'Maaskant wapperde al met witte vlag voordat duel begon'

GinoHaverkamp, 18-08-2019 om 22:15, 6452 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Ajax zaterdagavond zonder al te veel moeite met 1-4 wist af te rekenen met VVV-Venlo, lag vooral aan de strijdwijze van de Venlonaren. Volgens De Telegraaf deed de thuisploeg niet echt haar best om het Ajax écht moeilijk te maken.

'Het was in De Koel, op zijn Amsterdams gezegd, appeltje eitje', concludeert Ajax-watcher Mike Verweij. Hij zag hoe VVV-Venlo zich van tevoren al leek neer te leggen bij een nederlaag tegen de equipe van trainer Erik ten Hag. 'VVV-trainer Robert Maaskant wapperde al met de witte vlag voordat het duel goed en wel was begonnen, want zijn strategie was slechts tegenhouden en hopen op een verdwaalde counter.'

'De Venlonaren opereerden in een 1-5-5-0-formatie, trokken een muur op rond het eigen strafschopgebied en hielden 44 minuten stand', luidt het vervolg. Dat het bij rust 'slechts' 0-1 stond, lag volgens de krant dan vooral aan Ajax zelf.  Het tempo lag te laag en er waren te weinig diepgaande spelers. Na de 0-1 en de vlak na rust gescoorde 0-2, speelde Ajax vrijer volgens het dagblad. Trainer Ten Hag beaamt dat. 'Het leven werd vanaf dat moment een stuk makkelijker.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LuisManuelOrejuela
Ach ja, iedereen die voetbal volgt weet dat Maaskant echt een ontzettend matige trainer is. Die haalt de kerst niet.
0 0
Joseph
Verdedigend spelen is dus wapperen met de witte vlag..?

Er zijn ploegen die er de CL mee hebben gewonnen, maar Verweij zal er wel meer verstand van hebben.
4 -1
Noxin
"... zijn strategie was slechts tegenhouden en hopen op een verdwaalde counter." En als ze vol in de aanval gaan om er vervolgens met 0-9 af te gaan, is het ook weer niet goed. Met het materiaal wat Maaskant tot z'n beschikking had, kon hij niet anders. En het lukte in de eerste helft nog aardig ook. Als het 0-1 was gebleven had Verweij Maaskant ongetwijfeld geprezen om zijn strategie.
1 0
Mike1
Als een tegenstander “de bus parkeert voor het doel” waarom schiet je dan niet vanaf 25 m keihard richting de goal. Grote kans dat er dan iemand van die 10 hands maakt
0 0
Adios
Laten we toch met zijn allen vanavond stilstaan bij het feit dat Mike1 geen hoofdcoach is van ons aller Ajax. Soms vergeet je hoe fijn dingen zijn, doordat ze vanzelfsprekend zijn geworden.
1 0
Schip
Iedere trainer mag het zelf bepalen, maar een bus parkeren is zo vreselijk makkelijk. Heracles deed het vorig jaar erg knap: hoog drukzetten. Als je daarin fouten maakt, straft Ajax dat af. Dat vergt lef en afstemming. Maaskant met zijn zelfingenomen smoel weet niets beter dan loopgravenvoetbal. Trainer met een zogenaamd soepele ballen, zonder enige meerwaarde in het voetbal.
2 -2
Lazell
Omhooggevallen kwal, die Maaskant. Maar kom op, wat wil je. Ajax heeft meer dan 100 miljoen omzet, VVV 8 miljoen. Ons 'koopje' Martinez is daar een hele jaaromzet. Die zouden voetballend nooit met ons over kunnen houden, dan wordt het gewon 7-1 of 8-2, ipv 4-1.

En zij moeten de punten niet tegen ons halen, maar tegen de kleintjes. Als ze een punt halen is mooi meegenomen, zo niet, dan niet. Dat wij het als Ajax-fans geen ruk aan vinden, is een ander verhaal.
0 0
JariHeijden
Niet omzet, maar begroting.
1 0
Labrador
VVV speelde met 10 man voor de goal en probeer daar maar eens doorheen te voetballen. Ajax speelde de eerste helft niet best maar probeer maar eens door zo'n muur heen te voetballen.
4 -2