Driessen over contractverlenging: 'Vanwege loyaliteit'

JesseTH, 30-08-2019 om 22:05, 7409 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen denkt dat de contractverlenging die Joël Veltman ondertekende vooral met loyaliteit te maken heeft. Het vorige contract van de verdediger liep in de zomer van 2020 af en dus had hij anders ook gratis de deur uit kunnen lopen.

'Daar hebben ze het niet voor gedaan, het is vanwege loyaliteit naar die jongen', meent Driessen aan tafel bij Veronica Inside. 'Hij kon naar West Ham United en toen hebben ze gezegd dat hij niet weg kon. Hij speelt nu bijna iedere week, dus die hebben ze extra salaris gegeven. Al die gasten hebben dat gekregen, dus dan is het terecht dat hij wordt opgetrokken.'

'Hij is een hartstikke nuttige man op de bank, want hij is op meerdere plaatsen inzetbaar', oordeelt Johan Derksen vervolgens. 'Hij scoort nooit een onvoldoende, het is altijd wel een zesje.' Hierna wordt diens oordeel plots negatiever. 'Eigenlijk is hij geen Ajax-speler en in dat kader moet je altijd streven naar een hoger niveau dan Veltman. Daarom begrijp ik ook niet dat een jongen die nét aan kan haken bij het Ajax-niveau gewoon weer in het Nederlands elftal zit.'

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Blankenburg
Valentijn Driessen:
Voetbal journalist zonder enige kennis van zaken die terplekke zaken verzint
Is niet objectief en is een persoonlijke hetze tegen Ten Hag begonnen

Ik ben een fan van VI maar als Driessen er bij zit haak ik direct af. Geen enkele inhoudelijke kennis over voetbal maar wel steeds met dooddoeners komen die hij 5 minuten later doodleuk tegen spreekt.

Haal deze Ajax hatende schande voor het sportjournalisme in Nederland van de buis

Wat een afschuwelijke sukkel. In zijn jeugd zijn veel zaken niet goed gegaan
3 0
Cupmetgroteoren
Hij is juist één van de weinigen die een beetje peper in programma's stopt. Hij heeft een heel naar karakter, maar daarom is ie ook geschikt om bij VI te zitten.
0 -4
Flipper33
Driessen is een stoker eerste klas ! Op VP ook weer
Een stukje over dat Blind volgend seizoen wel eens
Weg kan gaan bij Ajax omdat die weer achterin staat
En liever op het middenveld wil spelen.
2 0
MosesD
https://www.parool.nl/columns-opinie/er-brak-iets-in-valentijn-driessen~b14384385/
Vandaag deze heerlijke column in de Telegraaf. Spijker op de kop.
3 0
Amsteraaij
Thanks voor de tip!
0 0
rodnet
Buitengewoon goede column. Wat een miezirige nepjournalist is Driessen toch. Werkelijk ongelofelijk dat de man überhaupt nog ergens een podium krijgt voor zijn stuitende stokende opinietjes.
0 0
LL
Inderdaad... met veel plezier gelezen.
0 0
aniet
Klopt en inderdaad heerlijk, deze stokende zuurpruim word fantastisch op zijn plaats gezet.
Het valt mij sowieso op dat die fabeltjes krant de meest complete onzin op de voorpagina meld
;zoals totaal uit de duim gezogen transfers, en niemand daarop word aangesproken
0 0
MosesD
Ik vind eigenlijk dat Ajax eens moet kijken naar de samenwerking met de Telegraaf en ook of Driessen niet een een Toekomst en Arena verbod kan krijgen. Op die manier verliest die natte wind zijn laatste beetje geloofwaardigheid. Sar is ook nog een columnist. Ik zou daar ook mee dreigen te stoppen. De directie zou wat meer pal mogen staan voor hun trainer. Zou hen sieren.
0 0
Mathobo
Kunnen we geen petitie tegen deze man starten, hij komt echt m’n strot uit
0 0
ajaxminimax
Vorig jaar ergerde ik me al aan Driessen, maar dit seizoen ben ik helemaal klaar met die engnek. Alles is negatief bij Ajax, Ten Hag wordt keer op keer met de grond gelijk gemaakt. En dan zit hij gisteren met zijn irritante rot glimlach op de bek bij VI om daar opnieuw de boel af te kraken.
2 0
aniet
kijk dan niet, je weet dat dat programma al heel lang iedere kwaliteit ontbeert
Derksen en co alleen maar op sensatie en onderbroekenlol uit zijn
Gewoon niet kijken dan verdwijnt het vanzelf
0 0
Knalpot
Precies omdat het zo'n platvoers programma is kijken veel te veel mensen ernaar. Stop met kijken -> lagere kijkcijfers -> minder reclame inkomsten -> nieuw baantje voor Genee, pensioen voor Derksen.
1 0
ETM
Ik moet Derksen meegeven dat hij de plank altijd weet mis te slaan. Maar dat is niet knap als hij het bewust doet.
Veltman haalt juist niet altijd een zesje. In tegendeel, afgelopen 2 duels haalde hij een ruime onvoldoende. Veltman kan wel een acht halen, zie bijv eind vorig seizoen op rb. En jawel ook op cv heeft hij in het verleden achten gehaald. Hij is juist heel grillig.

Veltman is absoluut wel een Ajax-speler. Dat is hij juist. Een verdediger die het van vooruit verdedigen en de voetballende oplossing moet hebben. Dat hij vervolgens zeker als cv niet goed genoeg is, dat is een 2de. Het wijfelende aan de bal, en de velen passes breed van dit seizoen komen duidelijk door onwennigheid, terug op die positie. Anderzijds is hij opbouwend minder dan bijv Schuurs, mischien iets betrouwbaarder door zn ervaring in grote duels.

Een helehoop mensen zijn alweer vergeten dat Veltman juist een 'voetballende' cv is. Het verwijt aan hem was altijd dat hij te weinig een sloper was. Daar heeft hij aangewerkt. Soms haalt hij een 8 en soms een 4. Op rechtsback zagen mensen terecht dat hij aanvallend te weinig brengen kan, maar verdedigend liet hij onder Bosz juist zien dat hij prima vooruit kan verdedigen, vroeg het duel ingaan, zien waar de bal komt, en doorvoetballen. Voetballend beter dan Tete en zo werd hij basisspeler. Inmiddels is het ook een gelouterde speler. Alleen wel 1 die imo te veel fouten maakt. Ook is hij aanvallend te beperkt voor een moderne back. Veltman heeft een prima crosspass, kan iemand op het verleerde been zetten, maar hij mist souplesse, een actie in 1 op 1, de touch in de korte combinatie, explosiviteit en een pass vanuit de loop.
Punt is, Veltman is ook imo niet goed genoeg voor de bwoogde basis. Maar hij heeft zn basisplaatsen altijd verdiend, tot aan dit seizoen imo. Als Veltman cv blijft nu, dan snap ik daar niets van.

Als 'type' dus wel een Ajaxspeler, bovendien uit de jeugd. Maar niet goed genoeg, en zeker niet binnen het huidige niveau. Uiteindelijk zeer nuttig als stand-in back. En hij haalt lang niet genoeg 6jes ;)
2 -1
Barra
Ik vond Veltman afgelopen wedstrijd geen dikke onvoldoende halen, want verdedigd heeft hij geen enkele steek laten vallen. In de opbouw was hij minder, maar ik snap niet dat er zo massaal op hem afgegeven wordt altijd. Natuurlijk vind ik hem ook geen basismateriaal als cv, maar in deze voorronde cl wedstrijden was hij denk ik gewoon nog even betrouwbaarder dan Schuurs. Schuurs speelde een prima voorbereiding, maar is ook nog een jongen die zijn foutjes blijft maken.
0 -1
Duif63
Perfecte analyse.
2 -2
Good Luck
Ik denk Valentijntje dat Veltman verlengt is omdat Eric ten Hag volledig in paniek was zoals jij volt rots melde.
0 -1
ram
Denk ik ook.

Dit zal de deal zijn: "Jij meer salaris maar dan wel een jaartje erbij zodat we in de zomer een paar miljoen kunnen vangen voor je."

Voor nu een redelijke deal maar eigenlijk had Joel deze zomer natuurlijk verkocht moeten worden. Voegt niks toe. Erger nog: hij staat talenten in de weg die nu al beter zijn. Ik vind dat niet des Ajax.
2 -2
TontoKarnaggel
Valentijn driessen denkt..... tsja, daar gaat het natuurlijk al mis.
8 -2
Oordopjes
Hebben die wauzen nog meer gezegd over ons aller Ajax?
0 -2
DannTheDon020
Ons helemaal afgemaakt. Voor de rest niks.
1 -3
ram
Niet liegen Calimero.
0 -4
DannTheDon020
Geen woord gelogen. Engnek Driessen probeert ten Hag met de grond klein te maken
1 0
DannTheDon020
Geen woord gelogen. Engnek Driessen probeert ten Hag met de grond klein te maken
1 0
ram
Gewoon niet waar.
0 0
DannTheDon020
Dan heb je toch echt niet gekeken. Alles aan Ajax was kut. De wedstrijd tegen amateurs van APOEL was kut. Ziyech was kut. Ten Hag is al tijden kut. Alvarez en Martinez op middenveld kut. Blind centraal is kut. Dat is volgens hun het brein op het middenveld. Kortom alles kut. Dit wordt volgens hun het slechtste jaar in historie
0 0