Gijp en Derksen niet onder indruk van Marin

ThijsZwagerman, 16-08-2019 om 21:25, 8345 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

René van der Gijp en Johan Derksen zijn niet te spreken over Razvan Marin. De middenvelder van Ajax maakt tot dusver een matige indruk op het tweetal, in tegenstelling tot Lisandro Martínez. Over de Argentijn is vooral Derksen lovend.

Van der Gijp belicht eerst het spel van Marin. ‘Marin is aan de bal behoorlijk nerveus. Als hij de bal aanneemt, denkt hij ho, wat nu? Wat hebben hem nou tot nu toe zien doen, waarvan je dacht dat is heel goed? Helemaal niets’, beantwoordt Van der Gijp zijn eigen vraag bij Veronica Inside.

Toch begrijpt de ex-prof ook wel dat Marin zijn stempel nog niet op het Ajax-spel weet te drukken. ‘Ik snap wel dat je niet gelijk het hele middenveld voor je rekening neemt als je van Standard Luik komt, maar dan moet Ajax hem niet opstellen.’ Derksen sluit zich daarbij aan en stelt dat Marin niet beter is dan de middenvelders die Ajax in de jeugdopleiding heeft rondlopen. ‘Middelmaat kun je zelf opleiden.’

‘Martínez doet het fantastisch’

Over Martínez, evenals Marin nieuw bij Ajax, is Derksen een stuk positiever. ‘Hij doet het fantastisch, maar ik blijf het een handicap vinden dat hij zo klein is. Hij kan alleen maar tegen mensen opspringen, in plaats van een kopduel winnen. Maar ja, in de tackles en in de duels is hij genadeloos. In het team is dat stimulerend. Als je dit ziet, ben je als speler ook geneigd om te gaan bikkelen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ben verbaasd dat er nog steeds mensen naar dat flut programma kijken.
0 -1
Klasseman
Precies kritiek op Ajax zou verboden moeten worden
1 0
Warrior
Niet te spreken is toch wat anders dan niet onder de indruk. Daarbij wil dat niks zeggen, want ze zitten er zo vaak naast. Begin vorig seizoen zeikten ze ook over Ten Hag, Zyech en Tadic. En Frenkie de Jong moest het ook allemaal nog maar laten zien tegen grote clubs. Dus ach, gewoon laten lullen.
0 0
EricAjax1
All we ever here from you is ..... Neres was ook waardeloos volgens deze experts.. Tagliafico was ook een onzin aankoop en Onana was een vreselijke keeper..
3 -1
ajaxxcied4life
klopt.... Een simpel backje noemde Van Hanegem Tagliafico en Onana een onrustige keeper.
"Dat Neres 12 MLN HEEFT GEKOST!" Blaatte het journaille in koor elkaar na.
2 -1
Frans700
Die twee beginnen na twee wedstrijden al te schreeuwen, geef 'm een kans. Ze hebben gewoon teveel zendtijd om nuttig te vullen.
4 -2
Ferd
Ik denk dat andersom Marin ook niet onder de indruk is van Gijp en Derksen
6 -5
Henkjanklaas
De zwart-wit meningen van Gijp en Derksen zijn soms geinig aan te horen maar ontdaan van enige nuance. Ik denk bij spelers als Marin altijd aan spelers als Litmanen. Toen die kwam duurde het zelfs nog een tijdje voordat hij zich in het eerste speelde en kijk wat er van hem geworden is.
Dus geef bepaalde spelers even de tijd voordat we er een keihard oordeel over uitspreken.
6 -3
Aad82
Het wordt steeds gekker hier. Marin vergelijken met Litmanen.

Waar is jouw geduld met Magallan dan?
4 -2
milanoajaxpiet
mensen ga hier aub niet in mee .de media kan een speler maken of breken .ik zou er alas speler ook onrustig en onzeker door worden .van de gijp zijn we binnenkort weer een tijdje kwijt want het word weer herfst word ie weer depri
3 -2
ambtenaar
No worries...Neres vonden ze ook niks in het begin.
5 -2
Cello
Zo is het......en nog langer geleden vonden ze Wesley Sneijder slechts een sleutelhanger.... maw, zo gaat dat altijd daar bij Gijp, Derksen en Genee en hun wisselende gasten.
3 -3
LL
Kan me Galasek nog wel herinneren. Marin lijkt me zo'n type. Moet zich eerst op zn gemak voelen om te presteren. Ik denk dat t wel goed komt maar kan t mis hebben
5 -1
ETM
De enige jeugdspelers die dichtbij het 1ste zaten, en zelfs de basis waren volgens mij Eiting en Noah Lang. De Wit en Ekkelenkamp zie ik eigenlijk meer als tactische foefjes van Ten Hag.

Van Noah Lang verwacht ik best veel. Die heeft me steevast kunnen bekoren. Maar Erik verkoos ook Noah Lang al boven Labyad als invaller. Dus dat leek me prima. Nu echter, vraag ik me af wat het plan met Lang is. Lang concurreert, nu iig, niet met Marin. Eiting misschien wel, en Eiting is steeds geblesseerd en bovendien denk ik ook nog niet Ajax 1 niveau.

Marin vind ik een lastige. Die komt nog niet uit de verf, en ik denk dat de rol die hij krijgt gewoon niet bij hem past. Als Ten Hag sowieso doorwilde met de speelwijze van vorig seizoen dan snap ik eigenlijk niet dat ze bij Marin zijn uitgekomen. Volgens mij moet je Marin heel veel laten aanvallen, vanaf de zijkanten en dan naar binnen trekkend. Daar moet een 6 achter.

Toch vind ik het te vroeg voor conclusies.
2 0
ajaxminimax
Martinez vonden ze 2 week terug ook helemaal niks... en zullen we Marin de kans geven? Die jongen kan echt wel voetballen. In België waren de meesten lovend over hem vorig jaar. Hij komt bij Ajax en er wordt eigenlijk verwacht dat hij Frenkie even gaat opvolgen, dan komt er gewoon veel druk op je, aangezien Frenkie van de buitencategorie is. En owja iemand die Frenkie direct opvolgt ga je niet vinden...
3 -2
FrankBeton
Iedereen al in paniek modus ??
2 0
mcjc
Ajax is te veel gaan kopen en vallen langzaam weer terug naar de koopclub van voor de Cruijffrevolutie. Overmars moet niet vergeten Waar het succes vandaag is gekomen. Het vizier moet op de jeugd blijven, en aankopen moeten directe versterkingen zijn. Nu hebben ze Met Marin, Mallagan en Labyad 3 spelers die de eigen jeugd in de weg lopen.
5 -5
markk
Je kan dat wel doen, alleen uitgaan van spelers uit eigen jeugd. Maar dan vrees ik dat je over 10 jaar internationaal helemaal geen rol van betekenis neer speelt. Andere top clubs zoals Liverpool, City, Real Madrid, Barcelona, Juventus nemen daar ook niet genoegen mee. Uiteindelijk moet je er gewoon voor zorgen dat je elk jaar top presteert, als je een speler kan halen die meer kwaliteit heeft dan spelers uit de jeugd dan doe je dat. Hoe langer je op het hoogste niveau speelt hoe meer talenten bij de jeugd van Ajax willen spelen. Nu gaan grote talenten naar clubs als City en Liverpool omdat deze clubs geweldig presteren ondanks het feit dat er weinig eigen jeugd rondloop bij die teams. Ik heb liever een club die op het allerhoogste niveau speelt en daardoor top talenten aantrekt, dan een club die internationaal niet mee kan omdat ze teveel afhangen van de jeugd en daardoor allerlei talenten mis loopt.
1 0
Cello
Als je dan echt een punt wil maken....kies dan spelers die daadwerkelijk basis staan en/of aan spelen toekomen..... Noem dan geen Magallan, noem dan geen Labyad. En Marin is er net, dus te vroeg om al als zodanig te beoordelen.
3 0
geDaante
Gaat erom dat ze lager in de pikorde staan en niet bij de selectie zitten. Die jeugd hoort dan in te vallen en zo te ontwikkelen, in plaats van Wat meer ervaren maar kwalitatief zwakkere, aangekochte spelers.

Verder natuurlijk gewoon heel erg veel weggegooid geld.
2 -2
RaynoFischer
Laten we Marin ff iets meer tijd gunnen, hoort trouwens ook niet als controlerende middenvelder,...
Labyad loopt niemand in de weg want zit zelfs amper bij de selectie
Als de eigen jeugd goed genoeg zijn komen ze er echt wel aan of wil je geforceerd met eigen jeugd spelen dus ook de middelmaat zoals, De Wit, Botman en Ter Heide etc.
Of meteen de hele 019?
2 -1
hallo1
Ik ook niet.

Hij moet nog wel even de kans krijgen, maar zoals je bij Martinez direct ziet dat het een schot in de roos is, zie je dat bij Marin niet. Neres heeft echter ook ruim 1 jaar nodig gehad...
3 0
Hagmag
Marin lijkt een miskoop te zijn. Heeft nog niet echt iets laten zien.
Mijn idee: Grijze Muis.
2 -8
fanforeffer
Wat is die Driessen een faal mannetje ! Ajax is door de UEFA geholpen ...... . En dat verhaal van de zaakwaarnemer van Dolberg ..volgens mij verzint hij het zelf. wat een minkukel.
6 -2
Vertonghen
Viel me ook op.
3x pingels, Nico’s goal & eigenlijk alles was slecht.
Ajax heeft alles cadeau gekregen, wat een mafkees joh!
3 -2
JohnnyD
Ik heb nog niet echt een oordeel over Marin. Wat ik wel vreemd vind, is dat hij pas in beeld kwam na de wedstrijd tegen Luik. Onze zuiderbuur nota bene. Niet echt ver. Ff goed wedstrijdje tegen Ajax en kopen maar. Soort van Sulejmani aankoop.
2 -4
mcjc
100% gelijk. Ik zag dit al in de voorbereiding. Die komt gewoon te kort. Ajax zal er niet slechter van worden om Ekkelenkamp te laten spelen ipv Marin.
1 -3
Renevanrijswijk
Derksen heeft hier wel een punt
2 -3
Redrum
Ajax is de laatste tijd natuurlijk goed bezig, maar er zitten nog steeds een heleboel eigenaardige aankopen bij. Wat moet je in vredesnaam met een Pierie en Scherpen? Magallan, wtf is dat voor krankzinnige aankoop? Marin schat ik wel een stuk hoger in dan deze drie, maar ik denk nog steeds niet dat dit een goeie aankoop is voor Ajax. Je ziet eigenlijk al vrij snel dat dit hem niet gaat worden. Dat is jammer voor Ajax, maar ook voor die jongen. Daar tegenover staat dan weer een aankoop als Martinez. Dat is godverdomme echt een hele goeie aankoop. Promes gaat wel goed komen, die jongen kan echt wel voetballen. Toch had Ajax in plaats van Marin beter een echt goeie controleur kunnen kopen, want die missen ze momenteel gewoon.
5 -2
Schip
Marin verdient meer tijd, maar ik denk dat als Lang een kans wordt gegeven centraal, of zelfs Gravenberch en Ekkelenkamp, zij het beter zouden doen. Qua type niet vergelijkbaar, maar dat zegt genoeg over wat Marin nu brengt.

Maar goed, je kunt hem pas in de tweede seizoenshelft gaan beoordelen. Hoop dat zijn transferprijs geen voorrechten boven jeugdspelers geeft.
1 -1
MPAjax
heeft een beter afstandsschot dan frenkie had maar speelt of te ver terug of drukt te ver naar voren ipv dat hij zich centraal aanspeelbaar maakt

hij is een aanvallend type maar niet echt goed in kleine ruimte en niet zozeer verdedigend type dus hij zou meer kunnen meer centraal met ruimte voorzich en zou geleerd worden betere beslissingen te nemen/ vrijlopen behalve dat hij is er pas net en schijnt wat meer aanpassingsproblemen te hebben

volgens mij ben ik de enige die ziet dat marin en promes zijn gehaald vanwege de afstandsschoten aangezien ze dat zouden doen met naar binnen komen en rond de 16 of daar net voor, spijt me voor ziyech maar zijn schoten zijn grotendeels mis en hij neemt altijd het initiatief daarin maar hij zou anderen in stelling moeten brengen dan draait het team beter
1 0
Gecko
Tja. Zeiden we ook Vsn Magallan.
Magallan 10. Marin 10 plus Promes 10 plus
Spelen zelden of nooit
Kapitaal vernietiging?
3 -5
Danos
Ooit de bank van City gezien? Ook erg duur.
2 -2
PeterVKV
Als die 2 dat zeggen wordt Marin een hele grote.
11 -6
Ajaxxxisdebeste
Te vroeg nog... tijd zal het leren. Soms is het meteen te zien: Sanchez en Martinez en anders wat langer
4 0
Schwalbino
Breaking: Marin nieuwe kop van Jut.
7 -2
arigold
Dat waren ze ook niet van Tagliafico, een miskoop volgens Derksen. Gun hem wat tijd.
10 -2
Mentir
zelfde toch met neres, allemaal gedoe dat ie teveel kosten
en nooit ging spelen omdat ie op de bank zat
5 -2