De Mos: 'Zeker dat Ajax gaat overwinteren'

FinnDekker, 29-08-2019 om 23:30, 9120 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos acht de kans dat Ajax eerste gaat worden in de poulefase van de Champions League aannemelijk. De analist ziet in de Amsterdamse club de beste van Groep H, waarin ook Chelsea, Valencia CF en Lille OSC zitten. De oud-trainer blikt vooruit op zijn Instagram-kanaal

'Een zeer goede loting voor Ajax in Monaco. Ajax is de beste ploeg van de vier met Chelsea, Valencia CF en Lille OSC. Ik denk dat Ajax samen met Chelsea doorgaat. Valencia CF is zwak begonnen aan het seizoen. Ze hebben pas één punt en zijn niet meer de ploeg van vorig jaar. Ze hebben veel problemen met de eigenaar. Lille OSC is een goede ploeg, maar ze zijn hun topscorer kwijtgeraakt aan Arsenal', analyseert De Mos.

'Ik denk zeker dat Ajax gaat overwinteren', luidt de voorspelling van de 72-jarige. 'Het is een fantastische loting. We krijgen zes mooie wedstrijden. En voor de supporters is het interessant om naar die mooie steden te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raymond Wolters
Ik was ook zeker van overwintering. Maar nu Aad er ook zeker van is, betwijfel ik het
0 0
koenos1
Shit, Aad zegt het. Dan overwinteren we dus niet. Hou nou ook je mond, Aad
0 0
Aad82
Benfica > Valencia
Bayern > Chelsea
Lille > AEK

Komt goed.
0 -1
Terugnaardemeer
Ajax >> Ajax nu
0 0
Dolberg25
Veel mensen zijn hier negatief over onze kansen, maar zijn vergeten hoe we speelden in München ZONDER Frenkie. Frenkie is echt wel vervangbaar gebleken. Daarnaast lijkt Alvarez me een meer dan prima vervanger voor de Ligt. Als Ten Hag overal de juiste poppetjes neerzet, wat er steeds meer op begint te lijken, dan komt het echt wel goed en gaan we weer Europa laten zien wat Ajax is.
2 0
Van Reenen
Misschien a.s. zondag al om met Alvarez naast Blind te beginnen en Dest handhaven op rechts in de verdediging. (Zal wel Veltman worden) Dan kunnen Martinez en Nous ervoor.
0 0
Redrum
We kunnen zeker eerste worden deze poule, maar we kunnen ook gewoon 4e worden als het tegenzit. Wij steken er zeker niet bovenuit. Het wordt gewoon elke wedstrijd vol aan de bak en dan behoort overwintering CL zeker tot de mogelijkheden. Het zijn alle 3 ploegen die je niet zomaar even aan de kant schuift. Wat dat betreft hadden we vorig jaar met Aek Athene meer zekerheid om op zijn minst derde te worden. Lille schat ik echt een stuk hoger in dan Aek. Valencia is misschien vergelijkbaar met Benfica en Chelsea is misschien iets minder dan Bayern, maar ook weer niet heel veel minder. Nee hoor Aad, deze poule gaat Ajax niet zomaar even winnen.
0 0
Cruijffthebest
Ben er helemaal niet gerust op dat we in de CL gaan overwinteren, want zeker het middenveld is een groot probleem zonder een echt creatieve middenvelder!
We hebben veel kwaliteit ingeleverd en dat gaat ons opbreken!
0 0
Redrum
Ik denk dat als Alvarez rechts centraal achterin gaat spelen en Donny naast Martinez op het middenveld gaat spelen, met daarvoor Ziyech als 10, dat we een heel sterk elftal hebben. Sterker nog, ik denk dat we dan niet eens heel erg veel slechter zijn dan vorig jaar.
1 -1
AdK
Toch kan dat geschutter op ons middenveld ook nog in ons voordeel werken;
-> Zij hebben ook gezien dat wij nog niet top zijn (Paok,Apoel), en dus kan er gedacht worden bij ons makkelijk de punten te pakken.
Onderschatting kan in ons voordeel zijn.
0 0
Schip
Het is simpel, als Ajax niet verbetert wordt het een strijd om de 3e plaats. Verbetert Ajax aanzienlijk, dan moet je voor de groepswinst gaan.
0 -1
Dolblij
De voorspellingen van Aad komen nooit uit. Zelfs die maffe octopus had het tijdens het WK 2010 vaker bij het rechte einde dan Aad.
0 -1
AdK
Karikatuur van zichzelf geworden deze man...
0 -1
Illegaal
Ik zie dit Ajax zonder Frenkie, de Ligt en Schone niet overwinteren.... Chelsea is beter dan Ajax.. de top in Engeland is echt wel beter dan dit Ajax.
Valencia is niet minder dan Ajax en ook van het fysiek en conditioneel sterke Lille ben je niet gewonnen
1 -3
Knalpot
Nu moeten we ons wel echt zorgen gaan maken als aadje dit zegt :(
0 -1
WZAWZDB14
wat is er in de afgelopen week veranderd? Hebben we een topaankoop gedaan? Hebben we een Europese topploeg van de mat gespeeld? nee we hebben apoel thuis met 2-0 verslagen. Ik moet nog zien hoe goed we daadwerkelijk zijn.
Het gevaarlijke in deze poule is dat het onderlinge niveau relatief dicht bij elkaar kan liggen omdat alle 4 de ploegen nog zoekende zijn, het kan alle kanten op.
4 0
voorkennis
Ajax thuis tegen Apoel wist Aadje het allemaal nog niet zo zeker, en zou het gevaarlijk worden.
En nu met Chelsea, Lille en Valencia overwinteren we zeker
2 0
AjaxDordt
Shit...
3 -4
MickS
Zeker is niets, maar het is absoluut een groep die hele goede mogelijkheid biedt om op eigen kracht door te komen.
1 0
Ajax27
1 jaar goed presteren in de CL en we krijgen allemaal grootheidswaanzin. Ja zeker, we hebben kans... maar het lijkt nu net alsof clubs als Chelsea, Valencia en Lille helemaal niets kunnen. Het is gewoon een mooie zware poule met kansen.
4 0
Sommelier
Valt wel mee. Is vooral van de media en de 'supporters'. Van der Sar zei dat we gewoon minimaal derde moeten worden. Lijkt mij een betere en realistischere uitspraak.
0 -1
Schip
Zo storend. En dan gek staan te kijken als blijkt dat deze clubs toch een tikkie beter blijken dan de PAOK's en Apoel's van deze wereld.
2 -1
Illegaal
Ja dat is een feit die door velen wordt genegeerd... er wordt vergeten dat we 2 wereldtoppers kwijt zijn en de zeer belangrijke Schone ook gemist wordt op het middenveld... Marin mag de veters van Schone niet eens strikken
0 0
DT10
Nostraaddemos
4 -1
Sommelier
Een kutgrap... Minnetje van mij!
0 -5
Schip
Ik denk dat Ajax hooguit gelijkwaardig is aan Chelsea. Maar een heel andere spelopvatting dan Spurs en tactisch veel minder uitgenast. Dat scheelt weer voor TH.

Valencia schat ik wat hoger in dan Benfica van vorig jaar, dus dat worden echt lastige wedstrijden.

Lille is gewoon 2e geworden achter PSG. Lijkt me dat Ajax top moet zijn, om daarboven te eindigen.

Als Ajax op dit niveau blijft, wordt het worstelen. Als de opbouw vanuit het middenveld beter wordt, ben ik benieuwd.
0 0
Cupmetgroteoren
Chelsea heeft echt wel meer individuele kwaliteit dan Ajax. De top 6 van Engeland heeft tegenwoordig altijd meer individuele kwaliteit. Dat zagen we vorig jaar ook bij Spurs. Gaat erom hoe de vorm is op het moment dat de teams tegen elkaar moeten en hoe het team op elkaar ingespeeld is.

Valencia schat ik gelijkwaardig als Ajax qua kwaliteit en Lille is iets minder.
0 0
ajaxminimax
Kan er iemand kijken bij de redactie van de telegraaf? Hebben die vannacht een zuipfeest? Mike was van het padje af op twitter
1 0
Redrum
Mike en Valentijn zijn samen aan de poppers gegaan.
0 0
ajaxminimax
zuipfeest gehad*
0 0
Tinus
Mooi dat Aad snapt dat een loting ook mooi moet zijn voor de meereizende supporters.
0 0
JOHANisGOD
Er komt nog 1 aankoop volgens Mike Verweij.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ik vrees dat er te weinig scorend vermogen is en dan met name bij de aanvallers. Het is wel aanwezig maar komt er vaak te weinig uit, Tadic draagt de meeste 'lasten' op dit gebied.Natuurlijk kan Neres een goal maken en Ziyech ook en heb je Huntelaar.Maar met alle lof voor Huntelaar en zijn statistieken zijn al zijn hele loopbaan geweldig, 1 op 2. Toch hoort een topclub als Ajax gewoon een spits te hebben die 10 jaar jonger is en kan concurreren met Huntelaar, en die strijd waarschijnlijk makkelijk wint.Een club als ajax helemaal met al het geld, hoort minimaal 2 topspitsen in de selectie te hebben. En dan reken ik Tadic uiteraard niet mee. Eigenlijk is het te droevig voor woorden dat je nu omdat dolberg weg is alleen huntelaar hebt. Stel hij krijgt een blessure, dan moet de persoon die dan spits speelt ook een back up hebben...Hoe ga je dat doen,Tadic en Promes misschien. Maar met zoveel geld neem je toch geen risico's en haal je er voorin nog wat bij.
Off voor tijdens verjaardagen: Een gebied 1/3 e van nederland, daar wonen in japan tokio 38 mil. mensen. En dan zeggen dat het hier vol is...
0 0
JOHANisGOD
Er komt nog 1 aankoop volgens Mike Verweij....
0 0
WouterBerg83
En met het vertrek van Dolberg laat de positie zich ook niet raden. Zeker als je Ziyech op het middenveld wilt hebben en een Bandé hebt die nog geen wedstrijd heeft gespeeld, wordt de spoeling voorin wat dun.
0 0
JariJari
Gemiddelde loting. Ik zie 3 sterkere groepen (E, F, C) en 4 zwakkere.
0 0
ajaxdordtt
Verder gaat het goed? Je ziet City Shaktar atalanta en Zagreb als sterker en Juve Atletico Leverkusen en Lokomtiv als zwakker? Denk dat alleen C en G zwakker zijn, we hebben alleen een vervelende uit pot 4.
0 0
RedFeather
Zo makkelijk
Eerst overmoedig schreeuwen
En dan kapot maken als het niet lukt
Lekker uit je achtertuin, wat een droeftoeter
1 0
Ajaxxxisdebeste
Onderschatting is vaak Ajax achilleshiel, niks wordt je in de schoot geworpen.
1 0
Cello
Ach...het is Aad maar.
Ik zou er wel moeite mee hebben als EtH of iemand uit zijn staf een dergelijke mening zou ventileren. Dat zou ik dan idd bedenkelijk vinden en wel degelijk aanleiding vinden van onderschatting. Maar zolang dat niet zo is ga ik er gewoon vanuit, dat bij Ajax alles en iedereen serieus genoeg genomen wordt.
1 0
AFCA1510
Is Aad de Mos al 72? godkolere!
0 0
Cello
Natuurlijk is Aad al de 70 gepasseerd!. Was begin jaren 80 coach van Ajax....dat is al pak 'm beet 37 jaar geleden......
0 0
3*stars*3
Aad onderschat Valencia.
En wat zegt een seizoenstart na 2 duels nou?
Is niet zo dat La Liga al 7 duels bezig is.
Gewoon een hele gevaarlijke ploeg.
Hoor en lees toch dat veel mensen deze poule onderschatten.

Maar laten we vooral hopen dat het goed komt met organisatie bij balverlies.
Heb alle vertrouwen in voetballende kwaliteiten van Ajax.
2 0
Bobbaasje
Lille is defensief sterk (met o.a) aanvoerder José Fonte, en ex ploeggenoot van Dusan Tadić. Ze zijn wel hun beste speler kwijt geraakt aan Arsenal: Nicolas Pépé en die andere goeie speler die weg ging was Thiago Mendes naar Olympique Lyon. Over Valencia weet ik alleen dat Jasper Cillessen de eerste doelman is, dan hebben ze nog die goeie speler uit Portugal: Gonçalo Guedes. Hij word door Sierd de Vos 'flappie' genoemd met zijn aparte oren. Voor de rest ken ik weinig van het team Valencia.
1 0
Petervandersluis
Valencia is een gevaarlijke ploeg met spelers als Rodrigo, Gameiro, Gaya, Kondogbia, Wass etc. Hebben echt een power middenveld met creativiteit met de laatste twee genoemde en misschien wel de beste van ze allemaal: Parejo. Vorig jaar ver gekomen in de EL, gevaarlijke ploeg.
0 0
Patrick78
Ook Rafael Leao van Lille naar AC Milan.
0 0
AFCAjax
Het orakel Aad heeft gesproken.
0 0
3*stars*3
Die kan over 2 maanden, schaamteloos 180 graden draaien en roepen dat hij het al had voorspeld.
1 0
GotnohairWedontcare
Leuk gedaan met de titel. Aad zegt: ‘Ik denk zeker..’, maar dat is heel iets anders dan ergens zeker van zijn.
1 0
RedFeather
Sorry maar dat is echt hetzelfde
1 0
GotnohairWedontcare
Als je zegt ‘ik denk zeker’ geef je aan dat je niet twijfelt over het feit dat je iets denkt. Het is in dit geval bijna verontschuldigend om het woord ‘zeker’ toe te voegen en het is zeker (sic) niet hetzelfde als iets zeker weten.
0 0