Gullit vergelijkt: 'Klaassen maakte verkeerde keuze'

JesseTH, 11-08-2019 om 20:30, 10218 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ruud Gullit hoopt dat Donny van de Beek de juiste keuze zal maken wanneer hij besluit te vertrekken bij Ajax. Aan tafel bij Rondo vergelijkt de voormalig international Van de Beek met Davy Klaassen en laatstgenoemde zag hij bij zijn vertrek uit Amsterdam de verkeerde keuze maken.

De huidige situatie van Van de Beek ziet Gullit sowieso als 'raar'. 'De eerste helft van het seizoen word je constant gewisseld en nu ben je een heel belangrijke speler in het systeem dat ze spelen. Ik vergelijk hem altijd met Klaassen, hij maakte een verkeerde keuze. Hij ging bij een ploeg spelen die helemaal niet aanvallend speelt. Van de Beek moet bij een ploeg spelen die de hele tijd voor het doel komt.'

In zijn tijd bij het Nederlands elftal zag Dick Advocaat de middenvelder eveneens aan het werk. Van de Beek maakte indruk op de toen al bijzonder ervaren coach. 'Hij speelde niet bij Ajax, maar we haalden hem wel bij het Nederlands elftal. Toen zag je de gretigheid waarmee hij zich presenteerde al, geweldig.'

Youri Mulder voorziet Van de Beek van advies met betrekking tot zijn clubkeuze. 'Hij moet bij een ploeg spelen waar ze het met elkaar doen. Hij moet bij een spits komen die een bal aflegt. Hij is niet iemand die twee of drie man voorbij gaat en een wedstrijd beslist.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Bij Ajax blijven. Alle voorwaarden zijn hier aanwezig. No brainer.
1 0
Adios
Vind het gek dat Bayern niet vol voor Donny gaat. Muller zit toch in de herfstdagen van zijn carrière en een type Donny past perfect bij ze. Lewandowski staat lang niet altijd in de 16 (hij presteert vaak ook goed in het 2-spitsen systeem van Polen) en Bayern speelt elke wedstrijd met 70% balbezit op de helft van de tegenstander. Zou het begrijpen als ze volgend jaar met 120 miljoen komen aankloppen voor hem.
2 0
BokkieBokstra
Kan me nog altijd voorstellen dat Bayern als het konijn uit de hoed komt. Lijkt me ook een perfecte club. Maar hoop natuurlijk dat hij gewoon nog een jaar blijft. Zou heel mooi zijn.
0 0
geronimo
Klaassen ging naar Everton omdat hij R Koeman vertrouwde ,maar kwam bedrogen uit
4 -1
FrankBeton
Gullit was een hele goede voetballer
5 0
MickS
punt. Inderdaad.
0 0
MPAjax
klaassen niet te vergelijken met donny
3 -1
GeleenAjax
"Hij moet bij een club komen waar ze het met elkaar doen." Ronaldo speelt toch niet meer bij Madrid?!

On: ik snap Donny echt niet als hij naar Madrid gaat. Hij is al duidelijk geen eerste keus. Bovendien koopt Madrid normaal gearriveerde wereldsterren en hoe goed Donny ook is (of gaat worden): dat is hij nog niet. Grote kans dus dat hij daar dus gaat banken. Dus waarom niet (nog een jaar) wachten op een club die je wel écht wil hebben en waar je binnen komt met meer internationale ervaring?
1 0
insectenverdelg
Waarom moet Donny altijd met Klaassen worden vergeleken? Hij is echt completer. Kijk gisteren maar is terug, die je Donny dingen doen die Klaassen nooit gaat doen. btw er is maar 1 juiste keuze. Donny nog een jaar!
5 0