'Contractverlenging is akkoord voor uitgestelde transfer'

GinoHaverkamp, 24-08-2019 om 09:40, 16286 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

David Neres en Hakim Ziyech verlengden afgelopen zomer hun contract bij Ajax, terwijl juist verwacht werd dat beide sterkhouders zouden vertrekken bij de club. Volgens Rob Jansen, zaakwaarnemer en bestuurslid van vakbond Pro Agent, is zo'n contractverlenging vaak niets meer dan een uitgestelde transfer.

'Beide partijen kopen als het ware tijd', zegt Jansen tegen het Algemeen Dagblad. 'De club om een geschikte opvolger te vinden. De speler zelf om straks een goede club te vinden. De speler en zijn zaakwaarnemer worden er sowieso beter van.' Vaak wordt bij zo'n contractverlenging het salaris van de speler verhoogd en wordt ook afgesproken dat de voetballer een bepaald percentage van de transfersom krijgt bij een transfer.

Jansen ziet een trend, gestart door Ajax. Lang was het vrij zeker te noemen dat goede, gewilde voetballers de Eredivisie vrijwel zeker achter zich lieten, maar nu zijn clubs in staat hun sterkhouders binnenboord te houden. Ziyech en Neres verlengden hun contract bij Ajax, terwijl Steven Berghuis en Steven Bergwijn dat deden bij Feyenoord en PSV. Volgens Jansen is dat an sich niet nieuw. 'Ik heb zelf ook wel eens dat soort deals gemaakt, maar het klopt dat je het nu vaker ziet dan voorheen.'

Ziyech zou naar verluidt nu meerdere miljoenen per jaar opstrijken met zijn nieuwe salaris bij Ajax. Dat is op de korte termijn financieel geen probleem, maar kan op de langere termijn, met pech, problemen opleveren. 'Het risico voor een club is altijd dat een speler geblesseerd raakt, of in een vormcrisis belandt', zegt Jansen. 'In dat soort gevallen zit de club opgescheept met een torenhoog, meerjarig salaris. Dat is allemaal onderdeel van het spel. Iedereen ruilt als het ware elkaars voordeeltjes uit, met een dergelijke deal als uitkomst. Zolang het publiek daardoor langer kan genieten van goede spelers, lijkt me daar weinig mis mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
"Iedere ademhaling is uitgestelde dood"

Koekkoek!!!
0 0
Ajaxadept
In de kern heeft Jansen gelijk! Als je als Ajax meegaat met de echt grote clubs en "dure spelers" aankoopt en/of verlengd loopt het op den duur fout. Het verleden heeft dat bewezen. Door volop in te zetten op de jeugd en op "pareltjes" die je jong elders weet op te pikken kan je als Ajax nog meedoen met de echt grote clubs. Overmars doet het simpel daarom buitengewoon goed bij Ajax. Ondanks dat er talloze hier kritiek hebben op zijn aankoopbeleid, heeft Ajax mede door Overmars het toch maar gepresteerd om mee te doen bij de laatste 4 in de CL. Man. City kan easy 3 gelijkwaardige elftallen opstellen met hun geld, Ajax dient door zijn mindere inkomsten simpel op de centjes te letten. Ajax zal continu moeten kopen (goedkoop) en verkopen om de huishouding draaiende te houden.
0 0
Bocarra
Een stukje voor eigen parochie preken. Het sportieve aspect. En daar gaat het clubs om, wordt niet belicht. Clubs zijn op zoek naar sportieve stabiliteit. Lang lopende contracten kunnen hiervoor zorgen. En geloof mij als ik zeg dat Jansen veel minder verdiend bij een contractverlenging als bij een buitenlandse transfer. Deze trend zorgt voor minder inkomsten bij zaakwaarnemers. Ik vind dat FIFA en UEFA samen moeten optrekken om de vergoedingen voor spelersmakelaars niet langer meer door clubs te laten betalen maar dat de vergoeding uit het salaris van de speler moet komen. Dat die rioolrat 10meuro verdiend aan de transfer van de Ligt had Ajax goed voor andere doelen kunnen gebruiken.
1 0
Bky
Hoogstaande journalistiek.
0 0
GvanderK
De overstap naar het AD heeft Jansen niet goed gedaan
2 -4
Huntelaar020
Dit is niet Freek Jansen :)
2 0
AFCA-CBS
Wow, die Jansen heeft het licht uitgevonden?!
1 0
Ajaxtrouw
Is gewoon heel link. En je ziet nu al dat ze zich als koningen gaan gedragen en niet meer vol voor de club willen gaan alleen voor zichzelf
2 -7
FollowAjax1
Heeft Ajaxdordt een nieuw account aangemaakt!?
4 0
DeWijsneus
Gelukkig blijf jij Ajaxtrouw
5 0
RuffRhythim
Deze onzin ook jonge....
4 0
Ajax27
Ach gut... We hebben weer een trolletje. En welk risico zie je menneke? Dat we nu 5 spelers hebben die 2 miljoen meer krijgen en we slechts 250-300 miljoen op de bank hebben? Ja over 25-30 jaar krijgen we een probleem. Als koningen gedragen... op basis van wat? Omdat de vorm van de 2e seizoenshelft er nog niet in zit? klopt, worst aan gewerkt. De puzzel valt handig weer in elkaar dadelijk.
4 0
AFCA.
In de categorie open deur....
1 0
Ajaxbrl
Tjonge jonge jonge...
0 0
Web
ja als je geblesseerd raakt, man wat een verhaal, risico is er altijd
Wat goed is extra geven, wat binnenkomt aan transfers moet je maar afwachten of het voldoet.
Lijkt mij niet zo moeilijk.
1 0
Sterretje73
Same old story en zowel de club als de spelers zelf zijn voor dit soort gevallen prima verzekerd...
1 0
Okocha078
Aldus de TD van Feyenoord
1 0