'Die Argentijn en Mexicaan moeten van het middenveld af'

JesseTH, 30-08-2019 om 22:20, 12674 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp en Johan Derksen zijn van mening dat Edson Álvarez en Lisandro Martínez voortaan niet meer op het middenveld zouden moeten spelen. Het tweetal aan tafel bij Veronica Inside vindt dat de twee Zuid-Amerikanen voetballend niet voldoende voetballend vermogen hebben om op het Ajax-middenveld te spelen.

'Die Argentijn en Mexicaan moeten van het middenveld af, dat kan echt niet', begint Van der Gijp te vertellen. 'Die moeten gewoon naar achteren, klaar. Dat zijn geen verdedigende middenvelders, maar verdedigers. Blind is een voetballer, die kan in de verdediging én op het middenveld. Álvarez maakt, ongedekt, nog een mooie goal, maar ze konden niet mee qua spel en tempo.'

Derksen sluit zich aan bij zijn collega, maar ziet ook een groot voordeel in het spelen met Daley Blind in de achterhoede. 'Je hebt met Blind meteen een goede opbouw van achteruit. 'Met die slagers uit Zuid-Amerika heb je dat veel minder. En als ze op het middenveld spelen, haal je het hele voetbal uit Ajax.'

Valentijn Driessen op zijn beurt, was vooral uit defensief oogpunt te spreken over het posteren van Blind in de defensie. Tijdens de voorgaande wedstrijden zag de journalist Ajax immers veel counters om de oren krijgen, maar dat was nu niet het geval. 'Nu konden deze gasten er niets van, want ze konden de spits niet eens bereiken, maar ditmaal kregen ze ook geen enkele counter tegen. Ze hebben geen kans weggeven. Voor de organisatie is hij wel goed achterin.'

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Martano
Kijk het eerst een paar wedstrijden aan voordat je begint te blaten.
0 0
PetrusKeizer
'Alvarez maakt, ongedekt, nog n mooie goal". Ongedekt. Bedoeld: de verdediging heeft t laten lopen. Zou t misschien kunnen dat de timing van Alvarez, gevoel waar de bal gaat komen, de doorslag gaf?
0 0
Ajaxhart
Ben heel blij met deze twee. Prima dat TH (voorlopig) kiest voor verdedigende zekerheid. Blijven genoeg spelers over - incl. beide backs - die voor de aanvallende impulsen kunnen zorgen.
0 0
waayop
Die blanke met die bril moet van de buis af.
2 0
AFCAsphere
Die 'Argentijn' en die 'Mexicaan' hebben allebei een naam, eikels.
1 0
EersteAanname
Martinez is toch prima als 6 naast een voetballende middenvelder? Wel eens dat Alvarez achterin beter tot zijn recht zou komen
0 0
Radikaal
Gelukkig zitten Derksen en Gijp er vaker naast dan een gemiddelde octopus of olifant uit de dierentuin.
3 -1
Babangida83
Tuurlijk. Blind als cv zet t elftal neer. Dat is van essentieel belang. De rest is allemaal secundair.
1 0
FreddyAX
Ik denk dat Alvarez meer een centrum verdediger is, Martinez zie ik wel op het middenveld spelen.
Blind en Martinez kunnen ook van positie wisselen als nodig, in de aanvallende optie Blind op het middenveld , in de verdedigende optie Martinez middenveld.

Dest vond ik prima en eigenlijk beter dan Nous en Veltman, toch kun je die jongen ook niet altijd laten spelen .
Eerlijk gezegd heb ik bij Nous dit seizoen wel mijn twijfels; op het middenveld was hij erg slordig had teveel slaapmomentjes en maakt onnodige overtredingen.
Het lijkt me nodig dat hij de zaken weer op een rijtje zet en ook goed hersteld van zijn blessure.

Veltman is geen topper maar speelt altijd wel een gedegen wedstrijd en heeft ervaring , ik denk dat die afweging er voor zorgt dat Ten Hag voor hem koos, nu Alvarez zich heeft laten zien kan dat wel eens snel veranderen.

Een middenveld met Blind , Promes en van de Beek heeft meer voetbal , Marin is op dit moment nog geen echte kandidaat maar zou dat wel moeten kunnen.
1 0
Milko1971
En vd Gijp en Derksen moeten vd buis af...
5 -2
Redrum
Die Argentijn moet lekker blijven staan op het middenveld. Die Mexicaan mag één linie naar achteren. Donny mag naast Martinez op het middenveld en Ziyech mag op 10 blijven. Dat is mijn ogen de beste opstelling met deze selectie.
3 0
Schip
Kan, eerder ook al geopperd. Maar zou misschien toch met één 6 gaan spelen. Alleen moet je dan echt heel gedisciplineerd druk op de bal blijven zetten.
0 0
bobos
volledig mee eens. Heb je een perfecte combinatie van voetballend vermogen, loopvermogen, scorend vermogen en vechtvoetbal staan op het middenveld. Het enige minpunt is dat de centrale verdediging niet heel veel snelheid heeft.
0 0
OuweDibbes
Alvarez is een voetballende balafpakker op het middenveld. Daardoor is Ajax minder kwetsbaar, en gaven we voor het eerst geen kansen weg. Tactisch snapt Gijp er helemaal geen bal van.
2 0
Caparzo
Het is een prima variant nu VdB er niet bij is, mede door de 2 stoppers achter zich kan Ziyech excelleren op 10. Is VdB er weer blijft het niet zo staan, ik hoop dat hij naar samen met Martínez achter Ziyech gaat spelen. Álvarez naar CV. Dan heb je maximaal voetbal.
3 0
Kuningast
Dit zou geweldig zijn.
0 0
Cupmetgroteoren
Alvarez is inderdaad een verdediger. Martinez kan daar wel blijven staan omdat Blind terug moet naar cv en je voor de rest niemand anders hebt voor die plek.
0 0
Nieuwelichting
Die gasten van VI moeten van TV af.
2 0
Superman
Laat ze maar staan, komt niets doorheen. Dan met Ziyech weer in de vrije rol, win je elke pot.
4 0
HilversumNoord
Die twee moeten hun muil houden maar ze hebben wel gelijk. Donny middenveld en er nog minimaal eentje bij kopen. Dit zijn verdedigers. Ik mis creativiteit. Waardeloos gewoon. Hand op de knip Marc, zuinigerd. Dit wordt een zwaar seizoen...
0 -4
Babayaka
doe vogel verschrikker en quasi grappig man met bril moet van de buis af.
3 0
WeerDinges
Hypocriete gasten. 'Ziyech op 10 kan niet of je moet er 2 stofzuigers achter zetten' zijn volgens mij woorden van Gijp van vorig seizoen waarbij de snor uiteraard instemmend knikt. Vroeger kwamen ze nogal eens terug op dit soort uitspraken maar ze bewaren liever de vrede tegenwoordig.

Zelfde verhaal met Gene. Waar is de kritische vraag wie dan de zogenaamde betrouwbare bron is van de heren. Zo kan je altijd wat roepen en je verschuilen achter je zogenaamde bron.
3 -2
jaripettersson
Dat moeten ze inderdaad. Wat een armoedig middenveld met die twee.
1 -4
Knalpot
Dat vind jij natuurlijk al gerechtvaardigd terwijl je ze precies 1x in deze samenstelling hebt zien spelen. Echt de hoeveelheid copycats hier in schrikbarend.
1 0
Henkjanklaas
Dat veronica inside is nu toch wel uitgewerkt dacht ik zo.
Steeds dezelfde riedels van die Derksen, die Driesse die er een beetje dom bij zit te lachen, en gijp die echt overaal een lolletje van maakt. Tel daarbij dat vreselijke bandje the Clarks en de ellende is wel compleet.....
3 -2
ajaxxcied4life
Na de eerste match tegen Apoel leek de organisatie weg te vallen naarmate de wedstrijd vorderden. Het vertrouwen bij een aantal spelers leek weg te ebben en als coach kun je dan maar een ding doen denk ik en dat is pogen om de automatismen die er nog wel zijn uit te vergroten en proberen om bepaalde zekerheden in te bouwen en dat deed hij dus door en Alvarez en Martinez op het middenrif te posteren. Ik vond het voor deze match prima. Persoonlijk zie ik naast Martinez (die voetballen gezien gewoon souplesse heeft en een verfijnde techniek) van de Beek en op 10 Promes en op rechts Ziyech en links Neres en Tadic in de spits.
0 0
ETM
Martinez heeft idd de souplesse, maar ook imo het tactisch inzicht. Dat vind ik een bepalend argument.
Die bal op Dest, lobpass, die niet aankwam, was bijv prima. Martinez heeft oog voor lopende mensen, ook als hij in de 1 op1 komt. Dat liet hij al eerder zien. Ook als cv speelde hij al als middenvelder.
Martinez heeft ook het lef een verticale bal te spelen, en ziet waar hij bij eventueel uitkaatsen, rugdekking moet geven.
Hij is verre van een Frenkie, maar je gaat niet zo om je as draaien als dat Martinez nu een aantal keer deed, als je technisch beperkt bent. Martinez kan een pass uitstellen omdat hij geheel op zn techniek vertrouwd. Dat op het middenveld. Dan ben je dus geen pure verdediger.
7 0
Aad82
In Europa kan je niet met Marin en Blind aankomen op het middenveld. Liefst had ik Martinez naast Schone gezien en dan kon Marin rustig het vak leren van Schone, maar Ten Hag maakt ook fouten.

Maar goed, Schone is helaas weg.

Alvarez en Martinez op het middenveld is echt een goede oplossing. En Schuurs naast Blind in het centrum.

Perfect zo. Veel kopkracht ook. Schuurs, Nico, Lisandro, Edson, Klaas-Jan (ervan uitgaande dat Donny nog geblesseerd) en Daley kunnen allemaal goed koppen en dan Ziyech met z'n kruisraket voorzetten. Kan een gevaarlijk wapen worden dit seizoen.
1 -1
ETM
Kletskoek van de bovenste plank. Ten eerste domineerde Ajax niet alleen maar omdat het verdedigend zo goed stond. Ajax domimeerde ook en vooral voetballend. Bij Alvarez kun je vraagtekens hebben. Die heeft motorisch alles van een cv, of voorstopper. Het was zn debuut, hij begon matig maar werd alsmaar sterker. De kritiek op zn passing begrijp ik niet echt want hij strooit tot nog toe met harde inspeelpasses op de juiste spelers. Maar hij mist lijkt t voor mij wel de techniek en souplesse om onder druk uit te voetballen zonder te vertragen.
Martinez is een heel ander verhaal. Die viel voor het eerst op met wat onzuivere passes, maar die is voetballend juist opvallend sterk. Doet zeker niet onder voor Blind wat dat betreft. Om in het verlengde van Sierd te spreken; ik vraag me af of de heren ubwrhaubt wedstrijden zien, of alleen samenvattingen?
6 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Prima reacties van je gelezen n.a.v. de wedstrijd tegen Apoel. Het belang van de wedstrijd, de beschikbare spelers, de verdedigend kwetsbaarheid in eerdere wedstrijden.... Ten Hag heeft het gezien en daarop geanticipeerd met een goed tactisch plan en een prima opstelling.
En vanaf nu kan hij kneden aan de beste opstelling en tactiek. Ik ben ook positief gestemd.
0 0
vincent_DV
Ajax ging pas domineren wanneer de aanvallers de bal kregen, op een gegeven moment ging zelfs Huntelaar de bal maar ophalen omdat ie anders de bal niet kreeg. Het middenveld was aanvallend gezien echt te zwak, maar dat kan ook niet anders met twee echt verdedigende middenvelder. 1 van de 2 is goed op het middenveld, 2 is gewoon echt te veel. Blind en Veltman konden steeds totaal de bal niet kwijt. Maar we hebben 2-0 gewonnen dus iedereen is tevreden. Het was echt niet zo goed als iedereen denkt! Dit middenveld gaat nooit iets worden, omdat het voor Ajax gewoon voetballend te beperkt is! Wij lachte met z’n allen om Rosario en Hendrix op 1 middenveld omdat die beide aanvallend te weinig brachten...

Vergeet niet dat APOEL niet zo’n goede ploeg is he. Daar viel er 1 in die weg moest bij Fortuna Sittard toen ze net gepromoveerd waren. Tegen de volgende CL tegenstanders kan je echt niet zo gaan spelen.
0 0
ETM
Het gaat erom op welke plaatsen de aanvallers aan de bal komen, wat de dynamiek was. En die was imo gewoon goed. Ik beoordeel Martinez niet op die ene pot tegen Apoel, maar op zn kwaliteiten. Spel aan de bal en druk houden op de bal zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat lijken mensen zich niet altijd te realiseren.
Tegen Apoel moesten de middenvelders de aanvallers bedienen en vrijheid geven om voor de bal te blijven. Ziyech was de sleutel. Daar moesten Martinez en Alvarez naar spelen en dat hebben ze gedaan.

Verder plaatsen mensen Apoel en zeker de moeilijkheidsgraad van dat duel niet in het juiste perspectief. Maar ik heb daar eigenlijk al te veel posts aan gewijd ;)
Dat Ajax nog niet klaar voor de CL is dat is mij verder ook wel duidelijk. Maar ik zie wel perspectief.
0 0
NaarCLbeker5
De passing van Alvarez was inderdaad goed, alleen iets te vaak achteruit.
2 0
Ajaxvooraltijd
Tsja ik vond het wel een goede zet eerlijk gezegd.
2 -1
Noxin
Misschien moeten Derksen en Van der Gijp van de tv af.
3 -3
JOHANisGOD
Nee hoor.

Ik vermaak me prima .
Gewoon de tv niet aanzetten of op een andere zender.
1 -2
AFCAjax
Álvarez moet met Blind in het centrum. Martinez moet op het middenveld blijven.
5 0
ajaxfan83
die gijp heeft dan toch een andere wedstrijd gezien dan ons. Maar tis maar goed dat ze alles beter weten die lui daar aan tafel
1 -2
ajaxdordtt
Nog kunnen met*

Zo fijn dat ik reacties kan aanpassen. Het lijkt met 1998.
2 0
ajaxdordtt
Dan jij*. Ik heb de eerste 45 minuten geen kans gezien. Allebei prima spelers, goede aanwinsten. Maar geen middenvelders. Martinez zou eventueel nog met een echte voetballer ernaast.
2 0
komopajax777
Naar die mafkezen kijk ik echt niet meer en al helemaal niet als die enge gast van de TG er zit.
1 -3
Bocarra
Zelf nog nooit op dit niveau gevoetbald en wel een mening hebben. Heel Nederland riep om Martinez en Alvarez op het middenveld incl Gijp en Derksen. Nu is het weer niet goed. Deze beroeps farizeeërs en volksmenners roepen alleen maar wat om publiciteit te scoren. Zo sneu deze gasten.
4 -6
AFCA0492
83wedstrijden voor psv 43 goals. hoeveel heb jij er gemaakt?
1 0
JOHANisGOD
Bocarra.

Van der Gijp nog nooit op niveau gevoetbald?

Hahahahaha, hoe oud ben jij?
2 -1
ajaxdordtt
Gijp heeft op dit niveau gespeeld hoor schat. Oranje met mannen als Koeman, Gullit en van Basten.
3 -1
Adios
Veel verdedigers opstellen, kan ook een aanvallende tactiek zijn. Het is heus niet zo dat je met Beugelsdijk en Sigthorsson op het middenveld speelt; die Zuid-Amerikanen kunnen best aardig ballen. Ze doen voetballend echt niet onder voor "voetballende" controleurs als Rosario of Gutierrez. Martínez is zelfs een toevoeging aan het Ajax-spel. Álvarez moet nog even de tijd krijgen om zichzelf echt te kunnen bewijzen. Maar door 2 goede verdedigers op het middenveld te zetten, kan de tegenstander enorm hoog onder druk worden gezet. Dat leidt over het algemeen tot balverlies. En op het moment dat de tegenstander de bal niet heeft, heb je hem zelf. Dat betekent dus dat je veel aan de bal bent en dat je aanvallers met risico mogen/durven spelen, omdat ze de bal toch zo terug hebben. Hoe min men ook denkt over Apoel, 0 kansen weggeven (in de voorrondes Champions League) is altijd een prestatie!
0 -1
Snellejapie
Heerlijk die jaloezie bij mevrouw van de Gijp en Derksen. Zo jammer voor hun als Ajax doorgaat.
8 -4
ram
Als je 3 eipets over elkaar heen opzet, is dat te zwaar voor je hoofdje. Pas op hoor! Het gevolg kan zijn dat je dit soort dingen gaat typen.
1 -1
ajaxdordtt
Ja hunnie bennu alemaal tegu Ajax!!
2 -2
JOHANisGOD
Haha
1 0
vincent_DV
Ik snap eerlijk gezegd niet dat iedereen zo afgeeft op deze uitspraken. Het is allemaal een beetje gechargeerd gezegd maar zo veel vreemds zeggen ze toch niet??

Alles wat Gijp wil zeggen is gewoon dat het Ajax onwaardig is om 2 van zulke verdedigende middenvelders op te stellen omdat je dan inderdaad echt het voetbal uit je ploeg haalt. Dat is toch gewoon ook zo?? Ajax staat voor voetbal!

1 van de 2 op het middenveld kan wel, maar beide kan echt niet in mijn ogen. Daar moet een creatieve speler naast staan. Ik snap ook niet dat Ajax supporters zo enthousiast over die twee op het middenveld. Ajax supporters houden toch van mooi voetbal? Aanvallend voetbal? Dat heb je met hun 2 iets minder natuurlijk.
8 -4
Knalpot
Hoe kun je daar na 1 wedstrijd al over oordelen dan? Beide gasten hebben precies 110 minuten voor ons op die positie gespeeld. Het is gewoon oppotunistisch gezwam van de beste stuurlui aan wal. Je kan dit gewoon een wedstrijd of 6 uitproberen en lukt het dan niet dan pas je wat aan. Mensen hier zijn veel te star gericht op het voetbal en creativiteit, terwijl ze niet eens beseffen hoeveel creativiteit wij in huis hebben met Neres, Ziyech en Tadic. Vind je Liverpool ook zo bagger voetballen met 0,0 creativiteit op het middenveld?
0 0
FreddyAX
Alvarez mag van mij RCV worden,liever zie ik Martinez achterin op LCV en Blind op het middenveld .
Mede door het uitvallen van Donny en het gebrek aan spel automatismen is deze opstelling uit de koker gerold, het lijkt me niet dat dit zo blijft staan.
In die zin vind ik de reactie van v.d. Gijp begrijpelijk maar alarm is niet nodig.

Ik hoop dat Ten Hag het gaat doen met Alvarez rechts in het centrum,Dest Rechtsback ,Blind of Martinez LCV, Nico rechtsback.
0 0
Ajax114
Je hebt helemaal gelijk maar niemand wil hier een verkeerd worden over Ajax. Blinde clubliefde. Al zetten ze Onana in de spits dan vinden ze het hier ook allemaal goed. Er is werkelijk totaal geen balans in het elftal. Zo veel geld in kas en bijna louter miskopen. Mogen blij zijn met 40 M aan CL inkomsten maar moeten echt niets verwachten en heel blij zijn als we derde worden in de CL.
2 -6
Ajacied33
Louter miskopen? Kun je me 1 miskoop aanwijzen?
1 0
Ajax114
Promes, Pierie, Scherpen, Marin . Zelfs 4 :-).
0 0
DeWijsneus
Vind niet eerlijk om Scherpen en Pierie hierbij te benoemen. Zijn als talenten aangekocht. Promes heeft amper minuten gemaakt, mag hij ook gewoon een aantal wedstrijden de tijd krijgen? Marin mag je over gaan twijfelen.... Overigens was ik tegen de komst van Promes, maar jongen is er nu eenmaal en wil hem wel de kans geven. Ook was ik tevreden met de komst van Marin, maar na 7 officiële duels heb ik m'n zware twijfels.
0 0
ajaxdordtt
Je moet alles geweldig en fantastisch vinden. Anders ben je een Feyenoorder 2 hele goede spelers, maar geen middenvelders. Vooral Alvarez niet.
1 0
ajaxminimax
Maar aanvallend voetbal begint, wanneer je zelf het verdedigend keurig op orde heb, dit was tot de wedstrijd tegen Apoel niet het geval. Vanuit hier kan een trainer verder bouwen.
4 -2
ajaxdordtt
En met Alvarez op de plek van Veltman heb je de verdediging al veel beter op orde.
1 0
Knalpot
Oh ja joh hebben we die Alvarez al 1 minuut op die plek zien voetballen in het Ajax spelletje?
0 0
JOHANisGOD
Ik heb zitten gieren van het lachen bij Veronica Inside.

Over dat mannetje van Man Bijt Hond.
Wat je moet doen bij gevaar.

En over Parenclubs.

En een beetje slap ouwehoeren over voetbal.

Met Hansie en Jan Boskamp is het wel leuker, dan met die Valentijn.
Met Kieft is het ook informatief.

Voor de vrijdagavond was dit prima.
5 -7
Hans Kraay Jr.
Het is ook een heel grappig programma, heeft alleen niks met voetbal te maken.
6 -1
JOHANisGOD
Ze claimen ook helemaal niet een voetbalprogramma te zijn.

Veronica Inside.

Humor, voetbal, muziek, een beetje nieuws, enz.

Cafépraat.
Heerlijk om vrijdagavond naar te kijken.
2 0
AFCAsphere
'''Ze claimen ook helemaal niet een voetbalprogramma te zijn.''

Dan mag je mij toch eens uitleggen waarom het 'Voetbal Inside' heet.
0 0
Amsteraaij
het heet dus veronica inside..
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja ze hebben het ook echt Veronica inside genoemd omdat het niks met voetbal te maken heeft..........

Dit hebben ze gewoon gedaan omdat het van omroep is geswitcht en voetbal inside dus niet langer kon.

En het is wel degelijk een programma dat als roden draad voetbal heeft, anders nodig je niet zo vaak voetbal gerelateerde gasten uit om aan tafel te komen zitten.

Maar des al niet te min als je daar voorbij kan kijken is het een vermakelijk programma en kijk ik er zelf ook redelijk vaak naar.
0 0
Ajax114
Beste programma. Ik kijk bijna geen tv vanwege drukte maar dit programma geeft leuke ontspanning. Hoop ze nog jaren te kunnen zien.
0 0
gebruikersnaam
Eens maar relativeren schijnt niet voor iedereen weggelegd te zijn.
0 0
Inhartennieren
Ik snap niet dat Ajacieden hier naar kunnen kijken.
Altijd maar negatief over Ajax, terwijl het heel vaak ongegrond is.
Je wisselt n keer je middenveld om CL vast te stellen, en in plaats van dit positief te benaderen wordt het weer de grond in gestampt.
Ten Hag bv wordt gewoon stelselmatig belachelijk gemaakt.
Terwijl hij volgens mik toch wel wat heeft laten zien, of hebben we dat nu allemaal aan schreuder te danken?
Volgens mij was schreuder namelijk ook mede verantwoordelijk toe we er bij Feijenoord met 6-2 af gingen. En kansloos met 3-0 verloren in Eindhoven.

De heren hebben nu eenmaal in het begin gezegd dat ten Hag niet geschikt is, en dat houden ze vol, tot dat ze hem publiekelijk kapot hebben gemaakt.
Het zijn een stelletje lafbekken die elkaar het handje boven het hoofd houden.

Ik herinner me nog n keer een uitzending met van Basten.
Die pakte de hele uitzending Derksen aan, tot hij niet meer wist waar hij het zoeken moest.
Toen zat er n keer iemand die tegengas gaf.
De rest wat er komt lult gewoon allemaal met elkaar mee.
2 0
AFCAsphere
Ik krijg ook altijd een grijns op mijn gezicht als ik zie dat er hier kritiek op dat programma word gegeven en die comments dan talloze dislikes hebben. Want oh wee als er een slecht woord word gesproken over de lieve Heer Derksen of zijn apostel Gijp, dat mag niet hoor! Terwijl de heren zelf niets anders doen.

Men zegt hierboven dat ze niet claimen een voetbalprogramma zijn, maar het programma heet toch echt 'Voetbal Inside'. Met die naam zou je er toch van uit mogen gaan dat er tijdens de uitzendingen grotendeels over voetbal word gesproken en dat er inhoudelijke (vandaar 'Inside') gesprekken plaatsvinden, maar het is voornamelijk oeverloos geleuter met hier en daar een controversiële uitspraak om aandacht te trekken. Het is echt een ontzettend droevig format.
0 0
ajaxminimax
Lachen is het inderdaad wel, maar ik hoef die valentijn niet meer te horen, die heeft echt een zieke obsessie tegen Ten Hag, net zo als gijp en derksen. Toch was het een goede keus geweest om alvarez en martinez naast elkaar te zetten met blind achterin, hierdoor ben je veel minder kwetsbaar.
4 -2
3*stars*3
Die 2 waren juist nodig in zo’n duel, waar een tegengoal drama gevolgen kon hebben.
Ook goed en lekker voor Ziyech of een Donny, met die 2 achter zich.
Wel mee eens dat het niet altijd kan.
Tegen Emmen of RKC thuis, heb je er niet veel aan.
7 -3
ajaxdordtt
Het is niet des Ajax'. Verdedigen boven aanvallen verkiezen.
4 -5
BRAMHOUTEN
Nee maar het is wel lekker dat we door zijn. had toch enorm zuur geweest als je toch ff een goal tegen had gehad en EL had moeten spelen. vorig jaar ging ajax ook pas draaien bij Bayern uit. Ik heb vertrouwen in dat Ajax nu ook weer gaat draaien.
1 0
Knalpot
Precies we zijn nog geeneens in september, alle voorgaande jaren viel het elftal pas in oktober een beetje op zn plaats. Het lult hier allemaal maar wat, laat TH en zn staf gewoon lekker z'n werk doen dan valt het vanzelf wel weer goed.
0 0
vijfennegentig
Precies dit... En al duurt het tot november/december heb ik nog steeds alle vertrouwen. Can't wait!
1 0
Theiceman69
In een voorronde waarin 40 miljoen en het bereiken van de CL in het geding is, is wat mij betreft alles geoorloofd.
Het zou desastreus zijn voor Ajax als dit niet zou worden gehaald zowel sportief als financieel.
Ik vind het bovendien een goede prestatie gezien het feit dat ze met een team in opbouw
dit hebben bereikt.
Nu begint het pas!
2 -2
ajaxdordtt
Facts. Ik was ook heel tevreden. Maar dat zegt Gijp ook niet. Hij zegt dat ze zsm van het middenveld af moeten. Ik vind de keuze van ten Hag ook heel begrijpelijk. Er moet gewoon een middenvelder bij.
0 0
3*stars*3
Tuurlijk is dat niet des Ajax maar Ajax moest eergister gewoon plaatsen voor de CL.
We zijn momenteel ook (ff) ons gehele middenveld van 18/19 kwijt.
Niet gek dat je wat zekerheid gaat inbouwen.
Wie had jij dan graag gezien achter Ziyech?
2 -1
B.dykstra
Ik begrijp echt niet dat er nog een iemand naar dat programma kijkt,trouwens alle analisten mogen van mij weg op tv,altijd negatief,kijk eens de Duitser alleen maar positief niet een woord slecht over een speler
Hier in dit land darten lachebek gijp en Derksen op een foto nu al twee jaar ten hag en daar zeiken ze het hele jaar negatief over.
9 -7
JOHANisGOD
Niet één woord slecht over een speler?

En als een speler nou kut speelt?
0 0
Neressie
Er zit nog wat zand in zijn vagina van de zomervakatie.
2 -3
ajaxdordtt
Jij bent niet echt een lachebekje he?
4 -8
GvanderK
Alvarez naar de verdediging, Martínez lekker zo laten staan. Alleen weet ik dan niet wie het best naast Vd Beek kan staan. Tadic of Ziyech zou kunnen met Huntelaar spits, of je zet Marin op t middenveld, alleen vind ik die nog veel te matig momenteel. Het is best een puzzel.

____Neres_________Tadic _____________Ziyech____
____________???? _________Vd Beek_____________
_________________Martinez_________________
__Tagliafico___Blind_____Alvarez____Dest
1 -3
trodat4030
Lang? Of Lang op links, Neres rechts, Ziyech naast Donny. Eigenlijk maakt het weinig uit, ze zijn alle 3 zwervers en lopen toch wel door elkaar heen. De Lang vd laatste weken/maanden zou niet misstaan in dit elftal van jou, zit in een heerlijke flow.
0 0
ajaxdordtt
Voor de 1000e keer, Erik speelt niet met een 6
3 -2
trodat4030
Maar hij blijft een mens, niet is zo veranderlijk als een mens, dus wie weet...
1 0
ajaxfan83
Hij had vorig seizoen anders een dubbele 6
0 0
Knalpot
Theoretisch in het ajax spelletje waarin je altijd de aanval probeert te zoeken speel je eigenlijk met een dubbele 8. Er zijn bijna geen '6'en in de wereld die zo hoog spelen als de onze, behoudens de eerste fase van de opbouw natuurlijk.
0 0
Whatever
Precies. De 6 van Ajax is volgens de filosofie in feite de inschuivende 4.
1 0
ajaxdordtt
Dan speel je dus met een 10 en zonder 6.
1 0
RayJordaan
Zou ik wel doen als ik hem was, reden dat het vorig seizoen goed liep met de punt naar voren was puur en alleen door Frenkie. Die kwaliteit hebben wij niet meer dus dan maar iets anders.
1 0
ajaxdordtt
Ik ook. Meest logische optie.
0 -2
3*stars*3
Klopt maar hij mag wel switchen met systemen, met 6 of 10 want zo maak je Ajax helemaal onvoorspelbaar.
Daarnaast heeft Ajax er de spelers voor.
2 0
ajaxdordtt
Ajax heeft de spelers om met een 10 te spelen. Heeft hij voorlopig nog niet gedaan.
0 0
Dexy
Martinez zou ik vanaf nu op het middenveld laten. Is lichtvoetig, draait makkelijk weg bij tegenstanders en heeft een redelijk hoge handelingssnelheid. Tezamen met zijn duelkracht voegt hij i.m.o. echt iets toe wat de andere middenvelders missen. Ik zou hem samen met Donny (8) en Ziyech (10) op het middenveld zetten.

Alvarez daarentegen vind ik een echte verdediger. Je zag tegen APOEL dat hij duidelijk niet de motoriek en de handelingssnelheid heeft voor een Ajax-middenvelder. Wel won hij heel veel (kop)duels en was hij fysiek beresterk. Ik zie Alvarez het liefst naast Blind in de verdediging.
2 -1
AlexLitmanen10
Toch raar, ik vond Alvarez echt indruk maken op het middenveld echter denk ik dat hij in de verdediging nog beter tot zijn recht zou komen.

Martinez vond ik redelijk onzichtbaar en matig, wist niet wat hij op het middenveld moest doen en werd overgeslagen. De puzzel is nog niet klaar
0 0
ajaxdordtt
Bijna helemaal eens, naar snap niet dat mensen Donny en Ziyech van de plekken willen halen waar ze het geweldig deden. Haal er gewoon 1 middenvelder bij en je bent uit de brand.
2 -2
trodat4030
Een jaar geleden was men hier nog van mening dat Donny maar lekker moest banken en Neres op 10 moest. In een jaar kan veel gebeuren met meningen. En die ene ideale middenvelder kan ook Lang blijken te zijn.
1 0
Knalpot
Of Eiting
0 0
mvm18781
Ik vind eigenlijk ook dat ze straks in de CL niet samen op het middenveld horen te staan. Tegen een club als APOEL kon het nog wel, omdat zij zo ver inzakten dat Álvarez en Martínez niet echt onder druk kwamen te staan, maar ik denk dat sterkere tegenstanders straks de opbouw heel erg kunnen verstoren door hoog druk te zetten op deze twee jongens. Al helemaal als Donny de halve wedstrijd naast Tadic of Huntelaar in de zestien rondhangt, want dan valt de verbinding tussen verdediging en aanval helemaal weg.
8 0
ajaxdordtt
Oh ja, en inderdaad enorme gaten. Eens.
0 -1
ajaxdordtt
Verdedigend sta je sterk zo, maar het is een Psv middenveld. Veel te weinig voetbal op het middenveld om snel aanvallend voetbal te kunnen spelen.
2 0
RJB1979
Echt, ik heb enorm gelachen vandaag weer en ook echt wel genoten maar ik snap steeds beter hoe vrouwen naar RTL boulevard kijken. Met dezelfde insteek. Vermaak. Niet informatief.
10 -2
ajaxdordtt
Iedereen is op zijn pikkie getrapt. Zeggen niks geks, dit heeft iedereen kunnen zien. Zeggen ook nergens dat ze het geen goede spelers vinden, in tegendeel.

Alleen dat ze op de verkeerde plek staan
8 -13
036AFCA97
Heel erg bedankt! Heerlijk hoe jij er naar kijkt.
0 -7
Hans Kraay Jr.
Het is soms best een grappig programma om te kijken, maar met voetbal heeft het niks meer te maken.

Ze kijken de wedstrijden niet eens.

“Die slagers uit Zuid Amerika,” hebben meer voetballend vermogen in hun kleine teen dan de volledige eredivisie bij elkaar.

Sorry met dit soort uitspraken is het duidelijk dat je Ajax niet volgt en al helemaal niet op de individuele prestatie van spelers let. Dan kraam je echt gewoon onzin uit.
7 -6
Ajaxadept
Die VI gasten kan je toch niet serieus nemen! Zowel Alvarez als Martinez speelden op een voor hun nog vreemde plek, een plek waarop als team nauwelijks geoefend was. Met dat in het achterhoofd speelden die 2 gasten een puike wedstrijd. Als Ajax straks na de kerst verder zou zijn lopen die 2 VI zeikers zeker wel weer in de euforie mee! Simpel laten ouwehoeren.
4 -2
ajaxdordtt
Hij praat niemand na, hij was analist bij de wedstrijd (heeft dus wel gekeken) en zei dit direct na afloop.
7 -4
Hans Kraay Jr.
Ik zeg toch ook niet dat hij iemand napraat? Ik ben het gewoon niet met ze eens.

Al helemaal niet over Martinez, die is namelijk gewoon perfect als verdedigende middenvelder. Die heeft diepgang, kan een speler uitspelen, temporiseert waar nodig, zoekt altijd de oplossing vooruit en durft linies over te slaan maar ook gewoon in te dribbelen. Daarnaast kan hij verdedigen en heeft hij snelheid om gaten tussen middenveld en verdediging dicht te lopen.

Alvares kan ik nog te weinig over zeggen maar maakte in zijn eerste wedstrijd op het middenveld een goede indruk.
5 -1
ajaxdordtt
Oh sorry, ik combineerde jouw comment met die hieronder. En het er niet mee eens zijn mag uiteraard, ik ben het niet met jou eens. En jij niet met ij. Martinez zou kunnen als 6 in een systeem met de punt naar achteren, of naast echt een goede voetballer.

En Alvarez vond ik echt geen goede indruk maken. Tuurlijk, hij vulde het prima in naar zijn vermogen en het is denk ik een hele goede CV. Maar er zit gewoon veel te weinig voetbal in zo. Je creeert geen kans in de eerste helft.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Ik snap je punt omtrent Alvares wel, maar hoe zou jij het middenveld dan neerzetten met het huidige materiaal?

Marin is er nog niet klaar voor en komt ook niet tot zijn recht zolang je met de punt naar voren speelt.

Blind moet echt links achterin spelen.

Nous heeft het ook nog niet kunnen waarmaken op het middenveld.

Nieuwe speler komt er niet bij.

Dan kan je er idd voor kiezen om met de punt naar achteren te spelen en dan met martinez op 6 en bijvoorbeeld Donny en Ziyech ervoor.
0 0
ajaxdordtt
Ik zou het doen zoals jij op het einde zegt. Heb je 10x zoveel opties en iedereen kan op zijn eigen plek spelen.
0 0
Inhartennieren
Ik kijk dat programma al lang niet meer.
Ze hebben zogenaamd een eigen mening.
Lul niet! Het praat elkaar allemaal na, en houden elkaar de hand boven het hoofd.
Een stel nietsnutten zijn het, die alles in het negatieve gooien.
6 -5
AFCAsphere
Het zit de VI fanboys wel heel erg dwars dat er kritisch over hun helden word gepraat. Wat vrij hypocriet is, want diezelfde 'helden' doen niet anders dan Jan en alleman afzeiken.
1 0
Juichtoon
En is het is bovenal Fnoord tv. Van Fnoorders voor Fnoorders
2 -1
Knalpot
Het is veruit het populairste programma onder de vaste volgers van Fr'12, dat ajacieden de boel nog gaan lopen verdedigen terwijl er gemiddeld 2 rasechte Feyenoorders in het panel zitten en 1 (Gijp) er gewoon een pleurishekel heeft aan alles wat Ajax is kan ik echt niet begrijpen. Waarschijnlijk als je onder de rook van die stinkstad woont moet je toch wat om met je collega's over mee te lullen.
0 0
Redrum
'Die depressieve clown en die narcistische zeiksnor moeten van de buis af'
6 -6
foensai
wat zijn wij Nederlanders toch een zuur volk... verschrikkelijk dit soort opvattingen. wat een nare nare mensen zijn dit toch... niet gewoon blij kunnen zijn voor Ajax of wel het Nederlands voetbal... nee alles is slecht klote en kan niet... bahh bahh. alle andere landen zouden blij zijn met het resultaat en zouden aanstippen wat anders had gekund maar niet met de grond gelijk maken...
3 -3
Redrum
Nederlanders zijn vooral een heel jaloers volk. Ze gunnen anderen hun succes niet.
3 -2
Patrick78
Van Der Gijp en Derksen twee clowns van eerste klasse.
7 -5
Gecko
3e miskoop? Nooit goed met die gasten
Bah!
2 -5