'Schöne veel belangrijker dan veel mensen denken'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 14:40, 7961 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Hedwiges Maduro ziet dat Ajax en diens trainer Erik ten Hag op dit moment nog enorm zoekende zijn. De oud-middenvelder van de Amsterdamse club denkt dat Ajax - naast het gemis van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt - ook Lasse Schöne op dit moment enorm mist.

'Hij was veel belangrijker voor Ajax dan veel mensen denken. Misschien had Ajax hem wel moeten behouden, al snap ik wel dat ze hem die transfer naar Genoa gunden', zegt Maduro in gesprek met het Algemeen Dagblad. De analist ziet dat zijn opvolger het moeilijk heeft. 'Marin heeft het nog lastig op zijn plek, maar misschien is het ook wel een idee om Tadic "op tien" te zetten achter Huntelaar en Van de Beek naast Blind op het middenveld te zetten.'

Ronald de Boer ziet dat de opties op het middenveld op dit moment 'toch vrij schaars' zijn. 'Er zijn veel talentvolle middenvelders, maar ik zie nog niet een jongen die al echt klaar is voor het grote werk', aldus de analist, die de kritiek na dinsdagavond wat overdreven vindt. 'Want Ajax heeft dit seizoen tegen PSV en in de competitie al een paar keer heel goed gespeeld.'

Toch gaat het tegen clubs als APOEL Nicosia en PAOK Saloniki moeilijker voor Ajax. 'Dan speel je tegen echte slopers en dat is lastig als je zelf nog niet in topvorm bent. Het verwachtingspatroon is na vorig seizoen natuurlijk enorm toegenomen bij Ajax, maar je kan niet verwachten dat Ajax zomaar iedereen van de mat tikt. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat APOEL volgende week verslagen zal worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Had geen 1 speler gehaald ook Schuurs Magallan niet
90 mio op zak gehouden
hiervoor was ik gegaan 343
Kotarski vind ik heel geschikt voor 343
beter dan de allerzwakste schakel in beider CL Halve Finales Onana .

Intelligente heel goed in anticiperen
Jürgen Ekkelenkamp heeft jaren op cv gespeeld ook op 6 en als back
Jürgen is a natural ja heul goed met time & space
communicatief sterk rustig & betrouwbaar heeft voldoende
kortom de ideale cv opleiding en kwaliteiten heeft hij.
Noa Lang is de ideale cmv
komt qua kwaliteiten het dichtst bij Frenkie , waar zijn longpassing & linker & schot zelfs behoorlijk beter zijn dan die van Frenkie de Jong.

Tadic zou ik linkshalf zetten .

Huntelaar had ik ook nooit gekocht
dus was Dolberg nu 3x meer waard geweest

das Logisch .

Viktor Jensen is Ajax1 rijp
kan echt goed ballen, kan je tikkietaka mee spelen

en Kenneth Taylor is wezenlijk ook al Ajax1 rijp.

Kees de Boer was en is en blijft de ideale opvolger van Lasse Schöne

idd Ajax mist hem minstens zoveel als Frenkie & De Ligt, maar of Alfred Schreuder ook gemist wordt

kan heel duidelijk zien dat de techniek & scherpte bij Ajax 1 spelers achteruit holt .

Kotarski
Veltman Ekkelenkamp Blind
Lang
Donny Tadic
Ziyech
Jensen Dolberg Neres
0 0
Babangida83
Wat ik niet snap is dat De Boer zegt dat er nog geen jongens zijn die al klaar zijn voor het ´grote werk´. Vooropgesteld, de jongens die nu spelen, zijn dat ook niet. Lijkt mij dat je bijvoorbeeld van Gravenberch niet kunt weten of hij klaar is of niet. Deze jongen heeft zich wel goed gepresenteerd deze voorbereiding en ook bij JAJ en verdient op zijn minst een kans. Dan pas kun je echt weten of hij er klaar voor is of niet. En die jongens verbazen je meestal ook nog. De kansen die hij heeft gehad, pakte hij in ieder geval. Dus wat is er mis met het uitproberen? Als het aan die De Boer ligt, krijgen die jongens pas een kans als ze 25 jaar zijn, lijkt wel.
0 0
Ajacied33
Ik irriteer me echt aan zulk oppurtunistisch gelul. Nou is Schone weer de missing link, de beste man werd hier een paar maanden terug nog oud, traag en opa genoemd. We bedanken Schone voor bewezen diensten, maar dat is passé. We moeten het met deze spelers doen, klaar! En ook dit seizoen worden we kampioen en wie weet gooien we hoge ogen in de CL/EL. Geef dit team ff de tijd, kwaliteit is er genoeg
0 0
ziz0u.
gravenberch is beter dan marin
2 0
LezDeBoer
Schöne, Frenkie en Matthijs zijn weg dames en heren van de media, accepteer het nou.
2 0
ajaxdordtt
Gaap
1 0
Web
Ook niet op niveau gespeeld die Ronald.
Ja toch?
0 0
ajaxdordtt
Ga eens iemand anders vervelen man, ouwe zeikerd.
2 0
Lories
Ja nu weten we het wel !
0 0
Joseph
Wat een onzin, Schone zou geen enkel verschil maken, die zou in dit systeem compleet verzuipen zonder Frenkie. Schone had er altijd moeite mee als er weinig ruimte was, Frenkie zorgde er voor dat hij ruimte kreeg,

Het grootste probleem is op dit moment dat ten Hag met hetzelfde systeem probeert te spelen, een systeem dat alleen werkte omdat Frenkie er op het middenveld stond en de Ligt veel fouten goed maakte.
3 -6
jarenfan
In ieder geval de beste vrije trappen nemer.
Zo'n goeie hebben we niet meer.
7 0
LammertAlbertus
corners
0 0
Spectre
Vrije trappen en corners zijn nu niet meer gevaarlijk helaas
0 0
WZAWZDB14
Och heb je hem ook weer.
Opendeur Hedwiges, geef dan een reden waarom we Schöne missen en ga nou niet dom dingen roepen.

Is het zijn leiderschaprol? Zijn techniek of verfijnde passing? Zijn handelingssnelheid? Zijn positiespel? Waarom missen we Schöne??
Je mag toch wel een iets diepere analyse verwachten van deze simpele ziel. Het niveau hier op AS is nog 10x hoger dan dat van meneer Maduro.
4 -5
Schip
Enige dat verschil zou hebben uitgemaakt, is dat Schone routine heeft opgebouwd op deze stuk. Dus ja, dat had je wel teruggezien. Maar qua handelingssnelheid. loopvermogen en duelkracht was het in topduels te weinig. Behalve tegen Real, maar dat waren pure voetballers die (veel) ruimte weggaven. En dan komt Schone tot zijn recht.

Alle respect voor Schone, maar de tijd is gekomen voor opvolgers. Ik zou Gravenberch een kans geven. Je moet ergens weer gaan bouwen. Martinez of Blind ernaast. Maar dat is wel een kaartenmagneet hoor. Ik vind dat Ajax voetballers moeten opvallen door hun voetballende vermogen en niet door hun ingrepen, muv Tete. Maar die pakte juist weinig kaarten naar verhouding.
2 -1
insectenverdelg
Schone kon door goed anticiperen heel vaak uit de duels blijven en ook aanvallen eruit halen. Door juist optijd 1 stap naar voren te doen. Verder is zijn passing en aanname veel zuiverder dan tot nu toe van Marin waardoor je veel minder vaak de omschakeling om je oren kreeg.

Schone is zeker niet zaligmakend. En naast Blind kan het eigenlijk niet omdat je dan 2 spelers met loopvermogen mist, Maar als we Schone hebben gewisseld voor Marin en er 10 miljoen bij betaald hebben, is er wel iets verkeerds gedaan. Je gaat er op achteruit.

Denk echt dat je nog beter Gravenberch dan Marin op dit moment kan opstellen. Slechter dan Marin gister kan niet.
3 0
Ansjo
Tja maar ja hij werd toch echt te traag daar. Vorig seizoen kon eigenlijk ook alleen maar omdat we de Ligt en de Jong hadden. Het houdt een keer op.
1 -2
Illegaal
Hij is sneller dan Blind, blind dan maar ook weg doen
0 -1
Bky
Wat een schrikbarend simpel niveau heeft Maduro.
4 -5
RuffRhythim
Daar wordt je toch ook wel aardig simpel van hoor: steeds maar blijven refereren aan wie je mist als het niet lekker loopt.
2 -2
Labrador
Het is toch werkelijk waar niet te filmen dat 9 van de 10 kenners het idee hadden dat Schöne te traag was maar nu is hij opeens onmisbaar.
4 -1
RaynoFischer
Alles beter dan Marin...
Schone werdt natuurlijk ook wel geholpen met Frenkie naast zich en De Ligt achter hem
2 -1
Onpartijdig
Vorig jaar was Schone te traag en had Blind (in het begin) niets te zoeken als CV en moest hij juist op 6 volgens velen.

Nu lopen we allemaal te janken dat Schone weg is en moet Blind als CV neergezet worden...
4 -1
behangdelul
AS in een notendop
2 -1
Lewis Hamilton
Schöne heeft een betere balcontrole dan Marin ooit gaat krijgen.
4 -1
Jari_held
Als je nu Tadic weer uit de spits gaat halen, dan mag je Dolberg niet laten gaan. Oplossing is heel simpel: zo min mogelijk wijzigen tov vorig seizoen. Dus Nous gewoon rechtsback, Blind gewoon centraal achterin. Middenveld wordt dan Alvarez, v.d. Beek en Marin. Of Donny als 2e zes en Promes op 10. Dan moet je er echter nog wel een creatieve 6 bij halen als wisselspeler.
1 0
behangdelul
Och och och, vorig jaar toonde Schone al wekelijks aan het niet meer te kunnen belopen en nu is hij de missing link...right...
2 -7
Schwalbino
Er viel nauwelijks wat te belopen voor Schone omdat de meeste vuile meters door spelers om hem heen werden gemaakt. Hij bespeelde maar een klein aantal m2 terwijl Frenkie een veel meer oppervlak bestreek.
2 0