'Álvarez begreep positie veel beter dan Marin'

BartVeenstra, 31-08-2019 om 10:50, 13739 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Spaan vindt dat Edson Álvarez afgelopen woensdagavond tegen APOEL Nicosia een goede wedstrijd heeft gespeeld als controlerende middenvelder. De columnist van Het Parool denkt dat de Mexicaan uiteindelijk als centrale verdediger gaat spelen, maar voor nu lijkt hij een prima optie op het middenveld van Ajax.

'Het was nu gewoon dicht. In de drie wedstrijden daarvoor lag het helemaal open', zegt de analist bij NH Sportcafé. 'Vond je niet dat Álvarez die positie veel beter begreep dan Marin? Ik vond dat hij heel goed de ruimte bespeelde. Het is geen jongen met een steekpass als Ziyech, maar misschien is het wel zijn taak om zo te spelen. De ruimtes opvullen waar gevaar kan ontstaan, al denk ik dat Álvarez uiteindelijk centraal achterin komt.'

Analist Rinus Israël heeft niet het idee dat Álvarez een middenvelder is, hetgeen ook geldt voor Lisandro Martínez. 'In voetballend opzicht brengen ze niet veel, het zijn meer centrale verdedigers. Ze zijn niet behendig aan de bal. Tadic en Ziyech worden te laat ingespeeld, dan is het moeilijk om ruimtes te vinden', aldus Israël.

Naci Ünüvar

Als het aan Spaan ligt, maakt Naci Ünüvar snel zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, zo vertelt hij. 'Het is helemaal niet gek om een talent van zestien te brengen, hè? Van Bommel liet Ihattaren vorig seizoen ook op zijn zestiende debuteren en Europees gebeurt dat veel meer', zegt Spaan, die talenten als Brian Brobbey, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang desgevraagd complimenten geeft. 'Maar als er iemand rondloopt, is het Ünüvar. Hij is echt de beste.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Voor de verandering een keer helemaal eens met Spaan.
0 0
4xEC1
Maar Israel praat onzin over Martinez hoor, dat hij geen voetbal brengt en niet behendig aan de bal is. Die speelt juist regelmatig iemand uit met zijn techniek. Alvarez is idd technisch wat minder lijkt het.
1 0
afcamuc
Hopelijk is Eiting snel fit, misschien dat die het probleem oplost.
2 0
oud-west
Waar serveert iedereen hier Marin af? Of worden Alvarez en Martinez te licht bevonden op deze posities?

Kijk naar de Jong en de Ligt die er beide niets van bakken in hun nieuwe teams. We weten dat ze het kunnen maar dat het gewoon wat tijd kost om te wennen. Geef die tijd dan ook aan onze coach en spelers.
1 0
AFCA.
Bentancur bij Juventus ophalen voor op 6. Gaat toch niet spelen daar.
0 -1
MankeNelis
Waar is Siem de Jong? Zit hij opgesloten in een kerker zonder daglicht?
0 0
31xAjax
Alvarez is in niets een middenvelder voor het spel dat Ajax wil spelen. Dat hebben we met z'n allen woensdag toch wel gezien....
1 0
Joseph
Ik ben heel benieuwd welk spel ten Hag wilt spelen, volgens mij was hij wel tevreden met zijn 2 stoppers op het middenveld.
Hopelijk is Donny snel weer fit en neemt hij 1 van die 2 plekken over, zie niks in dit spel.
1 0
Ar
Alvarez speelde de tweede helft meer libero dan middenvelder, steeds inzakkende tussen de twee centrale, met de backs zo hoog dat het eigenlijk middenvelders zijn. Een positie waarin je Schuurs ook wel eens wil zien. Want Alvarez en Veltman brachten voetballende heel weinig en ik zat vaak te wachten op een pass of schot, en die heeft Schuurs wel.
Martinez versus Blind is nog steeds een lastige. Wie waar?! Misschien moet je dat gewoon schuivende laten. Ze kunnen elkaars positie overnemen.
Maar Ziyech of Tadic een linie laten vallen is natuurlijk ook nog een optie.
0 0
3*stars*3
Niet zo gek als Alvarez bij zijn vorige club en in Mexicaans elftal ook als verdedigende middenvelder speelt.
Marin kan wat worden maar niet op die positie.
Is gewoon een half.
Mag wel luisteren naar de voeding tips van Tadic en mee de krachthonk in.
0 0
DiAngelo
Denk dat we aan Marin n hele goeie hebben, hij moet wennen en ik verwacht dat hij op de positie van Van De Beek gaat uitblinken. Hij heeft tijd nodig en een juiste pisitie. Als er nog weinig loopt in n team kan je niet verwachten dat hij t even recht gast zetten. Alvarez speelde n andere wedstrijd met n andere opdracht. Totaal niet te vergelijken.
2 0
Gronkjaer
Als je naar Schone en De Jong hebt gekeken voelt het huidige middenveld als een degradatie. Ze kunnen veel meters maken en een hoop opruimen, maar voetballend gezien komen ze niet eens in de buurt van wat hiervoor allemaal op het middenveld heeft gelopen. Laat Ajax nou 9 van de 10 keer de bal hebben dus zie ik liever dat er gasten rondlopen die wel iets met een bal kunnen. Marin, Van de Beek, Blind, Alvarez, Martinez, Mazraoui.. allemaal dravers en niemand met een soepel voetje. Het zijn spelers die een bal van A naar B brengen en heel soms gaan ze direct naar optie C, maar komaan mensen.. het is geen voetbal dat Ajax moet ambiëren. Daar moet gewoon iemand staan die één keer kan raken, de bal meteen goed heeft liggen, weet wat hij gaat doen voordat de bal er überhaupt is en bovenal een beetje tempo in een wedstrijd kan leggen. Alvarez en Martinez lijken mij hele goede spelers voor de verdediging, maar haal alsjeblieft een creatieve voetballer.
1 -3
JOHANisGOD
https://www.parool.nl/columns-opinie/er-brak-iets-in-valentijn-driessen~b14384385/
4 -1
AnsB
Martinez niet behendig aan de bal? Dan heeft Israel niet goed opgelet.
Bovendien vergeet hij dat Martinez nog niet gewend is aan die plek en - mede daarom - nog niet gewend is aan de looplijnen e.d. van de voorwaartsen.
Tot nu toe vind ik Blind qua spelverdeling op die plek weliswaar beter, maar dat kán ook een kwestie van tijd zijn. En Martinez is sneller en puur op die grond, naast zijn verdedigende kwaliteiten, beter dan Blind als middenvelder. Qua positioneel gevoel weet ik nog niet .
1 0
Bjorn
Martinez als cvm kan uitstekend, dat heeft hij aangetoond. Ik heb weer een aantal passes en individuele acties gezien die getuigen van spelinzicht en een hele fijne techniek.

Alvarez is gewoon een centrale verdediger, dat vind ik ook.
2 0
PetrusKeizer
is Unuvar echt zo goed als Henk beweert? Leeftijd is geen enkele reden om hem geen kans te geven. Cruijff, Seedorf enz enz.
1 0
DonQ
Qua intrinsiek talent, techniek etc kan hij het zeker aan. Maar fysiek en qua inhoud gewoon nog niet. Dat zag je vandaag ook in het supercup duel. Hij was na 60 minuten al behoorlijk vermoeid. Seedorf had natuurlijk al het voordeel van een indrukwekkend fysiek en Cruijff speelde in een tijd waar het voetbal minder intensief was.
1 0
VoorOnzePloeg
Unuvar is echt een klasbak. Als ik Ten Hag was zou ik hem meenemen als we tegen een fc emmen of rkc moeten. En dan laten invallen als het. 3-0 of iets staat, kun je gelijk kijken of het fysieke geen groot probleem is.
0 0
Schip
Spaan is niet meer dan een opportunistische fan die vaak jeugdvoetbal kijkt. Het is werkelijk bezopen dat Ajax fas genoegen zouden nemen met twee verdedigers centraal. Je kon elke keer zien dat Alvarez laat vrije mensen inspeelde en dat vaak achter de man deed. Dat kan niet tegen een iets sterkere tegenstander. Hij was sloom aan de bal.

Hooguit een van deze jongens opstellen centraal.
1 -1
ETM
Waarom scheer je deze 2 over 1 kam? Dat doen die rare tv analisten ook. Volstrekt verschillende voetballers.
2 0
Rentokill
Over de kop: Klopt. Alvarez is een verdediger. Marin is een aanvaller. Maar das logisch...
0 -1
ram
Ehmm... Marin een aanvaller?
0 0
AFCA.
Zucht.....
0 0
Cupmetgroteoren
Lang speelt al weken fantastisch. Is de voetballer die Ajax mist op het middenveld.
3 -2
Bocarra
Zucht, daar gaan we weer... het hokjes denken van de zo genoemde kenners. Als je niet ziet welke potentie Martinez heeft laten zien in de afgelopen wedstrijden dan snap je er niets van. Technisch halt Martinez een heel hoog niveau en je kunt nu al een leuke compilatie maken van alle mooie pases te maken. Die van Ziyech worden op tv eindeloos herhaalt maar die van Martinez mogen er ook zijn. Van Alvarez kan ik nog niet zoveel zeggen maar ik denk ook dat CV zijn beste positie is. Marin is door iedereen afgeschreven maar ik denk dat we daar nog wel wat van gaan horen.
1 -1
Adam24
Potentie zeker, maar hij heeft ook 3 keer tegen Apoel het geluk aan zijn kont hangen bij een scrimmage op het middenveld waarbij hij bijna zeer gevaarlijk balverlies lijdt. Daarnaast stond hij vorige week nog CV, daar vind ik hem echt veel te onrustig.
0 0
Hans Kraay Jr.
Precies dit dus.
0 0
Adam24
Ajax moet van het systeem met 2 controleurs af. Dat was goed met al dat voetbal wat we op het middenveld hadden, maar met deze spelers zou ik toch echt met één zes spelen. Alvarez gaat er niet meer uit. Ik denk dat het elftal er op termijn zo gaat uitzien;

Onana
Veltman/Dest - Alvarez - Blind - Tagliafico
Martinez
Vd Beek - Marin/Promes/Lang?
Ziyech - Tadic - Neres

Marin als echte half zou ik wel benieuwd naar zijn. Persoonlijk vond ik Schuurs ook een goede indruk maken en zou ik hem wel basis zetten, dat zou wel betekenen dat Martinez naar de bank zou moeten. Ik begrijp dat veel mensen van hem gecharmeerd zijn maar persoonlijk vind ik hem erg onstuimig. Denk dat hij een fantastisch linksback is, maar voor die positie moet hij nog een jaartje wachten.
1 -1
Aad82
Marin kan het niveau niet aan gap. Hoe vaak moet ik dat nog herhalen.
1 -11
Knalpot
Jij kan herhalen wat je wil, zolang het nergens op gebaseerd is zullen mensen schijt aan jouw mening hebben.
5 0
Dibbesdeef
Rustig an, Aadje
2 0
Rentokill
Marin gekocht als aanvallende middenvelder... nu verwacht iedereen dat hij als verdedigende middenvelder de Jong wel eventjes doet vergeten. De meeste spelers die bij Ajax komen hebben tijd nodig. Marin ook.
4 -1
Adam24
Aad82, ik denk nog drie keer. Lekker jezelf gelijk blijven geven.
2 0
gebruikersnaam
1 van de 2 op het middenveld kan nog maar niet allebei dan is er te weinig creativiteit op het middenveld.

2 0
EWJM
Tja, je kan er oneindig over discussieren of ze nou wel of niet middenvelders zijn, maar als je zag hoe Apoel totaal ongevaarlijk was, in tegenstelling tot de uitwedstrijd, dan is de keuze tactisch gezien gewoon heel erg geslaagd geweest.
10 -2
ajaxdordtt
Zo dan, hebben we ff de angel uit dat APOEL gehaald. Grote klasse. Denk dat als we zo tegen Sparta spelen we misschien ook wel de 0 houden.
3 -4
Yeshyeshyall
Haha heerlijk. Dit is wel wat het is om Ajacied te zijn: we willen altijd beter. Ik hou er van. Tegelijkertijd moet je ook af en toe realistisch kijken naar hoe je er voor staat (eerste wedstrijd Apoel niet best) en wat de belangen zijn. Ik vond het prima te billijken dat we zo speelde en ik vind ook dat we Ten Hag wat krediet moeten geven: vorig jaar speelde hij met twee verdedigers, dit is echt geen beton trainer maar wel eentje die resultaat wil halen. Ik denk dat hij ook dit jaar weer de aanval gaat zoeken en ik hoop met zo veel mogelijk eigen jeugd en zo min mogelijk aankopen
0 0
Rentokill
Misplaatste arrogantie want als we hetzelfde hadden gedaan als de uitwedstrijd had ik het nog moeten zien.
2 0
ajaxdordtt
Ik ook. Vandaar dat ik vind dat er een middenvelder bij moet.
0 0
jaripettersson
Tuurlijk een stevig blok van 6 man voor het altijd gevaarlijke Apoel f*cking Nicosia. Schandalig laffe opstelling.
3 -6
Knalpot
Dat stevige blok speelde 85 minuten op de helft van Apoel, weet niet wat jij er laf aan vind als je dat eens vergelijkt met een PSV waar datzelfde blok de helft vd wedstrijd op eigen helt bivakkeert.
0 0
Rentokill
Nee man dit was tegen een counterploeg het goeie ding om te doen.

Ten eerste haalden onze 2 latino's op het middenveld elke counter eruit.
Ten tweede speelden ze niet zo diep waardoor de tegenstander meer naar voren kwam en zo ruimte maakte voor Ziyech.
0 -1
Web
Weet jij waar om het ging woensdag?
Ik denk het niet?
Bovendien kon Ziyech zo excelleren omdat hij Alvarez en Martinez naast hem heeft. Alvarez zal op den duur naast Blind komen.
Martinez is zelfs voetballend niet minder dan Donny, die jonge kan open draaien, de beste cros pas van het hele team, en duelleren ook nog eens
Donny geblesseerd en Promes komt net terug van een blessures
Lekker naïef wezen
3 -2
Web
Klopt ze gaven niets weg. En sta maar eens tegen die muur te spelen, man dat is zo lastig
1 0
Cruijffthebest
We zijn er behoorlijk op achteruit gegaan en missen zeker 1 creatieve middenvelder en die had zeker gehaald moeten worden, tenzij Marc ons nog heel erg gaat verrassen vandaag, wie weet!
Wat zou het geweldig zijn als vandaag alsnog Vertonghen en Propper/Olmo gehaald worden!!
Dan heb je kwaliteit en ervaring erbij die we heel erg nodig hebben.
Als er niets meer gehaald wordt, zie ik de CL heel erg somber
4 0
Web
Had jij niet verwacht dat je er op achter uit gaan dan? Ik vind het prima zo, er moet ook ruimte blijven voor jeugd spelers

Middenveld van Martinez, Ziyech en Donny zie ik helemaal zitten
Centrum Blind met Alvarez

Ziyech heeft mij blij verrast deze week, zijn balverlies was veel minder dan op rechts, hij stond ook niet zo diep, waardoor hij heel goed mee voetbalt.
3 -1
ajaxdordtt
Hij had 34x balverlies.
2 -3
Knalpot
Des te knapper dat er da geen gevaar uit voort is gekomen, dan hebben die 2 achter hem toch wel erg veel goeds gedaan.
1 0
ajaxdordtt
Verdedigend deden ze het uitstekend inderdaad. Ook deels onkunde van Apoel. Teams als Chelsea weten er wel raad mee
0 0
Aad82
Is door 90 % van de mensen niet opgevallen, omdat hij ook zo ongelooflijk veel goede dingen deed. Al het gevaar kwam van hem en hij was overal.

Hakim speelt al jaren zo, wij weten dat hij al jaren zo speelt. Hij heeft met dit spel ons naar de finale Europa League gebracht en de halve finale Champions League.

Concentreer jij je nou maar op Marin en blijf hopen dat ie deze eeuw nog een keer een bal goed gaat aannemen.
0 0
ajaxdordtt
Daarnaast vind ik Hakim een geweldige speler. Maar hem op het middenveld posteren kan niet tegen betere tegenstanders. Zelfmoord.

En dat het jou en 90% niet opvalt, tja. Jij hebt er dan ook weinig kijk op. Ik heb ook nergens gezegd dat ik Marin goed vind. Speelt kut voorlopig. Maar laten we een aankoop van 12 mil even wat tijd geven voor me hem publiekelijk kruisigen.
0 0
ajaxdordtt
Begrijpend lezen jongens. Ik kom alleen met feiten. Speelde prima verder. Maar dat hij veel minder balverlies had is gewoon feitelijk onjuist.
0 0
ajaxdordtt
CL kun je net zo goed niet op komen dagen met deze selectie.
2 -7
EersteAanname
En juichen straks als we van Chelsea winnen..
1 0
ajaxdordtt
Tuurlijk juich ik dan. Waarom niet?
1 -4
maluku0348pz
Wat ben jij voor sneu trolletje? :)
1 -1
Web
Afmelden bedoel je?
Alleen met de top 8 van Europa spelen?
0 0
Redrum
Een paar dingen die ik te zeggen heb naar aanleiding van dit artikel: Marin is een totaal nutteloze aankoop, want die past op geen enkele wijze in dit elftal en systeem. Alvarez is denk ik beter centraal achterin dan op het middenveld. Martinez kan wel degelijk wat met een bal, veel meer dan Rinus zelf ooit gekund heeft (al was hij dan natuurlijk ook een pure verdediger). Martinez heeft woensdag bewezen het middenveld prima aan te kunnen. En wat betreft Unuvar, ik kijk al jaren reikhalzend uit naar de dag dat hij zijn debuut gaat maken. Volgend jaar gaat dat wel gebeuren denk ik.
1 -1
DonQ
Als Ten Hag blijft volharden in het spelen met een 4-2-3-1 systeem is Marin inderdaad een nutteloze aankoop. Ik heb nog steeds de hoop dat hij daar uiteindelijk vanaf stapt. Maar het zou me niet verbazen als hij van de Beek een linie naar achteren haalt en op 10 gaat spelen met Promes of Ziyech.
2 0
Redrum
Ik hoop dat hij dat gaat doen ja. Donny een line terug, Alvarez een linie terug en Ziyech op 10.
1 0
ram
Zo flauw dit. Marin is een '8', geen '6'. Dus beetje lullig dit.
2 -2
Hwb
Alleen speel je in een 4-2-3-1 meestal met een '6' en een '8'. Met twee keer een pure '6' kom je daar simpelweg te kort. Voor Marin is dat nog zoeken, al heeft hij bij Standard ook al in die rol gespeeld. Had ook het probleem dat Blind kort voor de verdediging en Vd Beek ver naar voren stond. Was daardoor vaak de enige op het middenveld. Hele afstemming was nog zoek, lag niet alleen aan Marin.
2 0
insectenverdelg
Sorry maar het begint bij de basis. Aannames en passes over 7 meter gingen verkeerd. Kunnen er wel hogere wiskunden van maken, maar als deze basis niet lukt kan je nog steeds goed in positie staan, maarga je nooit goed voetballen.
1 0
grannig mokum1
Tuurlijk, het lag niet alleen aan Marin, maar als op middenveld niet loopt zoals het moet lopen en te onrustig aan de bal en zonder bal, ja dan hebt je het hele elftal mee... En zekers Donny zit tevaak diep lijkt wel een spits
0 0
grannig mokum1
Tuurlijk, het lag niet alleen aan Marin, maar als op middenveld niet loopt zoals het moet lopen en te onrustig aan de bal en zonder bal, ja dan hebt je het hele elftal mee... En zekers Donny zit tevaak diep lijkt wel een spits
0 0
trodat4030
Zucht, Ünüvar.. Tuurlijk is hij het grootste talent van allemaal, maar de ene 16 jarige is de andere niet. Als Naci toe was aan dat niveau, had hij al minstens bij Jong gespeeld, dat ie daar niet speelt geeft dus aan dat hij nog niet zo ver is. Voetballen bestaat uit meer dan enkel een bal trappen. Inhoud, intensiteit en fysiek spelen ook een grote rol, maar ja, wat weet ome Henk daar nou van? Roepen om Naci is toegeven hoe weinig je van voetbal snapt. Gravenberch, de Ligt en Ihattaren zijn fysiek 3 stappen verder op hun 16e dan Naci, precies wat ik bedoel met de ene 16 jarige die de andere niet is. En dan heb ik het niet over spierballen, maar over inhoud en hoe je met de intensiteit omgaat. Naci in de CL is na een half uur helemaal op, vermoeider dan na 90 min o19... Maar men kijkt op tv enkel naar of hij een man kan passeren of een steekbal kan geven en denken dat dat voetbal is. Dan had Nouri op zn 12e al in de basis moeten spelen. Kansloos geleuter..
6 0
Web
Mee eens, de kans op afbraak is ook heel groot. Dit seizoen nog in 019 en af en toe eens minuten in Jong misschien? Maar dat mag dan niet ten koste gaan van volle wedstrijden in 019
Zijn tijd komt wel
1 0
Hollister
Denk dat unuvar deze winter voor het eerst mee mag op trainingskamp en na de winterstop ook zeker zijn debuut gaat maken in Jong Ajax en het zal mij zelfs niet verbazen dat als hij meegaat op trainingsstage in de winter hij idd ook zijn debuut gaat maken voor Ajax 1 (ook al zou dat bv een beker pot zijn, maar deze jongen is er dit seizoen klaar voor... absoluut
1 0