'Ten Hag moet meer zekerheden inbouwen'

FinnDekker, 21-08-2019 om 23:00, 7407 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports is woensdagavond gediscussieerd over de opstelling van Erik ten Hag. De trainer heeft zijn elftal door transfers van Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt moeten omgooien. De aanwezigen trekken de nieuwe keuzes in twijfel.  

'Ten Hag moet meer zekerheden inbouwen', opent Leo Driessen de discussie. 'Blind bijvoorbeeld op zijn vertrouwde positie. Je gaat nu op heel veel posities heel veel wijzigen. Dat kan, maar dan zou ik qua speelstijl iets voorzichtiger zijn. Ze proberen hetzelfde spel te spelen als met De Jong en De Ligt. Dat is een gewaagde keuze.'

Hans Kraaij jr. ziet dat er veel is veranderd in de opbouw. 'Je had met De Jong en Schöne zoveel controle.' De analist snapt wel dat Ten Hag kiest voor Blind op het middenveld. 'Je hebt rust met Blind, die geeft hem nooit aan de verkeerde kleur. Maar we hebben ons vergist in de kwaliteiten van Schöne. Hij had veel meer rust dan Marin en Mazraoui.'

Willem Vissers zou weinig veranderen aan de huidige basis. 'Ik vind dat ze zo moeten doorgaan, omdat ik denk dat ze thuis winnen van APOEL. Daarna hebben ze best wat tijd. De Champions League begint pas een maand later, de eindronde. Van VVV winnen ze toch wel, ook met verkeerde schoenen aan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Welja
hij bouwt te veel zekerheden in. Probeert het te veel te dloen met de spelers van vorig jaar.

Hij kan ook frenkie vervangn door Marin en De Ligt foor Schuurs. Maar wat als dat fout gaat in DIE ENE wedstrijd. Er is geen tijd om op te bouwen. Ik begrijp best hij kiest voor namen van vorig jaar. desnoods op een andere positie.
0 0
FreddyAX
Blind is gewoon de beste optie op 6, hij speelt rustig en heeft overzicht.
Blind terughalen naar LCV lijkt aanlokkelijk omdat je dan de rust achterin terug krijgt maar dat is alleen op de korte termijn een optie.

Martinez kan het prima aan,we weten nog niet hoe Alvarez het gaat doen maar dus ook niet of hij op het middenveld een rol van betekenis kan spelen.
In elk geval weten we dat Nous het op dit moment niet laat zien.
Schuurs had ik wel verwacht tegen Apoel, Ten Hag heeft misschien voor routine willen kiezen en Veltman opgesteld maar die zou ik rechtsback zetten.

Als je met Huntelaar wil spelen zou je ook Tadic op linksmidden kunnen zetten en natuurlijk Ziyech en Neres erbij.
Van de Beek is een zekerheidje op het middenveld, het zou wel beter zijn als hij niet te hoog staat maar weer de opkomende man is in plaats van de tweede spits.

Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben, dat gezeur van Kieft en Derksen over de zwakke bank van Ajax is een lachertje; genoeg kwaliteit maar een ieder moet zijn eigen rol leren kennen.
Daarnaast zal Ten Hag minder afwachtend moeten zijn als de wedstrijd een andere aanpak vergt.
0 -1
JSF
Voor wedstrijd Apoel Blind weer naar centrum, naast Schuurs. Veltman rechtsback. Martinez naar linker middenveld.
1 0
WZAWZDB14
Als ten Hag bij de JC schaal met lasse begon, was hij er nog denk ik. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.
2 -1
Matts
Ik zou wel eens een basisopstelling willen zien met Blind achterin en Martinez op 6, Tadic op 10 en Huntelaar in de spits.
1 0
Ajax27
Dan denk ik dat je de kracht van vd Beek weghaalt, het enorm veel in de 16 zijn op de juiste plek en tijd. Een klassieke spits is prima, maar dan zou ik daaarachter 2 aanvallende middenvelders zetten. vd Beek en Ziyech. Neres rendeert totaal niet op links, Tadic wel.
0 0
Matts
Ik denk dat het wel gaat; Martinez die de balans bewaakt met Donny en Tadic ervoor. Neres vind ik ook beter op rechts, en zou Ziyech ook niet op links kunnen? Samen kunnen ze Huntelaar wel voorzien van wat bruikbare voorzetten, lijkt me.
1 0
Bocarra
Is er dan niemand die jasje uit Hansie Hansie corrigeert bij FOX. Met Blind heb je rust aan de bal zegt Hansie Hansie. Pffff. Ik heb Blind nog nooit zo vaak simpele ballen in de voeten van de tegenstander zien schuiven. Keer op keer leidt hij balverlies. Zeker niet rustig aan de bal te noemen.
0 -4
Schip
Je zit gewoon te liegen als een klein kind. Maakt jou het uit. Internet is lekker anoniem.
1 0
Ajacied33
Ben je nou serieus? Als er iemand rust in zijn spel heeft is het Blind wel. Op hem kun je absoluut vertrouwen.
2 0
Babangida83
Tegen Apoel had hij in ieder geval de hoogste pass nauwkeurigheid. Het is maar dat je het weet. Schijn kan bedriegen.
2 0
Tinus
Wat je zegt over Blind is regelrechte flauwekul. Natuurlijk speelt hij wel eens een verkeerde bal af, tegen APOEL zelfs een paar extra. Maar vrijwel alles wat Blind passt gaat naar de juiste kleur. En juist Blind heeft vreselijk veel rust aan de bal. Daar staat hij notabene om bekend.
4 0
Bocarra
Blind is heel ver verwijderd van zijn vorm van vorig seizoen. Kijk de wedstrijden er maar op terug uit tegen PAOK en Hapoel is het een drama. Ik vind het geen speler voor de 6 positie. Zie daar veel liever Martinez. Die heeft veel meer creativiteit. Blind zijn beste positie is LCV.
1 -2
Sirius666
100% mee eens. Het is te debiel voor woorden dat ten Hag Blind uit de verdediging heeft gehaald. Schuurs in de basis en Blind als 'mentor' ernaast. Er mag geen andere optie zijn. De Ligt maakte ook een paar grote fouten in het begin. Je moet ergens van leren, toch?

Martinez wil ik dus ook graag op het middenveld zien.
0 0
Barra
Martinez leverde dinsdag anders ook heel veel ballen in en het is nog maar afwachten of hij wel geschikt is als middenvelder. Het is te proberen natuurlijk en het is duidelijk dat er wat moet veranderen, maar Blind heeft al wel bewezen meer dan prima uit de voeten te kunnen als 6 en dan vooral met de punt naar achteren. Het is gewoon even puzzelen de komende tijd en mijn voorkeur gaat naar een systeem met de punt naar achteren.
0 0
trodat4030
Jij hebt het nu over vorm, dat is iets heel anders dan de kwaliteiten niet hebben waar je eerste reactie een beetje op neerkwam. Jij zegt daar dat Blind geen rust aan de bal heeft (wat niet klopt) en dat heeft hij niet omdát hij ballen inlevert (dat klopt wel). Je haalt 2 dingen door elkaar.
1 -1
grannig mokum1
Met blind loopt ook voor geen meter op het middenveld, blind moet een line terug en zet martinez met Alvarez op het middenveld martinez kan in het kleine ruimte voetballen
0 0
Barra
Ja maar je hebt geen enkele garantie dat het dan wel lekker loopt met 2 cv's op het middenveld. Blind heeft al wel bewezen daar meer dan goed uit de voeten te kunnen, maar nu loopt het voor geen meter en dan speelt geen enkele speler goed.
0 0
Barra
Ja maar je hebt geen enkele garantie dat het dan wel lekker loopt met 2 cv's op het middenveld. Blind heeft al wel bewezen daar meer dan goed uit de voeten te kunnen, maar nu loopt het voor geen meter en dan speelt geen enkele speler goed.
0 0
grannig mokum1
Ten Hag is ook zo eigenwijs, hij moet blind weer CV zetten en Martinez een line naar voren samen met Donny en Promes op 10
0 0
Ajax412
Wat is de reden om te denken dat Martinez het dan beter doet? En dat Blind dan beter speelt? En waarom zou Promes ineens op 10 moeten spelen? Donny speelt aanvallend toch in zijn kracht, waarom dan helemaal terug?
1 -1
trodat4030
Het lijkt me vooral hoop. Je hoopt dat het dan beter zal lopen dan nu. Want het loopt gewoon niet heel soepel vooralsnog. Persoonlijk zie ik ook wel hoe het beter zou kunnen lopen door ze om te draaien. Ik denk dat Blind beter in kan schatten wanneer de verdediging aan moet sluiten bij het middenveld en de laatste linie beter kan aansturen. Misschien zijn Martinez en Schuurs (of Veltman, maar die zie ik liever niet als CV) daar nog niet zo bedreven in. Verder denk ik dat Martinez meer snelheid heeft en hij lijkt me dan geschikter om in zn eentje op 6 te spelen met 2 AM's ervoor. Dat zou wel eens de oplossing kunnen blijken te zijn voor deze selectie. Persoonlijk zie ik dan overigens liever een type Ziyech of Lang naast Donny, maar das mijn voorkeur. Quincy lijkt me meer een jongen op de brommer, pingelend loopt hij zich nmm te vaak vast, is niet een creatieve middenvelder.

Onana
Dest/Nous, Schuurs/Alvarez, Blind, Nico
Martinez
Donny, Lang/Ziyech
Ziyech/Neres, Tadic/Huntelaar, Neres/Tadic

Nog voldoende keuzes te maken, ik denk dat je deze varianten maar eens uit moet proberen (niet meteen tegen Apoel, maar in de eredivisie). Donny staat er nu vaak al ipv dat hij er komt, met de punt naar achteren staat Donny idealiter een meter of 10/15 verder naar achteren, wordt hij meer betrokken in de opbouw en staat ie minder de spits in de weg. Het is nu zo vaak ongelooflijk druk op randje/in de 16 dat combineren bizar moeilijk wordt.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Omdat het dat kwartier dat ten Hag het uitprobeerde met Martinez op het middenveld al beter liep.

Heb je het filmpje gezien van Martinez tegen PAOK? Daar kan je zien dat Martinez echt de perfect CVM is.

Je ziet dat hij de agressie en snelheid heeft om die positie zo in te vullen dat Ajax meer het spel van vorig seizoen kan spelen.

Heeft een strakke inspeel pass en durft linies over te slaan. Kan zelf in dribbelen en heeft rust aan de bal. Je ziet hem ook vaak temporiseren.

En ik denk dat Blind Centraal achterin ook beter tot zijn recht komt omdat hij het speelveld dan voor zich heeft en beter kan coachen en dingen neer zetten.
2 0
Lewis Hamilton
Ten Hag moet eerst uitgeschakeld worden voor de Cl en 6-2 afgaan in de Eredivisie voordat meneer eigenwijs toegeeft dat z'n middenveld niet werkt.

Blind, Mazraoui en Marin, zwakker kan niet, sterker nog dat is geen beter middenveld dan PSV heeft. Echt dramatisch.

Met dat middenveld zijn we Europees snel klaar na de poulefase en gaat het nationaal voor de titel nog heel spannend worden.
3 -10
Hollister
Willem Vissers wil lekker zo door gaan.. ja die ziet daarmee de kansen van PSv stijgen... ongelooflijk en dat noemt zich journalist.. niet te geloven
1 -3
PetervanAmsterdam
Sommige figuren zien achter elke boom een vijand. Hollister is er ook zo eentje, iemand met vaak idiote gedachten. Medelijdenwekkend. Wat een sufferd.
0 -1
Lewis Hamilton
Inderdaad, zo doorgaan is vragen om puntverlies in de Eredivisie, want tegenstanders gaan zich gewoon ingraven net als APOEL.
1 0
Labrador
Wat een onzin dat Vissers voor PSV zou zijn. Hij heeft meerdere malen aangegeven van Ajax te hebben genoten vorig seizoen
5 0
Jortjuh14
Hij heeft zelfs een boek over geschreven!
1 0
Beffie
Onana Veltman, Schuurs, Blind, Nico
Alvarez, Donny, Martinez
Ziyech, Tadic, Neres
Dan maak ik mij geen zorgen.

Maar ten Hag gaat weer lekker eigenzinnig doen. Dus wordt het waarschijnlijk weer een rommelige wedstrijd.
2 -3
Babangida83
Voor de meest cruciale wedstrijd van t jaar ga jij een middenveld uitproberen met 2 mensen die totaal nieuw zijn bij de club en daar bovendien bij Ajax nog niet hebben gespeeld. Martinez 20 minuutjes, maar dat hield niet over. Moeite met positie kiezen. Dat kan goed uitpakken, maar je neemt een heel groot risico.
0 0
Hans Kraay Jr.
Is het proberen waard veel slechter dan Dinsdag kan het niet gaan.

Misschien alleen Dest inplaats van Veltman.
0 0
Tinus
Op termijn Dest, maar voor Schuurs lijkt het me prettiger voetballen met ervaring naast hem. Ik verwacht dan ook dat hij met veel meer vertrouwen en dus beter speelt als hij Veltman naast zicht heeft.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Lijkt mij ookndevjuistenopstellingbom het mee te proberen, al twijfel ik serieus over Veltman op rechtsback. Denk dat of Dest of Nous onder daar meer helpen. Misschien ook Gravenberch proberen op het middenveld, eigen opleiding, en heel veel talent. Nu hopen dat Hag dit leest, of dat Sar en Overmars hetbhem zeggen. Denk niet dat Poulsen en Reiziger veel inbreng hebben totnogtoe.
1 -1
Bjorn
We moeten het thuis flikken, de club hoort thuis in de CL. Zo moeten we ook spelen vanaf minuut 1 aanstaande woensdag en zo moet het ook tekeer gaan op de tribune. Wat de opstelling ook is. Aanpakken die gasten.
2 0