'Slechtste wedstrijd in jaren en zelfs dan verliezen ze niet'

GinoHaverkamp, 24-08-2019 om 11:10, 14145 views, NH Radio |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Journalist Willem Vissers heeft vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik tussen Ajax en APOEL Nicosia. De Amsterdammers kwamen dinsdag op Cyprus niet al te best voor de dag en speelden met 0-0 gelijk. 'Rustig blijven', dat is wat Ajax woensdag in de return moet doen volgens Vissers.

Vissers heeft vooral geen al te hoge pet op van de tegenstander van de regerend landskampioen. 'Thuis win je gewoon van APOEL, zelfs als je niet goed speelt', zegt de journalist van De Volkskrant in het NH Radio Sportcafé. 'Dit was hun slechtste wedstrijd in jaren en zelfs dan verliezen ze niet.'

De verslaggever wil ook niet meegaan in de teneur die nu heerst rondom de ploeg van trainer Erik ten Hag. Veel analytici vinden Ajax niet goed genoeg spelen. Dat valt wel mee volgens Vissers. 'Ik vond ze tegen PAOK helemaal niet slecht. In de uitwedstrijd vond ik ze op een kwartier na goed spelen en thuis was alleen de verdediging niet echt goed.' Ook tegen APOEL zag Vissers aanknopingspunten. 'De eerste tien minuten was Ajax nog best goed. Het had 3-0 kunnen staan.'

Dat Ajax wat minder is dan afgelopen seizoen, vindt Vissers niet meer dan logisch. 'Twee van de beste spelers van de afgelopen tien, vijftien jaar, gaan weg', waarmee hij doelt op Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. 'Dan moeten mensen niet denken dat het binnen twee, drie weken super gaat.' De journalist verwacht dan ook dat Ajax nog wel een hoger niveau aan gaat tikken deze jaargang. 'Maar dat van vorig seizoen gaan ze niet halen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
we kunnen best n top 10 verkiezing van Ajax' slechtste wedstrijden in de hele historie organiseren. Zijn we van dat gezeur ook weer af.
1 0
Ajacied33
Eindeliiijjjkkk iemand met een heldere kijk op Ajax en ons voetbal, heerlijk! Ik mag deze Vissers sowieso wel, en niet omdat hij nu toevallig een goed stuk over Ajax heeft. Hij pakte laatst Bommeltje aan en schrijft altijd wel genuanceerd over dingen. Man, leek wel of Ajax uit de CL was en met 5-1 had verloren of zo, niks deugde meer. Ik kan niet wachten tot woensdag, we zullen knallen en laten zien dat wij in de CL horen. Als enige Nederlandse club verdienen wij het ook
3 0
FreddyAX
Klinkt realistisch, Johan Derksen gaf deze week toevallig aan dat hij Vissers een vervelende man met dito vragen vindt.
Tsja, nuance stuit niet overal op waardering.
2 0
Knalpot
Als Derksen iets vind over iemand of iets dan is het tegenovergestelde meestal waar. Voor de wedstrijd dinsdag wist Derksen ons ook te vertellen dat we die cyprioten makkelijk zouden verslaan. Na de wedstrijd waait zijn wind weer anders en moet Ajax blij zijn dat ze iig EL mogen spelen.
1 0
ajaxdordtt
Men vergeet snel. Slechtste wedstrijd in jaren.. Ik kan me nog 2 tripjes naar Eindhoven herinneren, Heracles uit, 2x Paok.
4 -5
Koekepeer
Feyenoord uit?
0 0
ajaxdordtt
Mag er ook bij.
0 0
Sprinter
Red Bull Salszburg thuis..
0 0
FreddyAX
Nou kan ik me ook nog een uitschakeling in de EL herinneren en een wedstrijd in de voorronde CL die wat mij betreft onder dit niveau zaten hoor.
0 0
ajaxdordtt
Ik hield het even bij dit jaar, maar inderdaad.
0 0
Lagasj
Ik heb wel zitten schelden, direct na afloop wedstrijd, maar eigenlijk heeft Visser gewoon gelijk. Ik moet geduld hebben. OK
Maar ik wil wel vooruitgang zien en een meer logische opstelling. Net als velen hier.
En het hoeft helemaal niet te worden als vorig jaar maar wel een homogeen elftal dat voor elkaar door het vuur gaat. De vijf seconden regel.
Techniek genoeg nu de spelers nog op de juiste plaats.
Hoe? Ik kan zoals velen hier wel wat gaan roeptoeteren maar dat is gelukkig niet mijn taak.
Ik hoef ze alleen maar verrot te schelden of toe te juichen. (dat doe ik al 55 jaar)
Want wij, de supporters maken dat Ajax al dan niet bestaansrecht heeft.
1 0
Frank1978
Eindelijk een journalist met realistisch commentaar!
2 0
Bocarra
Helemaal eens met Vissers. Deze periode is een kwestie van overleven. De CL moet gehaald worden. Daarna zien we wel weer verder. Kwestie van overleven. Zoveel spelers die laat zijn ingestroomd en nog lang niet op hun niveau zitten. Spelers die nog niet aan Ajax zijn gewend. Kwestie van tijd. Woensdag nog even door de zure appel heen bijten.
2 0
MBAFCA11
Off: Ik heb de wedstrijd niet gezien, was het echt zo slecht als de meeste zelfbenoemde experts beweren?
0 0
TomAjaciedd
ja, niet de slechte wedstrijd in jaren natuurlijk wat ook beweerd wordt. Maar misschien wel de slechtste onder ten Hag
0 0
b.hulshof
Als iedereen zich weer volledig inzet voor het team en niet met zijn eigen show bezig is komt het goed. Onana, Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico, v.d Beek, Tadic, Blind, Ziyech, Huntelaar en Neres. Als v.d Beek nog niet weet of hij wil blijven zou ik Alvarez daar neerzetten.
0 -1
Bky
Deze kerel moet echt ff normaal doen met z'n "en zelfs dan verliezen ze niet". Na dinsdag worden we nooit meer kampioen, de wereld is praktisch vergaan en dit komt nooit meer goed.
7 -8
Schip
Zegt de man die zijn salaris en huis verwedde op het wegspelen van apoeltje eitje.

Kritiek is op zijn plaats. Sterker nog, alleen calimero clubs zonder topsport cultuur accepteren een wanprestatie tegen een laagvlieger door allerlei excuses te zoeken. Zoals: we spelen nog niet zo vaak samen, Promes was er niet en die is handig in de kleine ruimte, we moeten niet ineens doen alsof het slecht was etc.

Wel vind ik dat het nu klaar mag zijn, maar zal je net zien dat er even niet gespeeld wordt. En dan blijft het gaan over het matige spel en Marin.
1 -1
Knalpot
Hoe zal er vorig jaar gedacht zijn over hetgene wat jij nu beschrijft vanuit Madrid en Turijn?
0 0
FreddyAX
Kritiek is zeker terecht, dan moet het wel feitelijk en proportioneel zijn.
Vissers heeft in mijn ogen gelijk; het moord en brand scenario is volkomen uit het lood.
1 0
Labrador
Klopt. Ik heb nergens meer zin in. De dagen zijn lang, de nachten donker en alles is kut. Echt verschrikkelijk. Ik wordt binnenkort vader en ik denk dat ik mijn kind Erik Marin ga noemen. Zo depressief ben ik.
5 0
Koekepeer
Tanio Kerlon is ook een leuke naam?
0 0
Labrador
Roepnaam Flipper 33.
0 0
Hans Kraay Jr.
Hadden de Maya’s het toch goed voorspelt als Ajax gelijk speelt tegen APOEL vergaat de wereld.

Mijn schuilkelder voor de grote Apocalyps is al ingericht.
2 0
mgtow
We zijn door ons geld heen door die filantroop van een Overmars. Feyenoord bouwt straks een groter stadion dan wij dankzij Amerikaans geld.

Ja we zijn gedoemd om te degraderen.
1 0
VoorAltijdNummer14
Hahaha
0 0