Kraaij jr.: 'Je houdt dat kippenhok niet rustig'

FinnDekker, 07-08-2019 om 23:35, 11007 views, |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hans Kraaij jr. vindt het indrukwekkend dat het Ajax gelukt is om David Neres langer te binden. Maar of het een voordeel is voor de Amsterdammers, dat weet de analist niet zeker. In Voetbalpraat van FOX Sports twijfelt Kraaij over de luxeproblemen van trainer Erik ten Hag.

Ajax haalde deze zomer preventief Quincy Promes als vervanger voor het vertrek van een van de aanvallers. Maar met de verlenging van zowel Dusan Tadic als David Neres lijkt de aanval gespaard te blijven wat betreft uitgaande transfers. 'Ik vind het knap dat ze die jongens binnenboord houden. Eerst Tadic en nu Neres. Maar als Ziyech ook niet weggaat, dan zijn er zes topspelers voor drie posities. Dat is er minimaal een te veel. Je houdt dat kippenhok niet rustig, als ze allemaal fit zijn.'

Ajax probeert volgens de Nederlandse media ook Hakim Ziyech langer vast te houden, door een contractverlenging en een opwaardering van zijn salaris. Verder beschikt Ten Hag in de aanval ook nog onder meer over Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. 

Dani de Wit

In hetzelfde programma is Kraaij ook nog lyrisch over Dani de Wit. 'Als Van de Beek weggaat, heb je nog De Wit. Je laat hem niet zomaar invallen uit tegen Real Madrid, onder helse omstandigheden. Er zit power in. Ik stel mij voor dat alle clubs in de Eredivisie De Wit willen hebben. AZ zou helemaal geen slechte keuze zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniet
Waarom toch word deze man serieus genomen en word zijn onzin hier geplaatst?
0 -1
EricAjax1
Kraaij hou alsjeblieft je bek dicht. Ga je maar druk maken om je favoriete club Feyenoord
0 -1
Subzzee
Ik vind Hans super irritant en ook niet in het belang van Nederlandse voetbal hanteren. Hij zorgt allen voor onrust en met hem gaat het echt de verkeerde kant op. Er zijn wel nog andere bijvoorbeeld die Valentijn, weet ook hoe je met negativiteit de bepaalde aandacht kan treken. Echt een hele boel slecht ingestelde journalisten hier in Nederland.
0 -1
milanoajaxpiet
Kraay kan zich beter bezighouden met zijn dolle duikavond want dat laat nogal te wensen over
0 0
grannig mokum1
Precies D, IRITANT
0 0
MickS
De media zei dat vorig seizoen ook, dat het een kippenhok zou zijn/worden met veel heel ontevreden spelers die onrust zouden gaan stoken.

Daar ik ook amper wat van terecht gekomen. Ik zou zeggen: we gaat het wel of niet meemaken. Wie dan leeft, dan zorgt enzo.
0 0
HStorm
Het wordt pas een kippenhok als Jr. er teveel wordt toegelaten en begint met kakelen.
1 0
AlexIbarra
Na het ene gerucht dreigt er een leegloop, na het volgende bericht over een verlenging dreigt het weer uit de hand te lopen omdat we teveel kwaliteit hebben..

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
1 0
roodwit007
Jajaja kraay we weten dat alleen ajax altijd onder een vergrootglas ligt , tis immers de laatste top club hier in dit land en als ajax de komende 3/4 jaar cl speelt dan gaat Ajax als enige spelen in de nieuwe opzet cl , dan heb je het recht om te janken
0 0
Ozymandias
Kippen zijn de nieuwe kikkers!
1 -1
DT10
Het verbaast me, dat mensen hier, serieus ingaan op de mening van Kraaij Jr. Lekker laten lullen die gozer!
4 -1
Ajax27
Zowel Tadic, Ziyech, Promes als Neres kunnen op verschillende plaatsen uit de voeten in de voorhoede. Die komen allemaal meer dan genoeg aan spelen toe, want ik zie Dolberg het niet meer maken. Die vliegt er snel genoeg uit.
0 0
Ajaxadept
Na een fantastisch afgelopen seizoen is het logisch dat er aan de topspelers van Ajax wordt getrokken. Al snel werd duidelijk dat de jong en de Ligt zouden vertrekken, waarop bezorgd werd groepen dat Ajax wel tijdig voor vervanging moest zorgen. Overmars heeft binnen zijn mogelijkheden op de opgevallen plekken meerdere zeer goeie spelers aangekocht, en nu zie je weer media lopen te zeuren over een teveel aan spelers voor bepaalde posities. Zoals zo vaak blijkt is het nooit goed en moeten sommige journalisten wat te publiceren hebben om toch maar vooral hun, vaak onzinnige, mening te laten horen.Geef Ajax aub even de tijd om als elftal weer met elkaar ingespeelt te raken en de juiste vorm en flow weer te pakken te krijgen. Azijnpissers blijven er altijd....!
1 0
AFCA.
Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - Vd Beek
Blind

Opgelost! Promes en Huntelaar maken hun minuten als invallers. Klaas deed dat vorig jaar ook. Promes kun je ook in de spits zetten als je onder druk staat. Heeft snelheid en goed in de diepte.
0 0
Jari_held
Als Donny daadwerkelijk weggaat wordt de opstelling makkelijk:

Promes - Tadic - Neres in de aanval met Ziyech op 10. Kan Ziyech ook motiveren toch nog te blijven, want hij speelt daar het liefst denk ik. Dan heb je met Dolberg, Huntelaar 2 aanvallende wissels en kun je schuiven met de 4 voorin om af te wisselen met die 2. Verdedigender blok met Blind en Marin/Nous erachter zorgt voor balans en geeft Ziyech alle vrijheid.
2 0
masterrr
Als je met Neres - Tadic - Ziyech gaat spelen, is Promes geen overbodige luxe. Laat Promes het ze maar lastig maken, kan ook nog op 10.
0 -2
DrFootball
Je moet het Kraaij meegeven, hij heeft met enorm weinig kwaliteiten het maximale uit zowel zijn voetbal als journalistieke carrière weten te halen.
7 0
FernandoRedondo
Ik denk dat je Dolberg kan gaan afschrijven, dan heb je met Huntelaar en Promes prima vervangers. Ervanuitgaande dat we de Champions league ingaan gaan Promes en Huntelaar genoeg minuten maken.
1 -1
altijdwelwat
AZ kan dan beter Lang ophalen , daar hebben ze veel meer aan lijkt mij. Verder word het idd een hele opdracht om iedereen tevreden te houden, benieuwd of Erik dat kan managen. Ik vond Promes sowieso al weggegooid geld , maar als Ziyech en Neres blijven is het totaal onbegrijpelijk.
0 -1
GerardAjax26
Ik ben erg blij dat Neres en Tadic hebben verlengt. Echter als Ziyech ook blijft, begrijp ik niet zo goed waarom Promes is gehaald. Voorin en achterin is Ajax al goed bezet met meerdere talenten. Een middenvelder erbij was logischer geweest.
2 0
ziz0u.
volgens mij is promes gehaald los van het feit of we mensen op de flanken gaan verkopen.. hij was een stukje wat nog ontbrak vorig jaar, namelijk een wissel die ook diepte heeft, want vorig jaar als neres er niet was ontbrak het daaraan..

ik denk dat de selectie nu aardig in balans is.. echter zullen de jonkies geen kans krijgen op deze manier
1 0
Babangida83
Als Vd Beek dan weggaat, heb je een plekje vrij op t middenveld, waar zowel Ziyech, Tadic, Neres, Promes en Lang kunnen spelen.
1 0
GerardAjax26
Ziyech en Neres vind ik beter op de vleugels. Hoe Tadic en Promes het op 10 doen weet ik niet. En Tadic is in principe al de beste optie voor de spits. Lang heeft me in de voorbereiding wel overtuigd, maar hij zit helaas niet eens op de bank.
0 0
PeterVKV
Met Ziyech op het middenveld en voorin Promes - Tadic - Neres zie ik geen probleem.
2 -1
PeterVKV
Zou mooi voor Dani zijn als hij bij AZ de opvolger van Til kan worden. Als opvolger van Donny komt hij tekort.
1 -1
marrene
Onzin. Kijk eens wat er op de bank bij andere Europese clubs zit. Concurrentie maakt iedereen beter. De beste speelt. Zolang Ten Hag duidelijk een eerlijk is, is er niks aan de hand. Hij moet niet aan vriendjespolitiek gaan doen en ook de beste speler ernaast durven te zetten als die slecht speelt.
0 0
flodder
nee vooral als de ..HAAN .. Kraay(t)
1 0
GvanderK
Heerlijk toch zo'n luxe probleem... Zie het probleem niet.
1 0
Duif63
Dus Hans vind Promes een topspeler, tsja...
0 -2
Aspers73
Dit is zo een belangrijk jaar, hou je het momentum als Ajax zijnde en laat je je weer zien in Europa, of zijn we weer helemaal terug bij af?
2 0
Nosky
Kwalificeren voor Europees voetbal en kampioen worden. Dát zijn de bepalende factoren voor de volgende stap.
We hoeven niet eenzelfde prestatie in de CL neer te zetten als vorig jaar, maar op zijn minst poulefase spelen (en dan overwinteren we sowieso wel Europees). Dan slaan we financieel weel een grote slag. Het kampioenschap verzekert ons daarna van wederom deelname CL.
Als beide bereikt kan worden dan slaan we een dusdanige slag dat we de komende 5-10 jaar - bij normaal beleid - niet meer bij af kunnen komen.
1 0
Nosky
Als je zo optelt wat er bij is gekomen, en het uitblijven van een enorme leegloop, zijn we nu wel erg ruim bezet. Drie verdedigers + de instroming van Schuurs, Marin, Promes. Lijkt een beetje veel van het goede misschien.
Ik denk dat Overmars deels al aan het participeren is op volgend seizoen / de langere termijn. Want kijkend naar de basis van vorig seizoen, kun je er redelijkerwijs van uitgaan dat 7 a 8 spelers daarvan verspreid over twee seizoenen uiteindelijk toch vertrekken. Dan kan het denk ik geen kwaad om voldoende aanwas te hebben om daarmee zoveel als mogelijk continuiteit te waarborgen.

Goed bezig die Overmars. Kan niet anders zeggen.
0 -1
ETM
Ik vind Frenkie, De Ligt, Schone en waarschijnlijk Donny toch al een behoorlijke uitloop. ):
2 0
Nosky
Donny moet nog blijken natuurlijk.
Maar Nico, Neres, Onana, Tadic, Nous, (Hakim / Donny onder voorbehoud)
hadden met het grootste gemak elders aan de bak gekund, en daar had niemand van opgekeken.

Tevens zouden dergelijke spelers nooit zijn gebleven cq hadden we eze nooit kunnen houden als we in de situatie van 6-10 jaar geleden zaten. Het zegt ook wat over de (zeer positieve) ontwikkelingen bij Ajax.

Frenkie en De Ligt is inderdaad een slok op een borrel, ga ze missen, tegelijkertijd wisten we allemaal dat deze twee niet te houden waren en toch ben ik ook heel blij met en trots op hun mooie transfers.
Schone, die doet echt pijn. Die is zo onderdeel van de club geworden, zo 'logisch' dat hij er elk jaar weer bij zat. En die heb ik ook niet zien aankomen. Kan wel janken.
0 0
ETM
Managen van de bank is onderdeel van het trainersvak. Ajax moet alles op alles zetten haar sterren te behouden en tevens anticiperen op vertrekkende sterren. Daarnaast is er talent dat op de deur klopt. Als alles redelijk uitpakt dan is Eriks baan idd heel lastig, tevens is Ajax dan in potentie erg sterk.
2 0
Vlieske
Hij heeft hier wel een punt. Promes blijft een overbodige aankoop. Spelers als noa lang, kuhn, traore krijgen zo nooit een kans.
4 -1
ETM
Voorafgaande aan deze transferwindow moest Ajax rekening houden met een vertrek van Neres, Ziyech, Donny en zelfs Tadic.
Noah Lang lijkt idd al tegen Ajax1 aan te hikken. Lijkt me een speler voor de 2 buitenste posities? Ziyech-rol? Of zelfs op 10?
Dan zijn Promes en Lang 2 kandidaten. (ik ga er van uit dat Labyad afgeschreven is)
Kuhn, Traore zijn daar nog niet. En kunnen bijv volgend seizoen stappen zetten. Hoe lang gaat Ajax Dolberg de kans geven? Hoe lang blijft Huntelaar nog? Naar welke rol groet Tadic?
1 0
Cello
Zittende aan tafel bij voetbalpraat zit je idd in een kippenhok met een hoop geleuter.

Ben het eens met VanDeMolen, dat ie probeert iets positiefs zodanig te draaien, dat het wel negatief moet zijn uiteindelijk. Maar ja..... zo werken de heren/dames van de media nu eenmaal.
2 -1
3sterrenAjax1
bij kakkie kraay is de wens immer de vader van de gedachte.
0 0
VanDeMolen
Begrijp ik goed dat Hansie het bijtekenen van Neres zo probeert te draaien dat het negatief is voor Ajax? Dat is echt mentale gymnastiek van Olympisch niveau.
8 0
Bjorn
Een van die jongens kan in geval van nood ook nog als middenvelder speler, met name Ziyech en Tadic hebben dat bewezen. Sterker nog, hoe dichter Tadic in het centrum staat hoe gevaarlijker Ajax is.

Opties genoeg. Ondertussen geeft dat Promes de tijd rustig gebracht te worden en te vlammen later in het seizoen of volgend seizoen.
2 -1
geronimo
Het gaat Hansie boven zijn pet
0 0
stopperspil
Hans is zelf een kippenhok
2 0