'Martínez kan ook op het middenveld spelen'

FinnDekker, 26-08-2019 om 12:50, 10261 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kale en Kokkie zouden woensdagavond tegen APOEL met Daley Blind in het centrum van de verdediging spelen. AT5 vroeg de twee de taken van Erik ten Hag over te nemen en de basiself voor APOEL-thuis neer te zetten. Het duo wil Lisandro Martínez op het middenveld zien.

Onana staat bij Kale en Kokkie op doel. 'Tagliafico deed het super, daar zet je Blind naast. De voorbereiding was met vriend Schuurs, die het niet slecht gedaan heeft. Veltman als rechtsback, helemaal prima', aldus de twee over de verdediging. Dat zijn drie wijzigingen ten opzichte van de heenwedstrijd op Cyprus. 

Martínez is zijn plekje in de basis echter niet kwijt. 'Martínez is lekker fel. Hij kan ook op het middenveld spelen. Tadic is van origine een nummer tien.' De derde plek op het middenveld wordt toebedeeld aan Donny van de Beek, maar de rechtspoot is in de tussentijd geblesseerd geraakt aan zijn hamstring.

David Neres en Hakim Ziyech moeten spelen op de flanken, vindt het duo. Maar Ajax moet niet spelen in de Europese variant, met Dusan Tadic in de spits. 'Huntelaar is onze spits in vorm. Daar kun je niet omheen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fieldman
Als Ten Hag met Marin - Blind (6') - Donny gaat spelen zal het positiespel al een stuk beter worden. Donny, een van je beste spelers, kan zich dan niet meer verstoppen bij de spits.

Als alternatief voor twijfelgeval Marin moet je ASAP Gravenberch klaarstomen en uberhaupt een kwaliteitimpuls halen, zoals Olmo.
0 0
Fieldman
Als een soort Hendrix ja.

In de drukte, waar je als middenvelder moet zijn, heb je niks aan zulke types.

We moeten types hebben als Perez, Eriksen, Kokcu. Echte middenvelders die niet steeds het middenveld ontlopen. Zoals Theo Jansen en Sinkgraven deden, omdat ze te weinig skills hadden in de drukte, waar je aannames altijd perfect moeten zijn.

Echt, straks krijgen we nog een lelijker middenveld dan PSV omdat Ten Hag perse met een 10' wilt spelen en Overmars niet genoeg kwaliteit voor het middenveld heeft ingekocht.
0 0
Cruijffthebest
Off topic: Vertonghen schijnt weg te mogen bij de Spurs.........als dat zo is, dan snel halen Marc!
Kunnen we heel goed gebruiken achterin.
En niet te vergeten een creatieve middenvelder!
1 -1
ajaxdordtt
Ja we hebben nog niet zoveel centrale verdedigers!
1 0
Cruijffthebest
Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit!
0 -2
ram
Hou toch op man. Je hebt met Blind en Martinez twee hele goede spelers voor die positie.

Jan erbij zou echt een ramp zijn, vind ik.

Ten eerste: Dan blijft Daley op het middenveld waar hij niet hoort en gewoon zwak is.
Ten tweede: Grote kans dat Martinez op de bank terecht komt omdat er geen plek voor hem is. Dat zou bizar zijn.

De suggestie om Verthongen te halen is gestoord. Kopen om het kopen en een suggestie van mensen die totaal geen focus hebben op het totaalplaatje.
0 0
ajaxdordtt
Uiteraard.
0 0
stopperspil
Dat zeggen we al de hele week
0 0
Illegaal
Hij hoort ook op het middenveld als een 6 of linksback... cv kan niet met die lengte
0 -1
Fieldman
Je mag hier niks over zijn lengte zeggen.
0 0
Gooseman
Illegaal en lengte... dat is als Bassie en Adriaan, Nick en Simon, Bonnie en Clyde. Onafscheidelijk.
2 -1
Ismael Urzaiz
Ajax is vooralsnog ongeslagen met Martinez als cv
2 -1
Murtagh
Ja en Feyenoord is ook ongeslagen met van der heiden
4 0
ram
Goh... ik zeg al heel lang dat je Blind en Martinez moet omdraaien. Ik snap ook écht niet dat Ten Hag dat niet doet.

Daley in onwennig op het midden én is veel nuttiger achterin, ook in de aansturing van Schuurs/Alvarez. En Martinez heeft in mijn ogen alles om als '6' de wereldtop te halen. Hij is fel én kan voetballen. Perfect.
2 -4
Ismael Urzaiz
Hoe lang zeg je het al?
4 -1
ram
Heel lang.
1 -2
Ansjo
Alvarez ook. Die zei dat zijn favo positie op het middenveld ligt. Makkelijk dan toch?

6 man achterin met Nico - Blind - Schuurs - Veltman/Dest

Controlerend middenveld met Martinez en Alvarez

Voorin mogen Tadic, Neres, Huntelaar en Ziyech het uitzoeken op de overige 4 posities. 6 man daarachter puur om de voorste 4 alle vrijheid te geven.
0 -3
ajaxdordtt
Beetje Psv mentaliteit, 2 defensieve spelers (of gewoon verdedigers) op het middenveld. Maar je hebt weinig keus nu.
4 0
DT10
--------- Huntelaar --------
Neres -------------- Ziyech
------------ Tadic ------------
---- Donny ---- Marin ----
---------- Martinez ---------
Nico ------------------- Dest
----- Blind - Schuurs -----
----------- Onana -----------
1 -7
LouisSuarez
------- ---Tadic --------
Neres -------------- Ziyech
------Van de Beek------------
Martinez -----Alvarez
Nico ------------------- Veltman
----- Blind - Schuurs----
----------- Onana -----------
1 -1
Gonzo
12 man?
3 0
ram
Classic:

https://www.youtube.com/watch?v=F6I1ttERXMw
1 0
Oeroeboeroe
DT10 staat vast voor Debiele Tovenaar 010
2 -1
FTS95
Pannenkoek
1 0
DS
Haha, Gijp wannabe!
0 0
chloorbestendig
Nieuwe vorm van 'overtal creeeren? '
3 0
ajaxdordtt
If you can't beat them, cheat them.
6 0
Rdk1983
Met 12 spelers t veld in. Revolutie!
6 -1
ajaxdordtt
Ben een fan van Overmars en naar mijn mening komt het succes de laatste jaren van hem vandaan. Maar ik vind dat er dit jaar raar is ingekocht. De Ligt, Schone en de Jong moet je vervangen. Vervolgens koop je met Martinez al wel een opvolger voor Nico/Blind. De Ligt vervang je voor Alvarez, maar voor Schone en de Jong koop je niemand terug. Marin lijkt me de opvolger voor Donny.

Daarnaast wil je alles dubbel bezet hebben, maar hebben we nu sommige posities 3x bezet en anderen niet eens 1x. Alles dat meer dan dubbel is bezet kun je gewoon weg doen.

Onana (Varela)
Nous (Dest) Veltman kan weg
Alvarez (Schuurs) Magallan kan weg
Blind (Pierie?/Martinez)
Nico (Martinez)
"De Jong" (Eiting)
"Schone" (Gravenberch)
Donny (Marin) Ekkelenkamp, de Wit kunnen weg
Ziyech (Neres)
Huntelaar (Traore)
Neres (Promes, Bande, Lang) Labyad kan weg, ik vind Promes een prima speler, maar op andere posities hebben we veel hogere nood.
2 -1
Illegaal
Of hij de Ligt vervangt met Alvarez is nog maar afwachten... natuurlijk hebben we zijn lengte of die van Schuurs achterin broodnodig maar het opstellingsbeleid van Ten hag is prullewerk evenals zijn wisselbeleid
1 -1
The
Ja, dat zou jij veel beter doen.
0 -2
Ozymandias
Schöne -> Marin
Sinkgraven -> Martínez
De Jong -> Eiting
Kristensen -> Dest
Dolberg -> Traoré
Cerny -> Promes (en Lang)
De Ligt -> Álvarez (en Schuurs)

In mijn ogen heeft Overmars het deze zomer goed gedaan maar moet Ten Hag er nog voor zorgen dat hij met de aanwezige spelers een goed team vormt. Wel hoop ik dat De Jong, Veltman, Van Leer, Labyad, Magallán en De Wit deze zomer nog (al dan niet tijdelijk) vertrekken. Ajax heeft voor alle posities waarop die spelers ter beschikking komen (ten minste) twee betere spelers beschikbaar.
0 -3
ajaxdordtt
Ik vind ook dat hij goede spelers heeft aangetrokken, alleen voor de verkeerde posities. Cerny speelde al nooit, die hoefde niet vervangen te worden met een topaankoop. Dat kan met een jeugdspeler. De Jong kan je nog niet vervangen met Carel, alhoewel ik weet wat hij kan. Marin lijkt niet te werken op de positie van Schone. Meer een opvolger van Donny. Wr hebben dus Donny, Nico en Neres al vervangen zonder dat ze verkocht zijn, en spelers die wel zijn verkocht hebben we niet vervangen.

Je kunt 2 vaste basisspelers (Schone en de Jong) waar je zo'n 90 miljoen aan hebt overgehouden toch niet 1 op 1 vervangen met Eiting en Ekkelenkamp? Of Nous of Blind uit armoede maar op die plek zetten.
0 0
ETM
Ja klopt wel wat je zegt. Maar volgens mij is Marin bedoeld als opvolger van Frenkie. En aangezien ze heus wisten dat dat een heel ander type speler is (idd al meer vergelijkbaar met Donny) vraag ik me af wat daarmee het plan was. Blind naar het middenveld verwacht je dan in meer een soort Schone rol, maar dat zie ik niet terug. (los van links of rechts) Maar zo lijkt me niet bedacht door Overmars, meer door Ten Hag. Dat Schone al in het b-team speelde in de voorbereiding vond ik raar. Dat hij ging daar had Ajax denk ik zelf ook niet op gerekend.

Kijk ik naar de huidige groep denk in dat de punt naar achteren meer opties biedt. Maar ik denk dat Ten Hag perse niet de onverwachts onaangetaste voorste 4 wilde aantasten, zeker niet met oog op kwalificatie.
0 0
ajaxdordtt
Punt naar achteren inderdaad meer opties. En Frenkie kan je zeker niet vervangen, wereldspeler. Maar dan kun je er nog wel een goede middenvelder voor terughalen ipv Nous op zijn plek zetten.
0 0
Ozymandias
Tja, iedereen verwachtte dat Ziyech en/of Neres zou vertrekken en dan was Promes een goede vervanger geweest. Ik vind dat Overmars had moeten wachten tot hij zeker wist of er een buitenspeler zou vertrekken maar het is geen grote fout.

Niemand kan De Jong vervangen en daarom moet je de speelstijl ook aanpassen. Dat zal Marin ook direct ten goede komen. Ik zie niet in waarom hij meer een vervanger van Vd Beek is. Marin is volgens mij meer een type Schöne met een een groter loopvermogen. Schöne had in dit elftal ook niet goed gepresteerd op de positie die hij vorig seizoen had. Zonder De Jong naast hem was namelijk zijn kwetsbaarheid in de omschakeling duidelijk geworden. Ik denk dat diezelfde kwetsbaarheid van Marin naast De Jong voor een groot deel was verhuld.

Schöne en De Jong worden toch ook helemaal niet één op één vervangen door Eiting en Ekkelenkamp? Geef Ten Hag en de spelers even de tijd om weer opnieuw een team op te bouwen. Dat moet elke zomer weer gebeuren. De nodige kwaliteit is aanwezig en nu ligt het aan de hoofdtrainer of hij dat op de juiste manier kan gebruiken.
0 0
ajaxdordtt
...
0 0
ajaxdordtt
Ik vind Promes ook geen fout, maar ook geen prioriteit. Ik vind dus niet dat er de nodige kwaliteit is, er ontbreken 2 (of 3) middenvelders. Keepers, verdediging en aanval is meer dan prima.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft volgens mij meer dan genoeg goede middenvelders. In een systeem met een '6' zouden ze met Marin, Blind ('6') en Vd Beek een goed middenveld hebben en als Ten Hag per se met een '10' wil spelen hebben ze met Martínez, Lang ('10') en Vd Beek een goed middenveld. Meer dan genoeg opties.
0 0
ajaxdordtt
Niet eens. Wel dat je met een "6" veel meer opties hebt inderdaad. Dan zou Blind, Marin en donny een goed middenveld hebben, maar dan mag er echt niemand geblesseerd of geschorst raken, ook Martinez bijvoorbeeld niet. Vd beek op positie van Frenkie lijkt me ook niks, en Lang eerst maar eens een seizoentje regelmatiger laten spelen.
0 0
Ozymandias
Stel dat Ajax met een '6' speelt en er raakt één van de drie geblesseerd, dan kan Álvarez tijdelijk op '6' komen te spelen met Schuurs als rechtercentrale verdediger. Of Martínez komt op '6' te spelen met Álvarez en Schuurs centraal achterin. Ook is Mazraoui een optie als half (waarbij Dest een basisplaats als rechtsback kan krijgen).

Ik zou (als Ajax met een '10' speelt) Vd Beek ook niet op de positie van De Jong zetten. Ik zou Martínez daar neerzetten met Vd Beek op de positie van Schöne. Lang heeft in de tweede seizoenshelft heel goed gespeeld bij Jong Ajax en lijkt in de zomer daar nog een stap bovenop te hebben gezet. Vd Beek was niet beter tot die voor het eerst een vaste basisplaats kreeg. Natuurlijk het niveau is omhoog gegaan maar dat niveau kan alleen hoog blijven als talenten als Lang een kans krijgen zich aan dat niveau aan te passen door in de basis te spelen met spelers van dat niveau. Anders zal dat niveau verdwijnen als veel van de beste spelers na dit seizoen Ajax verlaten.
0 0
geDaante
Hoe kan je in godsnaam een fan van Overmars zijn?
2 -6
ajaxdordtt
Frenkie, Milik, Nico, Sanchez, Martinez, Onana, Neres, Ziyech, Tadic, Blind, Dolberg. El finale, Cl halve finale. Enorme financiele groei.
2 0
ETM
Je vergeet Bosz en Ten Hag ;)
0 0
Ozymandias
Misschien omdat Ajax de afgelopen drie seizoenen de finale van de Europa League en halve finale van de Champions League heeft gehaald in een tijd waarin bijna niemand dat meer voor mogelijk had geacht voor een club als Ajax? Misschien omdat elke technisch directeur net als Overmars regelmatig miskopen doet maar niet elke technisch directeur net als Overmars regelmatig absolute topaankopen (Tadic, Blind, Tagliafico, Sánchez, Neres, De Jong, etc.) doet? Misschien omdat Overmars geweldige keuzes maakt in welke trainers hij naar Ajax haalt (Bosz, Ten Hag, Schreuder, etc.)? Misschien omdat Overmars vakmannen als Haesaert, Veldmate en Doesburg om zich heen verzameld? Volgens mij zijn er heel veel redenen om een fan van Overmars te zijn en ik ben ook zeker zo'n fan van Overmars. Hij is de beste technisch directeur die Ajax ooit heeft gehad.
1 -1
vdhaas
Omdat hij het fantastisch doet?
2 0
Santiago
Dat komt omdat jij het niet ziet zitten in spelers zoals De Wit en Ekkelenkamp, maar Ajax wel
0 0
ajaxdordtt
Nou, dan is woensdag de ideale gelegenheid om ze op te stellen lijkt me.
0 0
Santiago
We zullen het zien. Zal me niks verbazen
0 0
ajaxdordtt
Mij (helaas) ook niet.
0 0
Okocha078
Misschien dit eens uitproberen als Donny weer fit is en Alvarez wedstrijdfit is:

-------------Tadic------------
Promes Ziyech Neres

----Martinez Vd Beek----

Tagliafico------------Mazraoui
---------Blind Alvarez----------

------------Onana---------------

Neres en Promes die veelvuldig van flank wisselen, klaas als supersub.
Bank: Varela,Schuurs,Dest,Lang,Marin Veltman,Eiting

De rechtbackpositie is afhankelijk van de vorm en tegenstander:
Tegen zwakkere broeders Dest of Mazraoui en tegen sterke tegenstanders veltman.
0 -1
DS
Ach onze kale genius kent de Europese wetten, die verzint vast iets.
Doe anders maar de Bosz variant. Die Lyon vernederde in de Arena

Onana
Veltman Schuurs Martinez Tagliafico
Blind
Ziyech De Wit
Neres Huntelaar Tadic

Onze draufganger is toch een beetje kopie Klaassen.
En ik kijk er totaal niet raar van op als ten Hag het laat staan zoals het stond en alleen Donny wisselt voor de wit.
2 -1
Joseph
Ik snap niet dat niet eerder met Tadic op 10 is gespeeld, zou ook beter aansluiten met Dolberg.

Donny had dan een linie terug kunnen zaken, naar zijn natuurlijke positie. Ten Hag en spelers op hun beste plek zetten, is nog een ontwikkelpuntje..
3 -1
off
Ben je sinds augustus begonnen met Ajax kijken?
Donny rendeert hartstikke goed op 10 en Tadic deed het uitstekend in de spits.
0 -2
Dominatoor
hartstikke goed? Donny heeft nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld dit seizoen
7 0
off
En wanneer is dit seizoen begonnen?
0 0
Fnatic
Blijkbaar hebben er maar weinig vertrouwen in Lang, geef die gast ook een keer een kans in een grote wedstrijd.
0 0
afca-mark1990
probleem is dat er in deze periode met de VCL geen ruimte is om mensen te testen of een kans te geven.
0 0
Aspers73
Zullen we ons eerst maar eens even kwalificeren? Kunnen we daarna in de groepsfase al we met 2-0 voorstaan een jeugdspeler uitproberen.
1 0
gi0vanni
Nee doe dat maar als we 3 - 0 voor staan tegen een zwakke tegenstander.
0 0
Hagmag
Kale en Kokkie bedankt dat je mijn opstelling, mijn advies aan Ten Hag volgen en op deze manier nog meer in de publiciteit zetten.
Ik ben blij dat ik niet de enige ben die deze mening is toegedaan.
Ik hoop dat onze eigenwijze Ten Hag dit ook leest.
Blind is geen middenvelder en kan de lijnen niet uitzetten.
Mazaroui idem......
0 -2
MukaMara87
iedereen die Ajax een beetje volgt zou de opstelling zo neer zetten, zit niks van jou bij
2 0
Bobbaasje
Haha heb je Kale en Kokkie gesproken?
0 0
Bobbaasje
Hoe simpel kan een opstelling zijn:

Onana
Veltman - Schuurs - Blind - Tagliafico
Álvarez - Tadić - Martínez
Ziyech - Huntelaar - Neres

Ben alleen bang dat Ten Hag eigenwijs is en blijft vast houden aan zijn vaste elftal.
7 -6
vdhaas
Vier verdedigend ingestelde spelers in het vierkant. Betonvoetbal terug in de arena, nee dank je wel.
5 0
Rentokill
Tegen Apoel moet het niet eens uitmaken wie waar speelt of wie wel of niet speelt. Als het taktisch klopt zijn we sowieso op elke postitie individueel beter. Biseswar is niet ineens een hele goeie voetballer.
0 -5
Ajacied33
Biseswar is van de vorige tegenstander, Paok...
0 0
Schip
Totdat hij een van de beteren van het veld was en twee keer scoorde. En dat in een wedstrijd die al gespeeld is. Maar nu ga je waarschijnlijk hetzelfde over die rechtsbuiten zeggen.
0 0
ajaxdordtt
Die speelt dan ook niet bij Apoel.
1 0
Santiago
Alvarez ook. Zelfs zijn beste plek.
0 -3
ajaxdordtt
U volgt het Mexicaanse voetbal?
2 -5
Santiago
Persoonlijk? Nee. Maar heb genoeg vrienden die dat wel doen. Hoor van hun allemaal hetzelfde dus daar vertrouw ik op.
0 0
c-greg
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/124928/alvarez-kan-nog-veertig-procent-beter
0 -1
ajaxdordtt
Wij van WC Eend... Drenthe vond 10 ook zijn beste positie. Ik kan het me bij Alvarez, gezien zijn fysiek en motoriek niet voorstellen, maar ik laat me graag verrassen.
2 -4
ajaxdordtt
Dat hele "kan ook op ... spelen" wordt het probleem dit seizoen. Laat iedereen gewoon op zijn beste plek spelen, dat geschuif zorgt alleen maar voor onrust. Het zal nu wel enigzins moeten, omdat we gewoon maar 1 middenvelder hebben op het moment.
3 -3
vdhaas
Juist. Ik word moe van die 'kan er ook spelen' argumenten. Alsof het niks uitmaakt of martinez of ziyech op het middenveld staat.
1 0
Lazell
Dat is juist een kracht. Als veel spelers op andere posities kunnen spelen, kun je veel positiewisselingen in de wedstrijd uitvoeren en makkelijk schakelen als team.
Kijk voorin. Het zou zomaar kunnen dat Ziyech naar het middenveld uitzakt, Neres diep gaat, Tadic op rechts komt bij de 2e paal en Donny als spits bij de eerste paal. 3 van de 4 spelers kunnen diep gaan, een steekbal geven, prima afwerken, hebben een actie, hebben overzicht en een voorzet.

Dan kan je wel een voorzetter hebben, een kopspecialist of een dribbelaar, maar die doen continu hetzelfde en is makkelijker te verdedigen. Allrounders, die overal kunnen opduiken, is veel gevaarlijker.
0 -2
ajaxdordtt
Ja uiteraard. Maar dat is toch heel anders? Dat is je sterke punten optimaal benutten. Ik vind dat wanneer je Blind op het middenveld laat spelen je juist zijn zwakke punten aan het licht brengt. Dat hij als verdediger soms het middenveld inschuift is prima.

Als je vol vertrouwen vanuit je eigen positie speelt kun je nog andere impulsen toevoegen. Als je een rol krijgt die je eigenlijk niet aankunt dan heb je daar je handen al vol aan.
1 0
BrandjeXL
Niks aan toe te voegen.
1 -1