Sintenie: 'Veltman in pikorde boven aanwinsten'

FinnDekker, 29-08-2019 om 16:20, 6804 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daags na het bereiken van de groepsfase van de Champions League concludeert Dick Sintenie dat Ajax het in de voorrondes van niet moest hebben van de nieuwe aanwinsten. Lisandro Martínez en Edson Álvarez speelden wel mee, maar niet op de plek waar zo voor gehaald zijn. Andere aankopen zaten op de bank of zaten zelfs niet bij de selectie.

'Als opvolger van De Ligt staat Veltman in de pikorde boven Lisandro Magallán (tien miljoen), Perr Schuurs (twee miljoen) én Edson Álvarez (vijftien miljoen), de meest recente aanwinst die woensdagavond zijn vuurdoop beleefde in de Johan Cruijff ArenA. Als middenvelder. Hij speelde daar met Lisandro Martínez, die nog veel meer dan Alvarez een verdediger is. Ondertussen zat Razvan Marin, voor twaalf miljoen euro gehaald om het vertrek van Frenkie de Jong te compenseren, op de bank', schrijft de verslaggever van Het Parool.

Op rechtsback ziet Sintenie een vergelijkbaar probleem. 'Dat de achttienjarige Sergiño Dest tegen APOEL een van de beste spelers aan de kant van Ajax was, is wederom een mooi compliment voor de opleiders in Amsterdam, maar op zijn positie (rechtsback) trok Overmars in korte tijd bijna tien miljoen euro uit voor twee spelers die al snel weer werden afgeserveerd: Luis Orejuela (3,5 miljoen) en Rasmus Kristensen (5,5 miljoen).'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stefanwillem
Blablablabla ik moet ook wat zeggen als zoveelste nutteloze journalist blablablabla
1 0
louis60
Dus? Koop snel nog een echte CV!
2 0
WZAWZDB14
Jezus, blijven ze nou elke keer weer zeuren over miskopen orejuela en kristensen? Wie zegt dat Marc hen gehaald heeft voor de basis? Daarnaast heeft Marc, Kristensen zelfs voor bijna het zelfde bedrag kunnen verkopen. Dit is weer janken om niks, je moet is kijken wat de echte topclubs in europa aan miskopen uitgeven, zelfs relatief is dat echt een veel meer dan ajax.
3 0
Ajaxsupzuidned
Spelers onder de 15 miljoen blijken vaak geen versterkingen te zijn voor Ajax en zou je zelf op moeten kunnen leiden.
0 -2
WZAWZDB14
Blijkbaar kan ik mn reactie niet aanpassen, maar vergat onana en martinez ook nog
1 0
WZAWZDB14
Onder de 15 miljoen? Hmm ff denken hoor: Sanchez, Tagliafico, Tadic, Dolberg, Neres, Ziyech, Frenkie de Jong ...
2 0
Henkjanklaas
Het valt niet te ontkennen dat Marc erg goed werk heeft afgeleverd met het verlengen en vasthouden van een aantal sterkhouders. Dat neemt niet weg dat er een aantal dure aankopen niet uit de verf komt. Dat rijtje is bekend. Martinez en ik hoop ook Alvarez voldoen of zullen voldoen maar Er zijn erg veel misperen de laaste jaren geweest. Ik hoop dat Marc hoofdzakelijk in de as nog een of meerdere spelers uit de hoge hoed tovert.
1 0
PetrusKeizer
Die sintenie heeft flink aan zn chillum zitten lurken, zeg. Compleet stoned.
2 -2
Bocarra
Wat moet je nu met zo’n flut verhaal. Raakt kant nog wal...
7 -4
Ar
Veltman boven Alvarez plaatsten, terwijl die laatste er pas 3 weken is, is natuurlijk voorbarig. Maar dat Veltman na De Ligt de beste centrale verdediger van de club is kon ik je eind vorig seizoen al vertellen, want die Magallan heeft het niet (lekker verhuren aan AZ of zo), en Schuurs is geen laatste man maar een libero.
0 -1
Patrick78
En bij Psv speelt Sadilek, een matige middenvelder, ipv super aanwinst Toni Lato. Dus?
3 -4
Aspers73
Zucht. Geweldig verhaal weer. Geld klotst tegen de plinten omhoog en er zitten idd tegenvallers tussen. We vissen nog steeds niet in dezelfde vijver als de Europese topteams dus m.i. gaat het prima.
1 -1
Ajax4life16
Dit kan zo'n vent toch niet zelf geloven? Iedereen ziet dat er een probleem op het middenveld is, dus zet ten Hag Alvarez daar neer. Dat argument over Martinez is niet eens het reageren waard en daarnaast is Schuurs 19 en zit hij dicht tegen de basis aan.

Misschien wel 1 van de domste artikelen die ik in tijden heb gelezen als ik die van Valentijn eruit filter
3 -3
AnsB
Daar wil ik nog graag aan toevoegen dat je ook moet kijken naar de seizoensfase.
CL-plaatsing was prio 1, en het op peil brengen van de late instromers prio 2.
In dat kader was het eerder inpassen van Alvarez een groot probleem, temeer ook Martinez nieuw was én een deel van de voorbereiding miste vanwege een dijbeenblessure.
TH heeft mede om deze redenen gekozen voor de ervaring van Veltman. En hj heeft dat goed opgepakt.

Je zult moeten afwachten wat er verandert nu fase 2 van dit seizoen is ingegaan. Nu is de juiste samenstelling vinden prio 1. En - ik denk - dat TH dan veel meer kijkt naar wat precies de kwaliteiten van de spelersgroep zijn en wie waar het beste het team helpt.
Daarnaast zal gedurende de rest van het seizoen het doel zijn om de jonge spelers steeds meer op topnivau te brengen: Dest, Schuurs, Lang, Traoré - zodat zij volgend seizoen klaar zijn voor een basisplek (of duidelijk wordt dat zij het niveau [nog] niet aan kunnen).
2 -1
ajaxrosenberg
Dest is nu 18, op het moment dat die andere rechtsbacks gehaald werden, was hij nog 16 ofzo? En van spelers van 16 weet je ook niet hoe snel die zich ontwikkelen dus makkelijk scoren van Sintenie.
2 -1
WouterBerg83
Ajax koopt 4 (jonge) spelers voor 10 miljoen per speler, dus 40 miljoen geïnvesteerd. Eentje wordt een succes en verkoop je na een paar jaar voor 40 miljoen, de andere 3 spelers redden het niet en worden, in het slechtste geval, voor 6 miljoen verkocht. Heb je het toch zowel financieel als sportief goed gedaan?
0 -1
ajaxrosenberg
Onterecht dan, ik zou het liefst de volgende opstelling zien.

Eventueel kun je Huntelaar soms wisselen met Promes (Tadic in de spits) want die kan sowieso niet alles spelen.

Tadic-------Huntelaar----------Neres
-----------------Ziyech----------------------
Martinez------------------Van de Beek
Nico---Blind---Alvarez----Dest/Mazraoui/Veltman
2 -1
Kees999
Erg blij met Alvarez. Ook de blijdschap gisteren na de wedstrijd was oprecht. Hopelijk snel naast Blind in de verdediging en Donny weer terug op het middenveld. Veltman goede backup. Tegen de mindere tegenstanders in de eredivisie ook talenten als Lang en Brobbey gaan brengen.
3 0
arigold
Ik denk het niet Sintenie. ETH koos voor ervaring centraal. Schuurs en Alvarez gaan strijden om de plek naast Blind. Martinez naar het middenveld. Veltman wordt de 12e man.
3 0
Cupmetgroteoren
Wat is precies het punt? Dus Ajax moest martinez, alvarez en schuurs niet kopen ofzo?
7 0
Danos
Martinez werd in eerste instantie gehaald als back up van Nico en speelt nu wel

Alvarez had waarschijnlijk in het centrum gestaan als er geen problemen op het middenveld was

Promes was een gokje op basis van verwachting op vertrek van Neres of Zyech, we willen graag dat Ajax anticipeert ipv reageert op vertrekkende spelers dan kan dit gebeuren.

Marin is te vroeg om af te schrijven, ja en is geen type Frenkie maar ja als die er was.

Rechtsback, niet elke aankoop is een succes maar we hebben op deze 2 aankopen een klein verlies geleden.

Magallan tja daar heeft hij een punt
8 0
WouterBerg83
Zoiets noemt men iets in het juiste perspectief plaatsen. Goede bijdrage!
3 0
Hollister
Wat een lulkoek om nu nog met die namen van Kristensen en Orejuela te komen.. Ja, die zijn niet goed genoeg, maar nu hebben we 4 opties voor de RB positie en 3 opties voor de RCV. In mijn opgen is op dit moment in de eredivisie de beste optie als RB Dest en als RCV Alvarez.
Internationaal zou ik me kunnen voorstellen dat Ten Hag kiest voor Veltman als RB en Alvarez RVC
3 -1
AjaciedRK
Alvarez zal met terugkomst van Donny wel naar de plek van Veltman gaan.

Magallan is inderdaad een miskoop gebleken. Tijd van Schuurs komt nog wel.
4 0
henwildie
Afgeserveerd, en niet afgeschreven......spel van transfers lijkt niet alleen om sportiviteit te gaan
0 0