'Huntelaar is gretig en dat had hij als voorbeeld kunnen nemen'

GinoHaverkamp, 18-08-2019 om 23:10, 7223 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax, maar de analytici van het NOS-programma Studio Voetbal zien de Deense spits liever niet definitief vertrekken. Zo houdt Pierre van Hooijdonk, tijdens zijn profcarrière zelf spits, de hoop dat de jongeling zijn vorm uit het sterke 2016/17-seizoen hervindt. 

'Ik heb nog steeds de Dolberg van twee jaar geleden op mijn netvlies', zegt de oud-international. 'Dat vond en vind ik een geweldige speler.' Tafelgenoot Kees Jansma sluit zich daarbij aan. 'Je moet hem verhuren. Hij moet spelen. Dolberg was hartstikke goed, maar dat is een hele tijd geleden. Het lukt maar niet.'

Dolberg brak in het seizoen 2016/17 onder Peter Bosz door bij Ajax met zestien goals in zijn eerste Eredivisie-seizoen. In de twee jaargangen daarna wist de international nimmer meer zijn vorm van toen te benaderen. In de pikorde is hij al voorbijgestreefd door gelegenheidsspits Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Volgens Willem Vissers had Dolberg Huntelaar meer als een voorbeeld moeten zien. 'Huntelaar is super gretig en dat had hij als voorbeeld kunnen nemen. Dat heeft hij minder. Hoe hij tegen Tottenham speelde, kon niet. hij heeft toen zo op zijn flikker gekregen en na rust was het al beter.'

Vaak wordt het gebrek aan aanvoer aangehaald als voornaamste reden van de tegenvallende doelpuntenproductie van Dolberg. Vissers is het daar niet mee eens. 'Het is ook moeilijk, maar Huntelaar krijgt die ballen wel. Hij is gretiger.'

'Dan moet je een spits achter de hand houden'

Ook Theo Janssen ziet de Deen liever verhuurd dan verkocht worden. 'Huntelaar is 36 en Tadic is geen echte spits. Ik zou hem verhuren. Huntelaar moet een keer minder worden en dan moet je een spits achter de hand houden.' Die spits zou dan Dolberg moeten zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik heb me destijds behoorlijk vergist, want ik vond t aantrekken van Huntelaar n gok omdat hij bij Schalke lang geblesseerd was geweest. Ben ik blij dat ik er helemaal naast zat. Soms lijkt t wel alsof die jongen alleen maar beter wordt. Slimmer, ook. Hij is duidelijk iemand die gedurende zn voetbalcarriere veel geleerd heeft. Verder, t is maar n detail, vind ik t mooi om te zien hoe hij en Neres in t veld klikken. Twee totaal verschillende types die met elkaar gemeen hebben dat ze voor de poen maar vooral voor de lol voetballen.
1 -2
Leviathan
Huntelaar voor de poen ? Dan speelde hij wel ergens anders.
0 0
3sterren
Alsof verhuur een garantie biedt dat een speler iedere wedstrijd aan spelen toekomt. Hij zal het toch zelf moeten afdwingen, en of dat nou zijn sterkste punt is betwijfel ik.
Volgens mij hebben wij ook al enkele seizoenen een Colombiaanse spits verhuurd aan diverse clubs.
Zonder succes overigens ...
0 -1
Rentokill
Hunter in Oranje!
0 -1
Frankkie
“Huntelaar moet een keer minder worden” dat horen we nu al jaren, maar Huntelaar zou een voorbeeld moeten zijn voor heel veel anderen.
Deze man is top fit, heeft zijn verstand op de juiste plek door geen domme dingen te doen en zijn leven op een rijtje te hebben.
Deze man kan alleen minder worden wanneer iemand hem van het veld afschopt en de blessure te zwaar zal zijn. Maar tot die tijd moeten wij met z’n allen concluderen dat Huntelaar nog steeds een van de beste spitsen van Nederland is.
0 0
Cupmetgroteoren
Hij is dit seizoen nóg scherper. Bizar.
0 0
Elayais
Wat mij het afgelopen seizoen vaak opviel, en wat daarmee ook een groot contrast is met Huntelaar, is dat we allemaal weten hoe snel Dolberg is, maar dat hij bij drukzetten het nooit liet zien. Het drukzetten van Dolberg was alleen maar schijn werken, nooit trok hij een sprint op volle snelheid en al helemaal niet met overtuiging. Huntelaar is een stuk langzamer, maar hij sprint alsof hij toch op het punt staat gewisseld te worden.

De absolute wil lijkt op dit moment te ontbreken. En ik weet dat je dat in zijn uitstraling sowieso niet ziet door zijn persoonlijkheid. Dat is vrij vergelijkbaar met wie ik ben, dus dat is het probleem ook niet. Maar je zou het dan wel in zijn acties moeten zijn, fanatiek drukzetten, werken, sleuren, etc. En dat doet hij al een tijd niet meer. Enorm zonde, want ben een grote fan. Had ook liever verhuur gehad.

Tegelijkertijd laten Pereira en vooral ook Traoré hele mooie dingen zien, en is er natuurlijk Brobbey nog. Dus er staan altijd weer nieuwe klaar om zijn plek in te nemen.
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens over Dolberg en dat hij moest leren van Klaas Jan.
0 0
Web
Je kunt van van Hooijdonk zeggen wat je wil, maar over een echte prof gesproken dat was hij
Heeft het maximale uit zijn capaciteiten gehaald, voorbeeld prof.
Eigelijk het tegen over gestelde van Dolberg, die heel veel klasse in huis heeft, doet er niets mee.
Tegen Tottenham hebben ze met 10 man gespeeld, ik loop wat jaartjes mee, maar kan mij niet heugen dat ik ooit een speler gezien heb, die zo weinig brengt, totale offday in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, slecht spelen mag, maar geen inzet NOOIT
1 -3
Schip
Sja, volledig mee eens. Enige verklaring die ik heb is dat hij een soort black out had. Hij bevroor. Hij wilde van waarde zijn en er zat pap in de benen.
0 0
insectenverdelg
Onzin. Leeftijd doet er niet toe als de prestaties er zijn. Zowel te jong als te oud. Met tadic, Traore, Huntelaar en Periera hen je voldoende voor een seizoen
0 0
Red Devil
Tegenwoordig hebben veel spelers de ballen niet om te vechten voor hun plek.
0 0
ajaxdordtt
Ik blijf het wonderlijk vinden dat mensen als Willem Vissers, Maarten Wijffels, Arno Vermeulen etc hun mening ventileren over voetbal en hier een podium voor krijgen. Je bent verslaggever/journalist. Beschrijf wat er gebeurt, jullie mening is totaal irrelevant.
5 -3
Rentokill
Helemaal mee eens. Of je bent journalist of analist. Als je niet genoeg goeie analisten kan krijgen moet je geen journalisten vragen. Jaap de Groot zonder Cruijff neem ik bijvoorbeeld ook niet serieus.
1 0
Web
Nee die mening van ons is belangrijk?
Wel eens van journalistiek gehoord, zegt al genoeg dat jij jou daar aan stoort en niet boven staat.
0 0
Sterspeler
Die lui hebben 4 jaar gestudeerd om objectief te blijven om vervolgens domme suggestieve vragen te stellen en hun mening te verkondigen. Het is in NL bijzonder treurig gesteld met deze beroepsoefenaren
0 0
ajaxdordtt
Web, je wordt misselijk en moet huilen vam een discussie. Begin er dan ook niet aan.
0 0
Noxin
Zonder meningen wordt zo'n programma wel erg saai. Dan word het meer een opsomming van feiten.
0 0
ajaxdordtt
Zet er analisten en oud voetballers geen tafeltennisers en korfballers.
0 0
Ajax#1900
Beetje kortzichtig dit
1 0
afcas
Duidelijk bord op schoot praat weer. "tadic is geen echte spits". Kennen Traore niet eens... Niveau om van te janken weer.
3 0
Jari_held
Was het helemaal met janssen eens. Hij had het niet over dit seizoen... het gaat om volgend jaar als huntelaar wellicht minder wordt. Dan heb je een magere voorhoede. voor dit seizoen meer dan prima. Maar dan zeker traore/pereira kansen gaan geven zodat je kan testen of die het niveau hebben
0 0
Hagmag
Ik vind het echt verschrikkelijk jammer, de situatie met Dolberg zo als hij nu is. Het seizoen onder Bosz, kwam hij als jeugdspeler bij de selectie. Scoorde volgens mij tegen PAOK één van zijn eerste goals in Ajax-1. Wij hadden een Deense vlag gemaakt met "Goalberg" er op. Echter vorig seizoen zijn lichaamstaal c.q. non-verbaal gedrag, zijn arbeid tijdens de wedstrijden zonder bal, geheel emotieloos rondlopen op het veld, werd steeds erger. Zijn basisplaats tegen Tottenham Hotspurs was een grote beloning die hij kreeg van Ten Hag. Hopende op de ruimte die achter de verdediging van de Spurs zou komen en die er niet echt kwam. De ballen die hij kreeg aangespeeld, deed hij niets mee of verwerkte hij verkeerd. Zo zijn er nog meer wedstrijden geweest waar hij "te lang" mocht blijven staan en waardoor het leek dat Ajax-1 ipv met 11 slechts met 10 man speelde. De laatste keer zeer recent tegen Vitesse in Arnhem was het zelfde laken en pak. Zodra Huntelaar er in kwam was Ajax ineens veel sterker en.... KJH scoorde zijn goal(s).
Blijven wachten op een wederopstanding of was het een éénmalig hoogtepunt, dat hij qua niveau niet meer gaat halen.
Er is een bod van € 50.000.000 afgeslagen van Monaco.
Nu zou het gaan om een transfersom van € 25.000.000.
Wat is wijsheid ???? Ik zie op kort termijn bij Ajax geen perspectief voor Dolberg.
Ik kan dus begrijpen dat het besluit om te verkopen genomen is.
In de jeugd loopt Brobbey. KJH en Tadic zijn er nu voor deze positie.
De scouting moet aan de bak en op zoek naar een "echte" spits voor na de winterstop.
4 0