Swart: 'Blind kan organisatie neerzetten'

ArthurV, 26-08-2019 om 18:00, 5044 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart zou graag zien dat Daley Blind aankomende woensdag, in het duel met APOEL Nicosia, zijn opwachting maakt als centrale verdediger. Volgens de rechtsbuiten van weleer oogt de achterhoede van Ajax momenteel erg onrustig en kan het terugschuiven van Blind voor de nodige stabiliteit zorgen.

'Het is op dit moment, omdat het allemaal nog niet goed georganiseerd staat, gewoon beter', stelt Mister Ajax bij Alles op Swart. 'Want hij kan de organisatie neerzetten en weet hoe de ballen voor het doel komen. Daar is hij heel goed in.' Swart constateert dat er in de verdediging nog een hoop werk aan de winkel is wat betreft de communicatie. 'Dat komt ook door het taalgebruik. Als iedereen Engels spreekt, is het goed. Maar die gasten spreken niet allemaal Engels, dus dan wordt het link.'

Met Blind in de verdediging, ziet Swart Lisandro Martínez graag naast Razvan Marin op het middenveld spelen. Over de laatstgenoemde is de oud-voetballer vooralsnog minder te spreken. 'Ik vind hem op dit moment niet zo goed als ik had gedacht. Ik hoorde dat hij zo geweldig was, maar dat is hij zeker niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
We zullen het wel zien. De reden om Blind weer naar achteren te halen kan enkel zijn dat hij daar erg goed speelde, niet dat hij geen middenvelder is.

Maar dan ga je dus weer schuiven. Ook niet bevorderlijk. Zou het geweldig vinden als Jan eieren voor zijn geld kiest en nu naar Ajax gaat, nu Ajax hem echt nodig heeft. Jan achterin, Blind op 6.
1 0
ETM
Offtopic, maar zie niet zo snel een juist topic. Iedere keer dat Noah Lang zag spelen in het eerste was ik van hem onder de indruk. In JA ook maar wel doormiddel samenvattingen.
Jeugdvolgers zien misschien iets dat ik niet kan zien, maar op basis van mijn indrukken is Noah Lang echt een groot talent. Alleen wordt hij zo doorgaans niet genoemd. Men is vooral bezig met de aanloop van Unuvar en Gravenberg.
Lang doet ondertussen echt bijzondere dingen. Veel gevoel voor ruimte wb de passing, echt een beetje a la Ziyech. Voetbalt ook heel makkelijk, heb hem nu al vaak t spel zien versnellen met een aanname.
Ik ben er dan ook behoorlijk verbaasd over dat Ten Hag hem niet dichter op Ajax1 houdt.
Anderzijds, de spelopzet en selectie lijkt niet in Lang's voordeel. Hij is zeker niet 1 van de 2 zessen.
Eerste aanvallende wissels zijn Promes en Huntelaar. Dan denk ik dat Ten Hag in De Wit en Ekkelenkamp een soort tactische wissels ziet. En uiteraard hou je een wissel over voor de verdediging.
Maar ik hoop dat Ten Hag Lang net als vorig seizoen minuten geeft. Die jongen moet je zeker warm houden.
1 0
WouterBerg83
Ik zie in Lang dé opvolger van Donny als hij volgend jaar vertrekt. Dit jaar in de Eredivisie minuten laten maken, is hij volgend jaar volwaardig speler voor het 1e.
0 -1
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/892680/-betrouwbare-bron-van-derksen-ziyech-en-tadic-ontevreden-over-technische-staf-.html
0 -1
AlexIbarra
Haha, 7 jaar bijtekenen en dan een maand later de trainer een lul vinden...

Ik schat Tadic hoger in.
1 0
ETM
JOHANDERKSENisGOD ;)
1 0
Ar
Het probleem is dat je afgelopen seizoen 4 zeer intelligente voetballers vorig had in de as. Twee die in persoonlijke duels weliswaar wat minder zijn, niet de snelsten zijn, maar zo veel voetbalintelligentie hebben dat ze heel erg vaak goed staan, de ruimtes zien om een bal te geven of zelf te gaan, het elftal of de linie waarin ze spelen kunnen neerzette, en twee potentiële wereldtoppers die ook in de duels sterk zijn.
Daarvan heb je 3 verkocht. Dat is eentje te veel.
En vind maar eens 4 spelers met zo veel voetbalintelligentie als Blind, Schöne, De Jong, en de wat dat betreft onderschatte Sinkgraven.

Mazraoui kan alles spelen wat de trainer hem vraagt, maar de spelintelligentie van Schone heeft ie bij lange na niet. Marin heeft me vooralsnog niet overtuigd, en heb ik sowieso een wat bevreemde aankoop gevonden. Aan de bal in de buurt van de zestien is ie wel oké. Redelijke vrije trap. Je kan je voorstellen hem te zien spelen in een Eriksen rol. Maar de organisatie neerzetten zie ik hem niet doen. In de rol van Schone is denk ik Ekkelenkamp daarin beter. Spel intelligentie heb je, of heb je niet. Ik vind Gio van Bronckhorst daarin nog het schoolvoorbeeld van een voetballer die ondanks mindere fysieke kwaliteiten op een voor hem niet natuurlijke positie wereldtop was. Niet omdat ie zo goed kon verdedigen (ik heb Frenkie maar ook Sinkgraven vaker een rake tackle zien maken dan Gio) maar door zijn spelinzicht en positionering. De oude Blind idem. Die stond gewoon laatste man. En je zou toch als een spits als Inbrahimovic vooraf helemaal in een deuk liggen als je komt te spelen tegen Blind. En toch...
Maar dat kan alleen als je in samenwerking met je spelers tot een systeem komt waarin de zwakke plekken van spelers zoals een Blind of Schone worden opgevangen door anderen.

En dan ga je ook nog Dolberg van de hand doen.
Die jongen móest een jaar geleden spelen, ook al was ie nog niet fit. Desondanks was zijn moyenne vergelijkbaar met zijn eerste jaar, en heeft ie een paar klasse doelpunten gemaakt die je anderen niet ziet maken. Hij heeft soms een one touch om te smullen, en kan dat vertalen in een goal.

Er is en wordt dus los van de niet te voorkomen transfers van Frenkie en Mathijs kwaliteit verkocht, waar je juist op zou moeten bouwen. Ik vind het onbegrijpelijk. Schuurs en Dolberg, laat je elftal nou eens rondom hen spelen. Op hun kracht. Dat wat je vorig seizoen had moeten laten rijpen in Jong Ajax, ipv Dolberg nog niet 100 procent in het eerste op te stellen.
Doe dat dan nu maar. Zeg maar tegen het elftal dat Dolly topscorer van de wereld moet worden en dat zij daar maar voor moeten zorgen.
0 0
ajaxxcied4life
Ziyech en Tadic zijn ontevreden met Ten Hag en de huidige technische staf en Schreuder lekte naar de media. Hans Kraaij doet er een schepje bovenop door te stellen dat hij de bron van Derksen ook zou kennen.

Wordt vervolgd.
1 -2
Ajacied33
Wordt helemaal niet vervolgd. Gewoon geen aandacht aan schenken verder
1 -1
jeppas
Kan mij best voorstellen dat Schreuder een belangrijke rol had, maar kom op dat zal ook niet van levensbelang zijn geweest. Anders stond Ten Hag nooit boven hem.

Van Ziyech en Tadic is gewoon bekend dat ze een hele goede band hadden met Schreuder. Dus dit de wereld in brengen is sowieso heel makkelijk.
2 0
Ajax412
Daarom vroeg ik hem naar een bron, heel makkelijk onrust zaaien zo inderdaad.
1 0
Ajax412
Bron?
1 0
louis60
Hij heeft er echt verstand van. Kan hij niet naast Ten Hag op de bank.
0 -1
JanTa
Gewoon Blind en Schuurs achterin en verder geen gezeik.
1 -1
Barra
En het middenveld?
2 0
Cruijffthebest
Off topic: Vertonghen schijnt weg te mogen bij de Spurs.........als dat zo is, dan snel halen Marc!
Kunnen we heel goed gebruiken achterin.
En niet te vergeten een creatieve middenvelder!
5 0
WZAWZDB14
Dan zou je wel een CV als schuurs eigenlijk moeten verhuren, als Jan rechts is ten minste
0 -1
trodat4030
Jij weet niet of Jan links of rechts is?
1 0
Barra
Ja maar daar ligt de noodzaak nu niet echt lijkt me, natuurlijk zou het mooi zijn maar dan moet je wel Blind als middenvelder gebruiken anders heb je teveel cv's.
1 0
grannig mokum1
Precies het probleem is het balans op het middenveld
1 0
HilversumNoord
Ik snap het maar een creatieve en controlerende middenvelder zijn veel belangrijker. We zijn zo kwetsbaar daar!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Terughalen!
1 0
Patrick78
Jan naar Ajax zou een droom zijn!
1 0
insectenverdelg
Die m ook graag terug komen, alleen wie gaat er banken?
0 0
Patrick78
Ja goede vraag....misschien een duo Blind-Vertonghen is een optie.
0 0
insectenverdelg
2x linksbdnig. Alvarez Vertonggen. vraag is of Martinez ook rechts middenveld kan.
0 0
grannig mokum1
Zet blind een line terug samen met Schuurs en martinez een line naar voren met een punt naar achter en Ziyech en marin ervoor lV tadic, RV neres en Huntelaar spits
0 0
mcjc
Dan liever Noa Lang of Ekkelenkamp ipv Marin.
0 0
insectenverdelg
Alvarez kan toch wel minimaal 60 minuten spelen onderhand?
3 0
Patrick78
Weer Marin?
0 -1
grannig mokum1
Zoals Boskamp het zei Marin is een box to box speler wn geen 6 en zet hem ook op positie waar hij goed in is
0 0
insectenverdelg
Zou Alvarez daar neerzetten.
3 -1
Patrick78
Alvarez, Martinez, Tadic.
1 0
insectenverdelg
is zeker mogelijk. Of Ziyech op 10. En Promes valt in in de 60e minuut en scoort de winnende. Alle haters ook gelijk klaar ermee, heeft hij zn geld al dubbel en dwars terug verdient
2 0
NelsonAFCA
Iedereen wilt hem centraal zien, behalve Ten Hag.
2 -1
grannig mokum1
Precies, zo eigenwijs die gozer het was ook met Frenkie in begin van vorige seizoen had TH Frenkie op CV gezet en het was een foute beslissing van TH tegen psv
2 -1
JSF
Ach, neem aan dat er intern met de spelers(raad) wel over gefilosofeerd wordt
1 0