Gullit ziet geen probleem in salarisverschillen Ajax

JesseTH, 11-08-2019 om 20:50, 10426 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Gullit en Youri Mulder zien het niet als een probleem dat er grote salarisverschillen ontstaan binnen de selectie van Ajax. Eerstgenoemde weet dat er verschillende klassen spelers in een selectie te vinden zijn en daar horen ook verschillende salarissen bij.

'Als je een van de belangrijkste spelers bent, dan word je daar voor beloond', klinkt Gullit zijn simpele conclusie aan tafel bij Rondo. 'Als jij een dienende speler bent, moet je blij zijn dat je dat mag doen. In onze tijd vochten we voor de spelers die het niet zo goed hadden. Om hun premies omhoog te gooien.'

Er wordt gesproken over het verschil in salaris dat nu ontstaat tussen bijvoorbeeld Hakim Ziyech en routinier Daley Blind. Youri Mulder ziet daar het probleem echter niet in. 'Je tekent een contract voor de twee, drie jaar. Dat heb jij dan getekend. Afhankelijk van of die anderen dan meer gaan verdienen… Dan had je het anders moeten doen.'

Ondanks alle positiviteit over het huidige beleid van Ajax, ziet Mulder ook een mogelijk gevaar voor de Amsterdammers. 'Door dit soort salarissen zijn ze verplicht om écht in de Champions League te komen en ook nog ver te komen. Als je dit structureel gaat doen, dan moet wel binnenkomen wat er vorig jaar binnenkwam.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Hallo jongens, ik kom hier altijd op de site. Ik ben een Braziliaanse Ajax-fan, Ajax is mijn enige team! Ik begin in de kunst van realistische ontwerpen. Ik teken nu Danilo Pereira en David Neres. Danilo is bijna klaar. Ik wil beide foto's naar Nederland sturen! Kunnen jullie me helpen? Help me als je kunt, alsjeblieft! Ik heb geen geld om te verzenden, ik ben werkloos hier in Brazilië. Je kunt de voortgang van dit werk volgen op mijn Instagram! @will_willamys

https://instagram.com/stories/will_willamys/2108484095645603973?utm_source=ig_story_item_share&igshid=kkjivq9uw0r7
3 0
ajax4lifebaby
Kan er maar moeilijk bij dat we eerst een salarisplafon hadden van rond de 1,2m of 1m en nu ineens 5m. Heb iemand van ajax dit ook nooit horen bevestigen.
0 0
JariHeijden
Vijf lijkt mij idd ook erg veel.
0 0
Henkjanklaas
Wat een door elkaar gekakel bij dit Rondo zeg !
Ruudje is een aardige kerel maar hij kraamt zo veel onzin uit. Begrijp steeds beter waarom hij als trainer mislukt is. Is ook altijd behoorlijk anti Ajax, altijd geweest.
1 -1
ajax4lifebaby
haha ja, daarom kijk ik nog liefst naar VI gewoon maar 4 man ofzo aan tafel en soms een gast aan het woord.
0 -2
FrankBeton
En als Ruudje Dil het zegt ..
0 0
Hagmag
Zo is het in het bedrijfsleven ook.
Nergens verdient iedereen even veel.
Dankzij de hoge kwaliteit van bepaalde spelers, die dan ook meer salaris verdienen, kunnen de anderen ook zich zelf optrekken en verbeteren qua niveau en zich zelf in de kijker spelen.
Die Mulder moet eerst eens gaan leren rekenen.
Bakken, bakken met geld staat er op die bankrekening van het geldpakhuis met de naam AJAX.
De keuze is: Verkopen en nieuwe speler(s) kopen in de hoop dat de nieuwe spelers gaan brengen wat je zou verwachten. Voorbeelden te over dat de druk in Amsterdam te hoog is of van zeer slechte scouting.
Je weet nu wat je in huis hebt en op het veld hebt lopen. Geef die meer salaris anders vertrekken ze naar Engeland, Spanje, etc etc.
Het zijn toch geen contracten voor 10 jaar.
Mulder heeft de FC Twente handelswijze nog in zijn hoofd van de heer Munsterman en dat bleek later niet zo slim te zijn geweest.
Gewoon een doemdenker.
Ajax gaat als het goed is als enige in NL de startpremie CL incasseren. Dat is volgens mij 16 a 17 miljoen. Zijn de salarisverhogingen voor komend jaar weer betaald en kan men weer een poging gaan doen aan te haken in Europa.
1 0
Barra
Ja maar Ajax moet hier niet in doorslaan, want al die miljoenen verdampen ook zo weer na een aantal mindere jaren. Voor nu zie ik geen problemen, maar wanneer je structureel voor CL miljoenen begroot kan het ook heel snel bergafwaarts gaan natuurlijk.
0 0
AjaxMichael
Startpremie ligt rond de 35 miljoen. Ik citeer van voetbalzone: "Net als vorig seizoen krijgen alle 32 deelnemende clubs een startpremie van 15,25 miljoen euro."

"Vorig seizoen keerde de UEFA voor het eerst een bonus uit aan alle Champions League-deelnemers waarvan de hoogte wordt bepaald op basis van de prestaties van de afgelopen tien jaar. De club die van alle 32 deelnemers het laagste op de ranglijst staat, ontvangt 1,108 miljoen euro en de nummer één ontvangt 35,46 miljoen euro. Ook dit jaar is dat weer het geval. Ajax is terug te vinden op de negentiende plaats op de ranglijst, maar omdat meerdere clubs die hoger staan komend seizoen hoe dan ook niet deelnemen aan de Champions League (Manchester United, Arsenal, Sevilla en AC Milan) schuift Ajax door naar de vijftiende plaats. Deze plaats levert Ajax 19,95 miljoen euro op."

Tezamen dus 35,2 miljoen euro.
1 0
NatureTwo
En dan de tv gelden (Die dit seizoen niet gedeeld hoeven te worden) Is ook 8-9 Miljoen.. Dus bijna 45 miljoen als je je plaatst, zonder te spelen.. Bizar..
0 0
Rentokill
Ik kan me nog Arie can Os met zn A, B en C contracten in 95. Toen ze ineens zoveel succes hadden leidde dat tot een hoop ellende en afgunst. Danny Blind verdiende meer dan bijvoorbeeld Davids. Had vooral ook met leeftijd te maken.

Maar idd, je ontkomt er niet aan. Tadic komt niet naar Ajax om evenveel als Carel Eiting te verdienen.
2 0
AFCAjax
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat een speler zich druk gaat maken om het feit dat een andere speler beduidend meer verdiend, dat je dat gaat gebruiken tijdens contractonderhandelingen kan ik begrijpen, maar zijn er voorbeelden van situaties waar spelers heibel gaan schoppen binnen de selectie omdat een andere speler het dubbele verdient?
0 0
GeleenAjax
Gullit heeft hier duidelijk gelijk, of denk je nu echt dat iedereen bij de grotere clubs evenveel verdient?
En die Yuri Mulder is de domste clown ooit gehoord. Ajax verkoopt de Ligt en de Jong voor een slordige 150 miljoen en koopt vervangers voor zo'n 30. Voordat je die overige 120 aan salaris hebt uitgegeven, ben je wel een paar jaar verder en bovendien lopen er nog een paar rond die eenzelfde waarde vertegenwoordigen...
0 0