'Ten Hag heeft nog hele puzzel te leggen'

ThijsZwagerman, 16-08-2019 om 18:10, 4571 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen stelt dat Ajax-trainer Erik ten Hag nog een hele puzzel te leggen heeft om tot zijn ideale basiselftal te komen. De journalist van De Telegraaf is vooral kritisch op de verdediging en het middenveld van Ajax.

‘Het middenveld en de achterhoede zijn nog niet een geheel. Dat draait echt nog niet. Daar heeft Ten Hag nog een hele puzzel te leggen. Dat zal hij snel moeten doen, want na VVV wacht alweer de play-off voor de Champions League', doelt Driessen op het Eredivisieduel van zaterdag met VVV-Venlo en de beslissende Champions League-voorronde tegen APOEL Nicosia.

Om het herstel richting die laatstgenoemde wedstrijd te bevorderen, begint VVV-Venlo - Ajax zaterdagavond niet om 19.45 uur, maar al om 18.30 uur.  ‘Ajax wilde voor middernacht thuis zijn. Dat heeft natuurijk allemaal te maken met de Champions League-wedstrijd van aanstaande dinsdag. Er moet zo veel mogelijk tijd tussen zitten', legt Driessen uit.

Een gevaar dat ondanks het vervroegen van de aanvangstijd blijft staan voor Ajax tegen VVV-Venlo, is het spelen op kunstgras. 'Ze moeten wel op kunstgras en het is te hopen dat ze daar geen hinder van ondervinden. Het kunstgras van VVV staat algemeen bekend als het slechtste kunstgras van de Eredivisie, dus ik hoop dat alles heel blijft.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Ten Hag lijkt mij iemand die de puzzel moeilijker maakt dan dat hij is want hij is stronteigenwijs. Ten Hag maakt volgens mij alles moeilijker dan het is om daarna heel moeilijk en interessant te kijken voor de camera. Alsof hij een hele moeilijke som moet maken haha. Erik de professor ;-)
0 0
Schip
Ik heb het idee dat TH sneller de puzzel zou hebben gelegd als hij deze selectie vorig jaar zou hebben gehad. De erfenis Frenkie drukt een beetje te zwaar. Maar je moet 'gewoon' op Bayern uit voortborduren.

Het enige verschil is de afwezigheid van Schone en De Ligt, waarvan enkel De Ligt onvervangbaar is.
1 -1
Cruijffthebest
Als Eric voor automatismen kiest zoals hij zegt, dan had hij Blind en Nous gewoon op de plek moeten laten staan van vorig seizoen, namelijk in de verdediging.
Bij elke club waar een speler vertrekt en een andere wordt gehaald voor die plek, gaat die nieuwe ook op die plek spelen en wordt niet het hele team overhoop gehaald zoals nu bij Ajax.
Er zal zeker kwaliteit bij moeten komen, zeker voor het middenveld, want dat is het zwakste gedeelte.
Nous is geen echte middenvelder en Blind wordt in de CL, mits we die halen, overlopen en komt beter tot zijn recht achterin, net als Nous.
3 -1
insectenverdelg
Martinez is de naam. Verder moet Marin vooral defensiever denken. is te veel met aanvallen bezig wat de restverdediging problemen oplevert. Overigens os t ook vreemd dat Nou daarna ook niet op zn positie blijft als Dest naar voren gaat.
0 -1
Schwalbino
Twee onervaren controleurs die het Ajax spel nog niet door en door kennen? Vorig seizoen stond er één ervaren speler en het grootste talent dat we sinds lang op het middenveld hebben gezien.
0 0
insectenverdelg
De ervaren kracht was volgens iedereen hier heel erg over the hill en kon t niet meer belopen.

En ik verwacht ook niet dat we even t zelfde niveau als vorig jaar op de mat leggen. Maar een Frenkie valt ook niet zomaar te kopen. . Dus je moet iets. En ik zou voorlopig Blind als CV houden. Je zpi Donny linie terug kunnen brengen en Lang erin. Maar dan mis je weer diepgang.
0 0
RaynoFischer
Was vorig seizoen niet anders, mag het in Augustus?
Seizoen is net begonnen....
0 -2
insectenverdelg
Ben het wel met hierboven eens dat t vreemd is dat Schuurs na mindere pot geofferd wordt, Blind noet zn plek houdt en t hele elftal omgrgooid wordt. Dat moet je eigenlijk gaandeweg doen als er mwer automat9smes zijn. Aan de andere kant valt Frenkie niet 1 op 1 te vangen. En die was heel belangrijk voor t spel wat Ajax wilde spelen. Dat moet dis wel met gepuzzel opgevangen worden.
1 0
chloorbestendig
Ik heb zo’n gevoel dat de puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen als Blind LCV staat en Martinez op het middenveld. Hup Ajax.
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
Denk ook dat Maetinez het heel gord op het middenveld zal doen.
0 0
Labrador
Het dak van AZ is pas een puzzel
2 -1
Ar
Geen risico’s nemen richting de CL kwalificatie.
Veel te puzzelen valt er niet. Je gaat Schöne nog missen, maar goed. Die is weg.
De balans op het middenveld is een ding. Donny schijnt meer en meer te genieten van zijn rol.
Ik heb het elftal bij wijlen in twee stukken zien uitéén vallen. De voorste vier, en de rest.
Marin heeft me nog niet overtuigd. Ik denk dat Schuurs iets is op die positie.
Twee verdedigers, twee libero’s ervoor, die kunnen overnemen van de achtersten.
1 -2
insectenverdelg
.....
0 0
Geeser
Ik lees graag de meeste stukken op deze site, maar als deze naam in de eerste alinea stop al ik direct...
0 -1
Ajaxhart
Misschien goed om Promes tegen VVV een basisplaats te geven.
1 -1
Ruff Rhythim
Het is augustus man zeik niet
2 -2