'Dolberg is een voorbeeld voor nieuwe talenten'

GinoHaverkamp, 24-08-2019 om 08:25, 6919 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Wim Kieft, oud-Ajacied en momenteel columnist voor De Telegraaf, kan Kasper Dolberg een voorbeeld zijn voor vele talenten in de Nederlandse Eredivisie. Alles valt of staat volgens de analist met het kunnen omgaan met druk.

Dolberg maakte in zijn debuutseizoen, het seizoen 2016/17, grote indruk onder Peter Bosz en wist als negentienjarige belofte toen 23 keer het net te vinden. De Deen werd dan ook een grote toekomst toebedeeld. Hoe anders is dat zo'n drie jaar later, nu de aanvaller Ajax via de achterdeur lijkt te verlaten. Het niveau van zijn eerste jaar heeft Dolberg nog amper kunnen aantikken.

In zijn eerste jaar werd Dolberg door vele analytici en fans bejubeld, net zoals talenten als Calvin Stengs, Myron Boadu, Mohammed Ihattaren en Donyell Malen nu. Kieft: 'Dolberg is een voorbeeld voor die nieuwe talenten om te beseffen dat het nu pas begint voor ze. Hoe gaan die talenten van PSV en AZ ermee om dat iedereen positief over ze praat, zegt dat ze goed kunnen voetballen en een geweldige toekomst in het verschiet ligt? Die jongens volgen alles.'

Volgens Kieft is het voor grote talenten een vereiste dat ze tegen dergelijke druk bestand zijn. Dolberg heeft daar in zijn ogen niet mee om kunnen gaan. 'Die was bijvoorbeeld ook niet bestand tegen de aanwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
och heden. Klaas-Jan heeft t weer gedaan.
0 0
FreddyAX
Het lijkt me duidelijk dat een speler van Ajax met druk om moet kunnen gaan, ook vermoed ik dat Dolberg daar problemen mee had.
Wat ik echter het meeste bij hem mis is de vechtersmentaliteit, de absolute wil om te slagen.
Zijn talent staat nog steeds boven alle twijfel verheven, zijn meerwaarde allang niet meer.
0 0
Bocarra
Weet je wie nog meer niet met die druk om kon gaan.... Dat is Kieft zelf. De laatste tijd is hij wel heel erg veel met Dolberg bezig. Dolberg lijkt namelijk in heel veel op Kieft toen hij nog voor Ajax speelde. Ook bij Ajax werd de druk te groot. Koos om die reden voor een vlucht naar het buitenland. Toen aan het eind van zijn carrière die druk weg viel raakte hij flink in de problemen. Met alle gevolgen van dien.
0 -3
PetrusKeizer
o ja, is Kieft bij Ajax weggegaan omdat de druk te groot werd? Je bent vast heel erg moe van dat gezuig uit je duim? Man, man, man hoe verzin je het. van Basten heeft m gewoon uit t elftal gespeeld, daar heeft Wim op zich nooit echt moeite mee gehad want hij zag zelf natuurlijk ook dat Marco -tig keer beter was.
0 0
Babayaka
Kieft was juist gek van dolberg.
1 0
Ajax27
Gewoon niet waar... kijk ff naar zn carrière en je ziet dat ie 100 x meer heeft bereikt, gewonnen en gescoord dan Dolberg.
0 0
Jan Doedel
Kieft was geweldig bij Ajax maar er kwam een nog veel betere aan........ene Marco van Basten.
1 0
Web
Ik vond het wel mee vallen, met Oranje in België was hij het een keer kwijt, sloegen de stoppen door bij hem
Maar hij was bij Ajax echt goed hoor, wist precies wat hij wel en niet kan, heel goed in het kaatsen, positie kiezen voor de goal, en koppen
Maar een man uitspelen zat er niet in, en dat deed hij dus ook niet.
Nee hij had niet het niveau van Bergkamp en van Basten
Na zijn carrière als voetballer ging het verkeerd met Kieft, en dat geeft hij ook toe.
Heeft er zelfs geld uitgeslagen, met dat boek
0 0
Web
Zoals gewoonlijk ben ik het weer met Kieft eens, zoveel talenten langs gekomen die het niet haalden
Er komt zo veel meer kijken dan alleen goed kunnen voetballen
Sjoerd de Ruiter was het grootste talent ooit van Ajax.
Volgens de kenners in die tijd zou hij nog beter worden dan Cruijff, kon niet met de druk omgaan en stopte met voetballen, de zoon van Bennie Muller, had alles zeer getalenteerd, is er nooit uitgekomen. Gerrie Kleton wat een spits in de jeugd, had alles, snelheid, techniek en overzicht het zelfde verhaal, nooit doorgebroken
Gisteren zag ik Schuurman bij Dordrecht spelen, stond samen met Donny en Nouri op het middenveld in de vertegenwoordigde elftallen, ik was zo benieuwd wie zich van die drie het best doorontwikkeld, Nouri weten wij tragisch einde. Schuurman is een anonieme speler geworden zo zie je maar dat er zoveel meer komt kijken.
0 0