Dijkshoorn: 'Waarom moest Kasper Dolberg lachen?'

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 18:10, 18543 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Nico Dijkshoorn kan niet zo veel met de kritiek van sommige analytici op de houding van Kasper Dolberg. De Deen wordt regelmatig verweten dat hij bijna geen emotie toont, ook niet in situaties waarin anderen dat wel doen. Dijkshoorn snapt niet waarom dat een ding is, zo blijkt uit zijn column in de Voetbal International.

Nu de Deen lijkt te vertrekken bij Ajax, voelt Dijkshoorn woede en schaamte. 'Wat is dat voor een ontzettend kinderachtig gezeur van ons. Waarom moest Kasper Dolberg lachen? Waarom werd daar eindeloos over gezeurd en waarom werden daarbij alle clichés uit de kast getrokken?' De columnist vindt de spits juist een verademing. 'Hij is, op jonge leeftijd, iemand die niet lacht als er niets te lachen valt. Ook als er wel iets te lachen valt, lacht hij niet. Dat is even wennen voor ons, dat iemand alleen iets doet als hij het ook echt voelt. Kasper Dolberg lacht waarschijnlijk alleen thuis en dat maakt ons gek van frustratie.'

Dijkshoorn kan de eigenzinnigheid van Dolberg waarderen. Naar eigen zeggen heeft de schrijver zelfs genoten van de 21-jarige international van Denemarken. 'Nee, hij was nooit als Dusan Tadic, die iedere wedstrijd nog steeds denkt dat hij zijn medespelers moet behandelen als kinderen tijdens hun eerste schoolreisje. Nee, Kasper Dolberg is niet als Andre Onana, die in belangrijke wedstrijden altijd net te vervelend tijd rekt. Kasper Dolberg is ook niet Klaas Jan Huntelaar, die na de gewonnen wedstrijd in Madrid ludiek de meegereisde fans entertainde.'

'Dolberg is geen entertainer, maar een voetbalprof'

'Kasper Dolberg was hier om te voetballen', vervolgt hij. 'Dat kan hij goed. Hij is geen komiek. Dolberg kwam om te scoren en dat lukte steeds slechter. Hij zat een week geleden zelfs op de tribune. Dan valt er heel weinig te lachen. Kasper Dolberg is geen entertainer, maar een voetbalprof. Die lachen niet als het slecht gaat.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij APOEL Nicosia? Zet in en krijg 6,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sammy Sosa
Dat van Tadic op schoolkamp is mooi gevonden XD en Onana mag idd wel eens kappen met dat tijdrekken. Je moet ook met zelfspot kunnen kijken. Voor de rest te makkelijk van Dijkshoorn.
1 0
WZAWZDB14
Ik kan me ook kapot ergeren aan dat tijdrekken van onana. Het werkt daarnaast ook nog is averechts, de scheids die trekt er meestal (op paok thuis na) gewoon een hele minuut erbij op.
0 0
AlexIbarra
Van mij hoeft Dolberg helemaal niets.
In een teamsport is communiceren en elkaar begrijpen echter wel belangrijk. Als je verder wilt komen als onderdeel van een team, helpt het niet als niemand je begrijpt.

Dolberg is ook geen simpele snelle draver of boomlange kopper dus moet er tussen hem en de rest een beetje begrip / gevoel / magie zijn om hem optimaal te laten renderen. Maar Dolberg heeft geen echte klik met Donny, Dusan, Hakim, Neres of wie dan ook, heb ik het idee.

Het is dusergens wel logisch dat bij het zoeken naar een verklaring voor zijn gebrek aan echte vorm, wordt gekeken naar hoe hij zich gedraagt. En ook wel voor te stellen dat 'men denkt' dat iemand die geen emoties toont en zich uberhaupt niet veel uit, moeilijk is om een klik mee te maken in het veld.
Toch erg belangrijk in ons combinatievoetbal, in je eentje kom je niet ver.

Ik ben een Dolberg-fan en hoop nog steeds dat hij het gaat maken.
Maar als iemand het steeds niet laat zien terwijl hij de techniek en de fysiek wel in huis heeft, is de kans vrij groot dat het ligt aan iets mentaals.
0 0
Flipper33
Heb Dolberg wel eens zien lachen hoor ! Maar is die nu weg of niet lees er niks meer over !
0 0
ajaxdordtt
Vond die houding juist een verademing. Geen geouwehoer tegen de scheids, geen gebaartjes naar de trainer bij een wissel, geen toneelstukken bij een doelpunt.
0 -1
Milko1971
Raar verhaal van onze literaire grootheid Nico.
Alsof iemand serieus geopperd heeft dat Dolberg wat meer moest lachen...wat hij wel moest doen Nico, was meer scoren en meer beleving leggen in zijn optredens op het veld. Maar helaas was zijn spel net zo emotieloos als zijn voorkomen.
0 0
Maxwell_5
Niemand heeft geopperd dat hij moest lachen, het is een column... Er werd wel geopperd waarom hij nooit juichte of emotie toonde na het scoren van een doelpunt. Zijn bijnaam werd niet voor niets ijskonijn. Helaas is het soms ook zo dat je grootste kracht, je grootste zwakte is. In het geval van Dolberg vond men het mooi dat hij emotieloos (zoals je het zelf zegt) reageerde toen het goed ging, toen was het koelbloedig. Toen het minder ging werd het geïnterpreteerd als gebrek aan beleving en inzet.

Het is maar net van welke hoek je het benaderd en dat beschrijft Dijkshoorn nu prima. Je hoeft er niet om te lachen, de publieke opinie wordt gewoon een spiegel voorgehouden.
0 0
DT10
Goeie column en volledig mee eens!
4 -4
OpaVerteld
ik lach ook nooit......om Nico Dijkshoorn
6 -4
Cupmetgroteoren
Tja, er is altijd gezeik op randzaken als je niet presteert. Men probeert verklaringen te vinden voor matige prestaties en vult dan van alles in. Dolberg zou niet voldoende sociaal zijn, toont geen beleving, autistisch etc. Allemaal zaken die weer als positief worden geframed als je presteert. Als Cantona een waardeloze voetballer was geweest, zouden ze hem op Old Traffore haten. Nu wordt ie door de fans als eigenzinnig beschouwd, mannelijk, een leider, uniek etc.
0 0
Santiago
Klopt. Dat gezegd zijnde kan je er niet van op kijken dat we bij Ajax graag een spits met een uitgesproken karakter hebben. Dat hoort bij ons.
0 -1
Amsterdamsetrots
Leuk stukje met een kern van waarheid. Kasper is wat anders dan al die verwende talentjes van tegenwoordig.
1 -2
AFCAjaxMidNineties
Nico wie?
3 -7
ram
Dit soort reacties vind ik altijd van het meest treurige soort. In alle opzichten waardeloos.
4 -3
AFCAjaxMidNineties
Ohja? Op wat voor gebied of op basis van welke carrière is deze zichzelf veel te serieus nemende, altijd bewust tegen de stroom in gaande blaaskaak dan een autoriteit op voetbalgebied wiens mening we serieus moeten nemen. En dus plaatsen op dit soort websites? Zijn mening is net zo interessant als die van mij.
5 -3
The
Hij verwoordt mooier dan jij.
5 -3
AFCAjaxMidNineties
Sterk argument zeg....
3 -3
The
Voor mij wel. En als ik dus kan kiezen tussen de niets zeggende mening van jouw of Nico Dijkshoorn, dan kies ik voor Nico.
4 -5