Van Basten over rappende Promes: 'Dit is vrije tijd'

JesseTH, 24-08-2019 om 18:20, 8018 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marco van Basten ziet geen kwaad in de muzikale bezigheden die Quincy Promes heeft buiten zijn verplichtingen bij Ajax. De rappe aanvaller plaatst geregeld een video op zijn sociale media waarop hij rappend te horen is en de oud-trainer van Ajax ziet het simpelweg als gezonde afleiding buiten het voetballeven.

'Dit is vrije tijd en het heeft geen enkele invloed op zijn leven als voetballer', oordeelt Van Basten in de studio van FOX Sports. 'Hij vindt muziek leuk en ik heb zoiets van: laat dat maar. Uiteindelijk is dat niet iets wat hem beter of slechter maakt. Je kunt er heel erg ingewikkeld over doen, maar ik vind dat vrij onschuldig.'

Ronald de Boer denkt dat het aan de status van een speler bij zijn club ligt of een dergelijk iets geaccepteerd wordt. 'Het gaat er vaak om of je op een niveau bent waarop iedereen het accepteert, of zit je er tussenin? Als je onomstreden bent en je speelt de sterren van de hemel, dan kun je als een clown gekleed gaan en iedereen accepteert het. Speel je als een draak en je gedraagt je als een koning, dan word je geslacht. Daar moet je slim in zijn en sommigen zijn dat in mijn ogen niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Weloveajaxxx
De blaas is weer goed geleegd.
Lekker man.
0 0
OdjePils
Ronald de Boer die iets roept over dat ‘sommige spelers niet zo slim zijn’ , hahaha!
0 -1
daniajax1
Jullie zijn net een stel zure oma’s. Doe eens rustig man. Die gasten hebben ook vrije tijd. De een zit te gamen, de ander is met z’n kinderen op pad en de ander zingt een liedje.

Maar goed. Waarschijlijk is gamen voor jullie ook fout, want deze levensstijl gaat vaak samen met nachtelijk gamen, veel energy drinks en chips. En kinderen gaat vaak samen met slapeloze nachten. Allebei zeer verwerpelijk natuurlijk. GA EERST EENS GOED VOETBALLE VOOR JE GELD!!11!!1
0 -1
ajaxdordtt
Klopt ook inderdaad. Zie Dembele.
0 0
ETM
En toch kun je hem als Ajaxsupporter beter alleen beoordelen op wat hij op het veld doet.

Lachwekkend dat t zelfs maar een item is en voor sommigen zelfs een issue.
Wel vraag je als persoon om een oordeel als je jezelf zo aan iedereen wilt laten zien.
0 0
ETM
En toch kun je hem als Ajaxsupporter beter alleen beoordelen op wat hij op het veld doet.

Lachwekkend dat t zelfs maar een item is en voor sommigen zelfs een issue.
Wel vraag je als persoon om een oordeel als je jezelf zo aan iedereen wilt laten zien.
0 0
ajaxdordtt
Rappen gaat vaak samen met een blowtje, drankje, boordje doner, laat opblijven en sletten. Nu kan Quincy niet echt rappen dus ik hoop dat het goed zit, maar het is niet de ideale hobby voor een topsporter. Niet door het rappen, maar door de lifestyle.
1 -5
ETM
En toch kun je hem als Ajaxsupporter beter alleen beoordelen op wat hij op het veld doet.

Lachwekkend dat t zelfs maar een item is en voor sommigen zelfs een issue.
Wel vraag je als persoon om een oordeel als je jezelf zo aan iedereen wilt laten zien.
1 0
altijdwelwat
Dat hij matig wil rappen in zijn vrije tijd vind ik niet zo heel erg, maar dat hij ook matig kan voetballen baart mijn meer zorgen. Rapt zoals hij voetbalt voorspelbaar en kwaliteitsarm.
0 -2
Deepblue
Wat je in je vrije tijd doet moet je zelf weten. Maar als je het dan zelf op internet zet mag iedereen daar iets van vinden.
Ik vind het niks, ga eerst maar voetballen
1 -2
Labrador
Jeetje. Die jongen rapt een beetje en heel AS is over de zeik. Kalm aan mannen en rap een beetje.
4 -1
Ajax1zalzegevieren
Vorig seizoen was het heerlijk rustig. Geen gekkigheid en rare strapatsen nadat onruststokers Youness en Kluivert Ajax hadden verlaten.. Promes moet zoch fpcussen op voetbal, Ajacieden zijn geen ckowns. Het begon al met die zielige reactie op Instagram na ldat Johan Derksen aangaf niets te zien in Promes..
En met dat onvolwassen V gebaar met zn vingers.. man man man Mist de elegantie van een Ajacied en gaat voor onrust zorgen
3 -9
4xEC1
Wat is dit nou weer voor onzin? Promes rapt in zijn vrije tijd en doet daar niemand kwaad mee. En jij vergelijkt dit met Younes die écht voor onrust zorgde door weg te willen nadat hij verklaarde de 'Duitse Sjaak Swart' te willen worden en het Ajax logo kussende Kluivert die na nog niks gepresteerd te hebben al vertrok. De enige onrust die er nu is is denk in in jouw hoofd. Zonde.
7 -2
Ajax1zalzegevieren
Mwah gaat erom, zoals ik probeer duidelijk te maken, dat het de rust verstoord. Zoals die reactie van Promes op social media op Derksen was ongekend triest, Nu rapvideos. Hij is een voetballer, prima als hij in zijn vrije tijd postzegels verzamelt of graag FIFA speelt. Videos plaatsen/rappen dat is een andere tak van sport, dat hoort een voetballer niet te doen.

Ik zie Promes als een (potentiële) onruststoker zoals Kluivert en Youness dat ook waren ja, het seizoen is net begonnen maar hij ligt goed op schema...(helaas....) Ik heb vast gewaarschuwd :-)
1 -1
Web
Dit maakt niets uit, het is zijn vrije tijd
Buitensporige dingen mag en kan niet
3 -3
eto020
De oude generatie deed golven hier was niks mis mee. Als ze tegenwoordig aan het rappen zijn is dat de grootste drama vrij apart haha. Kwestie van nieuwe generatie zou ik zeggen
5 -2
aniet
kom op we kennen toch allemaal de strapatsen van spelers in het verleden
tegenwoordig met internet en telefoons met camera komt alles uit
Denk aan de heren die in de jaren 70 het Rembrandsplein en omgeving onveilig maakte. ledere generatie had zijn ´losbollen´
0 0
Web
Je hebt helemaal gelijk, iedereen bepaald zelf wat hij doet in zijn vrije tijd, zolang hij zich zelf en de club in in diskrediet brengt
3 -1
trooop
Uiteraard is iedereen te allen tijde vrij om te doen waar hij zin in heeft. Maar dat betekent niet dat het niks zegt over promes. Die denkt blijkbaar dat zijn geïmiteerde bagger staat voor stijl en kwaliteit. Dat gemankeerde beoordelingsvermogen neemt hij ook mee het veld in. Daar kun je met een beetje vrij associëren uit opmaken dat hij nooit ook maar in de buurt van een topspeler zal komen (voor zover dat nog niet duidelijk was).
Net zoals mattie memphis, die qua puur talent de wereld had kunnen veroveren. Maar ja, puur talent hebben er wel meer.
3 -10
Knalpot
En de rest die hele dag onderuitgezakt potjes Fifa of Foursquare spelen, is dat wel topsportklimaat?
1 0
Web
Dat hij geen topspeler is, weet hij zelf wel, hij kent echt zijn beperkingen wel.
Vergelijkingen met Memphis slaat al helemaal nergens op.
Vrije tijd een beetje rappen, wat maakt het uit man.
Beter dan met een zuur gezicht in de stoel blijven zitten
2 0
eto020
Dus de boertjes en van basten dachten ook dat ze pro golvers waren aangezien zij tijdens hun carrière al aan golven deden?
4 0
trooop
Die waren op de golfbaan gegarandeerd niet zo expliciet bezig de man uit te hangen en hun stijl uit te dragen als promes hier doet, dus nee.
1 -3
Web
Laat iedereen eens in zijn waarde man, wie ben jij om te oordelen over Promes? alleen maar omdat hij niet onomstreden is?
En minder intelligent is?
2 0
EersteAanname
Wat een dom gelul zeg. Eigenlijk zeg je gewoon dat iemand die een ander idee heeft over stijl en kwaliteit dan jij geen topvoetballer kan worden.
9 0
trooop
Dat lees je verkeerd. Maar het is ook niet zo dat wat stijl en kwaliteit is 'ook maar een mening' is - dat is namelijk wat jij nu suggereert. Als dat zo zou zijn kun je bv net zo goed voor psv worden.
0 -4
EersteAanname
Laten we voor het gemak zeggen dat ik het volledig met je eens ben dat Promes een waardeloze smaak heeft qua muziek. Dan nog, wat heeft dit in godsnaam te maken met zijn vermogen een topvoetballer te worden? Maradona had banden met de Napolitaanse maffia, Van der Vaart laat zijn huwelijk filmen, en er zijn legio andere voorbeelden van gedragingen van (ex-)topvoetballers in hun vrije tijd waar je een mening over zou kunnen hebben. Laten we ons alsjeblieft focussen op wat die jongens op het veld laten zien zeg, in plaats van ons druk te maken om de muziek waar ze naar luisteren.
2 0
4xEC1
Over stijl en kwaliteit gesproken: Als jij een 30er of 40er bent ken je misschien die trainingspakken van het merk Troop nog? Zo niet: Het enige verschil met jou is die 3e o in jou naam maar de kwaliteit van die trainingspakken was precies als jouw berichten: Echt troep.
1 0
FrankBeton
Promes moet in de spits
0 0
Schwalbino
Ruslands rappe rapper raast richting Ronald. Kommaar Koeman, kom knuffels.
0 0
Ajacied33
De tering, is dit serieus een issue?? Man man ga een leven zoeken man. De een rapt en de ander gaat golfen he Ronald, is daar wat ooit over gezegd? Leef en laat leven man. Beoordeel iemand binnen de lijnen, erbuiten is privé!
7 -1
Web
Zo is het, helemaal mee eens.
0 0
Rujar
Hangt er vanaf hoe serieus het rappen is. Als je videoclips en alles opneemt dan gaat het wel verder dan een hobby
0 -5
Ozymandias
Hoezo? Zolang je iets voor je plezier doet waar je geen geld voor verdient is het een hobby. Wordt Promes betaald om een videoclip op te nemen? Als het antwoord nee is dan is het een hobby.
3 -1
Rujar
Hou het lekker binnenkamers. Het is ook zo fake en treurig allemaal.
1 0
Barra
Ronald zegt toch ook niet dat het niet mag, hij geeft aan wanneer het pas een issue wordt.
0 0
Ajacied33
Laatste zin doet me vermoeden alsof R. De Boer naar Promes hint. Kan het mis hebben...
3 0
Barra
Ik denk het niet aangezien Ronald ook binnen Ajax werkzaam is toch en hij niet vaak echt op de man speelt. Als Promes graag wil rappen prima, maar dan kun je ook verwachten dat andere mensen daar meningen over hebben.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik hoop dat er eens een speler opstaat die een keer dikke schijt aan de media heeft en gewoon z'n ding doet, want al die voetballers zijn doodsbang voor de media.
2 0
Barra
Ja maar dan ook echt zijn eigen ding, want een voetballer die gaat rappen of zijn eigen kledinglijn begint is ook zo cliché. Dan zie ik het liefst eentje die vol passie over zijn modeltreintjes praat, of een fervent vogelspotter is. Het merendeel van de voetballers zijn wel echte eenheidsworsten hoor
4 -2
Koekepeer
Een gothic of volbloed gabber lijkt me ook wel vet
1 0
Schwalbino
Marco geeft aan hoe het zou moeten zijn en Ronald hoe het werkelijk is.
3 0
Bjorn
Dit is de realiteit.
0 0
Labrador
Waar men zich druk over kan maken. Die jongen heeft een hobby. So what.
4 0
Ozymandias
Iedereen weet dat je van rappen minder gaat voetballen. Alle goede rappers zijn slechte voetballers. Heb je Dr. Dre en Snoop Dogg wel eens tegen een bal zien trappen? Die kunnen er helemaal niets van. Drake kan niet rappen en zelfs Messi komt niet in de buurt van zijn voetballend vermogen. Alleen verdient Drake nu veel meer en daarom kiest hij er niet voor om een profvoetballer te worden. Dat lijkt me meer dan genoeg bewijs dat hoe meer je rapt hoe minder je gaat voetballen.
7 -2
eto020
En iedere profvoetballer die deed golven tijdens zijn carrière zijn de nieuwe tiger woods of ze hebben hun voetbal carrière verneukt.
0 0
Labrador
HAHA
0 0