De Boer verbaast zich over centrale rol Veltman

JesseTH, 11-08-2019 om 23:30, 9546 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald de Boer begrijpt niet waarom Joël Veltman zaterdag tegen FC Emmen als centrale verdediger speelde. De analist ziet voldoende opties voor die positie in Amsterdam en is dan ook bang dat het ten koste gaat van hen.

'Ik vind het apart dat Veltman centraal kwam te staan', oordeelt De Boer bij Dit was het Weekend op FOX Sports. 'Hij was een gemaakte back, terwijl hij altijd een centrale was. Je hebt Magallán, Álvarez, Blind, Martinez en nu speelt Veltman. Leg mij het maar uit. Als je Veltman daar neer gaat zetten, kun je een streep door Álvarez en Magallán zetten. En je hebt Schuurs en Martínez ook nog.'

Kenneth Perez verbaast zich over een andere ontwikkeling bij Ajax; de contractverlenging van Hakim Ziyech. 'Ik weet het niet. Ik snap de noodzaak van Ajax niet. Hij wil naar de vijf beste clubs in de wereld, maar die komen waarschijnlijk niet voor hem. Dan is de noodzaak er niet, want je verlengt een contract om hem uit de handen van clubs te houden. Nu zit je aan Ziyech vast, ook in de slechte tijden die misschien gaan komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Hier de uitleg dan; Ajax heeft 4 rechter centrale verdedigers; Veltman, Schuurs, Magallan en Alvarez. Magallan is een grote teleurstelling en heeft een hele slechte voorbereiding gedraaid. Schuurs maakt progressie maar is nog lang niet op Ajax1 niveau. Hij heeft nog nooit een serie ED wedstrijden gespeeld en heeft vorig jaar laten zien dat hij kwetsbaar is als de organisatie op het middenveld even weg valt. Alvarez is de te verwachten opvolger van de Ligt maar moet nog inspelen en is nog niet klaar om een CL kwalificatie wedstrijd te spelen waar er heel veel op het spel staat. Dan houd je dus Veltman over dat een betrouwbare en prima rechter centrale verdediger is.
2 -1
JariHeijden
Wat praat Ronald alsof hij er geen kaas van heeft gegeten.
- De opties die hij noemt kloppen niet. Blind en Martinez kunnen beiden lcv spelen, maar zijn geen optie voor rcv.
- Magallán is al afgeschreven lijkt mij. En Alvarez is er net. Alvarez kent het team nog niet, heeft nog maar weinig meegetraind. Hoezo kun je daar dan een streep doorzetten? Hij is amper twee weken Ajacied!
- Ten Hag heeft duidelijk gesteld dat Veltman er is voor twee posities. En dat lijkt mij ook logisch.
- Schuurs is pas net bij het eerste en heeft al veel gespeeld. Een beetje rust is niet zo gek, lijkt mij. Die jongen is pas 19.
- Veltman was overigens altijd rechtsback totdat Frank de Boer hem in de A1 centraal zette. En hem in het laatste seizoen van De Boer (2015/16) in het eerste weer regelmatig rechtsback zette.


Over Perez heb ik het maar niet... :-)
3 -5
Neressie
Och god en meneer zelf heeft er wel verstand van?
1 -1
JariHeijden
Waar sla ik de plank mis, dan?

Voor de duidelijkheid, ik zou Veltman ook niet zo snel rcv zetten, maar ik kon Ten Hag hier wel begrijpen. Schuurs rust, Alvarez is er nog niet klaar voor (lijkt mij), en Magallán is het niet (lijkt mij). Je het niet Blind en Martinez als centraal duo neerzetten. Twee linkspoten in het centrum werkt vaak niet.
0 0
Ajaxadept
Denk dat er meer mensen verbaasd waren over de invulling achterin tegen Emmen. Met alle respect denk ik dat het goed is om Veltman zijn transfer naar elders te gunnen en de jeugd, in dit geval bijvoorbeeld Dest, zijn rechtsback plek te geven en Schuurs de centrale plek achterin. Naast Schuurs heeft Ajax immers Martinez en Alvarez aangetrokken, voldoende aanwinsten (plus aanstormende jeugd) voor achterin om Veltman zijn transfer te gunnen.
1 0
wladimir
Veltman speelde afgelopen zaterdag juist, omdat hij die transfer nog niet gaat maken. Waarschijnlijk zijn hem minuten belooft zodat hij nog een jaar blijft en volgend seizoen als free agent een nieuwe club mag zoeken. Bedrijfseconomisch kun je daar je vraagtekens bij plaatsen als je het mij vraagt.

Veltman is een betere RCV dan Magellan, een betere rechtsback dan Kristensen en Orejuela die voor veel geld zijn gehaald. Kennelijk is het best lastig om een betere speler te halen dan Veltman en nu mag hij transfervrij bij Ajax vertrekken.

Exact hetzelfde is twee jaar geleden gebeurd met Viergever. In zijn laatste contractjaar had hij een basisplaats, omdat de topaankoop Wober minder bleek te zijn.
1 0
PeterVKV
Duidelijk te merken dat Perez baalt dat landgenoot Dolberg niet speelt. Bijtekenen Neres en Ziyech helpt niet.
1 -4
Schip
Ik vond hem lang een prima analist, ook al was hij altijd al positiever over Deense spelers. Dat gaf hij zelf ook wel toe. Maar hij stelt zich op als uber Analyticus Magnificus God en dat koppelt hij aan bizarre uitspraken.

Verder heeft de Boer gelijk. Het was een onbegrijpelijke ingreep van TH.
0 -1
blessure
AJAX had tegen Emmen moeten spelen, met de beoogde opstelling tegen PAOK.
En dan is Veltman te klein voor in het centrum.
Kijk de kopgoal van PAOK, nog maar eens terug.
1 -2
JariHeijden
Leg mij eens uit dat als het alleen maar om lengte gaat, waarom Tagliafico dan zijn meeste kopduels wint en Dijks zelden?

Een kopduel winnen heeft vooral te maken met timing, duelkracht en sprongkracht. Dat laatste is belangrijker naarmate je kleiner bent. Maar lengte is niet meer dan een hulpmiddel.
0 0
Knalpot
Die kopgoal heeft serieus weinig met lengte te maken en zowat alles met timing en concentratie.
2 0
Rentokill
@deBoer: Veltman zit in de vorm van zn leven, is fris (want geen andere zomerdingen gedaan) en de rest is nog niet zover in de opbouw. 1 wedstrijd Veltman op CV zetten zegt in deze fase nog niks. Niet zo hysterisch dus.

@Prez: Ajax is niet gek. Misschien overwoog Hakim wel andere clubs dan de top 5 en heeft Overmars hem net over de streep getrokken.
5 0
Schip
Echt, Perez is de weg kwijt vol-le-dig kwijt. Complete idioot met alle bizarre teksten die hij bezigt. Is al een tijd aan de gang trouwens, maar deze tekst is ook weer zo zuur eigenlijk. Van alle kanten een hele bijzondere ontwikkeling: ajax dat zijn beleid aanpast en een inmiddels grote Ajax speler tegen alle marktcondities en verwachtingen in weet te binden, ziyech die behoorlijk serieuze buitenlandse clubs als Sevilla afzegt en niet iemand als Raiola inschakelt om per se weg te gaan maar in de eredivisie blijft, publiek van ajax fans dat een van zijn lievelingen ziet blijven, eredivisie die een smaakmaker ziet blijven..
Maar Kenneth moet weer de onverschilligheid zelve spelen en een zogenaamd gebrek aan interesse benadrukken.
4 0
EKS
Financieel kan het een risico zijn om reeds hoge salarissen maar flink te blijven verhogen.
Het gerucht ging vorig jaar dat Ziyech al op 1,5 miljoen zat excl. bonussen (en overige werkgeverslasten). En er zijn er waarschijnlijk nog wel meer. Of die willen dit nu ook, want eerlijk Ziyech is geen internationale top.
Dit zal wellicht gevolgen hebben voor het werkkapitaal mochten we eens een jaar of twee geen CL zouden spelen. Geen onverstandige opmerking maar je mag ervan uitgaan dat daar bij Ajax wel goed naar gekeken is/wordt.
0 -1
wladimir
Ajax en Ziyech zijn er van overtuigd dat Ajax zich voor de Champions League gaat kwalificeren. Het aanblijven van Ziyech zal de kansen op de titel vergroten. Een titel is de garantie op nog een jaar Champions League. Een titel Europese overwintering is tevens de garantie dat er volgend seizoen wel een grote club komt voor Ziyech.

Wanneer Ajax zich niet kwalificeert voor Europees voetbal, geen kampioen wordt en zich het jaar erop niet voor CL weet te kwalificeren dan is er geen financieel probleem. Dan is Ziyech idd niet zo'n grote speler en zitten we tot 2022 aan hem vast.
0 0
ETM
Ik denk dat Veltman centraal een strategische overweging was met het oog op de selectie. Ajax lijkt Veltman te willen behouden.
Door Veltman centraal te zetten kwam er tevens ruimte om Dest te laten debuteren. Anders had Veltman namelijk Mazra vervangen.
Daarnaast weten we niet hoe Alvarez ervoor staat. Er zal beslist een plan met hem zijn. Magallan hoef je niet te noemen. Die zit denk ik althans sowieso niet meer tegen een basisplaats aan.

Perez doet alsof hij weet hoe het qua interesse in Ziyech zit, maar dat weet hij niet. Hij basseert zich op de door hem zelf verkondigde 'mening' dat de top niet voor Ziyech komt. Ajax maakt geen beleid op dergelijke 'meningen'.
Wat was er waar van het Bayern-verhaal? We weten dat Sevilla al concreet was. Nou dat soort clubs bieden ook stevige salarissen. Het is een kwestie van 'voorblijven'.
1 -1
Bensco
Wat Perez zegt slaat nergens op. Elk jaar was het weer vrezen voor een leegloop bij Ajax maar dit jaar is ons elftal van vorig jaar nog grotendeels intact. Dat Ziyech bijtekent en duidelijkheid verschaft voor het einde van de transfermarkt is onbetaalbaar in mijn ogen.

Wat Ronald zegt klopt enigszins al vind ik het na 2 wedstrijden nog wat te vroeg om daar nu over te oordelen. Martinez is meer voor vervanging van Tagliafico gehaald en Pierie voor de toekomst. De concurrentiestrijd gaat dus tussen Schuurs, Veltman, Blind en Magallan. Al lijkt laatstgenoemde wel een beetje einde verhaal te zijn gezien zijn gebrek aan speeltijd en lijkt Ten Hag voor Blind meer een rol op het middenveld te zien liggen.

Ten Hag is nog zoekende. Hij moet zijn hele centrale duo achterin opnieuw op gaan bouwen. Het is allemaal nog onzeker maar ik denk dat we de komende weken wel het centrale duo van de toekomst zullen gaan zien.
3 0
Henkjanklaas
Sinds een aantal weken heb ik een abonnement op Fox en wat een overvloed aan voetbalanalisten zeg! Too much ! Perez vond ik af en toe wel zinnige dingen zeggen maar wat een onzin er vandaag weer uit zijn mond kwam, ongekend ! Deze analysten zouden zich moeten beperken tot een kritische blik op, een oordeel over een bepaalde wedstrijd. Van beweegredenen van trainers en TD's bijvoorbeeld weten ze weinig maar ze meten zich wel een oordeel aan. Vaak zijn het ook mislukte trainers die nu een goed belegde boterham verdienen bij Ziggo, Fox of de NOS.
4 0
JariJari
De beste speelt gewoon (plus roulatie). Simpel zat.
2 0
Oliveira
Ik kan me in de argument van Ronald de Boer vinden. Maar Kenneth Perez kraamt onzin uit. Hij doet net alsof hij precies weet wat er speelt. Het zou verboden moeten worden dat mensen gebaseerd op hun persoonlijk mening tussen andere mensen en partijen gaan zitten stoken op TV.
2 -1
JariJari
Verboden? ;)

Het is treurig dat mensen hier graag naar kijken maar het is wat het is.
0 0
MK77
Al was het maar om waardering uit te spreken en een signaal aan andere spelers dat loyaliteit beloond wordt
1 -1
Markopantelic007
Holy fuck wat een zwakzinnigheid bij Perez. Deze man baalt zeker nog dat hij bij Ajax geen contract opwaardering kreeg?
4 -2
Ozymandias
Mijn god wat een onzin komt er uit Perez. Natuurlijk wil Ajax dat hun beste spelers zo lang mogelijk vastliggen. Elke club ter wereld die het financieel kunnen veroorloven wil dat.
8 -3