'Alsof de trainer alles aan een touwtje kan hebben'

GinoHaverkamp, 24-08-2019 om 08:45, 3203 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Hoijtink kijkt dit seizoen met veel interesse naar de prestaties van Ajax. Na het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong draait het team van Erik ten Hag nog niet helemaal en Hoijtink is benieuwd hoe Ten Hag zijn ploeg aan de praat krijgt.

Het was volgens de journalist in de zomerstop in ieder geval al duidelijk dat men dit seizoen een ander Ajax zou zien, zo schrijft hij in Trouw. Dat alles heeft te maken met het vertrek van De Jong en De Ligt. 'Trainer en spelers moeten op zoek naar iets anders. 'Technisch directeur Marc Overmars waarschuwde er toen al voor. 'Het niveau van Ajax gaat wellicht iets naar beneden", zei hij, ook in juli.'

Volgens Hoijtink een reële uitspraak. 'Al dacht ik meteen: gaat het volk dat pikken, en voor hoe lang?' Hij hoort nu al ongeduld. 'Trainer Erik ten Hag moet de puzzel snel leggen. Alsof dat zou kunnen en alsof, dat oeroude waanidee, de trainer alles aan een touwtje kan hebben. Voetbal is geen spel voor de tekentafel.'

Ook wordt er in Hoijtinks ogen veel gevraagd van Dusan Tadic en Daley Blind, die in de zomer van 2018 de grote Ajax-aankopen waren. Zij moesten de Amsterdammers toen Champions League-voetbal bezorgen. 'Meer dan in de voorspoed van toen zouden ze nu medespelers én de trainer moeten kunnen helpen. Deze week, tegen APOEL Nicosia, konden ze dat niet, om niet te zeggen dat ze onzichtbaar waren.' De journalist is dan ook benieuwd hoe Ajax zich dit seizoen verder ontwikkelt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
TH wilt anders proberen om blind een line naar voren te schuiven en het blijkt dat het voor geen meter loopt samen met marin, dan moet je weer terug naar de basis. Niet moeilijker maken dan het is
2 -2
Ajacied33
Ik vind dit een totaal onnodig stukje weer van Hoijtink. Wat heeft Ajax tot nu toe verloren, helemaal niks. ED is net begonnen en we staan gewoon bovenaan, we hebben nog alle kans om de CL in te geraken. Schrijf lekker over Psv of zo, zij zijn uitgeschakeld voor de CL, hoor ik niets over. Tuurlijk zijn we nog geen geoliede machine, maar is een kwestie van tijd
6 -2
jaripettersson
Ontwikkelt.
0 0
Ajax-4-ever
Dit is het meest realistische opinie artikel wat ik in tijden gelezen heb. Toch heb ik er wel vertouwen in dat het over een aantal weken weer lekker loopt en we mooi combinatiespel te zien krijgen.
2 0
ajaxxcied4life
klopt. Kijk, Ten Hag wordt aangesteld om ieder jaar weer een nieuw team te smeden, want dat is het lot voor een club als Ajax. Dat kost tijd, tegelijkertijd heeft een Ajaxtrainer die tijd niet en ook dat is een ongrijpbaar aspect waar je als trainer van Ajax maar mee te dealen hebt.
3 0
Schip
Dat het niveau minder wordt is een gegeven. Uiteindelijk is het gemis van De Ligt voor het Ajax spel het grootst. Zonder Frenkie konden we tegen Bayern hetzelfde soort spel spelen op hoog niveau.

Frenkie geeft dan weer een unieke X factor tegen ploegen als Real en Juve, waarin hij niet te bespelen was op het middenveld.

Maar als je enkel De Ligt mist...je moet toch wel een mandekker kunnen vinden die je in staat stelt van van eigen doel te spelen? We mogen verwachten dat Alvarez zo'n type is. Maar dat lijkt dus niet zo te zijn als hij liever op het middenveld speelt.

Zo'n Martinez is een aanwinst, maar eigenlijk als back gehaald. Alvarez is afwachten, in Schuurs bestaat toch te weinig vertrouwen. Het is anders onbegrijpelijk waarom TH hem steeds passeert nadat hij redelijk lijkt te hebben gespeeld.

Ben niet kapot van de aankopen, wel van de contractverleningen.
2 -2