'Huntelaar in de spits, Ziyech er kort achter'

FinnDekker, 26-08-2019 om 07:15, 12421 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem verwacht weinig problemen voor Ajax in de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers kwamen in de heenwedstrijd niet verder dan een 0-0 tegen APOEL Nicosia, maar de oud-voetballer denkt dat Ajax het hoofdtoernooi gewoon bereikt.

'Over Ajax maak ik me geen zorgen tegen APOEL Nicosia. Ook niet nu Noussair Mazraoui en Donny van de Beek ontbreken in de thuiswedstrijd', vertelt De Kromme aan het Algemeen Dagblad. De Feyenoorder opteert wel voor een andere voorhoede dan vorige week dinsdag. 'Klaas-Jan Huntelaar in de spits, Hakim Ziyech er kort achter, in een thuiswedstrijd kan dat wel.'

'Die Razvan Marin zou ik nog wel een tijdje de kans ­geven, hij heeft de lastige taak om op een compleet nieuw middenveld de kar te moeten trekken', vervolgt Van Hanegem. 'Ik zie in Mazraoui trouwens meer een back dan een middenvelder. Zoals ik in Daley Blind al jaren meer een middenvelder dan een verdediger zie.'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ja... lekker "kort erachter". Dan zit je weer met een middenveld van twee man en enorme ruimtes tussen aanval en verdediging. Tactisch zelfmoord.
2 -2
trainerdv
Ik zou dit ook pas gaan doen als we 1-0 achter komen.
0 -2
Balgobind
Onana
Veltman Alvarez Blind Nico
Martinez

Zyech Tadic

Neres Huntelaar Promes
0 -3
johnantoni
Ziyech middenveld, blind weer centraal, roep ik al een tijdje.
1 -1
7172AFCA7395
Met KJH zou ik ook starten.
Verwacht veel verkeer in de APOEL defensie.
0 0
Jos1983
Zou des AJAX zijn om Ekkelenkamp gewoon naast Blind te zetten op het middenveld, twee stoppers achter Ziyech. De Wit als vervanger van vd Beek zie ik niet zo snel gebeuren, thuis moeten we gewoon met KJH in de spits kunnen spelen.. Neres rechts, Tadic links en Ziyech erachter...
Promes alweer fit?
3 -1
trodat4030
Of Lang, die vind ik eigenlijk véél beter op 10 dan Ekkelenkamp (waar dan ook). Die kan ook nog eens op beide flanken uit de voeten dus de roulatie met de vleugels kan gewoon blijven bestaan. Qua spel verschillen Ziyech en Lang niet heel veel, beide een ander voorkeursbeen, maar dat is t wel. Dan kan Tadic zelfs gewoon in de spits blijven staan als dat toch de voorkeur heeft boven KJH met Neres en Ziyech op de flanken. Persoonlijk zie ik daar meer viducie in.
0 0
Knalpot
Denk dat ie bedoeld Ekkelenkamp op de '8'. Lang op die positie neerzetten lijkt me een soort zelfmoord. Lang op '10' zou kunnen maar dan zou ik gewoon Marin laten staan, in zo'n belangrijke wedstrijd met 2 van zulke jonge onervaren middenvelders gaan spelen is wel erg riskant. Lang als linksbuiten zou wel kunnen maar dan zou je Neres moeten offeren i.m.o.
1 0
trodat4030
Ik doel ook uitsluitend Lang op 10 of op de flank inderdaad. Niet in de controle. Wie er in het blok moet spelen, mag TH bepalen, heb te weinig zicht op Martinez en Alvarez op die posities, dus kan daar niet over oordelen. Mij gaat het puur om het vervangen van Donny, het liefst doe je dat met zo weinig mogelijk positiewisselingen en ik vind Ekkelenkamp gewoon net-niet op het middenveld. Die wil ik nog altijd weer eens op RCV zien. Die is op het middenveld gezet om aan zijn voetballende vermogen te werken, maar toen hij pakweg 10 wedstrijden later 19 goals had gemaakt, is dat plan veranderd. Ben desondanks benieuwd hoe hij daar nu uit zal pakken, nu hij meer voetballend vermogen heeft ontwikkeld (maar wat in mijn ogen nog steeds te weinig is voor het middenveld van Ajax). Al vrees ik dat het ijdele hoop is.
0 0
Knalpot
Ik denk dat Ekkelenkamp daar wel kan spelen, hij is er slim genoeg voor alleen twijfel ik zeer aan zijn handelingssnelheid. I.m.o. denk ik dat met Alvarez daar beginnen op dit moment gewoon het slimste is. Niet direct voor het mooiste voetbal maar voor de balans denk wel het beste.
0 0
PeterVKV
Gisteren bij City een middenveld met Undogan, de Bruyne en Silva. Lekker man. Die Silva is met zijn steekpasses echt de man daar zoals Ziyech dat bij Ajax moet zijn. Donny als de Bruyne en daarachter een voetballende 6. Woensdag Marin voor Donny.
0 -1
JariJari
Wow eens met Willem, dat komt niet vaak voor ....
3 -2
Simon1
Willem wilt klaarblijkelijk niet dat Ajax kampioen wordt. Had ik niet verwacht.
1 -8
Rentokill
Normaal gesproken zet je idd je meest creatieve speler op 10.
Alleen Ziyech heeft teveel risico in zn spel voor die positie.
Je moet hem altijd opstellen, dat wel... maar op 10?
1 -1
Babangida83
Hij pakt ook wel heel veel ballen gelijk terug.
0 -2
jaripettersson
Hij verdedigt wel fanatiek mee terug. Echt wel een meerwaarde van hem.
0 0
RayJordaan
Nee Dusan niet op de flanken, Ziyech linksbuiten, Neres rechts en Tadic 10.
2 -6
De Stift
Onana
Veltman - Schuurs - Blind - Tagliafico
Alvarez - Ziyech - Martinez
Neres - Huntelaar - Tadic

Ik wil heel graag Alvarez en Martinez als koppeltje zien op de middenveld. Verdedigend sterk, voetballend slim, beiden redelijk balvast. Blind moet zorgen voor de organisatie achterin. Schuurs verdient het vertrouwen. Veltman is gewoon een prima rechtsback. En Nico fantastisch.
Van Huntelaar als spits kan ik echt genieten, maar Traore moet dan wel versneld gebracht worden.

3 -3
Knalpot
Dat zou ik eerst maar eens in een wedstrijdje in de ED uitproberen, bij voorkeur tegen 1 van de onderste 9, niet in een wedstrijd waar er 30M op het spel staat.
0 0
Barra
Ik snap de roep om Martinez of Alavarez op het middenveld, maar dat blijft natuurlijk ook een grote gok om daar 2 verdedigers neer te zetten die daar samen nog nooit gespeeld hebben. Het zijn moeilijke posities waarbij ook veel gecoacht moet worden en zij zullen dan ook de opbouw en het positiespel moeten verzorgen. In de omschakeling kunnen ze echt van meerwaarde zijn, maar ook wanneer je 70/80 procent de bal hebt en het spel moet maken?
3 -1
Schwalbino
Voor die positie komen ze ervaring tekort. Eentje met weinig ervaring naast een ervaren controleur kan maar twee onervaren spelers die koud bij het team zijn en geen Nederlands spreken? Dat is vragen om problemen.
1 0
NelsonAFCA
Prachtige opstelling.
1 -2
NelsonAFCA
Helemaal met Willem eens!

Huntelaar heeft al eerder bewezen in de CL dat hij van waarde kan zijn.
1 -2
NelsonAFCA
Helemaal met Willem eens!

Huntelaar heeft al eerder bewezen in de CL dat hij van waarde kan zijn.
2 -2
Rhythim
Maar dan ben je het er dus ook mee eens dat Blind op het middenveld moet blijven zoals Willem dat vind?
1 0
JariJari
Tuurlijk wel. Blind is veel beter als middenvelder (hij is ook een klasse verdediger maar we kunnen hem maar 1 keee opstellen) en op het middenveld is hij harder nodig.

Martinez doet het uitstekend in de verdediging, Blind op het middenveld ook.
0 -1
NelsonAFCA
Haha heel scherp.

Nee hij hoort in de verdediging.
1 -2
WZAWZDB14
Ben het hier wel mee eens, Ziyech op 10 lijkt me ook de beste oplossing. Hij is niet meer de middenvelder van 2 jaar geleden die niet mee verdedigd.
1 0
jaripettersson
Wanneer vdBeek in de nek van Tadic gaat staan en Blind net voor en in de verdediging gaat lopen is dat een garantie voor succes om Marin er slecht uit te laten zien. Een soort 5-1-4. TH zal dat toch ook wel inzien? Dankzij dit domme gehannes wordt Marin door velen al direct afgeserveerd en moet er weer een nieuw iemand gekocht worden. Wie je ook koopt, als dit je systeem is verzuipt Maradona in vorm nog.
2 -1
Rentokill
Daar ben ik het helemaal mee eens. De Tadic variant met deBeek op 10 is geen handige.
Ik denk eerder Tadic op 10, of Promes. Hunter ervoor. Echte spits, geen hangende. Ziyech te kwetsbaar daar.
1 0
ETM
Ik zie niet waarom de Tadic variant ineens niet handig meer is. Het is ook geen variant, Tadic is de eerste spits en doet dat voortreffelijk.
Tadic is echter denk ik ook 1 van de beste opties op 10.
Maar ik ga niet mee met niet benoemen van Tadic als echte spits, want hij beheerst bijna alle onderdelen van een Ajax- spits.
1 0