Perez: 'Toch wel een opmerkelijke keuze'

FinnDekker, 20-08-2019 om 08:50, 9285 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft er volgens Kenneth Perez alles aan gedaan om Kasper Dolberg te laten slagen in Amsterdam. Het mocht alleen niet zo zijn, concludeert de analist. De Deense spits, die lijkt te vertrekken bij Ajax, heeft de mindere periode aan zichzelf te danken. Desondanks baalt de oud-Ajacied dat het Dolberg niet gelukt is om de potentie waar te maken.

'Je kunt niet zeggen dat hij geen kansen heeft gehad. Volgens mij wilde iedereen bij Ajax juist heel graag dat hij zou slagen. Dat het niet gelukt is, kan allerlei redenen hebben, maar op topniveau tellen dat soort excuses niet', citeert het Algemeen Dagblad de uitspraken van Perez over zijn 21-jarige landgenoot. 'Hoe jammer ook, hij heeft het uiteindelijk zelf niet waar kunnen maken.'

OGC Nice zou de nieuwe werkgever van Dolberg worden. 'Toch wel een opmerkelijke keuze. Bij Hoffenheim kon hij werken met Alfred Schreuder, een trainer die hem goed kent als voormalig assistent bij Ajax. Juist in het geval van Dolberg lijkt me dat niet onbelangrijk. Het is een jongen die je een beetje moet kennen, hij gedijt volgens mij bij wat extra aandacht.'

Denk jij dat Klaas-Jan Huntelaar een kopgoal scoort op bezoek bij APOEL? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Markopantelic007
Volgens mij interesseert het 'm allemaal vrij weinig. Dat gelul over vertrouwen enzo. Alsof je daar beter van gaat voetballen. Daarnaast, de salarisstrook die hij iedere maand ontvangt spreekt denk ik genoeg vertrouwen uit.
1 -8
JariHeijden
Deze post is genomineerd voor de domste reactie van deze week.
4 -2
Markopantelic007
Dat is met mijn iq toch een prestatie om trots op te zijn, thanks! Maar zonder gekheid, vind jij wel dat Dolberg echt uitstraalt dat ie wil slagen? Of dat ie met z'n ziel onder z'n arm loopt vanwege een gebrek aan vertrouwen?
1 -1
Babayaka
Geen enkele spits slaagt met deze flanken, tadic scoort ook alleen vanaf de stip.
En huntelaar zal ook niet steeds scoren wanneer die basis zou spelen.
Invallen bij een voorsprong is toch anders
1 -5
Web
Het praat elkaar maar na hier.
Tadic en Huntelaar twee totaal verschillende spitsen, doen het allebei fantastisch bij Ajax
3 0
JariHeijden
Huntelaar doet het anders aardig. Dat hij niet zou scoren als hij altijd basisspeler zou zijn, volg ik niet. Als invaller kan hij het toch ook?

En Tadic scoorde vorig jaar bijna 20 veldgoals.

Beetje onzin dit.
3 -1
Jeremy1987
Heel erg jammer van Dolberg. Ik hoopte ook dat hij zou slagen. Helaas is hij mentaal niet sterk genoeg voor topvoetbal. Ik vond het bijvoorbeeld veel zeggen dat hij wel Nederlands kan spreken maar het niet durfde/durft omdat hij bang is om fouten te maken en voor lul te staan bij zijn teamgenoten. Hij zegt zelf dat dat met onzekerheid te maken heeft. Wanneer je over dat soort zaken al onzeker bent, zal dat over zijn prestaties niet anders zijn. Ik kan echt geen een topspits bedenken die onzeker is of over komt.
3 -2
JariHeijden
Mwah, Tadic durft ook niet of nauwelijks Nederlands te praten en voelt zich ook comfortabeler in het Engels. Ik vind wel dat je je kunt afvragen of hij wel voldoende mentale hardheid heeft om te kunnen slagen in het harde topvoetbal. Daar kun je wel eens een punt hebben.
0 0
Ajax_026
Tadic geeft nu elk imterview aan dat hij het nederlands wilt en probeert. Het zijn de journalisten (ook meeste Nederlanders waaronder ik zelf) die gelijk schakelen naar engels bij een buitenlands accent. Als je wolt dat buitenlanders Nederlands leren dan moet je Nederlands tegen ze praten want anders komen ze nooit van die ongemakkelijkheid af.
0 0
Jeremy1987
ik reageer bij de verkeerde :), kan hem niet weghalen
0 0
Dazoo
Beetje psychologie van de kouwe grond.... Wat telt is het zelfvertrouwen dat je op het veld voelt, de grinta, de duende, hoe je het maar noemen wilt.
1 0
Jeremy1987
Het verschil is dat Dolberg zelf letterlijk zegt daar onzeker over te zijn (in de auto bij Andy). Ik geloof niet dat wanneer je in het dagelijks leven onzeker bent, je in het veld ineens veranderd in een type Ibrahimovic die over loopt van het zelfvertrouwen.
0 0
Joseph
Hij zou gewoon met Bosz moeten werken, dat is eerder een succes geweest. Maar volgens mij heeft hij een verkeerde zaakwaarnemer, ging al eerder een gerucht dat hij meer wilde verdienen.

Geeft de noodzaak maar weer eens aan van regulering van de zaakwaarnemers.
1 0
JariHeijden
Een zaakwaarnemer wordt ingehuurd door de speler. De zaakwaarnemer bepaalt niet. De speler heeft het laatste woord. Dat een zaakwaarnemer en speler overrompelt en bang maakt, etc., dat geloof ik wel. Maar een speler moet zijn eigen plan durven trekken. Het probleem is dat veel zaakwaarnemers doen alsof ze spelersbegeleider zijn, maar dat zijn de meesten niet. Dat is echt een groot verschil.

De wereld van zaakwaarnemers is een hele schimmige en die moet idd gereguleerd worden.
0 0
MK77
Zou het vertrek van Lasse en Rasmus hier ook aan bijgedragen hebben?
2 0
PuurGeluk
Nee...het was al een tijdje niks meer.
0 0
Schip
Eindelijk weer een keer normaal commentaar van Perez, en dat bij een Deense speler. Met alles eens. Ik denk alleen dat Dolberg wel een goed gevoel heeft door zijn spel tegen Lyon en de grote indruk die hij heeft gemaakt bij Lyon, Monaco, Nice etc. Zal zijn vertrouwen een boost geven en dat maakt een overstap natuurlijk makkelijk.
2 0
Rentokill
Onder Schreuder was het ook niks. Als hij dan toch 'terug' had moeten gaan had ie beter naar Bosz kunnen gaam. Onder hem brak ie door. Dat lag overigens ook aan Davy Klaassen.
3 0
Hans Kraay Jr.
Zou Bergkamp daarin ook niet uitvlakken. Dat is natuurlijk wel een legendarische spitsen trainer.
0 -3
ram
Hoe weet jij dat in godsnaam...?

Het enige wat zeker is, is dat Dennis Ajax een paar jaar geleden volledig in de fik heeft gestoken met zijn wangedrag. Verder is het speculeren over zijn toegevoegde waarden.
3 0
Web
Zeker weten.
0 0
FrankBeton
Legendarisch als spitsen trainer?????

En dat meen je serieus?
4 0
Web
Je bent heel goed in fouten corrigeren, maar het voetbal volgen lijkt mij beter?
Bergkamp is een fantastische spitsen trainer, vraag maar eens aan van Persie, die zelfs zegt, dat hij het misschien wel nooit gehaald had zonder Bergkamp, kwam als jong broekie binnen bij Arsenal. Bergkamp ging naar elke training nog even met mij door, hij heeft mij er door een gesleept

Wenger is lovend over Bergkamp, elke bal moet goed zijn, is er een minder, zelfs op de training is hij ontevreden, perfectionist noemt hij hem, ook geweldig als trainer om mee te werken
Henry zeer lovend, beste waar ik ooit mee gevoetbald en getraind heb.
Eriksen zegt dat hij zoveel geleerd heeft van Bergkamp
Ook Dolberg was enthousiast over Bergkamp.

Jouw opmerking zal te maken hebben met Bosz, of ken jij Bergkamp niet?

Zoek maar weer de foutjes, want daar gaat het om op een voetbal forum
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja dat meen ik heel serieus.

Puur als spitsen trainer, verder geen bestuurlijke functies natuurlijk.
0 -1
SjaakWolfs
En hoe kom je aan die wijsheid? Bergkamp heeft jou ook getraind?
0 0
SammyR
En Traore (de oude.)
0 0