'Kan over twee jaar zomaar in Denemarken spelen'

ThijsZwagerman, 25-08-2019 om 09:05, 10933 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Arno Vermeulen vindt het begrijpelijk dat Ajax Kasper Dolberg hoogstwaarschijnlijk gaat verkopen. De commentator van de NOS stelt dat de Deen voldoende kansen heeft gehad van trainer Erik ten Hag, maar Vermeulen zag Dolberg nooit meer zijn ‘oude’ niveau halen.

‘Trainer Erik ten Hag heeft Dolberg nooit goed zien voetballen. Dus ik kan mij voorstellen dat hij denkt: gaat dit 'm nog worden? Misschien was het met Peter Bosz (Ajax-trainer in het seizoen 2016/2017, red.) wel anders geweest. En 25 miljoen euro, wat nu gezegd wordt, is ook wel een bedrag. Dus ik snap wel dat Ajax hem weg doet.’

Vermeulen vindt dat Dolberg genoeg kansen heeft gehad van Ten Hag. De commentator ziet dan ook twee andere mogelijke redenen voor het feit dat de spits niet naar verwachting presteerde. ‘Het kunnen twee dingen zijn. Hij kan minder goed zijn dan wij denken na één heel goed jaar. Maar wat het ook kan zijn: na zijn eerste seizoen heeft hij veel blessures gehad. In de tussentijd is Ajax veel beter geworden dan het team dat de finale van de Europa League haalde.’

Over Dolbergs aanstaande transfer naar OGC Nice heeft Vermeulen tot slot zijn twijfels. ‘Hij gaat van Ajax met, hoogstwaarschijnlijk, Champions League-voetbal naar een Franse middenmoter. De lat ligt daar absoluut lager. Het kan ook zomaar de sneltrein naar beneden zijn en dat hij over twee jaar weer in Denemarken speelt.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
De witte Chinees heeft gesproken...
0 0
Goaltjesdief97
Volgens mij is de halve voorhoede van FC Kopenhagen langdurig geblesseerd. Misschien dat Kasper daar weer op kan bloeien? Zoals dat ook is gebeurd met Fischer en Boilesen, en Andersen bij Aalborg.
0 0
ajaxrulesz
Had ik ook voor geopperd als ik hem was de ligue 1 is een relatief sterke competitie die niet veel onder doet voor de serie A. Hij staat daar tov. betere verdedigers dan hier. Ik ben zeer benieuwd naar zijn ontwikkeling.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Mensen hebben echt veel te lang een blinde vlek gehad als het om Dolberg ging. Heeft een 3 kwart seizoen lang, 3 jaar geleden boven zijn stand gevoetbald. Iedere speler heeft wel eens zo'n seizoen. Neem bijvoorbeeld Björn Vleminckx.
En zo wonderbaarlijk was het ook niet wat Dolberg liet zien, tegen de toppers gaf hij toen al zelden thuis. Meevoetballen is daarnaast nooit verder ontwikkeld bij hem. Vooral thuis tegen de kleintjes in de Eredivisie was het leuk, een enkele keer een geweldige actie tegen bijvoorbeeld Lyon. Hij heeft alsnog absurd veel kansen gehad in de afgelopen 3 jaar. Topsport is ook tijdig door selecteren. Hoe hard dat kan zijn. Nu eindelijk is het kwartje gevallen dat hij geen spits voor Ajax is. Het niveau is simpelweg te hoog voor hem en zijn persoonlijkheid is niet geschikt voor de absolute top. Om nog maar te zwijgen over het gebrek aan bravoure bij hem, ietwat een spits in Ajax 1 echt moet hebben. Geen schande. Bij clubs als Nice, Kopenhagen, Rennes, Freiburg, Aalborg of Krasnodar zal hij nog een leuk zakcentje bij gaan verdienen. Ik wens hem alle succes. Lassina Traoré is het eerstvolgende talent dat zijn traject in gaat. Ik voorzie voor hem een veel grotere kans op slagen bij Ajax!
2 -2
ajaxdordtt
Boven zijn stand gevoetbald. Wat een enorme onzin. Dat kan als je geluk hebt met doelpunten, niet doelpunten hoe hij ze maakte. Dat is pure klasse.
4 -1
AFCAjaxMidNineties
Je ziet de meest vreemde uitgerangeerde spitsen in de Eredivisie excelleren de laatste 10/15 jaar. Dave van den Bergh en Nordin Wooter waren bij vlagen ook fantastisch bij Ajax in de jaren '90. Want dat voetbalt lekker mee in een goed lopend elftal. Dan ga je zelf ook vaak boven je kunnen spelen. Zeker als het tegen een veel zwakkere tegenstander is. Dat verblind mensen dan wel eens voor het werkelijke kunnen van deze spelers.
3 -4
Web
Daar heb je niet ongelijk hoor
Meest recente voorbeeld Jansen, trapte ze er achter elkaar in bij AZ in de eredivisie, raakt nu geen pepernoot meer.
En zo kunnen wij er nog wel 10 noemen, dat Dolberg meer klasse heeft dan Jansen is voor iedereen duidelijk. Maar toch
0 0
ajaxdordtt
Hij was 1 van de besten, hij voetbalde niet lekker mee. En het was niet tegen veel zwakkere tegenstanders. Juist tegen Lyon, Celta, Feyenoord etc.
2 -3
Ajacied33
Voor de verandering wel eens met Vermeulen. Ik schreef hier vorige week ergens al dat het me niet zal verbazen als we Dolberg over een paar jaar bij FC Kopenhagen of een Odense BK gaan zien spelen
2 -2
Web
Met deze Dolberg is alles mogelijk, het kan alle kanten nog op.
Maar hij zal niet de eerste zijn die de volgende stap niet kan maken
0 0
behangdelul
Dat deze man over voetbal mag praten....dit was drie weken geleden nieuws Arno.
0 -1
ajaxdordtt
Aldus Arno, voormalig tafeltennisser.
0 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Cruijff zei altijd dat je spelers agressief moeten zijn, niet dat ze anderen moeten neerslaan en kaarten moeten pakken. Maar agressief in dingen zoals ballen vragen,vrijlopen,ballen afpakken,jagen,actie's maken.Agressief en explosief,helemaal aanvallers.Om dit voor elkaar te krijgen heb je ook een coach nodig die ''oorlog''kan maken en zijn spelers op scherp kan zetten.
Dat agressieve en explosieve mist Dolberg heel erg.Scandinavische jongens staan natuurlijk vaak bekend dat ze de ideale schoonzonen zijn,als voetbal oorlog is dan heb je niks aan ideale schoonzonen. Als je nou heel koel bent en er gewoon elke maand minimaal 3 of 4 inschiet, dan maakt het allemaal niet uit wat je doet als spits. Doe je dit niet,helemaal bij een club als ajax waar je vaak veel kansen krijgt als spits, dan ben je niet goed bezig. Iedereen kan een dip hebben, maar wanneer zagen we dolberg voor het laatst vlammen?Ik weet het niet eens meer.
Goede gozer,sympathieke jongen, maar hij mist het gif en de brutaliteit om een echte topspits te worden. Kan nog komen bij hem,maar als je een killer wil zijn in het veld dan moet je een hele andere mentaliteit hebben als dolberg.
Die goal tegen lyon in de arena, hoe hard we niet dollie dollie dollie riepen toen...
3 -1