Mulder kritisch op De Jong: 'Hij wordt ook gehypet''

GinoHaverkamp, 18-08-2019 om 20:50, 10270 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Youri Mulder is niet helemaal te spreken over het optreden van Frenkie de Jong bij FC Barcelona van afgelopen zaterdag. De ex-Ajacied maakte dit weekend, op bezoek bij Athletic Bilbao, zijn competitiedebuut voor de Catalanen en verloor met 1-0. 'Ik vond hem niet zo goed', opent Mulder zijn betoog in Rondo

Het viel de analist van Ziggo Sport op dat de 22-jarige international niet veel ballen naar voren speelde. 'Het was veel breed of terug.' Dat komt volgens Jan van Halst, tafelgenoot van Mulder bij Rondo, mede doordat de voormalig Ajax-middenvelder constant gedekt werd door een Athletic Bilbao-speler. 'Frenkie heeft een enorme status. Dat ze daar ook één man op zetten, dat is ongelofelijk.' Aad de Mos, collega-analist, sluit zich daarbij aan en stelt dat het constant gedekt worden niet makkelijk is voor een speler.

Mulder vindt dat geen goede reden. 'Het hoeft toch niet per se zo te zijn dat, als je door de nummer 22 (het rugnummer van de betreffende Athletic Bilbao-speler, red.) gedekt wordt, dat je niet goed speelt?'

De Jong heeft al een grote status bij zijn nieuwe club. Dat heeft volgens Mulder zo zijn gevaren 'Hij wordt ook gehypet. Ook in Spanje.' Daardoor kan er te veel druk op de schouders van de middenvelder komen, stelt hij.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
"Frenkie wordt gehypet", nog zo'n dooddoener.
Is dat echt het beste waar hij als commentator mee kan komen?
Dat is dus de media - dus waar Mulder zelf deel van uit maakt - niet Frenkie zelf toch?
Misschien moet hij zeggen "mijn collega's hypen Frenkie", die op zijn beurt even tijd nodig heeft.
Voetballen kan hij echt wel, liet hij zien in de CL en met het NL elftal.
0 0
PetrusKeizer
tegen Napoli was-ie wel goed, tegen Bilbao was-ie niet goed ... gaan we nu na elke wedstrijd slotconclusies trekken?wat n flauwekul allemaal. Frenkie wil geen Johan zijn en vindt t geen vergelijking. Gelijk heeft-ie want dat kan ook niet, en hij is idd geen Johan, die meteen na binnenkomst bij Barcelona zn stempel drukte en goed speelde. Mag het?! Johan had toen al zoveel meer ervaring als Frenkie heeft....
0 0
SnifferClarke
Frenkie was niet goed tegen Bilbao, maar dat kan gebeuren. Barcelona speelde zeer matig, dus dat gaat Frenkie in zijn eentje niet veranderen. Wat ik veel zorgelijker vind, is dat hij, hoe ouder hij wordt, steeds saaier gaat spelen. Ik heb hem al vanaf zijn zevende zien spelen en hij was altijd een frivole, aanvallende middenvelder die ook regelmatig scoorde. Meer een type de Bruyne of Erikssen ipv Busquests of Fernandinho. Bij Jong Ajax was het genieten geblazen, maar zoals hij vrijdag speelde, is het niets bijzonder. Hopelijk raakt hij zijn flair niet helemaal kwijt. Saaie voetballers zijn er al genoeg.
0 0
Joseph
Ik geef het de Jong ook te doen met die bende om hem heen, hoop voor Frenkie dat Messi er snel weer bij is. Moet voor beide heerlijk zijn, Messi iemand die hem moeiteloos kan vinden en Frenkie die een goede afspeelmogelijkheid heeft.
1 0
Barra
Verder hebben ze toch ook genoeg kwaliteitsspelers, maar ik zie meer een probleem bij de coach. Hij weet er echt helemaal geen enkel systeem of vastheid in te creëren. Als ze de bal 3 keer over wisten te spelen dan was het al veel, Barça onwaardig
3 0
OdjePils
Youri Mulder, sssssttttt
0 0
Patrick78
Mulder heeft gelijk...Luuk De Jong wordt ook gehypet. Ook in Spanje.
4 0
Babayaka
Nog 2x verliezen en de trainer vliegt er uit, en er komt een bus vol met nieuwe spelers en dan mag de jong naar ac milan of iets dergelijks.
1 -6
Cupmetgroteoren
Balletje terug en breed is altijd al het manco van de jong geweest. Hij speelt veelal op safe, bij Ajax was dat ook vaak het geval.
2 -11
Web
Dan heb jij zand in je ogen.
5 -1
Cupmetgroteoren
Jij bent degene met zand in de ogen. Werd hier ook vaak door iedereen benoemd als manco en in de Spaanse pers wordt dat nu ook benoemd. Gewoon bij de feiten blijven ajb. Wanneer heeft de jong in een officiële wedstrijd voor het laatst een assist gegeven? Precies. I rest my case.
0 -10
Lazell
Zoek eens aub de stats op van Busquets, Fernandinho en Kante en kom dan terug met je case.
1 0
Web
Iedereen nog wel?
Man zie je echt zijn kwaliteiten niet?
Je bent toch niet in de war met SIEM DEJONG?
2 -1
Cupmetgroteoren
Lees eerst eens goed voordat je reageert. Fanboys hebben zand in de ogen. Ik zeg niet dat het een slechte speler is. Ik zeg dat balletjes breed en terug een manco is. Maar goed, valt ook niet te discussieren met fanboys.
0 -4
Barra
De Jong staat toch bekend als een speler die altijd zoveel mogelijk naar voren speelt. Altijd aanspeelbaar en zo enorm balvast, kijk het Ajax van nu dat in de opbouw onder druk veel moeilijker aan voetballen toekomt. Hij speelde afgelopen wedstrijd niet super, maar Barça was in zijn geheel compleet los zand. Er klopte gewoon niks van.
2 0
Ajaxadept
Effe bij specsaver langs misschien? Domme onzin!
6 -2
Web
Met Frenkie komt het wel goed, maar je kon duidelijk zien dat hij in de oefenwedstrijden alle ruimte kreeg, en zaterdag niet. Niet gelijk op teentjes getrapt voelen als er enige kritiek zou zijn? Al ben ik het met Mulder niet eens. Barcelona zonder Messi is een heel andere ploeg
1 0
Schwalbino
Allemaal wat vroeg.
2 0
Bky
Haha, we hebben gewoon 75 miljoen gekregen voor deze speler. Veel te veel.
3 -10
Rentokill
86M
1 0
kevinski94
Te weinig*
5 0