'Concurrentie in eerste elftal is eerder toe dan afgenomen'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 16:30, 11804 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Dick Sintenie van Het Parool is het moment van de waarheid aangebroken voor enkele Ajacieden. Gezien de steeds in kwaliteit breder wordende selectie van Ajax, moeten sommige spelers in zijn ogen bij zichzelf te rade gaan of een langer verblijf in Amsterdam nog een optie is. 

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn enkel Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne als sterkhouders vertrokken, terwijl Ajax met Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Razvan Marin en Quincy Promes volgens Sintenie vier potentiële basisspelers heeft binnengehaald. 'Tel daarbij op dat Carel Eiting en Perr Schuurs tijdens de voorbereiding op veel speeltijd konden rekenen in het eerste elftal en het is duidelijk dat de concurrentie, toch al groot, eerder is toe dan afgenomen.'

Dit is volgens de journalist 'de tijd waarin spelers hun kans op speeltijd proberen in te schatten'. Hij doelt daarbij onder meer op Lisandro Magallán en Zakaria Labyad, twintigers waarvan hij denkt dat ze het niet te zullen accepteren nog een jaar op de reservebank te zitten en zodoende willen vertrekken. 'Net als Kasper Dolberg, die toch weer achter Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar lijkt te moeten aansluiten.'

In de ogen van Sintenie moeten ook jonge spelers als Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Dani de Wit goed kijken naar hun kansen bij het eerste team. Hij stelt dat die spelers een al dan niet tijdelijk afscheid in overweging nemen. 'Nog een jaar in de Eerste Divisie spelen met Jong Ajax is voor hen geen, of een slechte, optie. Stilstand is immers achteruitgang. Bovendien is Ajax gebaat bij doorstroming. Ook in het beloftenelftal moeten weer nieuwe talenten hun opwachting kunnen maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
We gaan dit seizoen nog blessures oplopen, vorig jaar was dit nauwelijks het geval wat een wonder is na zo'n lang seizoen. Ik denk dat we die jongens hard nodig hebben
0 0
mcjc
Mallagan en Labyad kunnen vertrekken. Ze zullen weinig spelen en lopen alleen nog maar de jeugd in de weg. Ipv Labyad hebben we Noa Lang.

Ekkelenkamp is beter dan Marin, maar ik snap wel dat als een speler 12 miljoen heeft gekost, dat hij dan moet spelen. Dani de Wit mag verhuurd worden.
0 0
V12
Je hebt natuurlijk ook reservespelers nodig. Het blijven van spelers noopt tot maatregelen aangezien hun opvolging al geregeld was. Maar natuurlijk hebben we ook reserves nodig. Ook kan talent bestaande spelers verdringen zoals Eiting Schöne in de voorbereiding. Lang heeft pech dat Zyech blijft maar als Donny weg gaat kan Zyech daar spelen en komt er ruimte voor hem en kan hij afwisselend met Dani de Wit meer speeltijd krijgen. Dan moeten ze beiden beter zijn als Promes. Als Donny ook nog blijft dan blijft het bij een enkele invalbeurt voor deze heren, tot er 1 geblesseerd raakt. Mazraoui en Marin zijn verder ook nog niet onbetwist op hun nieuwe posities en als Dest wat kansen krijgt en Mazraoui speelt wat minder dan kan hij deze uit de basis spelen want ook dat is natuurlijk topsport, beter zijn als de gevestigde orde. Natuurlijk gaan steeds minder spelers het eerste halen als spelers langer blijven. Er zijn er twee weg, 4 gehaald en dat betekent voo rde jugd dat het dringen wordt. Maar goed dat is niet erg. Ook niet alle aankopen gaan bevallen. Dat gebeurt bijna nooit.
0 0
DT10
Van Leer, Van Bladeren, Magallan, Veltman, Labyad en Siem mogen wat mij betreft vertrekken. Wellicht komt er dan wat ruimte in de salarisbegroting voor Vertonghen..
0 0
WZAWZDB14
Veltman zelf de keuze geven
0 0
ram
Helemaal eens wat betreft de vertrekkers. Onze twee Zuid-Afrikaanse vrienden uit Jong Ajax mogen ook op de lijst, wat mij betreft.

Daarbij zou ik Kotarski, Dolberg en De Wit óf Ekkelenkamp verhuren.

Maar wat moet je met Jan? Die is gewoon compleet overbodig in deze selectie.
1 -1
VoorAltijdNummer14
Siem de Jong lijkt men overigens compleet vergeten. Sneu om deze held zover terug te zien vallen, maar we zijn bij Ajax geen liefdadigheidsinstelling. In het ergste geval is ie nergens te slijten en valt ie met dat royale salaris in een niemandsland. Nooit spelen, hoogstens tegen amateurs in de beker. Op de training wel een soort mentor voor de jonkies, maar dan zou hij net zo goed kunnen toetreden tot de staf. Hoop op een mooi avontuur voor deze fijne vent en three star hero!
4 0
VoorAltijdNummer14
Labyad en Magallan moeten echt hun heil ergens anders zoeken. Als ik AZ was dan zou ik ze allebei huren met een optie tot koop. Ze missen een optie op 10 na het vertrek van Til en Magallan is vergelijkbaar met Vlaar, alleen veel minder broos.
De Wit is een echte jongen van de club, alleen zou hij toch inmiddels net als Sierhuis in moeten zien dat hij bij een kleinere club meer gewenst is dan bij Ajax. Denk dat hij voor alle clubs onder top 3(eigenlijk 2) een aanwinst zou zijn met zijn loop en scorendvermogen.
Dolberg gaat echt nog genoeg speeltijd krijgen en Ten Hag verdedigt hem niet voor niets. Ik vraag me ook af of hij inderdaad niet meer gebaat is bij een vertrek van Donny. Niet dat ik dat graag zie gebeuren overigens...
En Noa Lang en in mindere mate Ekkelenkamp zijn allebei oogappeltjes van Ten Hag. Zij zullen Jong Ajax dit seizoen moeten dragen en met name Lang zal steevast op de bank zitten bij 1 na het vertrek van Labyad en bij blessures voor alle posities achter de spits. Noa heeft deze voorbereiding zo'n bizar rendement behaald. Ten Hag lichte hem niet voor niets uit voorafgaand aan de JC schaal. Hij kan zomaar de nieuwe Nous worden. Die was in de luwte tijdens het eerste halfjaar van Erik het oogappeltje dat steeds meer kansen kreeg. Ik zou het alleen maar toejuichen!
1 0
AlexIbarra
Nu bijna iedereen verlengd heeft kan Marc rekening gaan houden met jongens die tussen het eerste en Jong in dreigen te vallen en daar actie op zetten.

Toch is nu moeilijk in te schatten wat de waarde op lange termijn is van die nieuwe jongens. Ik vind Promes nog matig maar verwacht wel meer na een halfjaartje aanhaken.
Martinez klapt er gelijk bovenop maar krijgt misschien nog wel een dipje terwijl ik Marin juist elke week vind groeien. Helaas met hele kleine stapjes.
Eiting valt me nog tegen, of laten we zeggen dat hij weer op een belangrijk moment niet topfit is. Alvarez heeft nog geen minuut gespeeld.

Labyad, De Wit en Magallan zijn eigenlijk de enigen waarvan ik denk dat ze meer baat hebben bij meer speeltijd in een andere omgeving dan bij ons meetrainen en leren.
Het hangt er ook vanaf hoe bepaalde spelers er zelf in staan natuurlijk.
0 0
14AJAX14
Labyad en Magallan verhuren en kijken of ze een goed seizoen draaien zodat ze daarna nog verkocht kunnen worden. Nu zijn ze allebei geen stuiver waard ondanks dat ze allebei veel gekost hebben.
Siem transfervrij en De Wit zou ik gewoon bij (jong) Ajax houden...
2 0
oudzuid2
dat Labyad nog bij ons onder contract staat is wel het grootste mysterie
1 0
Ajaccus
Technisch vaardig maar de keren dat ik hem zag spelen, een gebrek aan inzet, fysiek en topsport mentaliteit.
1 0
wladimir
Hoezo? Hij heeft het goed gedaan bij PSV, Vitesse en Utrecht. Prima speler.
1 0
mickey2602
Waaruit dus blijkt dat een speler die het bij de door jou genoemde clubs goed doet niet slaagt bij Ajax.
Als hij zo goed was dan had ten Hag,die hem notabene kent van zijn tijd bij Utrecht,hem echt wel vaker opgesteld maar dat is niet gebeurd.
Conclusie na 1 jaar is niet geschikt voor Ajax.
1 0
GvanAchteren
Labyad is heus zo slecht niet, maar moet wel elke week kunnen spelen en vertrouwen opdoen.
1 0
NouridolbergNeres34
Labyad, siem, magallan, de wit afscheid van nemen, allemaal geen toegevoegde waarde.
1 0