Perez niet te spreken over vrij weekend topclubs

JesseTH, 25-08-2019 om 19:25, 3622 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is niet te spreken over de beslissing van de KNVB om Ajax, PSV, Feyenoord en AZ vrij te geven tijdens het voorbije voetbalweekend. De voormalig Ajacied is van mening dat de spelers van die clubs meerdere duels in een week moeten kunnen spelen en tevens moet er aan de kijker gedacht worden.

'Als consument is het echt niet leuk', oordeelt Perez bij Dit was het Weekend. 'Het lijkt me ook niet nodig om te doen. Ik ben zeer verbaasd dat deze maatregel is genomen. Iedere speler wordt gemonitord. Spelers zien er veel fitter uit dan ze vroeger deden. Het verbaast mij ontzettend dat je dan niet drie keer in een week kunt spelen en dat de maatregel genomen moet worden om vier ploegen vrijaf te geven.'

'Het is ook heel vervelend dat de competitie niet gelijk loopt, omdat ploegen nog inhaalwedstrijden hebben', vervolgt de Deen zijn onderbouwing. 'De makkelijkste oplossing is om de ploegen waar het om gaat een relatief makkelijke thuiswedstrijd te geven. Wie heeft verzonnen dat Feyenoord vandaag tegen AZ had moeten spelen?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Waarom werd het gewoon niet gevraagd aan de europees spelende clubs? ("willen jullie dat we het eredicvisieduel verplaatsen of juist niet?") Als de KNVB in het belang van NL clubs in Europa wil handelen is dat toch logischer dan het als een dictator opleggen. Misschien had Ajax juist wel meer baat bij wedstrijdritme in deze fase.
0 0
Aspers73
Als alle clubs er nu alsnog uitvliegen dan in toekomst maar niet meer doen.
0 0
RuffRhythim
Het gaat er in het begin van het seizoen ook helemaal niet om of je 3x per week kan spelen, want dat kunnen ze wel.
Het gaat er juist om dat je in het begin van het seizoen nog geen ingespeeld team hebt omdat zoveel spelers door allerlei internationale toernooien later aansluiten maar er wel verwacht wordt dat je al zo vroeg een speelklaar elftal hebt staan in de belangrijkste weken van je seizoen.

Het is juist van groot belang dat je Europees spelende clubs in dat beginstadium dan een week kan vrijwaren van wedstrijden zodat je langer ongestoord kan trainen op alles wat noodzakelijk is.

En dit is in het algeheel belang voor de positie op de Europese ranglijst, hoe kan Perez dat nou niet zien?

Ik ben er blij mee dat de knvb (na vorig jaar Ajax) eindelijk inziet dat dit een juiste handelswijze moet blijven.
1 0
Simon1
Alle Europese top competities doen het, maar als het in Nederland gebeurd zijn we er niet te spreken over. Streven wij er naar om terug aan de top te komen of niet?

Vergeet overigens niet dat de Nederlandse clubs relatief weinig middelen hebben en dus zuinig moeten omgaan met hun spelers om Europees hoge ogen te gooien. Laat nou net die Europese wedstrijden van groot belang zijn voor het Nederlands voetbal.
0 0
SnifferClarke
Hij heeft volledig gelijk. 3 wedstrijden per week voetballen, daar ben je als speler alleen maar blij mee, toch?
0 0
Gonzalez75
Ajax en de andere clubs hadden moeten spelen. Niet alleen voor ons fans maar ook om in het ritme te blijven en nog meer op elkaar ingespeeld te geraken. Enige waar je op moet letten is blessures, maarja, die gebeuren ook tijdens trainingen.
1 0
Bramzel
Hieruit blijkt dus dat de kijkcijfers erg laag waren.
0 0
Luie Spits
Ik snap de reactie van Perez, maar de beslissing van de KNVB vind ik wel sterk. Deze week zijn beslissende wedstrijden voor de Nederlandse ploegen om zich te plaatsen voor een hoofdtoernooi met de bijhorende inkomsten en gegarandeerd wedstrijden. Op het moment dat de clubs daarvoor geplaatst zijn vind ik ook dat ze prima in staat moeten zijn om 3 wedstrijden in een week te spelen, echter zit je nu nog aan het begin van het seizoen en kan net de ene speelronde vrij zijn een paar procent schelen die belangrijk zijn voor co-efficiënt en het aanzien van de competitie. Ik ben het dus zowaar een keer eens met de KNVB.
0 0
roodwit007
Als de clubs het verleden seizoen incl pisvee feyenerd en az fietsetas het beter hadden gedaan ,dan had ajax niet als enige de punten binnen moeten halen en waar bovenstaande clubs behoorlijk stonden te mauwen als ajax werd verzet nu zijn ze allen stom en hoor je niks ze hebben hebben het allemaal laten afweten daarom grijp de knvb in want je moet boven oostenrijk ect boven komen en blijven
2 0
Babangida83
Zeiken om het zeiken. Perez is goed geintegreerd. Daarnaast wetenschappelijk ook onjuist. Tussen 3 of 4 dagen rust zit een relatief groot verschil.

Daarnaast wel goed om drie wedstrijden in een week te leren spelen. Dat heb je nodig als speler indien je ooit de stap naar het buitenland wilt maken. Maar voor cruciale wedstrijden, lijkt me dat niet echt handig. Je moet jezelf ook weer niet onnodig moeilijk maken, als land.
0 0
Deepblue
Het is suf voor de competitie. Maar landencoefficienten gaan nu even voor.
0 0
Esthas
Wat een gelul van perez, ik vindt het juist goed dat de KNVB dit doet, maximaal rust geven want Europese prestaties zijn enorm belangrijk in de strijd om de 11de plek. Ik vind het niet erg, lekker uitkijken naar Ajax woensdag, het was toch heerlijk weer om buiten te zijn
1 0
KlasseLasse
perez kon nog niet eens 1 wedstreid vol spelen moet je nagaan 3?? en als je wel zou spelen boeit het niet of je een zwakke of sterke tegenstander treft! al denk il zelfs nog dat een sterkere tegenstander beter is dan ben je tenminste gefocust
0 -1
Santiago
Volgens mij hebben kijkers liever goede Europese prestaties dan wedstrijden tegen Sparta een weekje eerder
0 0
Montana
Of de wedstrijd verzetten of de topploegen een makkelijke tegenstander geven. Maar dan klaagt de subtop omdat zij dan meer tegen elkaar spelen die ronde.

Niet zo zeuren kenneth. 1 saaie ronde met het oog op 4 ploegen in europa het komende half jaar. Lijkt me een klein offer...
1 0
Labrador
de consument.. Hou op man Het gaat om het sportieve aspect. Als we het met 3 clubs niet halen dan hadden we zeker meer rust moeten hebben. Die analisten waaien ook met alle winden mee.
1 0
Jariiii
Perez niet hoor, die heeft een eigen mening. Net als Van Hooijdonk en, schiet me maar lek nu, Waterreus.
0 0
AFCAjax
interland weken zijn ook saai.. en nu heb je een wat leuker midweek extra ergens.
0 0
insectenverdelg
Als we 3 clubs in de EL komen en 1 club in de CL, was t de goede beslissing. Ook ik vind t een saai weekend. Maar Dit is voor t Nederlands voetbal heel belangrijk. Dus geef de KNVB gelijk.
2 0
Jariiii
Het had van mij niet gehoeven maar ik vind er ook wel weer iets voor te zeggen. Het is wel degelijk een belangrijke week voor het Nederlandse clubvoetbal.
3 0
JariJari
JariJari niet te spreken over Perez. "Hou je bek man!" aldus JariJari.
3 -3