Gullit ziet Ajax-middenveld als 'grootste dilemma'

JesseTH, 25-08-2019 om 20:35, 8849 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ruud Gullit ziet dat Ajax nog altijd behoorlijk zoekende is. Door het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en ook Lasse Schöne verschoven er meerdere posities binnen het elftal en dat lijkt de ploeg veel moeite te kosten.

'Het middenveld is het grootste dilemma. Schöne was een hele belangrijke speler en De Jong was ook geweldig', begint Gullit te vertellen aan tafel bij Rondo. 'Ze weten gewoon niet wat ze moeten doen. Donny loopt maar naar voren, tot naast Tadic. Dan heb je al helemaal geen middenveld. Blind komt de bal halen tussen de verdediging. Dan heb je een gat, veel te veel ruimte. Ik hoor dat ze heel graag willen dat Blind weer achterin gaat spelen, maar wie gaat er dan voor spelen?'

De oud-international ziet dat er momenteel geen afstemming is bij Ajax, waar ook de vele gele kaarten tegen APOEL uit voort kwamen. 'Normaal krijg je veel gele kaarten als een team heel erg aanvalt en je hen tegen probeert te houden. Ajax was meer in balbezit en zij kregen zoveel kaarten. Dat is meer uit frustratie. Het loopt gewoon even niet bij Ajax. Iedereen loopt door elkaar.'

Youri Mulder wijst er op zijn beurt op dat het huidige Ajax het nog lastig kan krijgen tegen APOEL. 'Iedereen dacht dat een wedstrijd op Cyprus makkelijk was, maar dat valt tegen met veertig graden. Ze moeten uitkijken voor een gevoel van gemakzucht. Je ziet dat soms bij situaties waarbij bijvoorbeeld Ziyech blijft hangen. Hij schakelt niet om. Je moet compact blijven en je teamgenoten helpen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Off topic: Vertonghen schijnt weg te mogen bij de Spurs.........als dat zo is, dan snel halen Marc!
Kunnen we heel goed gebruiken achterin.
0 0
Rentokill
Wat kon die man goed voetballen he!
0 0
Ajaxvooraltijd
Tadic op het middenveld en Zlatan in de spits lijkt me wel wat.
0 0
Cruijffthebest
Roep hier al de hele tijd dat het middenveld het grootste probleem is er er heel snel wat moet gebeuren, dus minimaal een creatieve speler als een Olmo erbij en snel ook!!!
0 0
FT`S
Dat roept iedereen..Het is volgens mijn niet nodig om een paniekaankoop zoals Olmo te doen, je moet alleen de poppetjes op de juiste plek zetten..We hebben een sterke selectie met spelers zoals vd Beek, Tadic, Ziyech, Lang, Alvarez, Martinez, Neres eventueel nog een paar gasten uit jong als ze nog stappen maken zoals Gravenberg, die allemaal opt het middenveld kunnen spelen. Je hoeft dus absoluut niet te spelen met Marin en Blind op die plekken..Alleen lijkt Ten Hag dat nog niet te weten..
0 0
ETM
Denk wel dat Ten Hag iets wil veranderen, maar probleem is wel dat deze cruciale pot tegen Apoel zich niet leent voor een flinke omzetting.
0 0
LL
Ze zaten PSV weer n partij de hemel in te prijzen. Gênante vertoning.
2 0
Labrador
Niet gezond hoor. Vorige week na Hagesund was het nog brandhout en nu na 1 moeizaam potje ( de eerste helft had het ook 0-2 kunnen staan) zijn ze 180 graden gedraaid. Voor de geïnteresseerde;
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/892518/gullit-je-voelt-dat-er-dit-seizoen-bij-psv-mooie-dingen-staan-te-gebeuren-.html
0 0
FrankBeton
Als er nou IEMAND alle open deuren intrapt is het Gullit wel.

Bij BBC Match Of The Day waren ze er ook snel klaar mee. Gênante vertoning wanneer hij daar zat zeg pfffff
2 0
Engeltje
Ik ben er nog niet gerust op we spelen nog niet top en een doelpunt tegen is nu heel normaal, dus zullen we echt een paar keer moeten scoren, zit nu Barcelona te kijken en het is lastig om tegen een compacte tegenstander te scoren als je zelf niet top bent
2 -1
ETM
Ik heb echter nog nooit een post van jou gelezen waarin je er gerust op was. PSV wordt ook het hele seizoen door waarschijnlijk kampioen. ;)
1 0
waayop
In de laatste 5 cl thuiswedstrijden 11 tegendoelpunten om de oren gekregen. Dat wordt 90 minuten lang, bibberen op de tribune.
0 -1
Labrador
Ondanks dat Gullit gelijk heeft dat Ajax nog zoekende is ia het als analist wel makkelijk scoren. Het ene moment is Schone te oud en als hij weg is dan is hij opeens onmisbaar.
2 0
Klasseman
Opritten met die Schone,, heeft ons de CL gekost, blij dat ie weg is
0 -5
ram
Bah, wat ben jij walgelijk.
0 0
Labrador
Ja hoor. Weltrusten
0 0
Schip
Schone zou dit echt niet hebben gefixt. Ook vorig jaar werd hij deels overlopen. Het probleem ligt ook bij een De Ligt die niet meer hoog speelt en strak doordekt. En Frenkie was zo verschrikkelijk balvast, die hield hem gewoon bij zich totdat hij een tegenstander lostrok van een medespeler.

Misschien dat hij Blind en Donny als een blok neerzet en Marin daarvoor. Of Tadic / Ziyech of Lang op 10. Als ze het maar compact houden.

Edit: stom, Donny speelt natuurlijk niet.
1 0
ST
Deze selectie heeft niet de juiste spelers voor de punt naar voren, maar wel voor de punt naar achteren op het middenveld:

------------- Onana -----------------
Veltman - Alvarez - Blind - Nico
-------------- Martinez --------------
--- Vd Beek ----------- Ziyech ---
Neres ---- Huntelaar -- Tadic
5 0
waayop
Precies maar Ten Hag gaat echt niet met de punt naar achteren spelen toch?
1 0
Web
Ik ben het eens met Gullit, Donny staat te diep en Blind komt de bal achterin op halen, waardoor de ruimtes veel te groot zijn
Blind moet weer in het centrum spelen, hij is de man die daar sturing kan geven, en weet precies wat er daar verlangd word. Ipv achteruit lopen, doordekken
5 -1
GdlT
Mee eens dat Blind weer CV moet spelen. Dan hoeft er maar één speler ingepast te worden. Nu heb je twee nieuwe verdedigers in het centrum die het systeem niet beheersen. Toch wordt verwacht dat die elkaar coachen over iets wat ze dus niet beheersen.
Het middenveld bestaat sowieso uit spelers die daar vorig jaar niet speelden, ongeacht of Blind daar staat of niet.
0 -1
Tinus
Als blind naar achteren gaat, dan is de vraag wie de lijnen op het middenveld gaat uitzetten. Wie zorgt voor het drukzetten enz. Ik zie blind ook het liefst achterin, maar dan heb je (zeker met de afwezigheid van Donny) opeens een heel nieuw middenveld. Ook als je daar Ziyech of tadic neerzet is dat nieuw.
0 0
ST
Dat kan juist Martinez heel goed. Als iemand er kort op zit en druk kan zetten is hij het wel. Daarnaast kan hij ook prima voetballen. Als je Ziyech en Vd Beek ervoor zet op het middenveld, dan zorgen zij wel voor de creativiteit.
0 0