Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Jaren roepen we dat we gewend moeten raken'

FinnDekker, 28-08-2019 om 16:15, 13010 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Theo Janssen is het er niet mee eens dat Ajax, PSV, AZ en Feyenoord vrij hebben gekregen afgelopen weekend. De KNVB besloot deze vier uit het speelschema te halen om rust te bieden voor de belangrijke duels in de voorrondes van Europees voetbal. 

Janssen vraagt zich echter af of het wel bevorderend is voor het Nederlandse voetbal. 'Jaren roepen we dat we in Nederland meer gewend moeten raken aan de Europese weken. Zodat onze spelers ertegen bestand zijn om veel wedstrijden achter elkaar te voetballen. En dan gaan we clubs ineens vrij geven?'

Van meer rust was ook eigenlijk geen sprake, concludeert de oud-Ajacied in gesprek met VTBL. 'Wat gaan die clubs dan juist doen? Meer trainen! Terwijl elke speler het veel leuker en lekkerder vindt om wedstrijden te spelen. De arbeid-rustverhouding is in Europese weken veel beter.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van APOEL Nicosia? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
De mening van Janssen telt niet.

Kijk maar naar de foto.
Vergelijk dat met Schöne en Huntelaar.
1 0
Ajax27
Het Nederlandse voetbal is Europees zwaar afgegleden. 1 van de vele redenen komt omdat toptalenten binnen 1 of 2 jaar weer worden weggekocht, we tal van voorrondes moeten spelen met een nieuw gevormd team in veel te korte tijd. Dat NL daar op reageert door de schema's leger te maken, zodat die nieuw gevormde teams extra trainingstijd krijgen voor automatismen en speelpatronen erin te slijpen is dus enorm goed!! Dat mensen als Janssen dat niet snappen... lekker boeiend. Het zal echt niet dé factor zijn geweest bij de successen van afgelopen seizoen. Maar ik weet zeker dat het bij Ajax in een dergelijk lang seizoen echt wel heeft geholpen.
0 0
WouterBerg83
Het gaat niet zozeer om de fysieke belasting, als meer om het feit dat spelers laat terug komen van vakantie (na nationale verplichtingen in de zomer), waardoor er nauwelijks getraind is, en ploegen eigenlijk nog in de voorbereiding zitten. De (op papier) mindere tegenstanders hebben dat probleem meestal niet. Daarnaast is er in deze play-off wedstrijden geen ruimte voor missers zonder grote gevolgen. Ik snap deze tactische keuze van de KNVB daarom wel...
1 0
Babangida83
Het is nog het begin van het seizoen en dit zijn cruciale wedstrijden. In de groepsfase en daarna kunnen we weer prima gaan wennen aan Europese weken. Maar nu moeten we op cruciale momenten even aan onze coefficient gaan denken. En dat gaat redelijk lekker inmiddels.
0 0
bdsngsfs
Als Vitesse ook Europees speelde piepte Theo wel anders. :) Maar helaas.
0 0
behangdelul
Theo propte er ook makkelijk 3 in een week in....


Snackbarvoorraden in zijn holle kies ja!
0 0
eros
Vrijgeven gaat misschien iets te ver. Maar in Spanje, Italië etc etc. spelen ze al jaren op maandag avond als de donderdag ervoor Europa League gespeeld is.
0 0
Markopantelic007
Het is zo droevig gesteld met de media dat zelfs de mening van figuren als Theo Jansen, Kees Kwakman en Hedwiges Maduro wereldkundig gemaakt wordt. Misschien zit ik ernaast hoor, maar vindt iemand dit interessant?
0 0
Babangida83
Als je ook daadwerkelijk zou luisteren dan zeggen Kwakman en Maduro toch wel echt zinnigere dingen dan pakweg Ronald de Boer en Perez.
0 0
Aeter
Kees zegt nog wel verstandige dingen die om aan te horen zijn. Janssen raaskalt vaak maar wat en Maduro is hard op weg Aad2 te worden.
0 0
Rho1980
Theo toevallig wel...: persoonlijk dan. Hij heeft er geheel eigenwijze kijk op en lult niet met de bühne mee. Vind dat bij Maduro wel het geval al kan hij soms ook zinnig uit de hoek komen. Kwakman.... nee daar heb ik echt niets mee idd.
Punt van Theo in dit geval slaat de plank mis, dit alles is juist om Europees voetbal voor de Nederlandse clubs te bevorderen. De clubs moeten zich wel eerst plaatsen in optima forma. Straks als de poule fase van start gaat dan heeft ie wel een punt, mocht er sprake zijn van schuivingen in competitie schema.
0 0
Nozempie
Ik denk ook niet zozeer dat het met wennen te maken heeft maar eerder dat de aangekochte spelers niet 1 op 1 in te passen zijn in het systeem wat Ten Hag wilt spelen. Marin (box to box )gaat over 6 maanden ook niet functioneren als deep lying playmakers. Ajax verkoopt beide spelmakers en haalt er geen 1 voor terug. Martinez als centrum verdediger kan best, maar zet er dan iemand naast met wat lengte. Elke voorzet of corner houd ik mij hart vast.

Volgens mij moet Ten Hag vooral kijken naar een systeem wat bij de huidige spelersploeg past in plaats van spelers te laten wennen aan een systeem.
2 -1
Spuit11
Verschil met de clubs die jaar in en jaar uit CL spelen? Die clubs hebben een voorbereiding van heb ik jouw daar. Die moeten opdraven in China, USA of ergens naar de woestijn om één of andere 'prestigieus' toernooi te spelen.
Dan mogen ze nadat de kleinere clubs al tot op het bot hebben moeten spelen, afwachten in de kokers van de CL en elkaar nog eens ontlopen tot minimaal de achtste finales.

Is dat ook een verschil?

Een beetje rust voor die gasten is helemaal niet verkeerd. Het seizoen duurt nog lang zat, zij komen hopelijk weer in die flow terecht.
1 0
Joseph
Theo Janssen was natuurlijk wel van het leuke en het lekkere..
1 0
insectenverdelg
Jaren hebben we ook veels te weinig punten gehaald. Als we dat nu dus wel doen, is alles gerechtvaardigd. Voor de eredivisie is het van groot belang dat een Nederlandse club direct CL speelt en niet doe belachelijk voorrondes.
1 0
Babayaka
Zolang de uefa grote clubs uit de zogenaamd grote landen zo bevoordeeld,
Is het het enige juiste, door fitte selecties maximaal tegenstand bieden en ze proberen pootje te lichten.
Ging goed tot de halve finale.
0 0
De Stift
Ik denk dat het de clubs goed uitkomt. Ook vanwege de door wedstrijden versnipperde voorbereiding.
0 0
Ajax412
Deze ronde is gewoon zoveel belangrijker voor de clubs dan elke andere ronde. Het gaat er ook niet om dat ze meer vrij hebben om te rusten of om harder te trainen, dat lijkt niemand in de media te snappen. Het gaat vooral om dat je langer tactisch kunt trainen en je specifiek op één tegenstander voor kunt bereiden. Anders heb je een voorbereiding op de Eredivisie wedstrijd, de wedstrijddag en de uitloopdag die je zo goed als kwijt bent. Rust heeft niemand nu nodig, maar je specifieker voor kunnen bereiden op deze cruciale wedstrijd is voor al deze clubs een voordeel.
2 0
AJAXAFC1
Theo wilde zelf niets liever dan vrij tijdens zijn actieve carriere hebben altijd mooi dat mensen achteraf mooi kunnen lullen
1 -1
JOHANisGOD
Ik heb jouw zin 5 keer gelezen.

Een hele aparte zin.
3 0
dezeman
Ik denk dat het probleem is dat het eigenlijk twee zinnen zijn. Maar niet iedereen heeft blijkbaar de luxe van punten of komma's op hun toetsenbord.
1 0
Ismael Urzaiz
Omdat kwalificatie nu het belangrijkste is. En als men eenmaal verzekerd is van Europese wedstrijden dan kun je doen wat Theo voorstelt. Of is Theo van mening dat het vroeger goed ging met Nederlandse clubs in kwalificatierondes?
5 0
gebruikersnaam
door het seizoen heen vind ik het onzin maar kijkend naar het belang van plaatsing en het eventuele verschil dat deze rust kan maken vind ik het voor nu niet heel raar hoewel het ook geen probleem zou mogen zijn om gewoon te laten sprlen in het weekend
0 0
SkilledAtSoccer
Ben er ook niet mee eens dat er vrij gegeven werd afgelopen week, maar ik kan het aan de ene kant wel begrijpen. Deze week doorgaan verzekert de clubs in ieder geval 6 europese wedstrijden. Als die extra rust ervoor zorgt dat ze doorgaan dan is het alleen maar goed.
2 -2
NoFX
De enige reden is dat zo veel mogelijk teams zich plaatsen voor de groepsfase i.v.m. coëfficiënt.
1 -1
RuffRhythim
Gaat helemaal niet om rust in deze fase. Het gaat erom dat je in het begin van het seizoen zit waarin de teams nog lang niet op orde zijn en het belangrijk is dat je op de training de juiste afstemmingen kan maken. Je moet al zo vroeg in het seizoen zeer belangrijke wedstrijden spelen.
Drie wedstrijden in de week is prima als je al een tijdje op weg bent in het seizoen in een Europese groepsfase of verder indien je overwintert.

Ajax vond het zelf volgens eigen zeggen meer dan prima dat ze dit weekend om die redenen geen competitiewedstrijd hoefden te spelen, hoezo gaan anderen dit dan nog steeds ter discussie stellen?
5 -1
Stamhoofd
Goed punt
0 -6
gi0vanni
Of niet, de grote clubs wisselen ze gewoon spelers door en bij Ajax kan dat niet zo snel. Daar komt nog bij dat de spelers zo laat terug zijn dat ze nog in voorbereiding zitten. Een speler als Alvarez heeft zelfs bijna helemaal geen vakantie gehad. Zou toch fijn zijn als Nederland boven landen als Zwitserland blijft. Vandaag moet Ajax gewoon winnen. Alles geven en goed spel op de mat leggen. Als dat niet lukt maar wat harder werken. De CL gf MOET gewoon gehaald worden.
1 0