Griekse pers kwaad: 'Scheidsrechter totaal de weg kwijt'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 07:20, 17706 views, Griekse pers |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Griekse media hebben daags na het duel tussen Ajax en PAOK Saloniki (3-2) in de derde voorronde van de Champions League hard uitgehaald naar de arbitrage. Scheidsrechter Craig Pawson gaf onder meer drie penalty's aan Ajax en in de ogen van de Grieken was de arbiter 'totaal de weg kwijt'.

Zo schrijft het Griekse Gazzetta dat PAOK vocht voor wat het waard was, maar uiteindelijk te weinig kreeg. 'PAOK was groots, maar dat kan niet over scheidsrechter Pawson gezegd worden. Als Ajax het nodig had, gaf hij de ploeg gewoon een penalty. Of hij blies op zijn fluit wanneer een Griekse aanval te gevaarlijk werd. In de 95ste minuut kneep hij bovendien een oogje dicht toen Dest een handsbal maakte. Pawson besliste de uitkomst.'

SDNA is ook kwaad op Pawson. 'Een fantastisch PAOK verpletterde Ajax, maar was niet opgewassen tegen een aantal vreselijke beslissingen van de scheidsrechter. De 2-2 van de heenwedstrijd gaf PAOK het vertrouwen om Ajax te verslaan. Even kon de kampioen van Griekenland dromen van de play-offs, maar die droom werd ruw verstoord door krachten die buiten de macht van PAOK liggen. Frustrerend.'

Bij Metrosport schrijft men over de woede van de spelers na afloop van de wedstrijd. Meerdere spelers renden direct op de scheidsrechter af. De arbiter gaf snel enkele gele kaarten. 'Het zweet brak Pawson uit, misschien wel omdat hij wíst dat hij grote fouten heeft gemaakt', schrijft men. 'PAOK was klaar om geschiedenis te schrijven in de Johan Cruijff Arena, maar dat was buiten scheidsrechter Pawson gerekend. Uitgerekend in zo'n belangrijke wedstrijd was hij totaal de weg kwijt, waarmee hij trainer Abel Ferreira en zijn spelers van een grote en historische prestatie af hield.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAsphere
Hahaha, ''PAOK verpletterde Ajax''. Kijk gerust de wedstrijd nog een keer terug, dan zul je zien dat Ajax ondanks het matige spel nog altijd meer kansen creëerde. PAOK speelde prima, maar hun spelers verpestte het zelf door drie ontzettend domme fouten te maken en daarmee penalty's weg te geven.
0 0
Van Reenen
Prima reacties van de media in Griekenland. Die kranten moeten morgen, overmorgen etc ook verkocht worden. Als je de waarheid durft te schr8jven, kan je als kwaliteitskrant (hebben zij die wel in Griekenland?) je deuren wel sluiten. Vandaar dat alle roeptoeter alles en iedereen uitkafferen.
0 0
de-Ajacied
Die 3 penalty’s waren met een VAR ook gegeven
En die Grieken counterden wel sterk maar waren slecht in het afronden van kansen. Zoals Ajax dat slecht deed in de uitwedstrijd
0 0
Rho1980
Slechte verliezers ten top.... vooral dat SDNA; “Fantastisch PAOK verplettert Ajax”. Gaap!!
Dan ben je echt niet serieus te noemen en maak je jezelf compleet belachelijk.
Terecht verloren, al is het alleen maar omdat zij zulke slechte verliezers zijn.
0 0
AFCA0492
was inderdaad een matige scheids. maar 2 van de 3 pingels waren gewoon overduidelijk. en had hij poak zeker wel wat meer kaarten mogen geven. ga gewoon voetballen ipv afwachten in de 16. als de bal er niet is kan de scheids ook geen pingel geven
0 0
Gonzalez75
Grieken slechte verliezers helaas. Scheids heeft een aantal keren gefluit in ons voordeel. Nou, hebben wij ook eens geluk.
0 0
JariJari
LOL wat een onzin allemaal. Had hij geen penalty moeten geven omdat we in dezelfde wedstrijd er al 1 gehad hadden?

Ze mogen eerlijk gezegd blij zijn dat ze niet met 9 man eindigen.
1 0
nahfahlaar
De aangeschoten hands had voor mij geen penalty hoeven zijn. Maar zo worden ze wel vaker gegeven. Ik denk dat paok blij mag zijn dat ze niet met 10 man moesten spelen, na die actie van de keeper. Die was smerig zeg.
1 -1
Peterv13
Die had alleen om zijn kapsel al een rode kaart moeten krijgen :)
0 0
Cello
Ik denk dat de Griekse media zich beter kan richten op de domheid en lompheid van PAOK. Immers...., hadden ze het beter uitgespeeld, de aantal keren dat ze een man-meer wisten te creëren in de counters dan hadden ze om te beginnen vaker gescoord. Tel daarbij op dat bij 2 van de 3 gegeven penals er lomp en onnodig verdedigd werd (het nodige duw en trekwerk) en dat opzichtig gebeurde.....dan geef je een scheids ook weinig ruimte om anders te doen dan voor een penal te fluiten.
Had PAOK dat anders opgepakt dan denk ik dat zij zouden zijn doorgegaan ten koste van Ajax. De handsbal, waar een penal voor werd gegeven kan je misschien nog over discussieren, maar zelfs die kan je geven.....
1 -1
ajaxdordtt
Ik snap ze wel, de scheidsrechter kon er echt geen reet van. Gelukkig pakte dat vaak in ons voordeel uit. Ik vond de 2e penalty echt schandalig en de 3e was niet goed te zien maar leek me ook weinig aan de hand.
1 -2
JariJari
Naaihuis, ben jij dat?
0 0
vdhaas
Die 2e was hands. Dat zijn de spelregels. Kan er niks anders van maken, al wordt daar iedere week wel door iemand om gezeurd.
1 0
ajaxdordtt
Nee hoor. Hij krijgt vanaf 40 cm van onderaf een bal op zijn hand geschoten. Echt niks onnatuurlijks aan.
0 -1
vdhaas
Als je een bal probeert te blokken, dan mag je je arm alleen nog langs je lichaam houden. Anders is het hands als de bal tegen de arm komt. Dat zijn de regels.
1 0
ajaxdordtt
Belachelijke regels, maar volgens mij telt dit ook niet als een blok. Hij gaat niet in de baan van een schot staan. Tadic wipt hem op, van het doel af zelfs.
0 0
Pipodeclown112
Wat had ik bij deze wedstrijd graag een VAR gehad. In zo'n verhitte pot kan dat ook werken als een bevestiging dat de scheids het vaak best goed ziet. Geen enkele van de drie pingels zou zijn overruled gisteravond. Maar ik denk ook dat onze Griekse complotdenkers hier geen boodschap aan zouden hebben gehad...
1 0
ETM
Idd echt lachwekkend. Paok heeft Ajax verpletterd?!
3 kansen, 2 doelpunten.
Pingels waren stuk voor stuk pingels. Scheidrechter floot zeker slecht, maar niet specifiek in het voordeel van Ajax. Ik heb zat te klagen over de Nederlandse media, maar dit soort onzinnige sensatie teksten zie ik een Telegraaf zelfs niet bezigen ;)
1 -1
Wardin25
Statistieken zijn niet zaligmakend maar de verhouding schoten op doel was 13 voor Ajax tegen 5 van paok. Lachwekkende stelling van SDNA
1 0
Gonzalez75
Scheids gaf ook een onterechte gele kaart aan Martinez. Los van die kamikaze actie van die doelman van Paok. Twee keer geel geven voor die actie en zijn opgefokte gedrag even later in de wedstrijd.
0 0
Beretta
Wat een zelfcontrole, zelfs van een stel "journalisten". Ajax kan nu iig een paar nieuwe Griekse fans (Olympiakos, Panathinaikos, AEK) verwelkomen
0 0
Frank1978
En ik maar denken dat Nederlandse kranten erg waren...
0 0
Wardin25
Hahaha! PAOK verpleterde Ajax. Ajax was niet best maar het deel waar we verpletterd werden was ik denk ik even bier halen.
1 0
Frank1978
Over twee wedstrijden gezien zijn wij gewoon verdiend door, neemt niet weg dat er nog werk aan de winkel is, maar bij PAOK moeten ze niet zeuren. Ik denk dat wij over een paar weken/maanden een niveau kunnen halen waar die Grieken helemaal niet meer aan kunnen tippen.
2 0
Dennish
Ik zou als griekse pers helemaal lijp worden als ik zie dat ze met 4 man tegen 2 man het niet eens kunnen uitspelen.
1 0
stefanwillem
Blijkt maar weer wat een onderontwikkeld land Griekenland is. Wat een idioten.
0 0
Nieuwelichting
De Ajax Facebook pagina werd gisteren belaagd door PAOK fans, hieronder een quote van een boze Griek:

"Michael De La Saumon I wish you the worst cancer!!I wish you pooked blood for your dirty mouth.I wish you your children will die with the worst way!!!FU"

Ik schaam mij soms diep voor het gedrag van de medemens.
1 0
Frank1978
Wat een mafkees.
0 0
stefanwillem
En dat volk hebben we miljarden gegeven.
0 0
RusselWestbrook
Is een individu.

Daarnaast is er niks gegeven, het zijn allemaal leningen.
1 -1
ajaxminimax
Dan nog, een verschrikkelijke fout geweest van ons. Die Grieken hebben het zelf allemaal verkloot. Ik heb er nog steeds geen goed woord voorover.
0 0
RusselWestbrook
Ze hadden iedereen meegenomen in hun val als ze niet geholpen waren. Het was de enige juiste keuze.
0 0
stefanwillem
En jij gelooft echt dat die leningen worden terugbetaald? Dan leef je echt in je eigen droomwereld namelijk.
1 0
RusselWestbrook
Ja, die worden netjes afbetaald.
0 -1
stefanwillem
Vliegen er roze olifanten in een paarse lucht in jouw wereld?
1 0
RusselWestbrook
Nee.
0 -1
Bertus2002
Hiervoor is dus de kogel uitgevonden. Wat een dwaas.
0 0
CruijffiaansNouriaans
En met die eerste opmerking ben je nu zelf geen haar beter?
0 0
CruijffiaansNouriaans
En met die eerste opmerking ben je nu zelf geen haar beter?
0 0
RusselWestbrook
Welke wedstrijd hebben ze bij SDNA gekeken?
0 0
M.Olsen
Whahaha wat is dit dan? Al waren er 10 penalties, als ze terecht zijn mag je niet zeiken.

Ik zou meer zeiken op die CV met nummer 3. Oliedomme overtreding en ging bij de corner van de 2-1 gewoon liggen. Anders had Nico nooit kunnen koppen...
0 0
PJSM
Wat een jankers die Grieken. Moeten we nog vaker financieel tegemoet komen. Ajax had een off day en de pingels waren terecht. Hou dus lekker op met dat gejank.
1 0
Ankaroth
heb net de samenvatting bekeken en volgens mij had Ajax veel meer balbezit en waren ze veel dreigender, met veel kansen en gevaarlijke aanvallen. Gezien het spelbeeld (van de samenvatting weliswaar) heeft Ajax verdiend gewonnen, pingels of niet. Daarnaast, overtreding in de 16 is natuurlijk een strafschop, is wel heel naïef gedacht van de Grieken. Niet huilen en lekker in de EL gaan voetballen, lijkt me zo.
3 0
ajaxminimax
Het was ook terecht. De keren dat paok gevaarlijk werd kwam door slordigheid van Ajax. Als Ajax het normaal uitvoetbalde in de 2e helft was het gewoon 5-1 geworden.
0 0
Rentokill
Helemaal mee eens. Ik heb t ook net gezien. PAOK n paar keer door t oog van de naald. Veel meer kansen van Ajax. Terechte uitslag. Jammer van het slordige spel maar dat is nou eenmaal vaker als je net begint.
1 0
Juichtoon
Hoezo de weg kwijt? Alle strafschoppen waren terecht. Hij zag het eerder heel goed.
2 0
RusselWestbrook
Ajax had er nog minimaal 1 mogen hebben. Voor de eerste penalty werd Neres ook al een keer neergelegd in de zestien, ook een duw.

Daarnaast had PAOK zeker twee keer rood gekregen met de VAR (keeper die rond de middencirkel zichzelf tegen Ziyech torpedeerde, het op de enkel gaan staan van Tadic bij de zijlijn)

Ze zijn nog goed weggekomen met deze scheidsrechter, ondanks drie penalties tegen.
2 0
vdhaas
Inderdaad. Het waren ongecontroleerde schoppers en aanstellers. Ze lagen ook 3 of 4 keer op de grond wegens 'hoofdblessures'. Als je dan bestraft wordt, moet je klagen maar schamen.
0 0
Murtagh
De grieken waren totaal de weg kwijt die dachten geen VAR kunnen we lekker schoppen
2 0
JohnnyD
Ik vond die 1e 2 pingels volkomen terecht. De derde kon ik niet echt oordelen want kon het gewoon niet echt goed zien. Kreeg idd wel de indruk dat Huntelaar met zijn ervaring iets uit zijn trukendoos haalde, maar nogmaals. Ik kon niet goed zien.

Edit: ik zie nu samenvatting. 3e pingel ook volkomen terecht.
1 0
Frank1978
Alle penalty's konden gegeven worden en de eerste had nog over moeten worden genomen ook, dus bij PAOK moet men niet zeuren. Wat een mongolen trouwens na de wedstrijd, maar wat wil je, als je voorzitter al met een pistool loopt te zwaaien als hij even zijn zin niet krijgt.
0 0
OuweDibbes
Jankers die Grieken. Maar wat verwacht ja anders van een volk die met het opkopen van wapens hen land in een faillissement heeft gekelderd en de rekening bij werkend Europa neerlegt.
eerste en derde penalty was terecht, keeper had eraf gemoeten, bij de eerste penalty was het ook rood, en bij de derde penalty kan je ook rood geven.
2 -1
WZAWZDB14
Die grieken kunnen zo slecht tegen hun verlies, ze zitten elke post van ajax vol te spammen dat ze genaaid zijn. Terwijl alle penals volgens de regels gewoon gegeven konden (en moeten) worden.
2 0
Rentokill
De Nederlandse pers is niet mals voor Ajax. Maar over arbitraire dwalingen gaat het niet of nauwelijks. Waarom hier trouwens niet gewoon een VAR?
1 0
Ankaroth
De VAR komt pas kijken bij de play-offs (laatste voorronde).
0 0
atalantanio
Het ‘’fantastische PAOK’’ heeft niet kunnen winnen van een zeer matig Ajax, dat zegt genoeg (over PAOK).
1 0
7172AFCA7395
Ik kan me de frustraties wel voorstellen.Maar al met al gaat Ajax terecht door toch.
0 0
meerzicht
Op de penaltys valt niets af te dingen. Waren er gewoon drie. Je ziet als enig naam opbouwt in europa vallen arbitrale beslissingen soms wat vaker in je voordeel uit. Dat hebben wij ook jaren moeten omdervinden. Anderzijds moeten we nou niet net doen of die Grieken echt zo top zijn. Ajax is op dit moment nog steeds zoekende en wees nou ook gewoon eerlijk, die gasten hadden helemaal niets te verliezen, wij alles. Dat voetbalt gewoon een stuk makkelijker. En als we dan toch nog even zeuren, die doelman had er gewoon met rood af gemoeten, die langdurige orotesten buj penaltys om de speler uit concentratie te halen dat vreselijke theater bij een tikkie en die drie kneuzen telkens aan de zijlijn. Als ik die grieken was, keek ik maar eerst even goed in de spiegel. Al moegen we blij zijn datbdie maffe voorzitter zijn pistool kennelijk in de auto had laten liggen.
0 0
Hagmag
Veroorzakers terechte penalty's hebben geen geel gekregen.
Kamikaze actie "blauwe clown" (keeper) t.o.v. Ziyech 1e helft geen geel maar was er zeker één.
Steeds maar commentaar op en zeuren tegen de scheidsrechter met meerdere spelers tegelijk duurde de gehele wedstrijd.
PAOK bleef continu overtredingen maken hetwelk onbestraft bleef.
Griekse clowns c.q. "duikelaars", hebben het niet gered, tegen dit matige Ajax.
4 0
PJK54
Als er één team gemotiveerd was dan was het Paok wel die hebben laten zien dat ze vanaf minuut 1 er voor wilden gaan dat in tegenstelling van Ajax dat het weer op halve kracht wilden gaan doen. Over die scheids kan je wel wat zeggen maar blunderde aan beide zijde neem die 1e pingel keeper stond niet op de lijn dus overnemen maar is het niet zo dat als je verliest het overal aan ligt behalve aan het team zelf?
2 -1
Rentokill
Nee dat heb je toch niet helemaal goed gezien. Dat ze bij tijd en wijle werden overlopen had met andere dingen te maken dan inzet.
1 0
Labrador
Ouzo ? Het waren zuivere penaltys
3 0
Jariiii
Wat een kleuters. Alle drie de penalty's waren volkomen terecht. En hij had de keeper bijvoorbeeld ook geel kunnen geven voor zijn wilde actie - zoals hij dat ook bij een Ajacied deed.
0 0
MankeNelis
Dat krijg je van laf voetbal. Met elf man op de 16, counter ploegje. Ze verliezen van een matig Ajax. Zo goed zijn ze niet als gesuggereerd. Het keepertje met dat stinkdier op zijn hoofd hield ze in de wedstrijd.
1 0
Cupmetgroteoren
Je moet respect voor deze tegenstander hebben. Deden het gewoon goed tegen een Ajax dat 60 miljoen heeft uitgegeven. Ik lees liever buitenlandse kranten en hoor liever buitenlands commentaar omdat die veel objectiever zijn. Als men schrijft 'Ajax verplettert' dan weet je gewoon dat Ajax een pleefiguur heeft geslagen in het buitenland. Gisteren stond er geen halve finalist op het veld, maar een ploeg boordevol mankementen.
0 -12
Frank1978
Ja, want een Griekse krant is erg objectief in deze...
0 0
ambtenaar
Voor wie doe je dit ?
0 0
RusselWestbrook
Vooral voor zichzelf, is zijn enige kans op aandacht.
0 0
Ajacied33
Dat Ajax verpletterd zou zijn, is totale onzin. Tuurlijk is de buitenlandse media objectiever in haar analyses als het om Ajax gaat. Maar dat "verpletteren" komt juist van de Griekse media, dus niet geheel neutraal..
0 0
ajaxminimax
Dan heb ik een hele andere wedstrijd gezien, zeker in de tweede helft had paok niks meer te vertellen. Ja de keren dat ze gevaarlijk werden kwam door Ajax. Ajax moest het gewoon veel eerder afmaken in die 2e helft. En respect voor Paok? Nooit! Ik ga geen respect krijgen voor een ploeg die alleen maar schopt. Owja die penals zijn volgens de regels terecht. En paok mag blij wezen dat ze geen rode kaarten hebben ontvangen
1 -1
Jariiii
Doe niet zo zuur.
En laat me niet lachen met je objectiviteit, alleen al dit topic bewijst al dat soms kennelijk wel meevalt.
1 -2
Cupmetgroteoren
De zuurheid komt van mensen hier die 'stinkgrieken' roepen. Paok heeft het gewoon prima gedaan en dat mag gezegd worden. Als Ajax een penalty tegen krijgt tegen Real breekt ook hier de pleuris uit, dan vind ik het niet vreemd dat men in Griekenland boos is.
0 -2
31xAjax
Voor dat soort realisme moet je niet op AS zijn....
0 -1
Jaridebeste
Wat een gejank van die Grieken. Die reacties ook op de Facebook en Instagram accounts van Ajax. Te sneu voor woorden. Ik snap dat ze enorm balen maar kom op zeg.
0 0
niquedegraaff
Grieken zijn altijd slechte verliezers. Lui volk
0 0
Stibba020
Wat een slechte verliezers! Scheidsrechter liet veelste veel toe. Paar spelers van Paok hadden in het begin al geel moeten pakken.
1 0
Ansjo
Wat een triest volk zeg die Grieken. Ik heb nog nooit zulke kinderachtige reacties gezien na afloop. Wat een slechte verliezers. Als je de reacties leest van PAOK supporters op de officiële Ajax facebook post nou daar lusten de honden geen brood van. Echt een stelletje kleuters.
1 0
31xAjax
Nou dan moet je hier maar eens vaker komen. Als wij deze 3 penalties tegen hadden gekregen bv, of bij de topics over de wedstrijden van PSV en Feijenoord. Dan zie je een enorm hoog Calimero gehalte......
0 -4
Frank1978
"Wij"? Vraag ik me bij jou een beetje af, als ik je berichten zo lees.
0 0
GvanderK
Die Grieken zijn knettergek
1 0
KlasseLasse
3 penals waren terecht
0 0
insectenverdelg
Had met Nico zelfs nog 1 bij grmoeten. dat was met 2 voeten op de enkels zonder bal te raken.
0 0
KlasseLasse
ja die keeper had wel een kaart verdiend , en martinez was gwn vol op de bal! maar nee wij werden geholpen??
1 0
insectenverdelg
De Griekse Pers is ook een beetje de weg kwijt als ik t zo lees.
0 0
ambtenaar
Is elke Griek emotioneel labiel ?
2 0
Rhythim
Die kranten doen het al net zo goed als het economisch welzijn daar....
2 0
AFCZlatan
Ik vond de scheids ook vreselijk slecht, maar dat was zeker niet in het voordeel van Ajax...
1 0
Beachboy
Raar volk, treurig eigenlijk wel. Spelen met het mes tussen de tanden en dat snap ik, is hun kracht. Duidelijk moesten ze veel kwaliteit compenseren. Over 2 wedstrijden komen ze zeer goed weg dat ze niet meer gele en rode kaarten krijgen. Een VAR was desastreus voor ze geweest, er waren vele momenten op enkels e.d. die totaal niet door de beugel konden. Wat betreft de penalties, ik zag er geen 1 die niet terecht was. Sterker nog er was nog een moment dat er nog 1 gegeven kon worden. Dat ze klagen snap ik, maar dat is door een zwart-witte Paok bril. Ze hebben al meer gekregen dan ze verdiende, moeten ze mee leven.
4 0
Robeerke
Raar volk die Grieken
2 0
ratje
Scheids was inderdaad de weg kwijt, maar alle 3 de penalties waren terecht.. de spelers van PAOK waren duidelijk ook de weg kwijt. Maakten net zoveel overtredingen als Feyenoord altijd maakt tegen Ajax.
3 0
Toon meer reacties