Driessen: 'Een tegentreffer kan zó fataal zijn'

FinnDekker, 26-08-2019 om 07:30, 8415 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen raadt Erik ten Hag en Ajax aan om Daley Blind woensdag tegen APOEL Nicosia in het centrum van de verdediging te posteren. In De Telegraaf schrijft de verslaggever dat Ajax handvatten nodig heeft. Blind zou daar de aangewezen persoon voor zijn, maar wel op de positie van linker centrale verdediger.

'Wat geeft er meer houvast dan de rust en routine van Blind centraal achterin? Per slot van rekening de positie die hij tijdens de Europese triomftocht van afgelopen seizoen tot en met de halve eindstrijd van de Champions League ook bekleedde', schrijft Driessen maandag. 'De belangen in de thuiswedstrijd tegen APOEL zijn zó groot en een tegentreffer kan zó fataal zijn, dat het moment nu lijkt aangebroken.'

De journalist ziet dan nog wel een probleem op het middenveld. 'Een complicerende factor is echter wel dat er door de blessure van Carel Eiting, het (nog) niet functioneren van Marin, de schorsing van Mazraoui én het opvallend makkelijke vertrek van Lasse Schöne op het middenveld niet veel smaken over zijn. Komt bij dat Van de Beek niet beschikbaar is tegen APOEL, waardoor Ten Hag voor het eerst een middenveld moet opstellen zonder iemand van het gouden trio van vorig seizoen met Frenkie de Jong, Van de Beek en Schöne.'

'Natuurlijk doet Lisandro Martínez het goed op Blinds oude plaats links centraal achterin, maar de Argentijnse aankoop kan ook op het middenveld prima uit de voeten.' Driessen is tot slot benieuwd naar de keuzes van de Ajax-trainer. 'Volhard Ten Hag in zijn eerdere keuzes of kiest hij voor een opstelling, waar de spelers zich prettiger in zeggen te voelen?'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eto020
Kan niemand die valentijn Driessen een spuitje geven? Heb nog nooit iemand zno negatieve onzin horen zeggen over Ajax als die valentijn Driessen. Deze man is al jaren bezig.
0 -1
Babayaka
1-1 2-2 het is reeel.
1 0
Hollister
Die rat van een Driessen hoopt zo dat Ajax het schip in gaat en zich niet kwalificeert voor de groepsfase CL... dan kan hij weer zijn anti Ajax campagne weer vers bloed inblazen.. vorig jaar is hij natuurlijk een aantal keren flink op zijn bek gegaan.. die man koestert louter wrok tegen onze club en is al een paar jaar bezig met een vendetta.Ik dat hij echt een een ban krijgen op het Ajax complex en er geen interviews meer mogen worden afgenomen. Blijft gewoon een eng mannetje en een smeerlap die eens goed op zijn donder moet krijgen
0 0
Klasseman
Lul
0 0
Babangida83
Als Ajax echt alles op alles zet, dan zou het na een tegengoal alsnog moeten kunnen winnen. Dus in principe niet fataal. Zo lang het Apoel niet onderschat, gaan we gewoon door.
0 0
AjaxWatergraafsmeer
Ik zie steeds Promes in opstellingen langs komen, maar is hij alweer speelklaar dan?
2 0
Cruijffthebest
Off topic: Vertonghen schijnt weg te mogen bij de Spurs.........als dat zo is, dan snel halen Marc!
Kunnen we heel goed gebruiken achterin.
En niet te vergeten een creatieve middenvelder!
1 0
GrandMasterFlex
Promes, Huntelaar, Ziyech aanval, Tadic, Marin, Martinez op middenveld, Nico, Blind, Alvarez/Schuurs, Veltman verdediging.
0 -1
ram
Ik ben er ook wel een beetje bang voor. Als zij een goal maken en zich terugtrekken, zie ik ons niet zomaar ff twee keer scoren hoor.
1 0
Illegaal
Ja dat is een blunder van jewelste om Schone af te serveren door hem in de 2e garde te laten spelen tijdens de oefenwedstrijden... Schone is vele malen beter en waardevoller dan Marin van wie de 12 miljoen gewoon weggegooid geld is omdat je Schone had.

Alleen Martinez is een meerwaarde aankoop maar is zeker geen CV met zijn kabouterlengte en van Alvarez weten we het nog niet.

Al de andere aankopen waren breedteaankopen maar waarbij ik wel moet zeggen dat Magallan zeker beter dan Veltman is als CV.

We mogen zeggen dat de aankopen van dit seizoen prutswerk is, er zouden geen breedte aankopen gedaan worden... nou het zijn bijna alleen maar breedte aankopen geworden en zelfs nog slechter dan breedteaankoop met o.a. Bande en Marin die niet beter zijn dan dat we al in de jeugd hebben rondlopen.
0 -3
PetrusKeizer
Ha fijn, daar heb je Valentijn. Spuit 11 geeft ook modder.
0 -2
Rentokill
Wordt een leuke pot. Beide teams moeten scoren om door te gaan. Ajax moet zelfs winnen.

Toch kun je er van uit gaan dat ze weer zullen proberen op de foute pass van Ajax te wachten. Ook als het 2-0 staat.

Ajax en druk tegen. Het blijft een dingetje.
1 -1
vdhaas
Apoel betrekt gewoon de verdedigende stellingen hoor. Die hopen op een momentje.
0 0
Rhythim
Dit gaat toch over Apoel als tegenstander?

Dacht al dat het over Barcelona, Real, Liverpool, City ofzo ging..
1 -3
Illegaal
barcelona loopt met 6-0 nul over het huidige Ajax heen met die trage kabouterverdediging.

Dit Ajax heeft met geluk van Paok gewonnen en dit Ajax zal ook veel geluk nodig hebben om van Apoel te winnen.
2 -5
Rhythim
Gaan die pot gewoon met iets van 3-0 winnen hoor...dat bange jankgedoe steeds hier....
1 0
Felix Gassenlicht
Hij klets maar wat. En hoe dat op het middenveld opgelost moet worden zegt hij er niet bij. Zo makkelijk elke keer weer die kretelogie. Vorig seizoen was het lange tijd toch ook niets.
0 -1
Joseph
Dit zijn toch wel teksten die duiden op hoog journalistiek niveau. Toch een wonder dat de Telegraaf zo'n klasbak binnenboord kan houden!

Je zou verwachten dat elk medium staat te springen om Driessen aan zuch te binden!
2 -1
Jariiii
Ik ben me rot geschrokken van het niveau van Ajax vorige week, dat vooropgesteld. Maar dat maakt APOEL niet beter - sterker nog, die ploeg kan er echt weinig van. Wat wel blijkt uit het feit dat ze niet hebben gewonnen. Laten we niet doorslaan in pessimisme over deze wedstrijd, de kans dat Ajax die wint is heel groot.
2 0
ajaxdordtt
Ik heb er helaas ook niet erg veel vertrouwen in. Met een snelle goal kunnen we vrijer spelen en komt het wel goed. Duurt die 1e goal langer dan een half uur kan het een kutavond worden.
1 -4
Danos
Onana
Dest Veltman Blind Nico
Alvarez Martinez
Ziyech Tadic Neres
Huntelaar

Zo zou ik spelen aankomende woensdag, denk wat meer ervaring en wat meer zekerheid aangezien je geen tegentreffer wil hebben.
1 0
vdhaas
Laat ik er ook eens een fantasieopstelling uit gooien;

_________________Onana_______________
Veltman_Schuurs_Martinez_Tagliafico
_________________Blind_________________
______Ziyech______________Tadic_______
Neres________Huntelaar_______Promes

Overrompelen vanaf minuut 1.
0 -3
Ozymandias
Dat middenveld zal totaal worden overlopen zodra de bal niet in de ploeg is. Tenzij je verwacht dat Ajax 99.9% balbezit zal hebben lijkt me dat geen verstandig idee.
0 -1
vdhaas
Mwah ik denk dat ajax veel de bal gaat hebben tegen twee rijen verdedigers met de kont in de eigen 16. En dat er van een middenveld van apoel weinig sprake zal zijn. Lekker druk zetten met de twee voorste middenvelders en ze gaan over op de lange bal.
1 0
Ajax412
Dan zou je echt veel teveel posities moeten gaan wisselen met de schorsing en blessure erbij, dat gaat hij gewoon niet doen nu. Zo kort dag, alle posities verschuiven in een elftal en dan zo'n belangrijke wedstrijd spelen, niet handig.
0 0
JanTa
Op die ene fatale treffer daar zit Driessen ook op te hopen want dan kan hij nog meer afzeiken op Ajax maar vooral op Ten Hag.
2 -1
Danos
Denk dat Driessen daar helemaal niet op zit te wachten, want wat is voor hem leuker qua wedstrijden om te gaan CL of EL ? En Valentijn wil ook het beste voor het Nederlands voetbal.

Als hij echt wil dat Ajax/ TH op zijn plaat gaat dan is het eerder in de CL
1 0
TontoKarnaggel
Nou, blijkbaar vind driessen de CL ook niet leuk genoeg, anders had hij vorig jaar wel mee naar Madrid gegaan.
0 -1
JanTa
Nou daar is maar heel weinig van te merken, Driessen gaat gewoon weer verder met afzeiken waar hij vorig seizoen mee gestopt was.
0 -1
waayop
Mijn voorspelling: er zullen veel Apoelers op het gras liggen en au au aan hun hoofd hebben.
0 -1
Ajacied33
Bij 0-0 hebben ze niet veel aan hun theater. Ajax moet gewoon agressief en fel starten en proberen binnen het kwartier de 1-0 te maken. Sowieso zeer nauwkeurig in de passing zijn, geconcentreerd blijven en dan zie ik het helemaal goed komen
1 0
mgtow
Direct bij kop en kont pakken en richting AMC jonassen.
0 -1
Aspers73
Volgens mij heeft iedere fan dat al gezien en gezegd, Blind is geen middenvelder.
Martinez en Alvarez maar op middenveld met a.s. woensdag óf Ziyech óf Tadic op plaats vd Beek.
0 -2
Ozymandias
Blind heeft in het verleden aangetoond geweldig als '6' te kunnen spelen. Hij is alleen ongeschikt voor zijn huidige rol als linkercentrale middenvelder.
0 -1
DarkChild
Klopt was in zijn periode onder De Boer zijn beste positie.
Punt naar achter is ook de oplossing voor de huidige selectie, past het best bij de aanwezige spelers, maar we weten allemaal wat het is met trainers en koppigheid.
Bij Ten Hag had ik dat overigens niet verwacht omdat hij het zelfs paar keer benoemd heeft goed naar de aanwezige kwaliteit te kijken...om er vervolgens niks mee te doen in deze voorbereiding.
(of iemand als Marin is echt compleet verkeerd ingeschat door hem en Overmars)
En de andere speelwijze had ook de kans op een betere Dolberg vergroot, maar das waarschijnlijk een andere discussie ;)
1 0
trodat4030
Maar TH stelt Veltman ook op als CV omdat dat automatismen behoud tov een compleet nieuw centrum. Met dat in het achterhoofd vermoed ik dat TH pas na plaatsing CL gaat kijken of hij het systeem eventueel(!) kan veranderen. Hij wil vastigheden behouden tot CL zeker is, wat me niet heel gek lijkt. Bedenk dat het druk zetten met de punt naar achteren anders gaat dan met de punt naar voren en dat slijp je er niet binnen een weekje zomaar in. Misschien zijn ze op de training daar al wel mee bezig, maar laat hij het in de wedstrijden nog even op de oude manier staan. Ook zijn de flanken tegenwoordig heel anders bezet dan onder Bosz met de punt naar achter. Zowel Younes als Traore startten hun acties bijna altijd op de zijlijn en kwamen mét bal naar binnen, nu staan de 'buitenspelers' veel meer naar binnen gekeerd en dienen de backs er overheen te komen (buitenom vaak). Die verschillen zijn wel belangrijk en dat vergt goede afstemming.
2 0
DarkChild
Behalve dat Veltman onder Ten Hag nauwelijks tot misschien wel helemaal niet als cv heeft gespeeld. (en da's niet zonder reden...) Sterker nog: Ten Hag haalt zelf zijn centrum extra uit elkaar door Blind ook nog weg te halen.
En hem op een positie te zetten waar hij nog nooit gespeeld had (linker cm) tel daar Marin bij in een rol die hij ook nog nooit heeft bekleed en tada, zowel je verdedigingscentrum als tweederde van je middenveld = nieuw.
Dus ja wat is dan automatismen?
0 0
AJAXAFC1
Ajax heeft echt een aankoop nodig op het middenveld anders zie ik het echt somber in voor dit jaar.... er is niemand die schone of frenkie kan vervangen eig
en nee blind en mazraoui zijn verdedigers, eiting teveel blessures, marin geen 6 & alvarez zie ik liever op 3
1 0
Ajaxbrl
Zo moet hij het neerzetten : Onana Dest-Schuurs-Blind-Nico Alvarez-Ziyech-Martinez Neres-Klaas-Tadic
1 -1
KlaasJanDolberg
Ik denk dat dit hem wordt aanstaande woensdag.

Onana
Veltman - Schuurs - Martinez - Tagliafico

Alvarez - Blind
Marin

Ziyech - Tadic - Neres

Zie liever Blind en Martinez omgewisseld, maar denk niet dan Ten Hag Blind nu weghaalt daar.
0 0
vdhaas
Denk niet dat marin gaat spelen
0 0
DarkChild
ik denk dat hij Veltman weer centraal zet en Dest RB. Maar verder verwacht ik dit ook.
0 0
oudzuid2
ik begrijp ook niet dat Ten Hag zo lang blijft vasthouden aan Blind op het middenveld. iedereen ziet dat het niet loopt op deze manier
0 0
Knalpot
Dat hoeft niet specifiek aan Blind te liggen natuurlijk meer aan de mensen om hem heen, In zijn laatste jaar voor zn vertrek naar Man U was ie meestal de koning van het middenveld op '6'.
0 0
GvanderK
___Neres________Tadic_________Ziyech_
_______________Promes____________
_________Martinez___Alvarez_____________
_Tagliafico___Blind__Schuurs___Dest_
________________Onana___________________
4 -1
Ajaxxxisdebeste
Huntelaar ipv Promes en Tadic op de plek van Promes
0 -1
GvanAchteren
Heb hiet wel vertrouwen in, ook al is dit een compleet nieuw middenveld. En Martinez en Blind kunnen any time wisselen indien nodig.
1 0
Rentokill
Dit zou een goeie zijn. Met Schuurs ook wat lengte erbij.
0 0
vincent_DV
Hoe iedereen toch elke keer weer bij Martinez op het middenveld komt is mij een compleet raadsel. Die jongen heeft echt nog nooit in zijn hele carrière op het middenveld gespeeld en iedereen praat elkaar maar weer na dat hij dat wel kan?
3 -3
PeterVKV
Gewoon wedstrijden kijken vanaf de voorbereiding. Hij draait heel kort weg bij de tegenstander en versnelt dan naar voren. Beetje a la Frenkie. Brengt ook agressie op het middenveld met zijn tackles en met zijn snelheid kan hij ook beter dan Blind counters eruit halen. Blind brengt meer dan hij weer rust achterin en kan met Schuurs streven naar hetzelfde als vorig jaar met de Ligt.
1 0
vincent_DV
Dit is zo’n onzin. Tactisch en conditioneel vergt het middenveld hele andere dingen van een speler. En dan verwacht je dat een Spaanstalige speler die nog nooit daar heeft gespeeld dat ie dat wel even kan omdat hij kort kan weg draaien en een leuke pass heeft? Weet hij hoe hij verdedigend moet staan, is zijn handelingssnelheid tegen bijvoorbeeld Benfica ook snel genoeg? Heeft hij het loopvermogen? Is het niet vreemd dan een speler onder de 1,80 altijd centraal of linksback stond ondanks zijn voetballend vermogen, of zal dat waarschijnlijk wel zijn redenen gehad hebben? Met

Ik vind het zo makkelijk om maar te zeggen dat dat wel zou moeten kunnen. Ajax is geen subtopper waar alles maar zo kan.
0 -1
Schip
En dan ook nog eens twee nieuwe, jonge en onervaren spelers in de as van je team neerzetten, dat tactisch hogeschool voetbal speelt.

Waarschijnlijk is het idee: felle spelers, dus die ruimen flink op. Dan kun je net zo goed PSV kopiëren en je ambities in de CL opgeven.
0 0
ETM
Martinez valt veel meer op met zn passing en het gemak waarmee hij voetbalt dan dat hij opvalt met zn felheid, al valt ook zn felheid op. De vraag is wel of hij die positie tactisch aan kan. Dat is logischer om te testen tegen Emmen dan tegen Apoel.
Iedere keer dat ik m zie spelen dan denk ik, zou dat geen goede 6 voor Ajax zijn? Voorlopig gaat het Blind vrij moezaam af in zn huidige toebedeelde rol. Hij maakt vind ik opvallend veel fouten, zowel in de positionering als in de kortere passing. Betekend niet dat hij het niet kan, maar discutabel vind ik het tot nog toe wel. Denk dat hij als volle 6 het beter zou doen.
2 0
GvanAchteren
Je ziet toch wel dat Martinez de gereïncarneerde Edgar Davids of Jan Wouters is.
0 0
Labrador
Omdat op Ajaxshowtime iedereen elkaar napraat. Helemaal na een slechte wedstrijd
0 0
ETM
De voorspelling dat Martinez op middenveld terecht zou komen deed ik tijdens de voorbereiding. Overigens is die voorspelling nog niet uitgekomen dus moet ik het borst kloppen nog effe uitstellen ;)
Zette Ten Hag het niet al 1 keer om in de slotfase van een wedstrijd?
0 0
GvanderK
Ik praat niemand na.
0 0
Meerkoet
Twee snelle Ajax treffers kunnen beslissend zijn ......... en meer van dat soort dood doeners.
1 0
Rentokill
De bal is rond, het is 11 tegen 11...
1 0
Rhythim
Zeg dat maar eens in de rugbywereld dat de bal rond is....
1 0
Rentokill
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bal_(voorwerp)
0 0
Patrick78
En de lucht is blauw.
0 0
Knalpot
En het dak is open.

*Mits er geen technische storing is*
0 0
Rentokill
Martinez kan ook op het middenveld uit de voeten? Op basis van wat zegt ie dat? Die paar minuten tegen Emmen?

De poppetjes zijn het probleem niet. Zijn stuk voor stuk beter dan de Apoelletjes. Wat gaan we doen aan de inspeelpass naar voren. Dat ging zó vaak mis vorige keer. Apoel stapte heel goed in en liepen toen met zn allen naar voren. Dat zullen ze weer proberen.

Beste remedie is de bal niet verliezen. Moet degene die passed beter opletten of degene voor wie de pass bedoeld is?

Welke tactische aanpassingen Ten Hag hiertegen verzint vind ik veel belangrijker dan de discussie wie waar speelt.
1 0
PuurGeluk
Afgaand op de vorige wedstrijd is het de passing zelf waar het goed mis ging. Hoe vaak de bal zo gemakkelijk in de voeten van de tegenstander werd geschoven is bizar.

Zelf ga ik altijd nog uit van een complete offday en zetten we de boel woensdag recht. Dan spelen we gewoon CL en is onze kritische "achterban" weer voor even stil (hopelijk).
0 0
masterrr
Opstelling maakt nu niet zoveel uit, puzzel gaat toch nog nier opgelost worden. Gewoon vlammen met de CL instelling van vorig jaar, dan zijn we echt wel beter dan Apoel.

Daarna maar eens toewerken naar de beste elf Erik, duurt wel wat lang allemaal
2 0
WZAWZDB14
Ik denk dat Schuurs ook veel beter gaat functioneren met Blind naast hem in het centrum. Communicatie is essentieel tussen die posities
1 0
Bocarra
Met veel tegenzin moet ik bekennen dat Driessen de spijker wel op z’n kop slaat.
3 -1
PuurGeluk
Tsja, en dan te bedenken dat dit zn beroep is....wie had t niet kunnen bedenken? Juist, alleen idioten want wie heeft Martinez ooit langer dan 15 minuten op het middenveld zien staan? Ze lullen maar weer wat. Laat het maar aan Ten Hag en co. over.
0 -1
LS16
Voor woensdag:

Neres Tadic Ziyech
Marin
Blind Alvarez
Tagliafico Martinez Schuurs Veltman
Onana

En ik zou in de loop van het seizoen toewerken naar:

Neres Tadic Ziyech
Van de Beek Marin
Blind
Tagliafico Martinez Alvarez Mazraoui (Veltman)
Onana

Blind en Martinez omwisselen zou ook kunnen mits Martinez daar echt blijkt te kunnen spelen.
1 0
Rentokill
Zou zomaar kunnen dat Marin met 2 man in zn rug wél in zn spel komt inderdaad. Maar wil je daar nu op gokken?
0 0
vincent_DV
Nu komt toch wel steeds meer en meer naar voren in mijn ogen dat Ajax op het middenveld gewoon een probleem heeft. Blind kan namelijk bijna niet terug naar de verdediging aangezien er niemand anders kan spelen. Enkel Martinez zou er misschien kunnen spelen maar die heeft in zijn hele carrière nog nooit op die positie gespeeld. Het is dus een flinke gok door hem er maar neer te zetten in de hoop dat het werkt in mijn ogen.

Ook dit simpele feit; wat gebeurt er als Blind, Tagliafico of Martinez geblesseerd raakt of geschorst is? Dan zijn de poppen aan het dansen want dat valt amper op te lossen. Dest zou evt. Nog linksback kunnen in plaats van Tagliafico al is een rechtsbenige linksback niet echt fijn in mijn ogen, al heeft ie een goede Rabona in de benen haha. Als Martinez of Blind er niet is heb je echt een probleem. Dan moet je of met 2 rechtsbenige CV’s spelen, of met Mazraoui/Marin/Alvarez op het middenveld, oftewel met 2 spelers die nog moeten wennen aan zowel de club als positie en ook nog Mazraoui die niet voldoet op die positie. Ik vind deze penibele situatie onnodig, risicovol en roekeloos.

De selectie die er nu staat is totaal niet in balans en dat blijf ik vreemd vinden. We hebben RCV’s over, 3 spelers die CV en Linksback kunnen spelen maar die staan er allemaal in, 1 echte middenvelder en 1 die ook als back up geldt achterin, 1 echte spits en een gelegenheidsspits, 1 echte 10 en heel veel buitenspelers die in dit systeem vorig seizoen niet voldeden op 10(Neres, Ziyech).
2 0
FerdiZ
martinez kan er spelen, alvarez kan er spelen. dus weinig problemen
0 -2
vincent_DV
Hoe kom je erbij dat Martinez er kan spelen? Iedereen praat elkaar maar na maar die jongen heeft nog nooit, echt nog nooit in zijn carrière op het middenveld gespeeld?

En wil je echt serieus met Alvarez en Marin op 1 middenveld gaan spelen?
1 0
Schip
Marin blijkt gewoon niet de 6 te zijn, waar hij voor aangetrokken is. Ik vind dat wel een flinke fout van de scouts, in dit geval Overmars en TH dacht ik. Marin stond ook niet op de scoutingslijstjes, maar ze vonden hem goed spelen tegen Ajax.

Daarom valt het middenveld nu steeds uit elkaar: Blind gaat naar achteren, Marin naar voren. Schone's vertrek was ook niet gepland. Dat zijn dus twee relatieve impuls beslissingen over de bezetting van het middenveld, terwijl je beste man daar al weg is.

Ik denk nog steeds dat Blind hier een steunpilaar zal worden. Maar zoals jij eerder zei, dan moet er wel nog een creatieve speler naast. Gravenberch en Taylor kunnen dat, maar hebben nog wel twee jaar nodig.

Wie haal je dan om hen niet in de weg te zitten. Eiting verdient ook nog wel een kans.
2 -1
Knalpot
Het zal aan gaan schelen als Donny zich in de fase van de opbouw al niet naast de spits verstopt. Hij moet er 'komen' en niet alvast staan.
0 0
vincent_DV
Ze hadden in mijn ogen Schone wel mogen laten gaan, alleen is het een grote fout om dan vervolgens maar te denken dat de huidige bezetting wel prima is, want inderdaad, we missen vooral creativiteit voor de verdediging en dat is met de Jong en Schone totaal wel. Dat is ook de reden dat ik Alvarez daar ook geen optie vind, behalve als Blind naar de verdediging gaat en er een nieuwe creatieve speler naast Alvarez staat.

Ik sta er voor dat je geen rekening hoeft te houden met; wat nou volgend jaar met dat en dat talent? Er kunnen zo veel dingen gebeuren waardoor die jongens altijd kansen krijgen. Dest is er ook ineens terwijl er geen rechtsback is vertrokken? Misschien wil Blind nog wel een keer naar het buitenland, misschien wordt Martinez linksback bij vertrek van Tagliafico en dan Blind centraal, dan is er ook weer plek. Misschien is die nieuwe middenvelder zo goed dat hij maar 1 jaar blijft, misschien blijkt Taylor over 1 seizoen wel beter dan die nieuwe middenvelder maar dan heb je wel een jaar geprofiteerd van die extra middenvelder. Daarom zou ik nooit een aankoop laten schieten voor een talent voor over 1 jaar.
1 0
Knalpot
Als je vorig jaar bekeek dan is dat verschil in creativiteit helemaal niet zo doorslaggevend, waar die 2 wel voor zorgden is dat het spel sneller en soepeler ging. Frenkie zorgde ervoor dat er altijd iemand vrij kwam door zijn gedribbel en Schone verplaatste het spel meestal 'direct' in de meeste gevallen naar Mazraoui. Echter waren beiden niet zeer doorslagevend in het vrij voor het doel zetten van een medespeler, die taak lag vooral op de schouders van Tadic, Ziyech en Neres.
0 0
DarkChild
Er wordt al jarenlang (en steeds meer nu Overmars zo'n beetje alle macht heeft) buiten de scouting om gewerkt. Althans: Van een heel groot deel van de aankopen zijn helemaal geen lijstjes of rapporten, maar deze zijn ingefluisterd door 'bevriende' makelaarskantoren, oud-spelers/trainers-vertrouwelingen of impulsen van Overmars zelf.
Wellicht ten overvloede, maar het is dus niet zo dat louter de scouting spelers aandraagt of dat pas als zij hun (positieve) mening hebben gegeven er tot actie over wordt gegaan.
Is eigenlijk bij geen enkele BVO het geval.
1 -1
GvanAchteren
Hier spreekt een echte insider...
0 -1
DarkChild
oh, maar je hoeft me niet te geloven hoor. Ik probeer slechts het wat geromantiseerde beeld te nuanceren dat veel mensen hebben. Dat het allemaal strak en professioneel geleid wordt met heldere lijnen, bevoegdheden en procedures.
Dat zal je nog verbazen...en tot een bepaalde hoogte 'kan het ook niet altijd zo gestructureerd', omdat de transfermarkt allesbehalve overzichtelijk is (lopen met name door de makelaars zo veel belangen en machtsposities door elkaar heen)
maar nogmaals doe er mee wat je wil.
1 0
FerdiZ
nogmaals. Marin speelt puur op 6 omdat vd Beek er nog is...
Helaas denkt iedereen nu dat hij een 6 is..
Ik zou hem woensdag op 10 zetten met Blind en Alvarez er achter
2 -1
MankeNelis
Nou kom er marin met de mogelijke opstellingen.
3 0