AD: 'CL goede reden om naar Ajax te gaan of te blijven'

BartVeenstra, 27-08-2019 om 12:00, 9979 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

'In alle opzichten heeft Ajax Champions League nodig', kopt het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. De krant schrijft dat de Amsterdamse club niet meer zonder het miljardenbal kan en daar worden enkele goede redenen voor gegeven. 

De krant schrijft bijvoorbeeld over de vele contractverlengingen in Amsterdam. Zo werden de verbintenissen van André Onana Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic, David Neres en Hakim Ziyech verlengd. Daarnaast werd de portemonnee getrokken voor nieuwelingen als Razvan Marin, Quincy Promes, Lisandro Martínez en Edson Álvarez. 'Al die spelers werd de worst van de Champions League voorgehouden. Het was misschien nog wel meer dan het salaris een goede reden om bij Ajax te blijven of erheen te gaan.'

De krant noemt de salarisverhogingen bij Ajax verantwoord, omdat de club 'immers genoeg vlees op de botten' heeft door de fraaie bedragen die het ontving door uitgaande transfers. 'Maar zelfs het rijke Ajax kan de veertig miljoen euro die het alleen als startgeld krijgt voor de deelname, goed gebruiken', aldus de krant, die verder kijkt dan alleen het financiële plaatje van de Champions League. 'Ajax probeert sinds vorig seizoen meer dan ooit bij de grote jongens te horen die structureel veel hogere inkomsten hebben dan de Nederlandse landskampioen. En straks helemaal, als de UEFA de Champions League zo gaat inrichten dat alleen de elite nog mag meedoen aan het hoofdtoernooi.'

Woensdagavond speelt Ajax in het eigen stadion tegen APOEL Nicosia en het Algemeen Dagblad verwijst naar de Champions League-uitrusting die tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA te zien zal zijn. 'Dat sluit goed aan op de sinds enkele jaren fraai versierde hoofdingang met foto’s van Ajax-spelers in beroemde Champions Leaguewedstrijden. Een foto van Dusan Tadic in een Europa Leaguewedstrijd past daar eigenlijk niet tussen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rhythim
"De worst van de Champions League voorgehouden..."

Wat-een-ge-lul !!!!

Doordat we nog steeds voorronden moeten spelen is dat nou precies hetgeen wat je NIET van te voren kan garanderen.

We gaan trouwens gewoon door morgen hoor mensen....
1 -1
Daniii
We zouden onze begroting toch niet laten afhangen van de CL behalen wel of niet, die was toch afgestemd op de zekere inkomsten en Europees was extra toch?
0 0
PeterVKV
Als Ajax zich voor de CL gekwalificeerd heeft is de druk eraf en gaat het LOS.
2 -1
Jariiii
Ik geloof er niks van dat Ajax financieel onverantwoord handelt. Die salarisverhogingen en aankopen kunnen gewoon, met of zonder CL. En de spelers die verlengd hebben blijven ook, die hebben het risico welbewust genomen en zien het sowieso zitten bij AJax. Alleen Donny zie ik zijn biezen pakken als het alsnog mis gaat en Reali concreet wenst te worden.

Dat gezegd hebbende: natuurlijk is de CL belangrijk, al is het alleem maar om het aanzien en de ontwikkeling van de spelers, maar ook financieel ja.

Heb er overigens alle vertrouwen in dat het morgen gaat lukken.
1 -1
Bjorn
Gewoon in alle opzichten echt een cruciale pot. Pakken die gasten.
3 0
Ajacied33
Ik ken geen twijfel, morgen gaan we Apoel verslaan en spelen we "gewoon" CL. Ten opzichte van Paok en Apoel verdienen wij ook de CL te spelen. Als enige Nederlandse club overigens verdienen wij het om in de CL te spelen. Het is dat de Uefa een gekke regel hanteert, want eigenlijk is het een schande dat we überhaupt al voorronde wedstrijden spelen om in datzelfde CL te geraken. Tadic zei zoiets al eerder, en ben het met hem eens. De finalist (op 20 sec na) van de CL speelt voorrondes, te gek voor woorden. Maar goed, dat is nou eenmaal een (belachelijke) regel die er is..
4 -1
Engeltje
Tussen verdienen en krijgen/ afdwingen zit een verschil,
0 0
Bruno04
Dat hebben boven genoemde namen allemaal zelf in de hand. Tenslotte zijn zei diegene die morgenavond op het veld staan. Ze kunnen het zich dan ook enkel zichzelf aanrekenen als wij geen CL halen.
3 0
voorkennis
Als Promes niet speelt komt t allemaal makkelijk goed
2 -9
Engeltje
Eerst nog maar eens zien of we CL halen ben er niet gerust op, dan zou het zomaar een vervelend jaar kunnen worden, PSV zit ook niet stil op dit moment dus het kampioenschap is nog geen uitgemaakte zaak. Dus CL spelen is absoluut geen zekerheidje
2 -2
ajaxdordtt
Morgen maak ik me ook zorgen over, kampioenschap totaal niet. Zo'n matige keeper en verdediging heeft dat Psv. En het middenveld trouwens ook, alleen een paar leuke aanvallers en Ihattaren.
2 -1
masterrr
Ajax heeft toch ook een belabberd middenveld momenteel? En de verdediging is ook niet geweldig
4 -1
Santiago
Ben benieuwd wat er vanaf morgen allemaal gaat rollen als we de CL wel of niet halen.
Wat dat betreft is de wedstrijd inderdaad extra belangrijk.
1 0
WouterBerg83
Ik weet zeker dat de jongens zich dat zelf ook wel beseffen...
0 0
Santiago
Uiteraard
0 0