gaan. Iedereen heeft weleens een miskoop. Dat zijn slechts statistieken. Als je ergens in investeert en je kan het betalen, is het niet erg. Zijn transferbalans is heel erg positief uitgevallen.’

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Een mooie sport om altijd iets te veel te betalen.
1 -2
Flipper33
Miskopen genoeg ! En vaak een flinke financiële klapper van uitgaande transfers ! Maar Ajax vist wel vaak in een vijver van spelers van een bepaald budget. Ondanks dat ze genoeg binnenkrijgen.
En die term buitenkansjes vind ik al helemaal niet passen bij een club zoals Ajax ! Zoiets verwacht je
Bij een club uit het rechterrijtje
1 -3
Ajaxadept
Onzin, Frenkie de Jong was zo’n buitenkansje.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Oh ja vergat Dollberg
0 -2
Ajaxvooraltijd
Milik, Sanchez, de Ligt, de Jong, Cillisen, Klaasen, Kluivert, Bazoer, Riedewald, Blind. Allemaal verkocht toen voor de hoofdprijs. En dit lijstje gaat steeds groter en beter worden.
2 0
Ajaxhart
Zitten zeker miskopen bij (achteraf oordelend), maar de zeer goede aankopen overheersen.
Daarnaast, valt me op dat sommige miskopen tegen een leuk bedrag weer van de hand zijn gedaan, zodat de financiële schade alleszins meevalt; valt volledig weg tegen de torenhoge winsten die op andere aankopen zijn/worden gemaakt.
3 -1
Vertonghen
Miskopen ontkom je niet aan maar sommige slaan nergens op.
Magallan valt eigenlijk niet goed te praten bijvoorbeeld.

Wat mij opvalt is dat we vorig jaar geen balans hadden in het team: overload aan middenvelders die voorin en op de back posities kwamen te spelen omdat daar specialisten ontbraken.

Dit jaar: lijken we voorin redelijk in balans, achterin teveel spelers die dit jaar veel minuten moeten gaan maken & het middenveld is dramatisch bezet.
Met alleen Donny als volwaardige ‘echte’ middenvelder aan een seizoen beginnen vind ik erg zwak.

Waar vorig jaar de middenvelders overal terug te vinden waren lijkt het er steeds meer op dat we dit jaar structureel met 6 verdedigers gaan spelen.

Er word dus erg vreemd ingekocht, jeugd staat er nauwelijks klaar voor dit jaar dus dat er gekocht moet worden is prima.
Maar waar we voor de LCV/LB 3 á 4 keuzes hebben missen we specialisten achter Donny op het middenveld.
Hierdoor moet je gaan schuiven/proefdraaien met spelers terwijl het seizoen al begonnen is.
Dat terwijl de transfer van Frenkie al 8 maanden geleden werd bevestigd.
1 -2
AlexIbarra
Ik had ook nog een Pröpper of zo verwacht, zeker na de verkoop van Schöne en nu blijkt dat we weer niet op Eiting kunnen rekenen.

Met Donny (Ziyech, Promes, Lang) vind ik de 10 positie aardig bezet.
Martinez lijkt me prima als VM, al moet hij daarin nog groeien. Als Marin, Mazraoui en Eiting allemaal niet voldoen als 2e VM en we met Alvarez blijven spelen, zou ik dat wel teleurstellend vinden.
0 0
insectenverdelg
Ik verwacht dat Donny naast Martinez komt en van dex10 af gaat. Die wordt helemaal box to box. Dat vind hij zelf ook zn favoriete positie. Heb alle vertrouwen in dit seizoen. Elftal gaat alleen maar groeien. CL halen was het 1e doel, en dat zijn we door gekomen. Maar de selectie is vooral breder geworden tov vorig jaar. Marin zal anders moeten gaan spelen, maar moet je nog niet afschrijven imo.
0 0
Red Devil
Maar hij moet wel eens sneller gaan handelen en knopen doorhakken.
2 -4
Sterretje73
Het lijkt hier wel alsof sommigen de donkere jaren helemaal vergeten zijn die voor, tijdens en na de fluwelen revolutie zo ongeveer heel Ajax vervreemde van haar supporters. Het is Overmars geweest, met een nog groene Sar, die bijna geheel alleen stond en de kar weer aan het rollen bracht. Bij elke club heb je miskopen maar voor de prijzen waar Marc ze voor haalt en het verder zeer strakke beleid kunnen we ons dat makkelijk veroorloven. Een miskoop kost je amper wat en een topper levert gelijk het 10 voudige op. I rest my case...
9 -4
Burpie
Ik ken de jaren nog waarin het belangrijker was van wie er vertrok (en liever ook weg moest), dan wie er aangetrokken zou worden. Tijdens die periode van b.v. Martin Jol zat er toch een zootje vuilnis de bank warm te houden...
5 -1
Ajaxadept
Sommige zijn erg kort van geheugen!
0 -1
ajaxxcied4life
Exact!!!!

Veel jonkies op dit forum kunnen zich de zero's niet of nauwelijks heugen. Het was kommer en kwel. De club was financieel en beleidsmatig ziek. Er braken maar mondjesmaat spelers door en de miskopen reikten tot het dak van De Arena. Het stadion was een Opera met de akoestiek van een Kathedraal. Het was verschrikkelijk.

En idd, Overmars en van der Sar hebben de boel weer op de rit gekregen met achteraf gezien helder beleid.
2 -2
ETM
Ik lees op deze site tientallen berichten waarin staat dat De Ligt nog niet klaar was voor Juventus of zelfs niet goed genoeg. Na 1(!) volle officiele wedstrijd. Daar zakt mn broek echt van af.
De huidige selectie van Ajax is onverwacht sterk door het behouden van spelers die onhoudbaar leken, terwijl er al vervangers kwamen. (Promes, Martinez).
Komt bij de stormachtige ontwikkeling van enkele talenten. (Schuurs, Dest) En talenten die al dichtbij het eerste zaten. (Eiting, op de weg terug. Lang, blinkt wekelijks uit bij JA).
Marin is binnen een maand door 80% van de actieve forumleden afgeschreven. -Een vaardige intelligente speler met een ruim boven gemiddelde trap, die een stap zijwaards nam door van Belgie naar Nederland te komen.
Ondertussen blinkt Martinez uit in alle onderdelen van het spel, en wordt hij terecht 'getipt' als 1 van de beste aankopen van heel Europa. Terwijl heel Mexico de verrichtingen van hun Alvarez volgt..

Het spel is nog niet stabiel. Ten Hag is nog zoekende. Spelers zijn nog niet in vorm. ( Gelukkig liet Ziyech zich zien!)
Champions League is weer gehaald.

Maar moord en brand vieren hoogtij op dit forum, Ten Hags hoofd ligt op een hakblok, en Overmars faalt hopeloos.
7 -3
Web
Jij snapt het, maar dat wist ik al
3 -3
Rinus M.
Wij zijn heel tevreden met Marc.
5 -3
Minsc
"weleens een miskoop"? Een behoorlijke lijst met miskopen, dacht ik zo: Magallan en Labyad bijvoorbeeld, wat te denken van Cassierra en Orejuela, tig jeugdspelers zoals Pasquali, en bijvoorbeeld Johnsen? Statistieken of tientallen miljoenen door het putje?
5 -6
Sterretje73
Noem eens 1 technisch directeur die met eenvergelijkbaar budget betere cijfers haalt ? Dat kun je niet want die is er niet.
5 -4
WZAWZDB14
1tje denk ik, die td van Benfica
0 0
Ajax114
Je hebt helemaal gelijk en is geen mening maar gewoon een feit maar hoor daar zelden een kritische noot over omdat er toevallig een halve finale CL en twee spelers duur verkocht konden worden.
2 -4
DeMeervanweleer
Dat is geen toeval. Dat komt omdat er weloverwogen transferbeleid is gevoerd en daar horen ook miskleunen bij.
1 -2
Ajax114
Hahhahaha was helemaal niet verwacht door de leiding . Complete onzin. Na 1 succesvol jaar de ene na de andere fout door de leiding waaaruit blijkt dat vorig jaar gewoon toevalstreffer is geweest.
0 -1
GrandMasterFlex
Wat een onzin kraam je uit
0 0
Ajax114
Slaat nergens op, betaald altijd heel makkelijk de hoofdprijs voor spelers en is ook niet de moeilijkste als hij spelers verkoopt.
3 -9
Web
Ga eens even puur naar de cijfers kijken
Geen speld tussen te krijgen
Ja er zijn miskopen, maar noem jij mij maar eens een club waar dat niet gebeurt?
Hoofdprijs? Frenkie, Dolberg, Onana, bijna voor niets binnengehaald
Schone transfervrij
Tadic en Blind hebben het geld alweer verdiend
Martinez, Taliafigo, Neres voor heel lage bedragen gehaald, zijn nu het veelvuldige waard.
En zullen wij nog niet over Promes en Marin oordelen
Ik zie dat die beide goed kunnen voetballen, Promes kamp met blessures , en Marin moet zijn draai nog vinden, en stond op de verkeerde positie

Jij roept maar wat, bij voorbaat negatief
2 -5
Schwalbino
Hadden we jou maar op die plek.
3 -2
Cupmetgroteoren
Ünuvar, jensen, mendez en lang voor het middenveld is meer dan voldoende talent.
1 -1
voorkennis
Ik denk dat Overmars prima werk verricht heeft, Martinez en Alvarez zijn duidelijke versterkingen, Marin en met name Promes kunnen mij niet overtuigen.
Ik vind wel dat Schone te makkelijk is weggegaan, maar ik had begrepen dat daar eerder afspraken gemaakt over zijn.
Frenkie en Matthijs zijn simpelweg niet te vervangen, dus we moeten niet de illusie hebben dat we net zo sterk als vorig jaar gaan worden.
Enige wat ik wel jammer vind, dat er geen top middenvelder gehaald is, een controleur die fysiek sterk is met een goede traptechniek.
2 -2
Cupmetgroteoren
Promes is een prima invaller. Bovendien is Neres uit vorm. Dan kun je hem gebruiken. Wel is er trveel betaald voor Promes.
3 -1
voorkennis
Ja dat Neres uit vorm is , is een understatement.
Is nog geen schim van vorig jaar, lijkt wel een compleet andere voetballer met hetzelfde hoofd
1 -1
Web
Ik vond hem de tweede helft woensdag best weer aardig spelen.
1 -1
Rentokill
Kijk even naar wie er blijven. Daar ligt het succes van Overmars dit seizoen.
4 -1
milanoajaxpiet
komop jongens marin niet afschrijven.kijk is naar de ligt bij juve ,ze zullen het voetballen niet verleerd zijn hoor
5 0
Vertonghen
De Ligt heeft vorig jaar fantastisch gedraaid, die komt wel weer bovenwater drijven met zijn kwaliteiten.

Heb Marin gevolgd sinds December... ik heb hem echt heel weinig boeiends zien doen bij Luik of Roemenië.
Echt een waterdrager, voor hem is sowieso teveel betaald mits hij al zal slagen.
Als hij geen reuzenstappen gaat maken in zijn ontwikkeling kan hij komend jaar zo door naar een Nederlandse subtopper.
Ik zelf zie in hem echt geen speler waar dit Ajax behoefte aan heeft.

Hoop dat hij mijn ongelijk bewijst maar ik vrees van niet.
0 0
Knalpot
Schone was toch ook gewoon een waterdrager. misschien is jouw verwachtingspatroon gewoon te hoog, jij hoopte waarschijnlijk dat hij ineens de nieuwe Frenkie zou zijn, tja dat zijn er maar heel heel weinig.
0 0
Vertonghen
Schone een waterdrager? dan spoor je niet!
T.o.v de selectie van vorig jaar leek hij misschien éen van de mindere maar op het middenveld van nu zou hij erg welkom zijn.
Gozer is technisch zo vaardig, heeft specifieke wapens en ook ervaring.
Begon alleen ouder te worden dus snelheid werd een dingetje maar zou in de huidige situatie alles spelen en bovendien een stuk beter dan Marin.
Marin heeft niets van zijn kwaliteiten... simpele loper, voegt niets (0.0) toe.

Nee hoor ik verwacht niet dat hij een Frenkie opvolger is, hij heeft niet 1 kwaliteit die Frenkie heeft namelijk.
Verkeerd gescout & zeker teveel betaald.
Nogmaals hij is niet de type speler die aangetrokken had moeten worden.
Dat je het niveau Frenkie niet kan halen = logisch maar vis op zijn minst in de vijver met spelers die geschikt zijn voor zijn positie en het zelfde spelletje in potentie beheren.
0 0
Vertonghen
Beheren = beheersen.
0 0
Fieldman
Ik ben een fan, maar een matige transferzomer van Overmars.

Bakken met geld, prestige van halve finale CL en dan alleen verdedigers Alvarez en Martinez gehaald als jonge veelbelovende spelers.
Daar hadden zeker twee echte middenvelders bij gemoeten, zeker toen we zagen dat Marin het niet helemaal was. Spelers als Olmo. Grote talenten voor 20 miljoen.
Ook in de aanval had je prima een groot talent voor de toekomst kunnen aantrekken.
Gemiste kansen.

Je ziet het aan de betting odds. PSV heeft bijna net zoveel kans op de titel. Wat betekent dat wij onze voordelen veel te slecht uitgebuit hebben.
3 -6
marrene
Martinez en Alvarez zijn goede aankopen. Marin, Promes, Magallan, Pierie, Scherpen ronduit slecht. Babel had hij voor niks kunnen hebben en is beter dan Promes.
Voor de 45 miljoen voor bovenstaande spelers had hij beter 2 echte versterkingen moeten halen. Spelers die AJAX beter maken. De rest opvullen met eigen talenten.
1 -3
Santiago
Marin en Promes zullen prima spelers worden voor Ajax. Pierie en in mindere mate Scherpen zijn nog te vroeg om over te kunnen oordelen
1 -1
Saanchez
Als je met droge ogen beweerd dat Babel beter is dan Promes, val je op het gebied van voetbal niet meer serieus te nemen
1 -1
wendoo9
Velen denken hier dat het scouten van spelers makkelijk is. Men ging voor Marin, maar tot nu toe brengt hij het niet. Voor het zelfde geld was het Olmo die er nu stond en die het ook niet had in dit systeem. Moeten we dan gelijk gaan roepen miskoop ???? Bij Ajax spelen zonder de opleiding te hebben doorlopen voor velen een groot probleem en zeker niet makkelijk in zo systeem. Daarom beoordeel spelers niet te gauw als miskopen en denken dat een andere beter was geweest. Kan me nog herinneren dat meer dan de helft hier op As lyrisch was over een komst van Lozano. Die moest komen bla bla bla. 6 maanden later was het een matennaaier ,vallende zieke,kan er niks van en ga zo maar door. Dusssssssss niet te gauw oordelen en steun je club en spelers. Onze twee sterren hebben het ook niet makkelijk bij hun nieuwe club. Ook miskopen ???? Nee, het is wennen aan het systeem, cultuur en ook dat heeft zijn tijd nodig. Alleen bij Ajax moeten ze gelijk staan volgens sommigen al komen ze uit Noordpool !!
6 0
Rentokill
Het succes zit m dit jaar vooral in het behouden van Ziyech, Neres, vd Beek, Tadic, Onana en Tagliafico. Allemaal spelers waar ook aan getrokken werd.

Spelers behouden is voor Ajax in dit geval beter dan allemaal nieuwe spelers kopen. We zijn ten slotte al 3 basisspelers kwijt geraakt.

Schuurs, Alvarez en Martinez gaan groot worden. 3 topverdedigers.
Promes is echt geen 2e Labyad gaat zn waarde bewijzen.
Marin wordt getest op een andere positie (VM ipv AM) dan hij gewend is. Geef het tijd.
11 -2
Bky
Het zou fijn zijn als je ook even de odds erbij zet met bron want op oddschecker heeft Ajax een veel lagere quote dan PSV.
2 0
Rentokill
odd... we gaan toch niet onze mening baseren op gokkantoren?
PSV doet de obvious route... Ajax volgt eigen koers.
0 0
Bky
Het maakt me niet uit of we onze mening er niet op kunnen baseren. Dat klopt inderdaad.

Maar als iemand aan komt zetten met "the odds zijn bijna gelijk" en je gaat kijken en dat is gewoon niet zo, wil ik weten waarom iemand dat dan zegt.
0 0
Fieldman
Ik doel ook op oddschecker ja.
0 0
Fieldman
Het is more or less 60-40, 55-45.

Dan hebben wij het slecht gedaan, of PSV goed.
0 0
Knalpot
vorig jaar was het uiteindelijk 51-49 wat zegt die onzin je nou?
0 0
DeWijsneus
Het is natuurlijk wel interessant om te kijken hoe bepaalde experts er tegen aan kijken...
1 0
Bjorn
Alvarez en Martinez zijn inderdaad prima versterkingen, nu al. Maar Marin moeten we echt nog niet afschrijven. Die jongen heeft de trap, het schot en het inzicht. Hij moet het nog een beetje van zich afgooien en met vertrouwen gaan spelen.

Wij hebben de breedste en sterkste selectie. Met een verdediging en middenveld zoals die van PSV ga je een redelijk aantal keer op je bek.
5 0
Gecko
Vsn Ajax ook niet zo sterk
0 -3
jaripettersson
Vd Beek speelde lepeltje lepeltje met de spits. Dan krijg je al snel pleinvrees van het enorme middenveld.

Ik ben blij dat overmars niet steeds een nieuwe speler gaat kopen als het nog niet loopt. Zeker als de coach tactisch loopt te lummelen. Een belangrijke reden dat Marin verloren loopt (en dat Dolberg door de ondergrens is geduwd.)

Ik verwacht overigens wel tactische aanpassingen nu CL behaald is. En wat meer durf.
5 0
Schwalbino
Op die manier kun je betting odds echt niet gebruiken.
0 0
Saanchez
Gaan we nu ook nog betting odds serieus nemen als voorspellers? En er is geen technisch directeur die een speler na een vijftal wedstrijden al laat vallen en er weer een nieuwe vervanger voor aantrekt. We zijn 2,5e basisspelers kwijtgeraakt en hebben er 3 basisspelers bijgekregen met Martinez, Alvarez en Marin, die ik in tegenstelling tot een hoop fans niet meteen afschrijf na een paar mindere wedstrijden.
Wie zegt dat een Olmo uberhaupt naar Ajax wilt en Ajax zulke bedragen ineens betaald? Hij staat te boeken als een vd grootste talenten en komt uit Spanje, waar de teams voor hem klaar staan die een stuk meer geld kunnen bieden. Daar kan Ajax simpelweg nog niet tegen op, ondanks het geweldige seizoen.
Het lijkt er soms op alsof mensen hier verwachten dat Ajax vanaf nu standaard Europese top is. Was het maar zo! 1 geweldig CL avontuur maakt nog geen zomer. Ajax is naar mijn mening uitstekend bezig en ook nu staat er een goede selectie waarmee we kunnen overwinteren in de CL. Maar er gaat nog veel tijd overheen voordat we weer wereldtop zijn, als dat uberhaupt mogelijk is in deze voor geld verwoeste voetbalwereld.
1 0
ajaxxcied4life
Mensen zijn door dat ene geweldige CL-seizoen helemaal losgezongen geraakt van de realiteit Saanchez. Het is haast aandoenlijk.
1 0