Mulder kritisch op De Jong: 'Hij wordt ook gehypet''

GinoHaverkamp, 18-08-2019 om 20:50, 9560 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Youri Mulder is niet helemaal te spreken over het optreden van Frenkie de Jong bij FC Barcelona van afgelopen zaterdag. De ex-Ajacied maakte dit weekend, op bezoek bij Athletic Bilbao, zijn competitiedebuut voor de Catalanen en verloor met 1-0. 'Ik vond hem niet zo goed', opent Mulder zijn betoog in Rondo

Het viel de analist van Ziggo Sport op dat de 22-jarige international niet veel ballen naar voren speelde. 'Het was veel breed of terug.' Dat komt volgens Jan van Halst, tafelgenoot van Mulder bij Rondo, mede doordat de voormalig Ajax-middenvelder constant gedekt werd door een Athletic Bilbao-speler. 'Frenkie heeft een enorme status. Dat ze daar ook één man op zetten, dat is ongelofelijk.' Aad de Mos, collega-analist, sluit zich daarbij aan en stelt dat het constant gedekt worden niet makkelijk is voor een speler.

Mulder vindt dat geen goede reden. 'Het hoeft toch niet per se zo te zijn dat, als je door de nummer 22 (het rugnummer van de betreffende Athletic Bilbao-speler, red.) gedekt wordt, dat je niet goed speelt?'

De Jong heeft al een grote status bij zijn nieuwe club. Dat heeft volgens Mulder zo zijn gevaren 'Hij wordt ook gehypet. Ook in Spanje.' Daardoor kan er te veel druk op de schouders van de middenvelder komen, stelt hij.

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
"Frenkie wordt gehypet", nog zo'n dooddoener.
Is dat echt het beste waar hij als commentator mee kan komen?
Dat is dus de media - dus waar Mulder zelf deel van uit maakt - niet Frenkie zelf toch?
Misschien moet hij zeggen "mijn collega's hypen Frenkie", die op zijn beurt even tijd nodig heeft.
Voetballen kan hij echt wel, liet hij zien in de CL en met het NL elftal.
0 0
Libero
Hij speelde niet goed, maar ook niet slecht, hij werd gewoon geneutraliseerd. Kreeg al heel vroeg een smerige rotschop van zijn bewaker, ver weg van de bal en de arbitrage deed niets. Waar zijn teamgenoten juist hem opzochten met veel ruimte tegen Napoli kozen ze er nu voor om andere afspeelmogelijkheden op te zoeken. Hij zal ze moeten bewijzen dat hij juist prima in de kleine ruimte aanspeelbaar is.
En wat hij deed was over het algemeen gewoon prima. Passing accuracy 92%, om maar iets te noemen. "met passjes terug en breed is dat niet zo indrukwekkend" gaat niet op want hij had steeds die Garcia in zijn nek die maar zonder gevolg bleef schoppen.
0 0
PetrusKeizer
tegen Napoli was-ie wel goed, tegen Bilbao was-ie niet goed ... gaan we nu na elke wedstrijd slotconclusies trekken?wat n flauwekul allemaal. Frenkie wil geen Johan zijn en vindt t geen vergelijking. Gelijk heeft-ie want dat kan ook niet, en hij is idd geen Johan, die meteen na binnenkomst bij Barcelona zn stempel drukte en goed speelde. Mag het?! Johan had toen al zoveel meer ervaring als Frenkie heeft....
0 0
SnifferClarke
Frenkie was niet goed tegen Bilbao, maar dat kan gebeuren. Barcelona speelde zeer matig, dus dat gaat Frenkie in zijn eentje niet veranderen. Wat ik veel zorgelijker vind, is dat hij, hoe ouder hij wordt, steeds saaier gaat spelen. Ik heb hem al vanaf zijn zevende zien spelen en hij was altijd een frivole, aanvallende middenvelder die ook regelmatig scoorde. Meer een type de Bruyne of Erikssen ipv Busquests of Fernandinho. Bij Jong Ajax was het genieten geblazen, maar zoals hij vrijdag speelde, is het niets bijzonder. Hopelijk raakt hij zijn flair niet helemaal kwijt. Saaie voetballers zijn er al genoeg.
0 0
Joseph
Ik geef het de Jong ook te doen met die bende om hem heen, hoop voor Frenkie dat Messi er snel weer bij is. Moet voor beide heerlijk zijn, Messi iemand die hem moeiteloos kan vinden en Frenkie die een goede afspeelmogelijkheid heeft.
1 0
Barra
Verder hebben ze toch ook genoeg kwaliteitsspelers, maar ik zie meer een probleem bij de coach. Hij weet er echt helemaal geen enkel systeem of vastheid in te creëren. Als ze de bal 3 keer over wisten te spelen dan was het al veel, Barça onwaardig
3 0
OdjePils
Youri Mulder, sssssttttt
0 0
Patrick78
Mulder heeft gelijk...Luuk De Jong wordt ook gehypet. Ook in Spanje.
4 0
Babayaka
Nog 2x verliezen en de trainer vliegt er uit, en er komt een bus vol met nieuwe spelers en dan mag de jong naar ac milan of iets dergelijks.
1 -6
Libero
Want een nieuwe trainer ziet de intrinsieke (Barça!) kwaliteiten van Frenkie niet? Dan heeft ook die daar niets te zoeken.
0 0
Cupmetgroteoren
Balletje terug en breed is altijd al het manco van de jong geweest. Hij speelt veelal op safe, bij Ajax was dat ook vaak het geval.
2 -11
Libero
Heerlijk hoe sommigen zichzelf herhaaldelijk weten te diskwalificeren.
0 0
NL
LOL
3 -1
Web
Dan heb jij zand in je ogen.
5 -1
Cupmetgroteoren
Jij bent degene met zand in de ogen. Werd hier ook vaak door iedereen benoemd als manco en in de Spaanse pers wordt dat nu ook benoemd. Gewoon bij de feiten blijven ajb. Wanneer heeft de jong in een officiële wedstrijd voor het laatst een assist gegeven? Precies. I rest my case.
0 -10
Lazell
Zoek eens aub de stats op van Busquets, Fernandinho en Kante en kom dan terug met je case.
1 0
NL
Vorige week nog op Dembele.
Officiële oefenwedstrijd.

Jammer joh.
4 -1
Cupmetgroteoren
Een officiële oefenwedstrijd. Pfff...
0 -4
Web
Iedereen nog wel?
Man zie je echt zijn kwaliteiten niet?
Je bent toch niet in de war met SIEM DEJONG?
2 -1
Cupmetgroteoren
Lees eerst eens goed voordat je reageert. Fanboys hebben zand in de ogen. Ik zeg niet dat het een slechte speler is. Ik zeg dat balletjes breed en terug een manco is. Maar goed, valt ook niet te discussieren met fanboys.
0 -4
Barra
De Jong staat toch bekend als een speler die altijd zoveel mogelijk naar voren speelt. Altijd aanspeelbaar en zo enorm balvast, kijk het Ajax van nu dat in de opbouw onder druk veel moeilijker aan voetballen toekomt. Hij speelde afgelopen wedstrijd niet super, maar Barça was in zijn geheel compleet los zand. Er klopte gewoon niks van.
2 0
Nick
Nee met haters valt te communiceren.
0 0
Ajaxadept
Effe bij specsaver langs misschien? Domme onzin!
6 -2
Benleiden
Specsaver? Nooit meer over voetbal praten lijkt me een beter devies. Gewoon alleen voetbal kijken en meer niet. Je kan hem vergelijken met een CV die niet kan voetballen: verdedigen en dan balletje inleveren bij iemand die er wel wat mee kan.
0 -2
Web
Met Frenkie komt het wel goed, maar je kon duidelijk zien dat hij in de oefenwedstrijden alle ruimte kreeg, en zaterdag niet. Niet gelijk op teentjes getrapt voelen als er enige kritiek zou zijn? Al ben ik het met Mulder niet eens. Barcelona zonder Messi is een heel andere ploeg
1 0
Nick
Het feit dat hij niks zegt over Valverde zegt eigenlijk al voldoende.

Next.
1 0
Pierre Heno
Youri Mulder is zo'n. beetje de grootste karikatuur onder al die OH analisten. Was zelf een zeer matige voetballer (max kleredivisie niveau) en gooit nu in de voetbaltokprogramma's alsof hij ineens van de hoed en de rand weet. Wel kmap dat hij elke week de lat weer lager weet te leggen op het bloody obvious niveau. Frenkie kijkt eerst de kat uit de boom ...is zogezegd een kat in een vreemd pakhuis en beseft dat het geen enkele zin heeft om zich meteen verrot te laten schoppen door eoa houthakker die hem wat graag wil zagen. Youri snapt daar geen klote van want was nauwelijks van meerwaarde in de teams waarin hij werd opgesteld.
2 0
neutraaltje
altijd wel leuk... voetballers die op ed nivo geen toppers waren maar wel mee konden komen moeten blijkbaar hun mond houden, terwijl idereen hier (met het nivo van goede amateur tot biereftalspeler wel hun mond opentrekken.
zoals n yoeri heeft toch hoger gevoetbald dan de meeste van ons hier.
1 0
trooop
Youri snapt er geen klote van want hij was zelf een matige (prof)voetballer. Als dat je argument is, heb jij dan niet een net iets te grote mond?
2 -1
Pierre Heno
Nee....mijn argument is 1) het oeverloze ge OH over the bloody obvious van Youri en 2) omdat tegenstanders in hem nooit zo'n gevaar zagen werd hij nooit zo aangepakt als ze bij Frenkie wél steeds proberen. Youri weet dus inderdaad niet wasrover hij praat. Maar ook dat is geen nieuws. Hij zit daar alleen maar aan die babbeltafels vanwege vriendjespolitiek. Ons kent ons binnen dat kliekje van zichzelf benoemde 'analisten'
0 0
trooop
Maar jij hebt toch ook nooit meegemaakt wat frenkie nu meemaakt? Sinds wanneer is dat een voorwaarde om mee te mogen lullen? Ben het verder trouwens wel met je eens over mulder.
0 0
Pierre Heno
zijn we het toch in essentie weer een beetje eens trooop. Al zijn we daarmee nog steeds niet af van bloody obvious Youri ha ha
0 0
Schwalbino
Allemaal wat vroeg.
2 0
Bky
Haha, we hebben gewoon 75 miljoen gekregen voor deze speler. Veel te veel.
3 -10
Rentokill
86M
1 0
kevinski94
Te weinig*
5 0