'Ajax vaardigt straks een reserveteam af'

FinnDekker, 26-08-2019 om 14:55, 33896 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst vindt het onzin dat de top van de Eredivisie afgelopen weekend vrij kreeg. AZ, Feyenoord, PSV en Ajax speelden allemaal niet, dit vanwege belangrijke wedstrijden in de voorrondes voor Europees voetbal. Borst spreekt in zijn column voor het Algemeen Dagblad bijna van een schande.

Het idee is ontstaan na de succesvolle campagne van Ajax van vorig seizoen. Destijds kregen de Amsterdammers ook hulp van de KNVB waar nodig. 'Het ergst is dat het pamperen van Ajax-spelers een precedent schiep. Er resteerde dit weekend een armzalig programma. Zeist vertegenwoordigt voornamelijk de belangen van topclubs en zij die daar tegenaan schurken. Kleintjes worden zoet gehouden met een luizenfooi uit de Europese ruif van Ajax.'

'De waarde van onze Eredivisie keldert', vervolgt de schrijver. 'Over een paar jaar is de competitie in de huidige vorm opgeblazen. Ajax en PSV willen tot een internationale elite behoren en vaardigen straks in Nederland hooguit een reserveteam af. Waar Feyenoord dan precies uithangt, geen idee.'

Drie wedstrijden in een week spelen moet lukken, vindt Borst. 'De existentiële vraag is: hoe leggen we dit een onderwijzer uit, een wijkverpleegkundige en een politieagent? Mensen die ongenadig hard werken, mede omdat ze te weinig hulp hebben. Maar mocht u een profvoetballer tegenkomen met een burn-out, meld het me vooral.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Die laatste alinea is best lachwekkend.

Hugo laat zijn schoorsteen roken door het (wereldwijde) voetbalsucces.

Als de voetbalwereld het minder zou doen dan vraag ik mij af wat het nut van een Hugo zou zijn (voor zover die er al was behalve voor het aaien van een teckel genaamd Messi). En of hij dan ook zoveel zou verdienen, of trek je daar ook zo je neus voor op Hugo.

Tikkie hypocriet heer Hugo. Leg dat maar eens uit aan de onderwijzer die natuurlijk furieus was nadat de KNVB een wedstrijd heeft verplaatst.
2 0
Maus1978
Altijd zo'n dom gelul dat iedereen het heeft over 3 wedstrijden per week. Er is niet één ploeg in de wereld die 3 x per week speelt. Eén keer in het weekend en één keer door de week. 1 + 1= 2. Hoezo 3?
0 0
HStorm
1x = wo CL wedstrijd
1x = za Ere
1x = di CL wedstrijd

3 wedstrijden in 6 dagen tijd. 6 dagen kun je een week noemen?
1 0
Maus1978
ja, zo lust ik er nog wel een paar.

De week daarop (als je dus in het midden van de week gaat beginnen met tellen, wat al heel apart is) speel je dan dus maar één keer in jouw redenering (in het weekend namelijk). Dus dan kom je weer op 4 gedeeld door twee = ....?
0 0
tonny
makkelijk scoren van die kwal
0 0
Joker
hoe komt het dat bij voetbal de twee weekend altijd bij 1 week gerekend word

een wedstrijd in het weekend en een wedstrijd midweeks. zijn bij mij TWEE wedstrijden dat gaat het hele seizoen zo door.

spelen voetballers 8 maanden twee wedstrijden per week kom je op ongeveer 68 wedstrijden.

speel je er 3 kom je aan 102 wedstrijden
0 0
Cello
Ik denk, dat mocht het tot een Super League komen, waar Ajax aan kan/mag deelnemen, dat de licentie van Ajax-1 in de ED ingevuld gaat worden door Jong Ajax, zoals we dat nu kennen misschien met wat extra versterking hier en daar.
Je krijgt dan een soort van Ajax ED en Ajax SL. Ajax gaat denk ik dus niet de Eredivisie verlaten, het zal dan eerder èn èn worden.
0 0
Rhythim
Ik denk eerder dat alles wat niet met Ajax te maken heeft echt tot in den treure gaat lopen zeiken hierover tot je er helemaal schijtziek van wordt in de trant van: "als zij naar een SL gaan, dan ook geen Ajax in de ED."
Dat gaat echt niet zonder slag of stoot gaan hoor. Niet dat me dat wat zal interesseren overigens...
0 0
kaashaas
Weet je borstje, Nederland heeft gewoon punten nodig.
Jij.hebt die punten ook nodig want anders heb jij ook niets meer om over te schrijven.. dis ga nou maar een lekker positief doen.. negatief knusje
2 0
godofajax1900
Ojee hugo weer uit het ggz ondsnapt hou die man toch eens onder controle zet hem maar 1 maandje dwangbuis en als ie weer op de afdeling komt tv ontzegging en zo ie zo geen sport programma's meer voor meneertje fnoord
2 0
TontoKarnaggel
Nog een existentiële vraag Hugo.
Hoe leggen we een hardwerkende politieman, onderwijzer en verpleegkundige uit dat een morsige middelmatige journalist misschien wel 4 keer modaal verdiend met slechts een paar uurtjes clichematig schrijven en ouwehoeren over zo iets onbenulligs als voetbal?
2 0
trainerdv
Mooi toch, dat de Knvb eens iets onderneemt dat het Nederlandse voetbal echt kan helpen. Wie niet sterk is, moet slim zijn. Er zal ook zeker sprake zijn van reciprociteit, zodat de Europa League ook weer serieus genomen wordt door bijvoorbeeld PSV. Dit zou Europees best eens een mooie outside-the-box oplossing kunnen zijn voor ons deplorabele niveau en oneerlijke strijd met het grootkapitaal. Ik vind het top.
3 0
Jornnn
Precies.
1 0
Juichtoon
Ik heb de indruk dat Fnoord al jarenlang in de eredivisie met een reserveteam speelt.
7 0
MPAjax
via de borst een inkoppertje
2 0
Whazzza
Ik moest lachen
1 0
Babayaka
Hij heeft gelijk, die gasten hebben een luizen leventje. 3potjes per week van nog geen 1u30 minuten. En meer dan tonnen pakken .
2 -4
AlexIbarra
Wisselspelers hebben het nog beter, die verdienen miljoenen met 2x in de week een potje voetbal kijken op de bank..
0 0
Cello
je vergeet, dat ze dagelijks ook een flink aantal uren trainen op veld en/of krachthonk.....

Dan zullen ze heus niet tot een gemiddelde werkweek van 36 a 40 uur komen, maar het zal niet veel schelen. En dat reizen is ook gewoon werk voor die gasten hè en dat kan ook best op een andere manier als vermoeiend ervaren worden.
1 0
TontoKarnaggel
Nou, als het allemaal zo makkelijk is dan wordt jij toch ook even profvoetballer...
1 0
altijdwelwat
Dit soort uitspraken , dan heb je echt geen idee hoe belastend de sport voetbal is. Voetbal laat zich niet makkelijk vergelijken met andere sporten. Vaak hoor je mensen zeggen die wielrenners hebben het veel zwaarder , maar dat laat zich niet vergelijken. Is een totaal andere belasting , voetbal in continue interval en dan moet je ook nog duels uitvechten en de bal in de ploeg zien te houden. 2 wedstrijden in een week moet prima op te brengen zijn , 3 wedstrijden een korte periode ook wel maar daarna word het zeuren.
3 -1
FreddyAX
Populisme ten top; Borst doet maar wat aannames en mengt dat met onderbuikgevoelens en ziedaar... weer een stukje papiervulling .

Hugo, je slaat de plank volledig mis maar ga vooral door zo jongen.
1 -1
CruijffiaansNouriaans
Ik snap niet dat we met zijn Allen zijn mening nog relevant vinden.
1 -1
Meerkoet
LB, maak je druk over kunstgras of zo.
Dat is namelijk wat onze eredivisie ongelooflijk veel schade berokkend.
Overigens, sinds wanneer maken we ons druk om een "journalist"?
1 0
Hagmag
Deze meneer met z'n "steegkop", loopt al jaren met een burnout rond. Moet ook iedere week iets schrijven, wat een jankerd. Verstand van een fruitvlieg.
Woensdagavond aanstaande is zeer zeer belangrijk voor het NL voetbal ivm met die felbegeerde 11 plaats op de UEFA ranking.
Volgende jaar de landskampioen weer rechtstreeks geplaatst in de CL.
Daar moeten 4 clubs met goede resultaten voor gaan zorgen.
Dat lees ik weer fff niet in zijn zogenaamde columm en dat vind ik een oprechte schande.
4 -1
Koekepeer
Hugo moest dit weekend ineens Sparta kijken en dat was natuurlijk even schrikken
3 0
PJSM
Helemaal gelijk Hugo. Drie wedtrijden moet nu nog kunnen. Zeker tegen de zwakkere broeders in Europa. Vanaf 8e finale vind ik het wat anders.
3 -3
RusselWestbrook
Wat mij betreft heffen we de nationale competities gewoon op en maken we alle competities pan-Europees. (met een globaal toernooi erbij :p)

Maar ik geloof niet dat de rest van de voetballerij daar al aan toe is.
2 -2
JariJari
Soon my friend. Soon :)
0 -2
AlexIbarra
Tranentrekkend slecht verhaal dit, mijn God..

Ons aller Hugo maakt het topvoetbal weer tastbaar voor de gewone man ( / vrouw) met zijn messcherpe en nooit eerder gemaakte vergelijking tussen voetballers en onderwijzers.
Snapt het belang van kleinere clubs niet terwijl er extra EU plekken te verdienen zijn, een deel van premies wordt verdeeld over iedereen en de Eredivisie meer aanzien krijgt.

Noemt het 'pamperen' wanneer de KNVB een fout moet herstellen in de programmering, aangezien slechts 1 dag rust tussen wedstrijden nooit voorkomt in NL.
Dit bekrompen, zielige en afgunstige uitwerpsel van hem hoort zelf in een pamper thuis.

Er is geen slachtoffer in deze verschrikkelijke tragedie, gewoon wat wedstrijdjes uitgesteld.
Om er toch een groot Calimero-drama van te kunnen maken fantaseert hij er van alles bij.
2 -1
Piejotter
Sick minded guy die Borst.
2 -1
JariJari
Tijd voor verzorgingshuis voor Hugo?
3 -1
Willem410
De volgende keer in het weekend tussen de Europese Play-off wedstrijden gewoon de eerste ronde beker spelen.
De clubs die Europees spelen zijn van deze ronde uitgesloten en de andere clubs hebben dan gewoon een wedstrijd.
Voor de vele amateurclubs die er dan nog inzitten ook leuk om een keer een bvo in het weekend te kunnen ontvangen.
Verder geen uitzonderingen, El speelt op zondag, CL op zaterdag en klaar.
0 0
stopperspil
Hugo Borst Pff gaap, gewoon negeren ook door AjaxShowtime
0 -1
Bocarra
Stemmingmakerij en onderbuik gevoel.
2 -1
Superman
Wedstrijden verplaatsen kan in Europees verband wel eens handig zijn.
Afgelopen weekend was overdreven en niet nodig.
2 0
HellFalcoN-
Misschien wel maar als ik op mijn voetbalapp kijk bij apoel nicosia dan hebben zij de wedstrijd van zaterdag er ook uit gegooid. Dus dan beginnen beide teams even fit.
1 0
MarLuuk76
Tja hij moet zijn Machiavelli prijs wel af en toe eer aan doen.
0 -1
Juichtoon
Beste Hugo, het precedent is al veel eerder geschapen. Al in het seizoen 09/10 kreeg PSV louter makkelijke thuiswedstrijden ingepland tussen de vCL in. Het speelde toen alleen tegen de promovendi. Helaas voor PSV werd het thuis tegen VVV 3-3, dankzij een grandioze Honda.
Dus doe nu niet alsof het met Ajax is begonnen. Wel was hiervoor toen nauwelijks aandacht.
4 0
MPAjax
VVV van nu gaat PSV het ook lastig tegen krijgen
0 0
Ajax-4-ever
Zoals wel vaker een knap staaltje onzin wat hij hier uitkraamt. Topsporters vergelijken met normale baantjes gaat natuurlijk nooit op. Ik krijg altijd het idee dat bepaalde mensen liever zien dat Ajax en psv minder presteren zodat het niveau tussen de clubs in de eredivisie een beetje gelijk blijft. Waarom wordt er nooit gefocust op het niveau van de mindere clubs omhoog brengen? Het is altijd maar het zelfde calimerogezeik. Eierdop af en trek je op aan het niveau van Ajax.
6 -1
ajaxxcied4life
Zuiver.
1 -1
PuurGeluk
Ik hou van Borst(en)!
2 -2
Rhythim
Het blijft toch een ontzettend latente dramaqueen he?
0 0
Oliveira
De 2de alinea klopt helemaal. Er blijft vrij weinig over van de Eredivisie wanneer het Ajax en PSV lukt om mee te gaan met de Europese top. De consequentie zal dan waarschijnlijk zijn dat de Eredivisie een soort van "Europa league" prioriteit gaat krijgen. Van leuk dat het bestaat maar de hoofdtoernooi/competitie is veel lucratiever.
0 0
ratje
De 2e alinea klopt bíjna helemaal, ware het niet dat PSV sowieso geen aanspraak maakt op een plek in een eventuele Superleague...
0 0
RobbertB
Dit is landen als Oekraïne en weet niet al, doodnormaal geweest. De KNVB heeft in mijn ogen juist veel te lang gewacht om onze Europese afvaardiging te beschermen op nationaal niveau.
5 0
Jariiii
Ben het vaak best eens met de man (zal ook wel komen dat hij voor Sparta is, waar ik ook een groot zwak voor heb - dat maakt milder), maar hier overdrijft hij schromelijk. Wat nou pamperen. Wees blij met wat Ajax bereikt heeft en ga niet zeiken over een paar verplaatste wedstrijden.

Het uitstel van afgelopen weekend had van mijn op zich niet gehoeven, maar er valt heus iets voor te zeggen, er staat nogal wat op het spel voor het Nederlandse clubvoetbal.
4 0
Schwalbino
Je zou zeggen dat elke week een leuke column in wezen geen probleem zou moeten zijn voor Borst maar dat valt tegen. Af en toe een time-out zou hem ook niet schaden.
3 -1
mgtow
Wordt nog enorm lachen met die gek in 2024* wanneer we jong ajax in de eredivisie laten uitkomen en zelf honderden miljoenen per jaar bij elkaar ballen in de super league.
2 0
ajaxdordtt
Ben ik de enige die dat niet hoopt? Echt de doodsteek voor het voetbal. Hebben we miljoenen, maar nooit meer een 4e ster, of klassiekers. Zonde man. Lekker elke week kapot gespeeld worden tegen Real enz. Worden we een beetje het groningen van die league. Meedoen in de grijze middenmoot (of a la Excelsior, degraderen/promoveren)
4 -3
behangdelul
Nee dat ik hoop ik ook niet...ik hoop op een ouderwetse CL met alleen de nummers 1. bijna alle wedstrijden uit het buitenland of CL waar geen NL club bij zit kan mij sowieso gestolen worden
3 0
RusselWestbrook
Gaat nooit gebeuren, omdat de CL dan een veel zwakker toernooi wordt dan de EL. Bijna alle grote clubs spelen dan EL, bijna alle grote spelers zitten dan in de EL.

Waarom zou het grote geld dan nog naar de CL gaan?
Waarom zou het grote publiek dan nog naar de CL kijken?
Waarom zou je dan überhaupt nog CL willen spelen? De prestige en prestatie zit in de EL. Moet je je best doen om tweede te worden zodat je geen CL speelt.

Belachelijk idee.
1 0
deeftherave
mgtow denkt dat dat geld dab op rekening van de supporters gestort wordt. Hij zal het nodig hebben als Ajax om de week een uitwedstrijd in het buitenland speelt. Oh wacht, hij gaat waarschijnlijk niet naar uitwedstrijden. Ik wel. En ik hoef geen honderden miljoenen op rekening van Ajax en bijna nooit meer een uitwedstrijd mee kunnen pakken.
0 -2
mgtow
Tegen die tijd zit je hopelijk in zo'n tube van Elon Musk en ga je voor een tientje half Europa door. Het idee van een super league is in ieder geval minder belachelijk dan bekerwedstrijden in de zandbak of de rimboe zoals enkele competities om ons heen al gedaan hebben.

Verder diep respect voor Europese uitfans als jij. Collega van mij doet dat ook en ik ruil met liefde mijn dagen om met hem om het voor hem mogelijk te maken om te gaan!
0 0
Illegaal
Vrijaf is ook onzin...,een voetballer moet makkelijk 3 wedstrijden kunnen spelen... pas als het is zoals Ajax afgelopen seizoen als je al in de kwartfinale zit dan kan je dat doen... de competitie is niet leuk op deze manier... een weekendje prutsclubs kijken en een stand op de ranglijst die lachwekkend is

Maar het valt wel op dat Nederlandse clubs veel te weinig conditie hebben... je ziet het tegen buitenlandse clubs maar je zag het ook gisteren met al die krampgevallen daar waar je in Engeland en Duitsland dit bijna niet ziet terwijl ze in een veel hoger tempo voetballen en in Engeland meer wedstrijden voetballen.. Ajax heeft onder de Duitse trainingswijze van Ten hag gelukkig wel meer conditie en dat is ook een van de redenen dat ze afgelopen seizoen zo ver kwamen in de cl.
1 -5
SilverHaze
Wat een drama toch weer van deze man. Journalisten zijn niet meer serieus te nemen. Alles voor de clicks. De Eredivisie is juist weer wat kwaliteit aan het winnen, maar ik snap best dat Hugo Borst dat allemaal niet waar kan nemen als je zoveel met het hebben van een mening bezig bent.
1 -1
ram
Wat een gejank dit zeg. Toegegeven: in deze fase van het seizoen was het misschien niet zo nodig om de wedstrijden te verplaatsen. Ik had het niet gedaan als ik de KNVB was. Maar zo erg is het nu ook weer niet. Ik vind het wel goed dat ze zo meedenken met de clubs en de juiste prioriteiten leggen.

Borst maakt zichzelf echt belachelijk met het klassieke 'verpleegkundige-argument'. Flikker toch op man! Natuurlijk zijn er meer mensen die hard werken maar het gaat bij voetballers om fysieke fitheid. Een procentje minder fit en je kunt een wedstrijd verliezen. Dat is gewoon niet te vergelijken met een verpleegster.
Wat mij betreft gaat dat op de hoop "dramatische en domme drogredenen" in de categorie "Een verpleegster moet net zoveel verdienen als een topvoetballer".
3 0
Aspers73
Ik weet niet of een postbode ook door 50.000 mensen wordt uitgefloten als hij de brief niet door de bus krijgt. Of dat zijn foto volgende dag op de voorpagina staat als hij een blunder maakt. Er zijn grote verschillen in deze. On topic...ik ben wel van mening dat Ajax makkelijk had kunnen spelen.
1 0
Rentokill
Kijk, dat je dit aan het einde van de competitie een keer doet, ok. Nu was Ajax erbij gebaat om meer wedstrijdritme op te doen denk ik juist. Maarre, had t anders gewoon ff gevraagd wat de europees spelende clubs zelf wilden deze ronde....
3 0
AFCAjax
volgens mij is dat juist gebeurt en was het de keuze van Ajax om deze wedstrijd te verzetten. De knvb geeft mogelijkheden voor europees spelende clubs om bepaalde wedstrijden te verzetten, het is aan de clubs zelf of ze dat ook willen.
2 -2
wendoo9
Deze ouwe man begint wel een zeur te worden met zijn zeik verhalen !!
2 -1