'Onvoldoende geanticipeerd op vertrek De Ligt, De Jong en Schöne'

BartVeenstra, 31-08-2019 om 09:00, 21932 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft is van mening dat Ajax niet goed heeft geanticipeerd op het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong én Lasse Schöne. Vooral het vertrek van laatstgenoemde had de Amsterdamse club moeten voorkomen, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Er wordt gezegd dat Ajax in een opbouwfase zit, maar Kieft ziet dat de club al zes weken onderweg is. 'En dan moet je constateren dat de selectie blijkbaar niet op orde is', aldus Kieft, die ziet dat Razvan Marin en Quincy Promes aanpassingsproblemen en/of moeite met het niveau hebben. 'Martínez en Álvarez zijn geen middenvelders waarmee je Europa in kan. Sterker, het zijn gewoon verdedigers. Martinez heeft een aardige inspeelpass, misschien ook op het middenveld, maar hij voelt zich beter achterin. Hoe je ook gaat schuiven, zelfs bij een terugkeer van Van de Beek kom je altijd een of twee middenvelders tekort.'

Door meerdere analisten en journalisten werd gezegd dat Ajax Schöne te makkelijk heeft laten gaan. Kieft noemt dat 'begrijpelijk' en over de transfer van de ervaren Deense middenvelder heeft de oud-spits zo zijn mening. 'Ik denk dat Schöne er klaar mee was. Hij wilde of kon de strijd niet meer aan om zich in de basis te spelen. De club heeft hem niet laten gaan uit loyaliteit. Dat zou wel verschrikkelijk onverstandig zijn in een situatie dat je je moet kwalificeren voor de Champions League. Ajax had Schöne graag gehouden, maar de pijp was ongetwijfeld leeg bij hem. Hij kon het niveau niet meer aan.'

Daarnaast staat Kieft ervan te kijken dat Promes, die voor bijna zestien miljoen euro werd overgenomen van Sevilla, niet speelt. Over de aanvaller wordt gezegd dat hij overal in de voorhoede kan spelen en dat hij geweldig is tussen de linies. Kieft: 'Alleen heeft hij nog niets laten zien en bleef tegen APOEL op de bank. Je hoort dat hij meer aanpassingstijd nodig heeft, maar Ajax heeft toch niet zo veel voor hem betaald om in de toekomst van hem te genieten? Zo iemand haal je als directe versterking.'

Dat sommige spelers nog niet (volledig) meedraaien bij Ajax zou volgens trainer Erik ten Hag liggen aan het feit dat het moeilijk is om te spelen in het Ajax-systeem. 'Maar dat slaat nergens op. Of in de hele wereld alleen Ajax dominant aanvallend voetbal speelt. Overigens was daar tegen APOEL Nicosia weinig van terug te zien. Dan moet je concluderen dat er op de transfermarkt onvoldoende is geanticipeerd op het vertrek van De Jong, De Ligt en Schöne deze zomer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Denees
Wat je ook doet, je zit bij analist Kieft altijd fout: niets kopen en de jeugd de kans geven dan is Ajax naïef en moeten ze meer ervaring kopen. Wel kopen, de jeugd krijgt geen kans. Of onvoldoende geanticipeerd. Zo houdt Kieft werk door dit korte termijn commentaar. Wat deze analist weer vergeet dat het seizoen nog lang is en dat het resultaat niet afhangt van een speler als Promes. Promes krijgt nog gelegenheid genoeg te laten zien of hij 16 miljoen waard is. Ik ben reuze benieuwd.
0 -1
BRAMHOUTEN
het grappige hiervan is, is dat de jong en de ligt bij hun club moeten wennen en dan moet je ze de tijd geven. maar spelers bij ajax mogen die tijd niet krijgen en moeten er gelijk staan en worden betiteld als miskoop.
0 -2
Rentokill
Niet goed geanticipeerd is natuurlijk je reinste onzin. Dat het niet meteen zo uitpakt is iets anders wat niets met anticiperen te maken heeft.

Daarbij. Promes speelt niet zomaar even Neres of Ziyech uit de basis. Die zijn gebleven maar toch was er al op hun vertrek geanticipeerd. Het ultieme bewijs dat Kieft poep praat.
0 -1
diamanti
Hij is ook al 27, het niet zo dat we hem nooit hebben zien spelen.
1 0
diamanti
Promes is in mijn ogen echt een hele slechte aankoop, in de kleine ruimte heeft hij gewoon te weinig techniek. Had er dan wat geld bij gedaan en Bergwijn gehaald
2 0
mikap74
Kieft, kieft, Kieft... ooit beweerde hij dat Van Basten van zijn voetstuk was gevallen. Toen dacht ik: hoe kan jij dat nou zeggen, terwijl je 20 jaar verslaafd bent geweest en iedereen hebt belazerd?
1 -5
EKS
bedoel je daarmee dat je zijn onderhavige analyse niet serieus kan nemen?
0 0
Bocarra
Als je de Ligt en de Jong ziet worstelen bij hun nieuwe clubs vraag je je af waarom ze hier zo verschrikkelijk opgehemeld worden. Ook het slap gelul van Kieft wordt hier toch mee gelogenstraft. Clubs en spelers hebben tijd nodig om aan elkaar te wennen. Helemaal met de speelkalenders van tegenwoordig er is gewoon geen tijd meer om te bouwen en te wennen. De succes supporters hier roepen gelijk om het hoofd van Overmars en ten Hag. Aangevoerd door stemmingmakerij vanuit de media. Juventus, Barcelona en Ajax hebben tijd nodig die er niet is. Supporters eisen dat spelers gelijk weer 100% fit zijn en het team er gelijk staat. Waanzin.
1 -2
Whatever
Onana
Mazraoui - Alvarez - Blind - Tagliafico
van de Beek - Martinez
Neres - Ziyech - Tadic
Suarez

Varela
Veltman - Schuurs - Pierie - Dest
Marin - Eiting
Bandé - Ekkelenkamp - Castillo
Huntelaar

Dan wil ik het nog wel eens gaan zien
0 -1
diamanti
Ze zullen vast moeten wennen, maar Marin is helemaal geen middenvelder die Ajax nodig heeft. Hij heeft niks maar dan ook niks van een controleur. Dit mag je Overmars of de scouting gewoon kwalijk nemen. Over Promes maak ik me ernstig zorgen over zijn technische kwaliteiten, lijkt meer op een speler die veel ruimte nodig heeft. Ajax heeft weinig geleer van Labyad ook zo’n gouden tip van Ten Hag.
1 -1
Rentokill
Marin is gehaald met het oog op een mogelijk vertrekkende vdBeek. Goed geanticipeerd zullen we maar zeggen. Dat hij vervolgens als VM wordt opgesteld en mensen als jij verwachten dat hij dat meteen effe goed invult en zo niet een 'miskoop' is, dat is totaal onbelangrijk.
0 -1
diamanti
Volgens mij is Marin als vervanger van De Jong gekomen, hij is in maart al gehaald? Wie is er anders als vervanger voor De Jong gekomen? Zijn balaannames zijn trouwens ook dramatisch, heeft zeker ook met zijn positie te maken?
1 0
Theiceman69
Het is gewoon lachwekkend te noemen wat kieft uitkraamt, Voor de Ligt zijn diverse mogelijkheden
en op het middenvekd zijn ook diverse combinaties
mogelijk. Alleen zoeken naar de juiste formatie heeft tijd nodig. Daarnaast moet niet worden onderschat welke druk de plaatsing voor CL met zich meebrengt.( net zoals de plaatsing vorig jaar)
Ik verwacht dat de komende weken als het team staat er automatismen terugkomen zoals we dat gewend waren het laatste jaar. Alleen zal de individuele invulling uiteraard anders zijn.
2 -3
Rhythim
Voor de Ligt heb je Alvarez, Schuurs of Martinez.

Wat De Jong betreft: die moet je niet denken te willen kopieren.

En Schone? Bizar dat we die nu ineens als gemis ervaren. Begrijp me goed...ik vind hem een prima speler maar kom op hee...

Ik vind dat er TE veel maar steeds wordt gemiept over spelers die er niet meer zijn....
3 -1
diamanti
Een 2e De Jong vind je niet. Maar is er niks beters dan Marin. Halen we in de winterstop Biseswar omdat hij opviel tegen Ajax?
1 0
oudzuid2
heeft ie natuurlijk helemaal gelijk in. voor De Ligt speelt nu.... Veltman. 'nuff said.. voor De Jong Marin, die het allemaal niet kan belopen. Blind zou wel even de rol van Schone overnemen, maar die is natuurlijk onmisbaar in de verdediging. Promes is gehaald voor... joost mag het weten. heeft nog geen minuut z'n transfersom kunnen waarmaken. alleen Martinez en Alvarez lijken twee goede versterkingen, alhoewel Ten Hag nog geen idee heeft wat ie met ze moet volgens mij
3 -1
gerard
Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn niet te vervangen!
3 -4
Rhythim
Ja Cruijff was ook niet te vervangen.
VBasten ook niet.
Bergkamp..
Kluivert P.
Suarez

Allemaal "niet te vervangen"

En toch lukt het deze club nog wel allemaal om overeind te blijven...
1 0
Joseph
Op dit moment zit Riqui Puig niet bij de wedstrijdselectie van Barcelona. Dit lijkt mij een uitstekende vervanger voor Frenkie. Mag van mij ook de duurste aankoop tot nu toe worden!
1 0
Santiago
Barcelona gaat hem never nooit verkopen. Huren zou als Ajax zijnde dom zijn dus ja dan houdt het al snel op
0 0
Joseph
2 jaar huren zou ik op dit moment prima vinden, we hoeven niet op elke speler winst te maken en we missen creativiteit op het middenveld.

Unuvar kan zijn creativiteit op het middenveld daarna opvangen, daar kan weer aan verdiend worden.
0 0
komopajax777
Wat een opportunistisch gelul van Kieft.Spelers moeten de tijd krijgen om zich optimaal te ontwikkelen zoals een Marin en een Promes.Het seizoen is nog lang en dan is het ook goed
dat je nu een brede kwalitatief goede selectie hebt.En vanwege de huidige markt kost een
goede speler nu eenmaal veel geld.
4 -7
ETM
Supporters en entertainment figuren hebben gewoon 0 geduld. Vandaar het opportunisme. Een succesformatie moet zich ontwikkelen. Er is een verband tussen 16/17en de CL halve finale. (De Ligt leerde onwijs veel, Schone werd controleur etc.)
Voordat Tadic en Blind meededen liep het begin 18/19 voor geen meter. In de voorbereiding riep het gros om het hoofd van Ten Hag. Blind zou veel te duur zijn. Dat Vd Beek een door Madrid begeerde 10 zou worden kon zelfs geen hond bedenken.

Ontwikkeling dus. En later, Tadic op 9, ontwikkeling.. Geen Kieft en geen supporter had hem daar neergezet.
Je kunt je bedenkingen hebben bij de keuzes van TH, bij de spelopzet, en bij aankopen...
Maar nu roepen dat er niet geanticipeerd is op vertrek van De Ligt en De Jong is gewoon voorbarig. Met Magallan ging men de mist in. Nu is er Alvarez, en lijkt Schuurs zich aan te dienen.
Wat ik net als velen niet goed begrijp is Marin. Dat lijkt me aanvallende half. Wil je die inpassen dan moet je de speelwijze imo aanpassen.
3 0
Cupmetgroteoren
Er mag bovendien van de RvC niks meer gekocht worden. En terecht. Er is 60 miljoen uitgegeven, waanzin.
0 -4
Joseph
Zolang er meer binnen komt, is er niks aan de hand. Inmiddels moet er geleerd zijn dat goede aankopen zich terugbetalen.
0 0
komopajax777
Nee jij wil met jeugdspele?rs gaan spelen en met tweede en derde keus.Je bent nu eenmaal overgeleverd aan de grillen van de markt en wat dat betreft doet Ajax
het nog bescheiden en verstandig.De spelers die gehaald zijn zijn stuk voor stuk
aanwinsten.Het geld is inmiddels ook al weer terugverdiend door de plaatsing voor
de CL.Wil je aanhaken en echt meedoen in Europa of wil je voorgoed afhaken?
2 -1
Cupmetgroteoren
Genoeg jeugdspelers die het komende halfjaar kunnen doorstromen: jensen, ünuvar, mendez, gravenberch, lang. Het is allemaal een momentopname.
1 -2
Bocarra
De prestaties en het technisch vermogen van de Ligt en de Jong nemen mythische proporties aan nu zij niet meer voor Ajax spelen. Maar de realiteit is anders.
0 -1
Rdk1983
Blind op 6, Donny op 8 en Ziyech op 10. Punt naar achteren. Of Blind op 4, en dan Alvarez op 6.
0 -3
diamanti
Zou ik voor tekenen maar lijkt me iets te spannend voor Ten Hag.
0 -1
Rdk1983
Makkelijk om te zeggen, maar wie moet je halen??
1 0
Santiago
Kante and Virgil van Dijk. Je kan altijd een poging wagen.
0 0
gerard
Dat weet hij zelf ook niet!
1 0
waayop
Blah, blah, blah.
1 -2
Ginoajax1
Waar blijven die talenten uit jong Ajax. Daar zitten echte middenvelders bij. Cruyff zou allang de jeugd erbij gehaald hebben. Ik herinner me nog de europacupfinale 1987 tegen Locomotive Leipzig. Hij zette gewoon Verlaat in de basis. Hoezo gelul over wennen. Ze zijn toch gewend aand het systeem. Die gasten uit jong Ajax? Nu zet je spelers op plekken waar ze niet horen te staan.
3 -5
Ginoajax1
Frappant dat de media en publieke opinie dit constateren, maar de leidingdie aan het roer zit, niet.
0 -3
Ginoajax1
Hij heeft groot gelijk. De waarheid moet echt gezegd worden. Voor mijn part had je Smeets die nu bij Sparta speelt gehaald. Is een jongere versie van Schóne. Dat is een echte middenvelder. Kost niks en is goed. Was een deel van het probleem opgelost.
2 -3
Rdk1983
Totaal niet. Jeugdspeler is nog lang niet zover
3 0
Bocarra
Wat een onzin weer.... af en toe denk ik, hoe zou toch niet weer gebruiken?
0 -7
Joseph
Vertonghen had gehaald moeten worden, die kan een verdediging wel neerzetten, op het middenveld hadden ze meer moeten betalen voor Odegaard. Odegaard zou een uitstekend middenveld vormen met Blind en Donny.

Nu spelen we met 2 stoppers op het middenveld, eigenlijk is het om te janken dat dit geaccepteerd wordt bij Ajax.
6 -1
Wereld
Alvarez is de vervanger van De Ligt, maar wordt nu cvm gezet door het gebrek aan vervangers voor De Jong en Schöne. Marin is imo de opvolger van Donny (mits goed genoeg).

Martinez zou de back-up worden van Tagliafico en Blind. Ineens blijkt hij onze linker cvm. Daarom is nu die andere Castillo ofzo gehuurd, waarvan we niet weten of hij goed genoeg is om als back-up voor Ajax 1 lb te fungeren.

Imo moet er dus zeker een cvm bij, of Gravenberch moet voor de leeuwen gegooid worden, maar die heeft nog amper speeltijd gekregen in Ajax 1 in wedstrijden tegen fatsoenlijke tegenstanders.
Als Alvarez of Martinez wegvalt, hebben we een probleem aangezien Blind alleen als 6 goed is en niet als half (en dan krijg je weer een probleem op de cv positie).
0 0
Ajaxsupzuidned
Propper halen en het probleem op het middenveld is opgelost
2 -3
michaellaudrup
Kieft heeft helemaal gelijk, ik zou nog een goede middenvelder halen met verdedigende skills. Een Propper of zo, Erikssen lijkt me iets te aanvallend.
4 -3
ajaxdordtt
Eens. Je moest 3 spelers vervangen. Schone, de Ligt en Frenkie. Wie haal je? Promes, Een aanvallende middenvelder, een LB/LCV uit Argentinie. Alleen Alvarez lijkt me een goede vervanger voor de Ligt.
2 -1
milanoajaxpiet
ik zie het helemaal niet somber in.spelers van het kaliber de jong en de ligt liggen niet voor het oprapen en helemaal niet voor weinig.ik zeg altijd maar erzijn al zoveel goede spelers weggegaan het komt altijd weer goed
2 -1
AFCA1510
De waarheid en nogal schrijnend aangezien het vertrek van Frenkie en De Ligt zo goed als een zekerheid waren. Ongelofelijk dat een niet al te technische Marin de enige vervanger is van 2 van de meest verfijnde voetballers die vast in je basis stonden. (Schone en Frenkie).
4 -1
Cruijffthebest
Kieft heeft volledig gelijk.
We zijn er behoorlijk op achteruit gegaan en missen zeker 1 creatieve middenvelder en die had zeker gehaald moeten worden, tenzij Marc ons nog heel erg gaat verrassen vandaag, wie weet!
Wat zou het geweldig zijn als vandaag alsnog Vertonghen en Propper/Olmo gehaald worden!!
Dan heb je kwaliteit en ervaring erbij die we heel erg nodig hebben.
Als er niets meer gehaald wordt, zie ik de CL heel erg somber in!
7 -2
vincent_DV
Hij heeft ook gelijk maar iedereen hier is in jubelstemming en vinden nu alles helemaal geweldig!

Een middenveld met twee zulke verdedigende spelers kan bij Ajax echt niet. En die spelers gaan zich in aanvallend opzicht niet veel meer laten zien, het zijn nou eenmaal verdedigend ingestelde spelers.

Ajax moet echt nog een middenvelder halen, nog 1 keer even de portemonnee trekken en Ajax heeft echt een geweldig elftal. Er is mist gewoon nog 1 type, dat is alles. Dan kan Veltman naar rechtsback, Alvarez centraal en Martinez samen met een goede spelmaker naast zich op het middenveld, dan ga je Europa wederom veroveren, ben ik van overtuigt. Dan heb je nog Promes, Huntelaar, Marin, Veltman/Mazraoui, Dest en grote talenten op de bank.
4 -1
Web
Vervangers voor De Ligt en Frenkie zijn er gewoon niet. Wanneer stoppen ze daar eens mee?

Ik ben en van overtuigd dat Ajax weer een mooi team heeft, ja minder dan vorig seizoen. Maar dat is toch niet vreemd

Op dit moment in mijn ogen het beste team
Onana, Dest, Alvarez, Blind, Tagliafigo, Donny, Ziyech, Martinez, Neres, Tadic, Promes

En dan heb je nog een goede bank ook.
Huntelaar gaat zijn minuten wel maken, ik zie hem het liefst invallen.
2 -4
Duif63
Zoals zo vaak slaat Willem de spijker op z'n kop. De selectie is niet compleet en onevenwichtig samengesteld.
5 -3
PJK54
Iedereen weet dat elk team op enkele spelers draait ga je deze verkopen oid dan zal je in het team moeten zoeken naar de oplossing en zal naar verloop van tijd de puzzel in elkaar vallen.
Spelers als een Matthijs en Frenkie zijn eigenlijk zeldzaam die je ook niet even één twee drie weer vindt, dan hebben de grote clubs ze al binnen denk ik, dus moet je zoeken naar wat "mindere vervangers" en die weer inpassen en daar is Ajax druk mee bezig. Dan Lasse ja die missen we ook en dat gaat ook weer goed komen.

P=V, 010, Az zien spelen? allemaal minder dan wie dan ook maar daarover geen woord dus Ajax-hetze? En als het over een week of wat wel draait wat dan?

Ik zeg maar "De beste stuurlui staan aan wal."
1 -4
M.Olsen
Wat een onzin. Iedereen ineens over Schone alsof het de keyplayer was, maar dat waren natuurlijk gewoon Frenkie en Mathijs. Die kan je niet vervangen!! Anders hadden ze ook niet samen 150 miljoen gekost.
3 -5
petwes
Dat is niet helemaal zo, als je een ingespeeld team hebt, is ieder poppetje dat je weg haalt in de goed functionerende geheel een verlies, zeker een speler die centraal speelt. Veel spelers weten blind hoe ze Schone aan moeten spelen, waar hij loopt, automatismen dus. Daarnaast is de 150 miljoen waarde voor deze spelers ook gebaseerd op hun leeftijd, want ze kunnen door de clubs die ze hebben gekocht waarschijnljk voor meer geld worden doorverkocht als zij dat willen, dan kosten deze spelers ze helemaal niks, ongeveer even veel als Schone nu dus. Als je dan kijkt naar de nieuwe aankopen, dan is er geen 2e Matthijs de Ligt maar met Martinez, Schuur en Alvarez zijn er wel degelijke kandidaten voor de verdediging bijgekomen. Voor het middenveld ligt dit anders. Je kan er met Ziyech spelen, maar dat is zoveel risico dat je er meteen heel veel controle bij moet gooien en uit komt bij een minder voetballend geheel. Als Marin goed zou functioneren, had je met van de Beek samen een goede basis gehad, en had je misschien met Alvarez of Martinez nog een eind gekomen. Dat is nu niet het geval, en dan is er weinig om op terug te vallen op het middenveld vind ik.
0 0
Babangida83
Daar praat Kieft een hoop zinnige dingen.
3 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Waarom kan AJax niet spelers halen met een goede naam in europa, spelers met ervaring in de CL,spelers die passen bij een ajax dat weer ver wil komen in europa. Kom je verdorie met familia-castillio aan, tering jantje. Maar hij kan de hele linkerflank bestrijken.... Jochies koopt Ajax. En dat met 300 mil. op de bank. Wat een armoede, wat eens schande. Alsof Ajax miljonair is en dan nog in de uitverkoop hoek van de dirk gaat shoppen. Kunnen goede dingen bij zitten. Maar als je +200 aan transferinkomsten hebt afgelopen zomer + 100mil. aan de CL, en dan niet minimaal 1 gerenomeerde speler terughalen.... Ajax altijd eigenwijs , hier redden we het wel mee denken ze.
Haal eens een paar mannen die van de hoed en de rand weten.Familia castillo terughalen, dan denk je toch aan een grap als je dat leest.Haal Jantje V over om te komen, in wat voor vijver vist ajax nu om spelers te zoeken? Kom op nou jongens, we zijn officieel top 4 van europa als je de halve finale CL haalt, Dan kom je toch niet aan met marin en 2 tropische verrassingen uit argentinie en mexico....( met alle respect voor ze en kunnen wel degelijk aanwinsten zijn)
3 belangrijke spelers weg want schone was gewoon belangrijk punt uit, +300mil. in 1 seizoen ontvangen, en wat koop je terug?Schande. Heb je nu tadic wat geen echte pure spits is en je hebt huntelaar die 36 is.Wat als huntelaar een blessure krijgt?? Jongens jongens jongens
3 -2
Web
Kom maar eens met namen die bij Ajax willen spelen. En wat betreft Huntelaar. Er komt altijd vanuit de jeugd weer wat bovendrijven. Net als je zo even een topspits kan aantrekken
0 -1
petwes
Ben het met je eens dat Schone belangrijk was. Verder denk ik niet dat goede spelers erg graag in de eredivisie spelen. Als Marin een schot in de roos was geweest was ik blij geweest, maar nu mis je minimaal 1 top middenvelder, en dat gaat Ajax opbreken. Met een goede Marin zou Marin, van de Beek, Martinez een goed middenveld kunnen worden, maar op dit moment zie ik geen combinatie van 3 spelers die echt goed zijn. Misschien van de Beek, Martinez, Eiting, maar Eiting is nog wat licht, wel een complementair type bij die andere 2. Een middenveld met Ziyech zie ik niet zitten, die neemt zoveel risico dat je met 2 controleurs moet spelen, en dan haal je de diepgang van van de Beek weg, en die is juist super belangrijk.
2 0
Markopantelic007
Vreselijk om als zo'n pessimist door het leven te moeten gaan. Ongeacht of het hout snijdt wat hij zegt is ie echt altijd negatief. Wat had je dan verwacht? Dat spelers die worden gezien als de beste middenvelder en verdediger ter wereld even vervangen konden worden? Als Messi bij Barcelona vertrekt hebben ze zeker wel een waardige vervanger klaar staan? Er is juist uitstekend gehandeld binnen de mogelijkheden die Ajax heeft. Veel meer spelers dan verwacht zijn gebleven en er zijn een paar goede jongens aangetrokken.
2 -4
Ajax114
Oh dus hij moet lekker positief praten over Ajax , dan is het goed. Hij zegt genoeg positieve dingen. Maar met 2-0 winnen van Apoel waarbij we nog 80minuten in spanning zitten is niet best te noemen. Apoel is nivo RKC , meer niet maar goed wij hebben topaankopen gedaan met Marin, Promes, Pierie, Scherpen en de houterige Alvarez :-). Ik blijf het amateurs vinden in de scouting bij Ajax.
3 0
korem
Precies en vergeet niet we spelen weer champions league ! Frenkie was de sleutel van onze manier van spelen en dat is nu puzzelen hoe dit Weer aan de gang te krijgen want vervangen is indd onmogelijk, ook vorig jaar viel alles pas echt in elkaar met tadic in de spits, wie weet wat voor gekke geniale oplossing er dit jaar komt en hopelijk weer een mooi seizoen !
1 -2
PeterVKV
Laatste fase van het jammeren van al dit soort eikels. De CL is gehaald, de druk is eraf, Ajax is los. Mathijs en Frenkie vervang je niet zomaar en zo'n seizoen als het vorige is moeilijk te evenaren, maar er is ruim voldoende kwaliteit. Met Ziyech als beste speler in een vrije rol op 10, Donny als opbouwer en loper op 8 en Blind of Martinez als meer verdedigend ingestelde middenvelder op 6 staat er echt een heel lekker middenveld dat wat mij betreft niet onder doet voor dat van vorig seizoen. Achterin staat tegenover het vertrek van de Ligt het aantrekken van 2 killers (Alvarez en Martinez) en het doorbreken van talenten als Schuurs en Dest. Dus dat is zeker in de breedte veel beter dan vorig jaar. Voorin is er sowieso veel klasse met Tadic, Neres, evt. Ziyech, Promes (die veel te snel wordt afgeschreven) en Noah Lang. En natuurlijk de Hunter achter de hand.
2 -6
petwes
Je snapt het denk ik niet echt, als je Ziyech op het middenveld zet, en van de Beek gaat diep krijg je zo een doelpunt om de oren bij balverlies. Die gasten moet je niet samen op een middenveld zetten. Natuurlijk kan je van de Beek als controleur opstellen, maar dan haal je wel de kracht uit zijn spel, want juist die diepgang is uniek. Wie van de basis heeft er naast van de Beek diepgang? Juist, alleen Neres, dat is dus al mager, slechts 2 spelers. Heel leuk Tadic, Ziyech en Huntelaar, maar het is slechts passjes geven en kaatsen, ze moeten die ballen ook aan iemand kwijt, en dat zijn Neres en van de Beek die overal opduiken.
3 -1
PeterVKV
Jij snapt het denk ik niet echt als je als Ajax fan angst als uitgangspunt hebt. Onder Bosz speelde Ajax met Ziyech en Klaassen aanvallend op het middenveld met Schone daarachter op 6. Dat was heel lekker voetbal, zeker na al die saaie jaren onder de Boer. Maar verdedigend ging het vaak fout. Nu heb je met Donny een Klaassen 2.0 en met Blind of Martinez of Alvarez als verdedigende middenvelder een speler die dat veel beter kan oplossen dan Schone. Donny kan nog steeds diepgaan, maar meer gedoseerd dus verrassender. Voorin komt er een plaats vrij voor de door sommigen veel te snel afgeschreven Promes die ook veel diepgang en snelheid heeft. Een aanval met Neres, Tadic en Ziyech heeft 2 spelers die in de bal komen en 1 die diep gaat. Bij de aanval Promes, Tadic en Neres draait dat dus om.
0 -2
petwes
Angst en realisme zijn twee verschillende zaken. Bosz is ook niet de meest realistische coach. Ik ben een groot fan van Bosz omdat de manier waar hij speelt altijd attractief is, maar qua resultaat kan het vriezen of dooien omdat hij veel risico neemt. Ajax heeft onder hem met het nodige geluk de finale van de EL gehaald, maar dat vergeet men. Donny is geen Klaassen, hij is een veel betere voetballer, je denk die gasten zijn Blond en hebben veel loopvermogen dus ze zijn hetzelfde, maar in de combinatie en als passer is van de Beek 10x beter, heel ander type. Van mij mag Promes best minuten krijgen, zolang Ziyech maar neit op het middenveld komt. Als je echt denkt dat een middenveld met Ziyech en van de Beek een goed idee is, dan kan ik je niet meer verder helpen.
1 0
PeterVKV
Niet zo dramatisch, iedereen zijn eigen mening. Ik hoef niet geholpen worden. En wat Donny vs Klaassen betreft, ik zei niet voor niets dat Donny een Klaassen 2.0 is.
0 0
korem
Tsja alvarez is geen middenvelder voor Ajax niveau ? Wat zijn het toch een stel helderziende ! Ik ken een middenvelder bij man united van 160 miljoen en dat ziet er ook niet heel bijzonder uit die wedstrijden die ik gezien heb. Alvarez is geen litmanen of de jong of een Coutinho, maar waarom zou het niet een ander type middenvelder van wereldklasse kunnen worden
1 -2
PetrusKeizer
van Jan Wouters werd in t begin ook gezegd, wat komt die hier doen (t was Cruijff die hem erbij wilde). Nou, we hebben t gezien, Jan met zn kromme poten. Ook zogenaamd 'houterig'. Was n gouden greep van Johan.
0 -1
petwes
Ik denk dat hij niet van wereldklasse hoeft te worden, maar gewoon van CL niveau, en dat kan zeker. Qua type denk ik dat hij of Martinez op het middenveld zou kunnen spelen, maar niet allebei. En het gaat altijd om de combinatie van spelers die je opstelt.
1 0
PeterVKV
een Busquets achtige zou kunnen....
0 -2
Sterretje73
Makkelijk achteraf gelul. Je kunt niet vantevoren voorspellen dat Promes niet direct aanhaakt etc. Etc. Commentaar leveren is altijd zo makkelijk. Ja het salaris plafond en het bedrag voor aankopen is iets omhoog gegaan maar godszijdank is het Marc en Edwin wel toevertrouwd om geen gekke dingen te gaan doen maar gewoon standvastig een vaste route te blijven volgen. Dit is wat ons al tot zover heeft gebracht en we zitten nogsteeds qua club in een stijgende lijn. Dat er soms iets mindere jaren kunnen komen hoort er gewoon bij maar als we deze lijn aanhouden is er dan nog geen man overboord. We zijn nu eenmaal Ajax en niet Real, Bayern of Manchester met hun gigantische afzetmarkten.
3 -1
petwes
Ben het helemaal met je eens, maar ik vind wel dat we een goede middenvelder missen in de selectie nu, zeker als Marin het niet helemaal blijkt te zijn.
1 0
laling
Als we al die zogenaamde analytici, columnisten en praatprogramma's nou een vervangen door een paar goede? Er zijn teveel praatprogrammas, columns, meningen, etc.: Het gezwets is oeverloos.
Ik ben er haast zeker van dat Kieft in een van z'n eerdere columns heeft beweerd dat Schone echt niet meer kan. Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze schrijven of zeggen moeten.
Daarbij heb je er ook nog een paar die echt venijnig, zeg maar gemeen zijn. (bijv. Driessen, Derksen) Ieder moet voor zichzelf bedenken wat hij doet, maar ik heb mijn conclusies al getrokken: Ik beperk me voornamelijk tot het voetbal.........
2 -2
Gajes
De Jong Is niet te vervanger 1 op 1, ik ken geen andere middenvelder met dezelfde kwaliteiten. Ze hadden daarom een 6 en een 8 moeten halen om hem te vervangen. Nu kan hopelijk Alavarez (vond hem nog erg statisch) of Martinez op 6 maar mis je nog een 8. Eiting is dan de beste optie, het lijkt er namelijk op dat Marin gescout is door een blinde.
0 -3
petwes
Marin kon geen passjes over 3 meter geven, dat moet druk/onwennigheid zijn, hij kan dus heus wel beter dan hij heeft laten zien. Zolang hij niet speelt mis je inderdaad een middenvelder op niveau in de selectie. Je hoeft geen de Jong te halen, maar je moet gewoon een combinatie van 3 middenvelders kunnen maken die erg sterk is, en dat kan Ajax nu niet. Martinez reken ik als een mogelijke middenvelder, Alvarez is veel te statisch. Martinez vind ik ook niet super in de korte combinatie, maar in combinatie met van de Beek en X kan het een goed middenveld zijn. Die X zie ik nog niet, zou wat mij betreft type Eiting kunnen zijn, maar dan eentje die verder ontwikkeld is. In de eredivsie zou ik die 3 wel eens samen willen zien tegen een zwakke broeder.
0 0
PeterVKV
Donny is een 8, Hakim een 10
0 0
petwes
Ben ik met je eens, maar wel een ouderwetse 10 die te veel risico neemt voor het hedendaagse voetbal op een positie in de as. Daarom zie je dat ook nergens meer, en spelen dit soort spelers overal in Europa aan de zijkant, zoals Ziyech normaal ook bij Ajax doet. Donny is een moderne 10 met meer diepgang en scorend vermogen dan Ziyech. Donny is echter multifunctioneler en kan ook een goede 8 zijn, en bij gebrek aan beter een redelijke 6.
0 0
Milko1971
ik word zo moe van al die zgn kenners en analisten, ze struikelen allemaal over elkaar om weer wat over ons aller Ajax te roepen. Ze denken het allemaal te weten en het is natuurlijk nooit goed, doet TH het A, dan het had het B moeten zijn en andersom. Door de fenomenale prestaties in de CL en de dubbel van vorig jaar konden de analisten natuurlijk niks anders dan meegaan op de flow, maar aan het begin van een nieuw seizoen en na het vertrek van Frenkie, Mathijs en Lasse en het inpassen van een aantal nieuwe jongens, begint het gezaag aan TH en Overmars gewoon weer opnieuw. Het spel is niet goed, aankopen zijn of al mislukt, of voor de verkeerde positie gehaald en als ze ff niks anders kunnen vinden dan verzinnen ze zelf wel wat. Realiteit is gewoon dat Ajax zich wederom voor de CL heeft geplaatst tegen 2 hele vervelende tegenstanders. Deze eerste weken waren gewoon overleven, nu is de CL gehaald en kan TH verder bouwen aan dit elftal. Ik heb er alle vertrouwen in dat straks alle poppetjes op de juiste plek staan, het team in elkaar valt en de nu nog ontbrekende automatismes er vanzelf weer inslijten.
2 -1
petwes
Ik ben ook hartstikke blij met deze transferperiode. Enige issue is wel dat Marin wat tegen valt, en dat een goed middenveld formeren daardoor lastig is.
0 0
korem
Trots dat is wat ze godverdomme moeten zijn ! Wij spelen weer champions league, wij zorgen ervoor dat er volgend jaar minimaal weer 1 Nederlandse club champions league speelt. maar nee het spel kan niet en die middenvelders kan niet en schone laten gaan pff. We behouden Ziyech, Neres, Tadic, van de Beek en ga maar door, we halen twee buitenlandse jongens die er veel belovend uitzien en marin ja dat is een vraagteken met welk idee (positie) promes wat gewoon een prima speler is en ja 16miljoen en bank maar snap ook wel dat je even zekerheid kiest in het team zijn momenten komen nog !
0 0
Sommelier
Promes is ook een waardeloze aankoop
4 -4
Ajaxxxisdebeste
En iedereen wist dat al, want we kennen hem falend bij Oranje en die enkele keer dat hij wel aardig speelt is op 3 vingers te tellen
0 -1
Saanchez
Stop met het verspreiden van leugens, je baseert je mening op wat het hardste geroepen wordt zonder onderbouwing. Promes heeft 100% de kwaliteiten om te slagen bij Ajax. Zoek wat wedstrijden van hem op bij Spartak en zie daar zijn doelgerichtheid, snelheid, creativiteit.
1 0
Redrum
Gelul, het wordt op een gegeven moment ook tijd om jeugdspelers een kans te gaan geven. Zeker volgend jaar. Nu een speler kopen blokkeert weer een jeugdspeler. Met Taylor, Gravenberch en Jensen heb je genoeg interessante opties voor het middenveld. Dit seizoen kan je prima met Martinez en Donny uit de voeten, waarbij je voor de 10 positie meerdere opties hebt.
0 0
petwes
van de Beek is de enige moderne 10 in de selectie, je kan inderdaad Martinez ook op het middenveld zetten, maar een derde middenvelder die daar bij past moet een goede passer zijn die goed in de combinatie is, en controlerend kan spelen. Dat kan Blind zijn, maar die mis je dan achterin. Verder zie ik een type Eiting zitten, maar die is er misschien nu nog niet aan toe. Wel raar dat je zo'n goede voetballer die samen met Nouri en de Jong iedere ploeg in de eerste divisie blind tikte hier vergeet als je het graag over jongens uit eigen jeugd hebt.
0 0
vincent_DV
Dit is nou de kolder waar ik steeds meer een hekel aan krijg bij dit forum. Waar streven wij met z’n allen naar? Naar jeugdspelers of succes??

Hoe kan je nou nu een gat in je selectie niet dichten omdat er volgend jaar misschien wel iemand moet doorbreken? Oftewel; je accepteert een mindere en incomplete selectie omdat volgend jaar iemand moet doorbreken. Dat is toch gewoon onzin?

Misschien vertrekt Blind volgend jaar wel, Tagliafico, misschien is Martinez zo’n sensatie dat het bij 1 seizoen blijft, misschien vervangt die nieuwe speler opeens van de Beek volgend jaar. In al die gevallen komt er een plekje vrij dus ik ben van mening dat je nooit moet rekenen voor over een jaar. Dest breekt zelfs door zonder dat onze rechtsback is vertrokken, er is dus altijd plek bij Ajax!
0 0
Redrum
Dan lees je niet goed wat ik zeg. Ik vind de selectie zoals hij nu is namelijk gewoon compleet. De enige speler die volgend jaar sowieso gaat vertrekken is Donny en dat kan dus worden opgelost met jeugdspelers. Daarom zou ik het dus onzin vinden nu nog een aankoop te doen.
0 0
vincent_DV
Wat is compleet zonder middenvelders en alleen maar gelegenheidsmiddenvelders? Je kan toch niet met Alvarez en Martinez de CL in, dat is on Ajax, twee zulke verdedigende spelers. Ik snap niet dat zo veel mensen dat niet zien.

En heb je onze bank gezien? Er zijn hoogstens 3/4 spelers die je er nog in durft te zetten, de rest is allemaal opvulling...
0 0
ajaxxcied4life
Gravenberch, Taylor, Ekkelenkamp, van de Beek, Marin, Jensen,

en dan nog Blind, Martinez, Alvarez enz die op die posities kunnen spelen is erg karig inderdaad.
0 -1
RaynoFischer
Freek Jansen zei het op de goeie manier vind ik, iedereen vergelijkt het huidige Ajax met een paar maanden terug maar ga eens terug naar vorig jaar Augustus.
Toen waren er ook nog genoeg vraagtekens en was het nog niet zo geweldig, Schone moest er trouwens ook weer uit volgens velen :P
3 -2
Redrum
Mee eens, toen was het in deze tijd van het jaar ook onrustig. Heel veel fans, waaronder ikzelf, wilden Ten Hag weg hebben. Het heeft altijd tijd nodig om de juiste samenstelling te vinden en om ingespeeld te raken. Ik ben alleen heel blij dat Ten Hag toch niet zo eigenwijs blijkt te zijn als hij lijkt. Het wisselen van Martinez en Blind is een gouden greep. Nu alleen nog Alvarez een linie terug en ik denk dat we er klaar voor zijn. Ondertussen is de CL gewoon binnen en zijn we relatief goed begonnen aan de competitie. Ook dit kan gewoon een mooi seizoen worden.
1 0
RaynoFischer
Precies, natuurlijk had ik het liever ook gelijk top gezien, maar er is nu zeker geen reden voor paniek ;)
0 0
Redrum
Nee, zeker niet. Dit is voor Ajax altijd een kutperiode die gewoon overleefd moet worden en dat hebben we gedaan. Het team is aardig intact gebleven, een paar goeie aanwinsten en het spel is bij vlagen weer vrij aardig. Het spel gaat nu alleen maar beter worden en de onrust van de dreigende transfers is weg.
0 0
Babayaka
Eerlijk gezegd denk ik dat er geen vervanger voor de jong is gehaald omdat th tadic of zyech naar het middenveld wil halen.

Dan krijg je van den beek de roemeen als hij aanhaakt en dan tadic of zyech. Ik vermoed dat ten Hag eigenlijk zo wil gaan spelen.

achterin veltman alvares blind taljafico

voorin neres promes zyech/tadic.

Zoiets zal het plan zijn.
0 0
Toon meer reacties